ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 18 March 2009

branded person ker?...

akak nak tanya uolss...korang suka tak barang branded?...korang ni pengumpul ker?...LV?...Christian Dior?...Gucci?..Guess? n thah ape2 lagi....adakah uolss kalau pakai jenama cap ayam kulit korang rase gatal2? or korang rase sampah kalau x pakai barang berjenama?

mmg akak akui kalau orang dah minat ape pun sanggup..sanggup ni ikat perut..x makan..simpan duit nak beli beg or barang2 branded...bg akak branded or tidak itew hak individu..akak x kisah pun..kalau ade duit belii..kalau x de beli je jenama yang cap ayam je..cap ayam pun kadang tu cantek gak..kalau pndai pilih...ia sekadar jenama je...lagi satu kalau muka dah terletak or pandai gayakan.. pakai cap ayam or cap lembu pun pun nampak meletopss uolsss..

ni lah kereta LV i..uolss ade ker?

kalau ko pakai spender victoria secret pun orang x heran..same je letakyer kan kelengkang jugak..terkepam dek bauan kelengkang kan...bukan letak kat kepala buat reben kan...so what the point kan..tp kalau korang rase berkemampuan ape salahnya...then ape guna pakai baju branded tp ko naik bas...same lah tu...pakai beg gucci mahal nak mampus katanya...tapi naik moto...kalau moto mahal xpe..ni..tu dia kapcai ala2 nak roboh gitew...yang penting sunglases guess dengan logo sebesar alam...so fashionable uolss...kenape beg harga ratusan or ribuan ringgit leh beli..ujung2 moto je ker ko naik..kenape x naik mercedes or BMW?...kalau ade pun BMW tp versi Bas MIni Wilayah.

x perlu lah adili orang sebab dia x pakai barang branded...macam ex-bos akak yang kat shah alam dulu yang konon-kononya branded sangat..muka banjar tp berangan kacukan inggeriskatanya...ujung2 sebut Guy Laroche menjadi "Guy la- ro-ce" (ikut ejaan)...and Gucci menjadi " gushi"..x ke bangang nama nya...sedih..berjujuran air mata akak....


ape guna beli barang yang berharga ratusan or ribuan ringgit then ujung2 dintis...ujung2 meleleh air liur tengok orang makan..ape kata ko makan lah beg ko yang ribuan ringgit tu..gigit sikit2 pasti kenyang uolss...ape guna beli beg coach yang ujung2 dalam beg tu penuh ngan lampin n botol susu anak..then beli beg or perfume yang mahal nak mampus then pakai setitik-setitik...kalau ko orang branded ko pakai je lah bagai nak gila kan..kenape nak simpan2...ujung2 itew je lah yang brandednya..pas minyak wangi tu dah abis ko balik lah semula pada minyak wangi tiruan sebotol 10 hengget... ade pulak tu kata beli beg Christian Dior katanya..original katanya..ujung beg tu akak rase kalau di jadikan beg plastik mydin pun x layak uolss....akak rase beg tu pasti di buat menggunakan kaki...pastu logonya pulak senget..dah ujung2 ko mendapat gelaran si CD senget sampai mati..rasekan...

kalau ade kemampuan pakai...klu x de buat bodo je..orang pun x kisah... yang sibuk2 berbannded tu je yang jakun...walhal orang lain tengok x heran..sah2 ko ni asal dr bukit...baru pakai LV original dah canang satu dunia kata dia orang branded..walhal beg tu ko beli season yang lepas dan di diskaun 90% kan...walhal itu je lah beg jenama yang original ko ade ..yang lain pakai yang petaling street...x pun beli je jenama cap ayam yang ade rupa2 beh LV tu kan...

i branded person tau..beg sampah i pun LV uolss...kelas kan...

then yang buat akak menyampah tu..konon2nya branded bagai..suka yang berjenama bagai ni..ujung2 ko naik proton saga (versi kereta kebal) or kancil ....pakai semua jenama branded tu ko pi shopping barang kat jusco or mydin...kenape ko x shopping je barang dapur kat mark & spencer ker...gitew lah perumpamaan..

cam tu gak lah kalau jenama2 hp tu...kalau kita cakap pasaj jenama CSl ker jenama yang agak hanj2 sikit..x nak katanya..geli lah..malu lah..cepat rosak lah...gatal telinga lah...ujung2 hp ko je canggih tp credit nan adooo...sedehhhhh

ape pun hak individu...kalau ade duit beli xde x yah buat2 ade ...pakai je jenama cap ayam pun ok je...orang akan pandang tinggi kat kita kalau budi pekerti kita ni baik bukan sebab kita pakai branded..kalau pakai barang branded pun perangai cam sial..bauat ape!...lupakan je lah peribahasa ciptaan orang melayu " biar papa asal bergaya" tu...x mati kalau ko pakai baju jenama cap ayam tu...ape yang penting orang nak tau hati ko tu cap ayam ker tidak?


p/s: nak tanya ni dah pi kira bape peratus korang sayang akak x..kalau blom sila ke entry selepas enty ni yer...

Let's SHOPPING Uollss!