ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 2 January 2010

nak mencekik pun nak berebut

siang td umah akak ade buat baca yasin..buat makan2 skit ahli keluarga ngan geng marhaban mak akak...ape lagi acara battle of marhaban lah kat umah akak td..tunjuk skill...

so menunya

1) masak lemak ayam dengan nangka
2) masak rambal goreng (yang cam pur tempe, kentang n bagai2 tu) masakan jawa
3) kerabu pucuk paku n kerabu mangga
4) pajeri nenas
entah ape thah lagi..ade aku kesah..mak akak yang masak....banyak gak lah..lebih kurang 11 jenis cam tu...

semalam mak akak cakap ari ni buat lepas asar...so balik keje akak pun bergegas balik...

rupanya dah buat kul 11 pagi....akak tengah keje lah gamaknya td...

lepas tu abang akak ade rakam guna handy cam....
ok semua makan time...krurrrrr krurrrrr.kruurrrrr

yang tuhan..kawan2 mak akak makan cam pirana..mak akak cakap diorang berebut2....

akak mmg dah tau dah..dulu mase buat makan2 kat umah akak tu cam tu lah gak..makcik2 tua tu makan cam pirana..

jangan rebut ek..tolong beratur plz...

tp yang penting tengah makan cam pirana tu..akak lalu semua stop makan dok tengok akak lalu...

"jangan takut baby...pondan tu x makan orang yer...."

" ko kenape x pernah tengok pondan..ap;e lagi training lah anak cucu korang jadi pondan..."

lepas akak lalu je sambung makan macam pirana..yang penting siap ade bawak tupperware mintak bungkus..hanjeng ke tidak...

sedapnya uolssss....11 kali mak tambah..nak tapau leh?

tapi akak sonok cam tu..biar abis makanan tu..x lah kita membasir nak buang...yer dak?

selama ni akak ingat budak je kalau nampak makanan serbu cam pirana..ni kategori nenek orang pun sama...motip berebut2?

aku syak umah ko x de makanan....


Let's SHOPPING Uollss!