ahli geng kongsi senduk

Wednesday, 26 March 2008

SUPRISE PARTY!


THANKS ALOT UOLLSSS!

akak terharu sangat kawan2 mak n bos akak buat suprise party untuk akak semalam...inilah birthday akak yang paling best sekali...never in my live people suprise me..i was so happy..thanks alot..akak hargainya...di harijadi akak yang ker 23 (tambah 4 tahun) ni akak amat berbesar hati ade kawan2 cam korang...thanks uolsss...

apy besday to u, epi besday to u (dalam nada mariah carey tp off key ler)


nasib baik akak mekap semalam..tiba2 mase akak nak masuk bilik je ade orang masuk pintu umah akak xpan memberi salam ...akak ngok adalam bos akak dan kawan2 lain macam kos, putra n putri, kak nita, kak cam, bee, kimi, suastri, kak bed n anak ikan dia...rupanya kawan2 akak yang ade kat umah tu dah tau dah tp cuma buat x tau je...terkejut akak..tersentuh perasaan akak..
ter kejutnya akak..rase cam nak pengsan ler..tp jagan nanti diorang makan sorang je kek tu

walaupun makanan nya ala kadar akak sangat lah gembira gitew...rase cam nak nyanyi gitew...

diva2 juga turut serta..mane leh diva baju hitam belakang tu x ade..si vida tu mmg memeriahkan suasana....kakak wartawan sempat cerca2 mak malam tu..awas ko kakak wartawan oi..and u kos thank you so much..love u...muah muah

yang penting bos mak pun ade..thanks bos...n atas kusi tu anak ikan vida..nyam nyam..hey vida ko hadiahkan lah anak ikan ko kat mak..mak sujud syukur kalau kau wat cam tu...anyaway love u all

and then miss natasha syuyen pun buat suprise untuk akak gak...
walau pun xde hadiah..tp akak terharu dan sayu sebab akak masih ade kawan yang mengingati akak dan akak yakin kalau satu hari nanti akak jatuh or tersungkur di mane2 ..ade kawan2 akak yang akan bantu...alhamdulilah...

thanks uoll...i love u so much

Monday, 24 March 2008

HAPPY BITHDAY TO MYSELF!

Sebab xde orang nak wish akak..so akak akan wish to diri akak sendiri....

25 March / selasa (My Birthday)
happy birthday to u,
happy birthday to u,
happy birthday to akak sendiri,
happy birthday to u....

akak akan menyambut birthday akak yang ker 23 tahun...gitew...
semoga akak akan di permudahkan dalam perjalanan hidup..mempunyai kawan2 yang baik hati, keluarga yang harmoni, supaya akak dapat bf yang kaya, murah rezeki dan di panjang kan umur. InsyaAllah

oleh itew akak telah menjemput mariah carey untuk mendendangkan lagu birthday untuk akak...


Saturday, 22 March 2008

Please Help me....Tolong..Tolong...Urgent!


Help! help!....
akak ade masalah ni..x tau nak buat keputusan cam ner..harap2 korang dapat bantu akak...harap2 lah...

situasi umah sekarang
a) kawan2 selalu lepak duk2 situ n sekali sekala ade tido situ taku kalau ade oarang lain duk situ ..dia kata x de privacy lak sebab kawan2 we all selalu ade lepak...
b) kadang2 ade gak bawak jantan balik umah..dulu si A&C ade diorang ni jenis x kisah sangat. paham ponden2 cam akak n si B ni..so kalau nak cr housemate baru nak kena pikirkan hal ni gak...kadang2 ade cur kan..so diaorang leh paham ker?
c) kitorang konsider kelawar malam jarang nak tido cepat n ade je keje nak buat
d) kitorang ni pondan n yang jantan (A&B) dah kuar..so ade ke jantan yang nak duk ngan kitorang
e) sewa umah 6oo x masuk api, air, mantanance so kalau tinggal 3 orang je mati lah akak..mungkin akak leh cr duit..tp yang x keje tu cam ne lak?


