jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 22 March 2008

Please Help me....Tolong..Tolong...Urgent!


Help! help!....
akak ade masalah ni..x tau nak buat keputusan cam ner..harap2 korang dapat bantu akak...harap2 lah...

situasi umah sekarang
a) kawan2 selalu lepak duk2 situ n sekali sekala ade tido situ taku kalau ade oarang lain duk situ ..dia kata x de privacy lak sebab kawan2 we all selalu ade lepak...
b) kadang2 ade gak bawak jantan balik umah..dulu si A&C ade diorang ni jenis x kisah sangat. paham ponden2 cam akak n si B ni..so kalau nak cr housemate baru nak kena pikirkan hal ni gak...kadang2 ade cur kan..so diaorang leh paham ker?
c) kitorang konsider kelawar malam jarang nak tido cepat n ade je keje nak buat
d) kitorang ni pondan n yang jantan (A&B) dah kuar..so ade ke jantan yang nak duk ngan kitorang
e) sewa umah 6oo x masuk api, air, mantanance so kalau tinggal 3 orang je mati lah akak..mungkin akak leh cr duit..tp yang x keje tu cam ne lak?


situasi 1
kisahnya cam ni dulu akak tinggal ngan kawan2 yang baik hati dan sangat fun....lepas beberapa tahun kawan ade lah gaduh , cakar skit2 kan tp akak ok je..x kisah..then sekarang tiba tiba kawan akak satu umah ni gaduh siap bertumbuk seperti akak ceritakan pd blog yang lepas..gitew...
so akak tinggal nga kawan akak ni satu bilik..akak kenal dia lame dah sejak akak darjah enam dulu mase akak duk kat new york ...akak mmg rapat ..tp sebab kami same2 perempaun palsu akak pun sering koyak2 kan mulut dia..begitu juga dia...kami berkongsi masalah dan sering memberi masalah..biase lah tu adat manusia kan...kiranya akak bg dia ni name si B lah....senang kan..dulu mase wal2 akak duk situ pun akak di ajak oleh dia..sebab tu bekas umah parents dia..tp parents dia dah xde dah..tinggal mak tiri sindarela dia je...so kitorang sewa rm600 satu umah x masuk api air..mak tiri dia ni naikkan sewa sebab nak suruh kitorang kuar umah tu ...tp kitorang malas sebab dah best duk situ kan..n kawan2 dah tau umah kat situ...dia ni baru benti keje n xde keje lagi...x cr lagi or x dapat akak x tau...dia ni agak moody skit orangnya...sukar nak berbincang..sebab tiap kali bila akak bukak mulut ade je dia x puas hati..mudah terasa dan cepat buat keputusan secara drastik..most of the time dia yang duk dalam bilik n akak tdo kat luar. ini yang akak rase lah ...sebenarnya akak nak jugak privacy tp akak ni jenis lebih kurang..so akak x kisah akak dah lame nak bg tau dia tp macam x tekuar je...pasal duit dia susah skit sebab sekarang ni dia x keje lagi...

situasi 2
kawan akak satu umah ni lak duk berdua satu bilik...konsider ehem2 lah kan..di plak akak bg si A & C. dia ni ade keje tetap n agak moddy gak tp dia niboleh gak bawak berbincang..tp most of the time menyakitkan hati gak. akak kenal dia pun lame gak kurang skit je dr kwn akak si B tu..si A ni orangnya kadang2 sukar di fahami..tp sejak si A kenal ngan si C dia ni jadi lain skit..sebab percintaan kot..mane lah tau...pasal duit dia ok..tp banyak gak alasan yang agak2 brengset kadang..alasan x munasabah pun ade...tp sejak2 di dah rapat ngan si C ni dia more buat keputusan bergantung pada tindakan si C ni...

kesimpulan
si a, B Dan C ni bergaduh gila2 ni...sampai bertumbuk..uoll pun tau..masalahnya bila mereka bergaduk akak yang tersepit di tengah2...akak pening sekarang...nak buat keputusan tp x tau cam ner...kalau akak nak ikut si A & C pindah mmg ok sebab mereka ade duit nak dulu kan deposit umah lain n akak leh bayar kemudian..tp akak tau si B akan terasa sebab mesti dia rase akak lebih menyokong pihak A&C plak..kalau akak still stay ngan Si B jiwa akak sakit..n tersiksa..n kalau akak nak ajak si B pindah sebab umah tu mahal sangat n nak cr umah lain..si B x keje n xde duit...akak runsing sangat..x tau nak buat cam ner...dua2 pihak kawan akak..akak sayang mereka..akak x nak keputusan akak buat mereka rase kecil hati...akak ade pikir yang kenape akak perlu jaga ati kawan2 akak ni..akak penat pikirkan pasal diorang tp mereka x pernah pikirkan akak...akak mmg nampak happy go lucky tp ati akak ni sedih je bila balik umah..akak sewa umah sebab nak privacy..akak nak duk satu bilik..duk relax..tp ape yang akak dapat adalah sakit ati...akak buntu sekarang..x tau nak buat ape!

soalanya
korang tolong akak buat keputusan..skit x banyak ia mungkin akan membantu...

1) akak duk je ngan si B kat umah tu n cari orang lain sewa bilik yang kosong tu..tp akak kena split duk bilik yang lain...

2) akak ikut si A&C pindah duk umah lain n jagan pikirkan sangat pasal si B..

3) Balik umah parents akak (dekat jer..tp x leh lah nak menggatal lagi)

4) pindah sorang je..cr bilik sewa..n duk ngan orang lain...

5) suruh si B cr duit mane2 n pindah umah lain dgn dia n crik umah yang murah n ade 3 bilik so sorang satu bilik..

akak buntu sebab dua2 belah pihak akak kawan. n akak x nak kecikkan hati mane2 pihak n akak perlukan ketenangan...n akak perlukan keputusan secepat mungkin sebelum ujung bulan plz plz plz

(maaf yer kawan2 kalau ade yang terasa..akak terpaksa buat keputusan..bukan nak sakit kan hati tp akak juga ade keinginan..kalau akak terkasar bahasa harap maafkan yer...)

Let's SHOPPING Uollss!