jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 1 September 2010

raya nak dekat dah...

pejam celik pejam celik dah nak raya..lagi bape hari lagi kan...

cam ne ni uollss nak raya tapi akak dintis....

mak akak dah mula tunjuk2 kain langsir..tunjuk2 kaftan ala2 siti nurhaliza..tunjuk2 wonder bra..matilah ...

tp akak dintis...tunggu bos nak bg bonus raya..bagaikan menunggu acapan menjadi putih gitew...

ingat dulu mase kecik2..petik jari je mak belikan baju...kasut...sekarang bila dah versi2 adik2 ujung 20an ni..semua nak kena beli sendiri..azab tul kan...kang raya nak gak kena ulur duit raya kat budak2..sekarang ni budak2 bg singgit pandai jeling2 nak lagi...dulu2 akak 50 posen pun sebat...

sepuluh hengget je..give me another 20 plz...

bila citer2 ngan kawan akak diorang selalu citer bila raya jalan ramai2 pi raya umah orang..yang x kenal pun main terjah je..janji dapat duit raya...buat muka bodo je..

akak dulu x de pengalaman cam tu..sebab ape akak ni ni kan gadis pemalu...kalau main jalan je umah orang ..tu dia kena libas ngan mak akak....entah kenape x tau...bila akak tanya mak akak dian je..

eleh dalam ati akak tau ape dia cakap " hello my sometime girl sometime boy...we have our own class..x leh terjah2 ok"....kan..mati lah buat andaian cam tu...harus kena mintak ampun ni kan...

tapi bila raya paling akak suka time raya ialah time bermaafan pagi raya adik beradik tu..harus lah yang 1st salam mak akak salam bapak akak...dr suasana gumbira terus sayu...harus lah mak akak n kakak2 akak tukar mood jadi neng yatimah...ratu air mata katanya..mane tak nya sebeban dosa kau ..kan.... tu lah sape suruh melawan cakap laki...suruh beli barang dapur ko beli set pinggan acopal..senang raya nanti katanya...

tu dia..sesi neng yatimah bermula

yang penting ni akak pun feeling neng yatimah jugak...nak jugak..nak kata ape ..feeling woman kan...mane tak nya menipu mak n abanh berbakul2...konon2 puase penuh walhal mencekik kat umah member bagai nak rak tengahari...opsss matilah pecah lobang...

ape pun bila dah abis bermaafakn ..tadah tangan duit raya lah ni...kan kumpul banyak2..ujung mak kita amik katanya nak simpankan..then duit tu mane pegi tak tau lesap...bila tanya jawabnya..." tu baju raya kasut raya ko tu ingat beli pakai bulu"....kannnnn....kiranya ganti balik lah kan...hahahah..kelakar kan...

bila dah besar2 ni kalau beraya umah makcik2..dah macam xde soklan lain nak tanya...antara soklan wajib sedara2 kita tanya...

1) ko keje ape...kat mane..pangkat ape..
2) ni soklan paling x best n malas nak jawab..." bila nak kawen"

kalau dua soklan ni di tanya macam nak lari laju2 je kan...tp itu lah lumrah dunia kan...

dulu2 bila time nak raya..mak akak berlawan2 ngan jiran sape buat kuih paling banyak...time tu lah kuih entah ape2 thah di buatnya...asal banyak... adunan sama , mentega, gula tepung..gaul2 bakar...yang satu letak coklat..yang satu letak ceri..yang satu letak manik2 thah ape tah..asal nampak lain..bila rase..mmmm..same je...satu adunan lain bentuk..kretif kan...

ber tin2 kuih..mane simpan dalam almari..manekan bawah katil...tutup ketat2..x leh bukak sampai raya..takut lemau katanya...walhal takut anak2 bedal..kang x sempat nak raya...

nampak je banyak..rasenya semua same

sekarang ni..tunjuk2 ujung jari je..siap...asal ko banyak duit...x pun click2 internet ..maybank2u..tup tup sampai...kelassss...kalau dulu jangan harap..ko x buat xde lah kuih raya ko...nampak meletup je kuih ko..menarik..harga tip top..rase cam ketiak yenna..ape nak buat dah beli..hidang je lah..yang makan bukan kita..tetamu...kalau x sedap x lah malu..beli katanya...kannn

kalau baju raya lak..tu dia..setahun seblum raya dah plan nak jahit...tu dia kurung moden..kurung kedah...burung lain kipas blakang...corak bunga..macam2 lah..siap yang ade puff kat bahu..wow..chantek sangat lah mase tu...semua jahit sendiri..kalau nak tempah mahal..lepas tu semua baju mesti nak jahit tangan..tahan lama katanya..

dulu corak2 cam ni soooo intrend..sekarang suruh buat alas meja pun ko x nak

sekarang ko jalan je kat jalan TAR berlambak..sepasang 20 30 hengget...kalau kat mydin lagi lah..ko bawak 100 ko leh beli baju kurung seminggu raya.. kannn...

then sekarang pompuan2 dah feeling x nak pakai baju kurung..nak pakai kaftan..nak feeling2 dato siti..walhal raut wajah ayati tasrip.. pedulik ape..yang penting baju aku macam siti...kau ade...biar lah kain x resap peluh pun..asal aku paling meletop...kan...

tadaaaa chantek x aku...

tu dia..mengimbau kisah raya dulu2 katanya...ape pun dunia dah makin maju..dulu lain sekarang lain...kalau xde yang dulu xde yang sekarang...

ape pun korang dah bayar zakat ke..buat penat je pose x bayar zakat.. pi cepat...nak bayar tu pakai wangi2 skit..kang amik tu reject zakat korang sebab korang busuk...nak pi tu scaning2 skit bau mulut..mau termeninggal amil tu bau mulut korang cam bau kaki kang...

selamat bersoping-sopingan raya uolsssss


Let's SHOPPING Uollss!