situasi 1
kisahnya cam ni dulu akak tinggal ngan kawan2 yang baik hati dan sangat fun....lepas beberapa tahun kawan ade lah gaduh , cakar skit2 kan tp akak ok je..x kisah..then sekarang tiba tiba kawan akak satu umah ni gaduh siap bertumbuk seperti akak ceritakan pd blog yang lepas..gitew...
so akak tinggal nga kawan akak ni satu bilik..akak kenal dia lame dah sejak akak darjah enam dulu mase akak duk kat new york ...akak mmg rapat ..tp sebab kami same2 perempaun palsu akak pun sering koyak2 kan mulut dia..begitu juga dia...kami berkongsi masalah dan sering memberi masalah..biase lah tu adat manusia kan...kiranya akak bg dia ni name si B lah....senang kan..dulu mase wal2 akak duk situ pun akak di ajak oleh dia..sebab tu bekas umah parents dia..tp parents dia dah xde dah..tinggal mak tiri sindarela dia je...so kitorang sewa rm600 satu umah x masuk api air..mak tiri dia ni naikkan sewa sebab nak suruh kitorang kuar umah tu ...tp kitorang malas sebab dah best duk situ kan..n kawan2 dah tau umah kat situ...dia ni baru benti keje n xde keje lagi...x cr lagi or x dapat akak x tau...dia ni agak moody skit orangnya...sukar nak berbincang..sebab tiap kali bila akak bukak mulut ade je dia x puas hati..mudah terasa dan cepat buat keputusan secara drastik..most of the time dia yang duk dalam bilik n akak tdo kat luar. ini yang akak rase lah ...sebenarnya akak nak jugak privacy tp akak ni jenis lebih kurang..so akak x kisah akak dah lame nak bg tau dia tp macam x tekuar je...pasal duit dia susah skit sebab sekarang ni dia x keje lagi...

situasi 2
kawan akak satu umah ni lak duk berdua satu bilik...konsider ehem2 lah kan..di plak akak bg si A & C. dia ni ade keje tetap n agak moddy gak tp dia niboleh gak bawak berbincang..tp most of the time menyakitkan hati gak. akak kenal dia pun lame gak kurang skit je dr kwn akak si B tu..si A ni orangnya kadang2 sukar di fahami..tp sejak si A kenal ngan si C dia ni jadi lain skit..sebab percintaan kot..mane lah tau...pasal duit dia ok..tp banyak gak alasan yang agak2 brengset kadang..alasan x munasabah pun ade...tp sejak2 di dah rapat ngan si C ni dia more buat keputusan bergantung pada tindakan si C ni...

kesimpulan
si a, B Dan C ni bergaduh gila2 ni...sampai bertumbuk..uoll pun tau..masalahnya bila mereka bergaduk akak yang tersepit di tengah2...akak pening sekarang...nak buat keputusan tp x tau cam ner...kalau akak nak ikut si A & C pindah mmg ok sebab mereka ade duit nak dulu kan deposit umah lain n akak leh bayar kemudian..tp akak tau si B akan terasa sebab mesti dia rase akak lebih menyokong pihak A&C plak..kalau akak still stay ngan Si B jiwa akak sakit..n tersiksa..n kalau akak nak ajak si B pindah sebab umah tu mahal sangat n nak cr umah lain..si B x keje n xde duit...akak runsing sangat..x tau nak buat cam ner...dua2 pihak kawan akak..akak sayang mereka..akak x nak keputusan akak buat mereka rase kecil hati...akak ade pikir yang kenape akak perlu jaga ati kawan2 akak ni..akak penat pikirkan pasal diorang tp mereka x pernah pikirkan akak...akak mmg nampak happy go lucky tp ati akak ni sedih je bila balik umah..akak sewa umah sebab nak privacy..akak nak duk satu bilik..duk relax..tp ape yang akak dapat adalah sakit ati...akak buntu sekarang..x tau nak buat ape!

soalanya
korang tolong akak buat keputusan..skit x banyak ia mungkin akan membantu...

