jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 8 January 2013

produk kecantikan terkini..

hi uollsss...

ni ada cerita sikit nak di perbincangkan...korang setuju ke tidak ade aku kesah...suka hati akak lah nak cakap kan.. ini pandangan akak...ko x setuju ko punya pasal

sekarang ni banyak betul produk kecantikan dan pelansingan badan yang mengarut dan kalau pikir x masuk akal.. contoh macam sapu je hilang 5 inci seminggu...di ulangi yer 5 inci..bukan 5 cm...dalam entry ni akak bukan nak menghanjengkan mana2 produk.. tapi tahap keberkesanan produk yang melampau2 reviewnya...



 ok akak nak tanya betina mana kat malaysia ni yang tak tau inchloss...semua lah pakat2 beli inloss ni...termaksuklah hotmama yang inginkan perut ramping macam kerengga...menurut kata hotmama..pakai krim ni akan rasa panas...aku tengok ko tetap empat segi tepat je hotmama oiii.. (matilah pecah lobang)

mmg lah panas..sebab ia ada ekstrak dari benda2 yang panas utk pecahkan lemak..tapi xde lah sampai melampau cepat effect dia kan... mintak maaf lah pada pengasas or egen2 yang gigih promote produk ni yang sehari 1000 kali duk upload kat facebook... gigih ni..asal bukak facebook je ade je produk yang calit jadi kurus ni...

. sibuk duk upload orang kurus pakai ni...tapi gambar tukang jual tu x tunjuk lak gemuk ke kurus.... entah2 yang tukang jual gemok cam lembu..kannnn

.kalau betul lah benda ni berkesan sangat kenapa ko x ambik je syani tu..lumur satu badan dia...agak2 bape inci hilang..agak2 kalau x berkesan..telan ngan botol2 sekali...buat testimoni...

membohong ko kan.. kalau produk ni betul2 hebat...kenapa kat USA x jual...sah sah produk ni mak jemah felda jengka yang cipta...agak2 mak jemah ada makmal ujikaji ke blakang umah dia buat kajian... kelas ko jemah...



sebelum inchloss bagai ni wujud...dolla cantek ni dah lama dah kuarkan produk ni... sejak akak kecik rasanya..x lak akak tengok orang kurus melampau2..tetap jugak orang yang jual krim kurus ni x sebaris kaya ngan donald trum..x pun staraf ngan arwah sosilawati yang berjaya tu...Dr romzi pun dah kena band...



krim cili , krim halia..krim jering..krim kerdas..bagailah yang mampu jadi kurus keluar.. berebut2 nak cakap produk dia paling hebat... contoh cam krim mustajab...ko amik nora danish jadi duta produk..sah sah betina tu besar lidi je badan dia...agak2 leh percaya ke..setakat panas, buat sapu kalau kaki kaki lengoh akak percaya..kalau kurus...harammmmmm

ko tengok gambar atas tu..jennifer hudson...dari gorila jadi kancil...ko rasa dia pakai inchloss ke...DIA BERSENAM NGAN DIET YER KAKAK KAKAK DI LUAR SANA....so kalau ko sapu 3 gudang krim pelansing pun lepas tu ko duk telan durian crepe ko rasa ko leh kurus ke...

so ko rasa kalau krim bagai ni leh kurus cepat..maka anda tergolong dalam golongan yang SEDEH!...omputih sana siap ada makmal canggeh bagai...x kan xkan lah x mampu cipta produk sapu trus jadi kurus ni...xde pun dia cipta produk cam ni...

tolong bangun dari dunia fantasi yer wahai cik kiah oiiii...

ini tidak..si cik kiah buat krim blakang rumah ..then letak testimoni kurus 5 inci 5 hari jer ko dah sibuk pecah tabung buluh ko nak pi beli kan...sanggup gadai tanah nak beli...

akak x percaya ubat ni selagi xde bukti kukuh...kalau betul leh kurus ramping akak cabar sapa2 nak bg free akak cuba..kalau berkesan..akak tarik balik kata2 akak ni...

ok sekarang pulak akak nak cakap pasal produk putihkan kulit...

cuba ko perati botol kat bawah ni...1 WEEK WHITE.. dengan x malunya akak cakap akak dah beli dan dah telan 3 botol... dan hasilnya akak tetap rentung hitam pekat seperti sedia kala... x kan lah kulit aku ni setaraf tar jalan lakkan..x lut ker

bila baca testimoni orang..kemain lagi ko cakap putih melepak lah...sehingga x perlu pakai faundation lagi..hanya pakai bedak talkum je...sehingga kesitu tahap putih dia...ko mampu...orang yang ada penyakit albino menangis dengar statement tu...beramai2 ni emak anak nenek bagai nak menjadi putih...sampaikan snow white sentap lah ngan korang sebab ko lebih putih dari dia...

