ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 3 July 2015

jangan feeling..kakak marah

Hey uollsss
          
salam jumaat akak ucapkan..puase ke uollsss

ari ni akak cuma nak luahkan apa yang akak rasa... bukan nak hina...sesetengah manusia yang rasa kerja yang mereka buat adalah kerja yang paling kelas tahap kelas atasan tahap2 dewa... malah para dewa pun terasa tergugat sbb kelas sangat.. gaji ko banyak ke gaji aku sikit ke..tu rezeki aku..ingat..rezeki dr tuhan..bukan ko bagi dan yang bersusah payah goyang tetek untuk bg aku makan yer...

kerja yang kita buat semua berkait dan bersangkut paut sesama lain mengikut kepakaran kita...contoh ko keje opis... opis kotor ada orang keje cleaner.. ko panas ada orang keje betulkan aircond..kalau xde orang2 bawahan maka orang atas pun x leh buat keje kan...

ari tu akak ada lah pergi satu tempat ni... ada urusan dengan pihak syarikat penerbangan ni..then waktu akak nak ke pejabat dia..ada duduk sederet cabin crew di kerusi...lalu akak lintas depan mereka ... sbbkan mereka menghalang jalan maka akak pun mintak laluan... mereka beri laluan tapi dengan pandangan atas bawah atas bawah kepada akak...adakah kecantikan akak yang biase2 ni memeukau mereka... dan dengan pergerakan perlahan seolah akak x layak lalu di situ.. seolah jijik kerana mungkin akak kerja x sehebat mereka...



akak biarkan sebab adik2 feeling mmg cam tu...kalau kena simbah air panas baru tau langit tinggi rendah... mereka terus pandang dan saling berbisik sbb akak bawak rakan kerja akak untuk buat kerja di syarikat itu... this happened not ones banyak kali dah... kekadang betina cabin crew pun sama... 

yang akak x puas hati ..ada beberapa orang juga mahu melintasi mereka..mereka beri laluan dengan senyuman lebar dan hormat....adakah kerana akak memakai baju technician dan lelaki tiga orang tadi pakai coat ko berikan pandangan double standart pada akak?... pondan waiter kapal terbang macam ko ni mmg melampau...


mengikut pandangan akak sendiri tanpa statistik mana2 pihak...akak dapat menyatakan bahawa kebanyakkan waiter kapal terbang atau nama kelasnya cabin crew ni adalah dr kategori bapok dan cok Rogayah Embong ... mmg ada str8 tapi jumlahnya sedikit.. akak bukan cakap cabin crew semua cam ni... akak dah jmpe banyak cabin crew yg sangat baik dan peramah..yang membuatkan akak terasa kerja mereka ini mmg ada kelas yang tersendiri...

tapi oleh kerana beberapa pondan pelayan kapal terbang yg rasa hebat sangat tu... pandangan orang pada cabin crew sedikit sedikit dianggap sebagai carier yang najwa latip (biasa2 sajer).. mmg gaji meletop...leh travel oversea bila2..tapi ko juga boleh jugak buat terjunan tiruk dari langit secara jemaah kalau kapal tu kebabom di langit sana...ingat lah... ko feeling2 sangat tu ko kena ingat... kalau tuhan tu nak ko trus terjunam dr langit tu bebila masa je... 

adakah bila ko dah menjawat jawatan tu ko rasa ko telah di angkat ke aras yang lain dan x sama dengan orang lain? itu baru dapat pakai coat klabu ..kalau di benarkan bapok2 ni pakai kebaya aku x tau tinggi mana lagi dia berkepak yer...zaman kebanggaan zaman dulu bila cikgu cakap cita2 nak jadi apa..dengan pantas jawab "peramugara" sudah tidak wujud lagi yer sekarang...

apa salahnya ko cuma jangan nak double standart sangat leh x... compliment each other to better future..halahhhhhh



akak pikir2 balik lantak ko lah pondan...aku kumpul duit bebanyak..aku naik first class biar ko yang layan aku...untung ko jaga first class..mau ko jaga ekomomi class domestik je..x ke lagi sedih..baik ko jadi konduktor bas je dikkkk... taraf yang sama berlainan kenderaan je...

ko jangan cakap banyak... entah2 ko tersenarai yg bakal kena humban oleh pihak syarikat penerbangan ko..tungu date nak sayonara... lepas ni ko leh pakai pixy tebal2 cari keje lain...

akhir kata... jangan nak feeling sangat..ko buat keje ko aku buat keje aku... tapi kurang2 kan lah tahap kefeelingan itew yer...kalau ko bapok pilot ..akak sujud,,sebab x pernag jmpe lagi...rare tauuuu...

p/s : cerita ini bukan untuk mengutuk mana2 profession kerja.. tapi bagi menegur segelintir masyarakat yang ponjeng kuasa lima... bukan hanya cabin crew..tapi pada semua..akak yakin masih ramai lagi perkerjaan yang sering melahanatkan pekerja bawahan kerana mereka rasa rezeki orang lain bapak dia yng tentukan...

selamat hari pekerja... walau pun dah lepas..ade aku kesah..suka hati aku lahhh

Let's SHOPPING Uollss!