1) akak duk je ngan si B kat umah tu n cari orang lain sewa bilik yang kosong tu..tp akak kena split duk bilik yang lain...

2) akak ikut si A&C pindah duk umah lain n jagan pikirkan sangat pasal si B..

3) Balik umah parents akak (dekat jer..tp x leh lah nak menggatal lagi)

4) pindah sorang je..cr bilik sewa..n duk ngan orang lain...

5) suruh si B cr duit mane2 n pindah umah lain dgn dia n crik umah yang murah n ade 3 bilik so sorang satu bilik..

akak buntu sebab dua2 belah pihak akak kawan. n akak x nak kecikkan hati mane2 pihak n akak perlukan ketenangan...n akak perlukan keputusan secepat mungkin sebelum ujung bulan plz plz plz

(maaf yer kawan2 kalau ade yang terasa..akak terpaksa buat keputusan..bukan nak sakit kan hati tp akak juga ade keinginan..kalau akak terkasar bahasa harap maafkan yer...)

Wednesday, 19 March 2008

Buang Ego, Buang benci dan Cuba jadi dewasa!!!!

semalam akak kesal sangat ngan perangan kawan2 akak..akak mmg malu nak citer sebab bab2 hal rumah akak tulis kat blog..tp akak pikir biarlah ia jadi renungan dan kita kat luar ni cuba jaNgan jadi cam ni...

akak sayang kawan2 akak..tp perangaI mereka buat akak rase jelak dan bosan..berkali2 akak cakap..akak benci orang yang ego dan x leh tolak ansur....kalau ko rase ini akan buat korang jadi kaya, jadi famour and orang akan puji..KORANG SALAH...akak bukan nak sokong mane2 pihak..sebab kedua2 mereka adalah kawan akak..sebab korang ni bercekau sesame sendiri akak ngan diva2 lain terkena tempias...jiran2 dengar korang terjerit2..memekik2..kalau yang dijeritkan tu bacaan Al-quran...akak bangga..ni caci maki keturunan luar dalam semua kuar..jiran2 ade keluarga..malu tau..akak malu....

hey senah!.. ko rase budak umah sebelah ni jerit2 nasyid ker..aku pantang skit bila nasyid2 keagamaan ni..jom kita join...

pastu sampai bertumbuk..hey try lah jadi dewasa..ini bukan cara orang dewasa selesaikan masalah...duk berbincang..buang ego..pada pendapat akak dua2 pihak ade buat silap..jangan point pada satu pihak je...akak mmg malas nak bunyi..sebab akak kalau dah bunyi korang x suka...


mana aci ko tumbuk aku dulu...mane leh ko yang tolak aku dulu..mane ade ko tolak diri sendiri lah..eh cam tu lak..cam tu ko tmbuk diri sendiri lah gak..



pengadu : alo abang polis ...i nak buat report ni kawan i tumbuk i...
abang polis : maaf dik , abang ni polis trafik jalan raya.. kalau adik nak buat report pasal kawan adik tumbuk jalan or belasah jalan leh lah..dan kalau nak report sila bawak report kad sekali ek..yang darjah tiga nyer...


akak paham tv mahal berskrin nipis kertas tu ko punya...tp akak x mengemis rayu kat korang nak ngok tv tu kan..akak paham ia mahal..tp jgan lah buat kwan2 lain ni macam miskin sangat...dengan itew akak umumkan akak telah membuat tempahan tv berskrin nipis dan berhologram dr kawan adik akak yang keje kat seng heng itEw pagi td...rase kan korang pasni..kalau dulu korang cakap tv tu panas lah..leh ngok kejap2 je...pas ni akak akak kenakan syarat sape nak ngok tv mesti ade tema..contohnya isnin mesti menonton pakai baju mandi..selasa pakai baju pengantin dan seterusnya..so prepare ngan rule akak...hihihihih

ape pun akak x kisah ..tu barang korang..mmg korang layak buat cam tu..cuma akak harap jadi dewasa dan cuba hormati perasaan orang sekeliling...jangan kerana ko rase ko hebat n berkuasa ko jd besar kepala...ingan kita ni hidup macam roda...mungkin kita sekarang kat atas dan selalu ketawakan orang kat bawah..tp ingat orang kat bawah ngah siap sedia nak buat pesta bila diorang kat atas nanti..pastu kaluu dah jadi JANGAN MENYESAL...