lagi satu produk yang guna adira jadi duta tu..dalam pesbook gambar adira putih yang artis sebelah2 dia di kelamkan bagi nampak gelap...sah sah adira tu dah memang putih..membohong agak2 lah leha oiiii...

yang pelik kan... melayu je yang duk beli produk ni berbakul2 bakul... yang betul2 hitam cam yenna x lak beli..ko x nak putih ke yenna...walhal diorang duk gelak lah kat orang2 kita yang gigih memutihkan kulit...bangang kan..termasuk lah aku yang pernah cuba...



lagi satu koligen rumpai laut ni... pelik aku..baru2 ni lah sibuk semua orang pi makan rumpai bagai ni...sapa lah punya idea bangang ni...

ko baca kat gambar tu... gred AAA di tanam secara organik....ko mampu.. ko tanam rumpai laut ni kat mana?... dalam fish tank ke..ker tanam cara hidroponik... ke ko ada kebun rumpai laut dalam laut  cina selatan sana?..

kalau makan je kulit jadi putih..licin, jelita, halus...bagai2 anjeng kucing... agak2 kalau kita menyelam dalam laut dan duk pi ragut rumpai laut ni leh jadi cantek x?...

sapa punya idea lah ni kan... masalahnya sekarang je benda ni tetiba wujud... dulu dulu orang ni x terpikir makan rumpai laut...walhal orang jepun sejak zaman tuk kaduk dah makan rumpai laut...x lah dia heboh leh putih kan kulit.. 

lepas tu makcik2 sibuh duk beli beguni2 ...x menyempat nyempat nak makan rumpai ni... x sempat sampai rumah...dalam keter dah kuarkan skit rumpai kering ni duk tenyeh dalam mulut buat sentil demi nak putih punya pasal...sampai umah..rebus satu kawah..tuang dalam kolah..trus menyelam sampil hirup air rebus rumpai... kluar2 je ...tu dia putih kalah kapur kasut....

so kakak2 di luar sana... kalau ko p piknik kat port dikson tu... ko jangan lah berkubang saja and sibuk nak buat istana pasir...pegi terjun dalam laun sana sambil bawak raga..kutip semua rumpai laut tu..bawak balik..jual kat orang kampung...

percayalah... seminggu je hasil jualan dah boleh p haji balik hari.... dah lah putih melepak pegi haji lepas tu mabrur plak ...trus bercahaya wajah...sampai je malaysia trus lutsina hasil gabungan tadi...





lupa akak nak tanya micheal jackson sebelom dia mampus... agak2nya lah.. dia ni makan pill gluta ngan telan rumpai laut lah gamaknya leh jadi dari rentung cam arang trus jadi putih melepak...

so kat sini akak nak tegaskan ..akak cuma nak bagi pendapat akak.. sapa yang rasa marah dengan statement akak... ko telan lah benda tu sampai ko rasa leh putih cam yang ko mahukan...

kalau ko nak putih sangat ko tanya anita serawak ape dia pakai ...jawapannya " KAK NITA GUNA WUDUK JER"

yang penting..ade aku kesah...cau cin cauuu

Sorry uollsss



Hi uollsss...
Sorry akak mungkir janji ngan uoll sebab kata nak update kan...

Ceritanya macam ni..sebenarnya pada december lepas salah seorang ahli keluarga akak meninggal dunia. abng ipar kesayang kami sekelurga telah menemui ilahi terlebih dahulu...sebab tu akak tangguhkan semua update blog ni... sekarang akak mempunyai tanggung jawab besar mengambil alih tempat arwah untuk jaga kakak akak. tanggung jawab pada parents akak lagi...

kalau ikut hati mmg malas nak berblogging lagi..tapi akak tau korang semua lah dapat mengubat hati lara akak ni selain kawan2 baik akak kat puchong ni...

kawan2 akak banyak bagi sokongan pada akak lepas semua yang berlaku.. terima kasih banyak2 pada kak bed, hafiz, semah, hotmama, nora, babybee dan kawan2 yang lain. thanks alot...

setiap kali akak bukak fb..berduyun lah mesej yang bertanyakan akak bila nak update blog...tapi apa nak buat...akak rasa macam down sgt..

anyway thanks pada sesiapa yang ucap takziah pada akak tempohari...thanks so much..

so lepas ni akak x nak janji apa2 lagi.. sebab kalau update tu makna nya ada lah..kalau x update tu maknanya x de masa lah tu...

but i will try my best just for u all....

anyway... see u soon... 

and really sorry guys...

Let's SHOPPING Uollss!