jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 6 August 2010

Sindrom Puteri

hey uollllll..

ari ni akak nak cerita tentang perangai pondan2 yang kadang2 tu merensakan dan kadang2 tu kelakar bila di pikirkan..gitew kan...

akak gelarkan sindrom meraka ni sindrom fairytale ..gitew...


1) sindrom Cinderella..
- pondan2 sindrom cinderella ni ade 2 jenis..1) pondan yang buruk then dengan gigih cantikkan diri..sering dihina oleh kawan2 sebab badan begau, muka lopak2 air..rambut azab sebab banyak sangat color n luruskan rambut..biase lah pon2 ni kan..kalau bb rambut mmg particular sikit... so pondan2 ni sabar ...pelahahan2 dia menjadi chantek...cucuk sana cucuk sini..di hempuk2 sikit muka yang bersegi tu..tu dia..runcing bak bujur daun sirih katanya..kadang2 tu drpd bujur sirih tu x puas lagi tambah lagi dagu bagi panjang lagi sekaki..terus menjadi petola muka tu..tp ujung2 drpd xde laki..terus ramai berebut2 jantan nak kat dia..ala macam kisah cinderella lah kan...

ada gak pondan sinrom cinderella ni..bila siang tu dia rupa cam gangster..rambut jarang2..muka keras cam batu..tup tup malam jadi jelita...heran ke tidak..akak syak dia betapa kat gua ni...

then satu lagi pondan sindrom cinderella ni..asal keluar je...sebelum kul 12 nak kena balik..ade komitment lah..need beauty sleep lah..kena bangun awal lah bagai..feeling tau...macam lah esok tu kerja dia tu menyelamatkan negara..walhal tekan2 komputer je kan...gitew...so cinderella nak balik sebelum kul 12...walau pun esok nye cuti tetap kena balik sebelum kul 12...feeling hidup


2) sindrom sleeping beauty...
x kira lah kat mane pun asyik nak membuta je.,..lepak kedai makan, orang sebuk rancak bercerita dia leh lak membuta kat meja kan...then kalau lepak umah kawan2 ..asal baring2 skit je terus membuta...heran akak...lepas tu selagi ko x kejut dia duk lah tido..kalau 3 hari x kejut..3 hari lah dia membuta..azab ke tidak...bila di cerca yang dia duk membuta je..pandai lak sentap..alasannya nak jaga kulit supaya x cepat tua..walhal muka ko tu elok sikit je dr kulit pokok...


3) sindrom beauty and the beast...
pondan2 jenis lak..muka chantek..tp suka lah duk pilih lelaki yang muka cam berus jamban...semua lah pondan duk keji laki ko buruk lah..laki ko muka azab lah...tp pondan2 ni bijak..kadang2 tu lelaki yang berwajah berus jamban ni leh jadi berus emas lepas di grooming oleh pondan2 ni kan..

then baru lah pondan2 lain duk sibuk kata " laki ko kalau tengok lama2 sweet gak kan.."..ayat nak celah bedah sangat....kadang tu ade je yang bg alasan ' sian lelaki2 yang muka buruk ni xde orang nak...so sebab tu i pilih sebab dia akan menyangi kita macam puteri raja"...yerrrr...cuba lah ko couple ngan acapan tu..raja ketidakkkk


4) sindrom repunzel
ni pulak suka lah duk simpan rambut panjang2 then x terurus..dah rupa pontianak...dah duk kena keji je sentiasa...sibuk dengan rambut dia..asal nampak jantan je libas rambut..asal nampak jantan je libas rambut...kalau lembut cam iklan shampoo xpe gak..ni..tu dia..cam penyapu keras dia...cuba le kemas2kan rambut tu ke..sikat or set rambut tu elok2..ko agak2 kalau rambut cam hantu ade ke orang suka..?


5) sindrom ariel (puteri duyung)
sanggup ni jadi orang lain demi mendapatkan jantan idaman....laki kata jangan pakai dedah2..tup2 jadi pondan muslimah..siap bertudung..

sebab couple ngan kenya..
tup2 setiap benda nak kena selang seli melayu ngan kenya..azab ke tidak...sanggup ni buat ape saje..janji laki sayang..same lah cam puteri duyung..sanggup mintak ekor jadi kaki..sebab gila jantan...

6) Princess Fiona (shrek)
ko bayangkan princess fiona tu rupa cam ne....walaupun muka azam pembelah bumi..tp baik..setia...dapat laki dijaga dengan baik..x kacau orang..walaupun berwajah pembelah bumi tp hari sesuci murni katanya...ko mampu?....

entah lah..akak pun x tau akak ni di kategori pondan jenis ape...sebenarnya semua pondan ade perangai yang sama..kalau bab jantan mmg akak berhempas pulas...kadang tu kena gak le bepikir...akak pun same je cam yang lain..



7) Sindrom Snow White
asal nampak jantan je tempek bedak...walaupun muka tu berkulit kuali..tetap bedak no 1 feeling cina..berkepok tengah2 hari buta...dr jauh berdebu je..dr jauh sayu2 je macam cina datang dekat tu dia tepong gomak..kelabu jeeee...

then obsess dengan produk putihkan kulit..duk cucuk sana cucuk sini nak bg putih...asal dengar je produk ni leh putih je beli...ujung x jugak putih...ujung tu yang feeling cina pi beli faundation color cat kapur tu...


akak rase akak lebih kepada "puteri ni"..amacam bley

Let's SHOPPING Uollss!