Ya tuhan ku ko jadikan lah kawan ku ini seorang yang baik..ops lupa lak nak pakai pengilat kuku..tuhan terima ker kalau kuku x kilat ni..i perlu glamour tau...

buat yang lain ingat kita ni idup x lame uolls..amal jariah dan lah secubit je..selagi kita hidup ni keluarga dan rakan2 lah yang sering bantu kita..jangan sebab bangga dan bongkak diri ko lupa sape diri ko...akak cakap pada semua..harap korang paham sebab akak dan bosan ngan korang...tp akak sayang korang...

Saturday, 8 March 2008

Birthday Party HOTMAMA yg Giler Glamour!

pada 29 february ari tu..hotmama buat birthday dia kat kareoke kat alamanda.,..semua bapok jantan betina semua dia jemput...tp yang penting akak harus lah jd tetamu VIP kan..walaupun..so ini review skit mase majlis tu...

cuba kira skit bape candle dia tu..28 uolss..dah tua dah hotmama ni...tua buat cara tua okeyyyy

sedut angin dalam2 sampai perut..dan hembuskan..ala hotmama oi..mak tau tangki ko besar pasti banyak angin leh kuar..bukan setakat lilin tu ko leh padam kan..rumah terbakar pun ko leh

kak cam sebagai penjaga makanan atau name lain nya kakak kantin..sebab kak cam ade pengalaman jg kantin sekolah dia di beri tugas untuk jaga makanan..

diva terkemuka malaysia juga di jemput...sedap betul suara kak nita sampai kak cam termembuta kat belakang tu...hey kak cam ko membuta ker ko pengsan dengar suara kak nita ni

tetamu yang hadir katanya...semua tunggu giliran nak melalak...lets uolls


eh kak bed pun ade..walaupun sedang sibuk tp kerana hotmama, dia hadir..ala kak bed mmg kena datang sebab dia aje harapan hotmama untuk membedal dan habis kan semua makanan tu

wah baby bee pun ade..hari ni baby bee x mendragkan dirinya kerana ikut kak bed buat makeup..ape pun baby bee tetap pose manja katanya...


sempat lah akak bergambar ngan kakak kantin ni..pose lagi..uolsss



mane leh akak lepaskan peluang nak bergambar ngan birthday untie kan...sape cantek..akak ker dia?



lepas penat menjaga kantin td..kak kem mendendang lagu khas untuk hotmama...sedap tul suara ko kak cam..cam guruh..mantap tul....


hot mama n hubby juga sempat mendendangkan lagu...walaupun suara mereka buat telinga akak berdarah..tp akak bangga ngan dia..sebab x malu ngan suara dia yang bunyi enjin lori tu..


anyway hotmama..HAPPY BIRTHDAY...semoga panjang umur n murah rezeki..ape hadiah laki ko bg kat ko..harus lah aksi hebat malam tu kan..ahaks

Saturday, 1 March 2008

Rahsia Bapok Mengekalkan Keayuaan !

kejelitaan adalah hak milik setiap bapok!...(sekadar gambar hiasan)


Menjaga kejelitaan semulajadi bagi bapok (natural beauty) dengan tidak memakai bahan-bahan luaran adalah sangat mustahil..kerana makeup adalah nyawa bg pondan.. tetapi menjaga emosi, fizikal dan mental adalah penting. Gunakan masa untuk perkara yang berfaedah dan tentukan wawasan secara objektif, jangan banyak angan-angan. Tidur awal setiap malam dan bangun awal setiap pagi untuk solat subuh. Jangan tidur siang hari. nanti jadi gajah uolls...

Kepit Suara.
Latih diri bercakap dengan nada yang lembut, tidak sengau atau suaranya terlalu kuat. Kepit sedaya mungkin n jangan sampai terekeluar nada garau..kang orang ingat harimau lak.

