ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 18 June 2011

Turu = Tido



bila hotmama sebut pasal tido kaki kejang...teringat lak pasal tidooo ni...

sorry pompuan mak cedok idea uollsss...

korang pernah x tido then rasa2 macam kena himpap..bukan himpap dek jantan plak..tu lain yerr...orang kata ada hantu tindih..betul ke..

bila akak tanya ngan doktor...doktor kata akak ni percaya pada tahyul..cinabeng punya doktor..aku bakar klinik ko baru tau...

doktor kata bila tido posisi kita salah ..darah kita tersekat then terjadi lah keadaan " lumpuh separa sedar"..ko mampu lumpur separa sedar katanya...

tapi ape pun akak tetap 50 50 dengan kata2 doktor tu...

tu lah orang tua kata sebelum tido basuk kaki...baca doa..al-fatihah, selawat, ayat kursi, 3 kul...kannn...ini tidak..sebelum tido ko layan mp3 lagu lady gaga

ape lagi mendapat lah hantu lady gaga datang pijak ko waktu tido...

kita sedar tapi rase macam kena himpit..dada sakit..x leh bergerak..bercakap..
time tu lah dalah hati nak ko azan baca doa bagai..kadang tu mau ko baya semua ayat sampai khatam satu muqadam ko baca kan...

ni ade satu kes akak..akak tido..rase2 malam tu baru lepas jimba jimbana kat kareoke ngan kawan2..nyanyi x hengat dunia...penat..balik flat trus tido...

tetiba tengah malam tersedar macam kena himpap..x leh gerak..nak nafas susah..lepas tu kena himpap ..kejang lak kaki...wahhhh...meraung dalam hati..x leh gerak...

ape lagi...azan lah gamaknya dalam hati..doa semua doa akak baca..sampai doa qunut, makan, masuk tandas pun baca...mata mamai2 lak..terperasan lak macam ade lembaga depan mata duk diri..menggigil lagi...

...ape lagi nak baca pun x tau..ujung2 ok..trus x dapat tido sebab kaki masih sakit...

bila akak tanya mak akak kenapa jadi cam tu..jawapan yang di berikan pastinya berunsur keagamaan kan..." sembahyang liat..kuar malam cam burung hantu, tido x baca doa...bukan je hantu himpap ko..entah2 dah berkampung kat hati ko"..sentap kan kata2 tu..

so sebagai selesaikan masalah..download yasin kat hp..nak tido pasang loud speaker yasin kuat2 ..dengan harapan hantu takut lah kan...ujung2 kena gak impap..hambek ko

pagi2 esok mak akak tanya..." sapa lak baca yasin kul 3 pagi tu.." akak jawab " orang pasang yasin takut hatu impap"...jawapan mak akak.." hantu pasang yasin nak halau hantu..mane lah boleh"..

sentap...x nak kawan mak...

Let's SHOPPING Uollss!