Menjaga cara berkata-kata.
Biasakan menggunakan perkataan yang melambangkan keluhuran budi seperti tolong serta minta maaf.
Jangan gunakan perkataan yang terlalu beremosi seperti lahanatt, pukimak, hanjeng, binatang, bosan, sakit hati, menyampah, kekwat, benci dan sebagainya kerana ia akan menyebabkan muka jadi berkerut dan dan pecah lobang ko adalah lelaki..cover skit....

Menjaga kulit.
Kebersihan sentiasa dijaga. Basuh tangan n mulut lepai Loi jantan. Makanan yang berupa ulam-ulam yang wangi serta sayuran dan buah-buahan segar patut selalu dimakan. Gunakan sabun yang tidak merosakkan kulit. pastikan sabun tu di beli bukan disop @ copet@ curi

Menjaga muka.
Tangan perlu sentiasa bersih dan lembut. Walaupun x lembut buat2 lembut.. Jangan gunakan bedak yang bukan-bukan. Tapi kalau dah sengkek bedak yatlee pun bedal jer lah.
Selalu menggunakan bedak sejuk untuk menjaga kulit muka. pakai dalam rumah jer..jagan pose pegi melacur pakai bedak sejuk lak. Jangan berangan.

Menjaga rambut.
Ia mahkota kejelitaan Bapok. Bersihkan rambut tapi jangan terlalu kerap. Bila bersikat, ulangi sikatan ke seluruh bahagian kepala 100 kali untuk menjadikan rambut subur dan berkilat. Ramai lelaki suka pada bapok berambut panjang tapi kemas. kalau ko rambut pendek kumpul duit beli wig..n jaga wig tu baik2..mane tau kalau dah insaf leh waris kan pada anak2 ayam baru..kalau wing dah jahanam nak wariskan gak..harus jadi waris wig hantu lak nanti...

Menjaga cara berjalan.
Latih cara berjalan. Catwalk manja2 jer supaya nampak woman.. Jauhi dari berjalan mengengkang atau tangan terlalu dihayun ko bukan berkawat..awas tu.... Langkah jangan terlalu besar takut kepitan ter keluar nanti..opsss. Berjalan jangan terlalu laju, ini bukan pertandingan jalan kaki. Badan jangan terlalu membongkok atau tegak. Leher jangan terteleng (senget sebelah). Muka elok ditundukkan sedikit. tak yah pose muka sangat kecuali ko cantek!

Menjaga gerak-geri.
Bila duduk di atas lantai duduklah dengan cara bersimpuh. paling woman yang ko boleh. Kalau duduk di atas kerusi, eloklah sila panggung. Jangan mengangkang. Tangan jangan terlalu digerakkan bila bercakap ini bukan pentandingan berpidato. Cara bergerak biarlah lemah-lembut tp jangan pose slow motion lak..tu pondan spastik name nya.

Menjaga senyum.
Latihlah senyum jangan tersengeh. kalau nak senyum nampak gigi cuba senyum ratu-ratu. Tutup mulut bila ketawa. ketawa dengan pelahan nanti pecah lobang... Ketawa secara sederhana. Selalu senyum tapi untuk tujuan baik jagan senyum pastu ko hanjengkan orang tu lak.

Menjaga mata.
Mata janganlah terlalu liar memandang sekeliling... ko bukan pemerhati tetap. Tundukkan mata dan memandang hanya kepada apa yang sedang anda hadapi. Jangan terlalu kerap mengerdipkan mata ko sebab nanti orang ingat ko ting tong. Usah terlalu kerap menjeling walaupun kepada buah hati anda sebab jelingan itew bisa membunuh..nanti orang akan cakap ko pondan berangan cantek.

Menjaga kehormatan.
Sentiasa bertemankan ibu atau saudara bila keluar. Minta izin ibubapa. <--- ini cara pondan sial. kalau ikutkan keluar jangan ada mak atau sedara nanti pecah lobang. Pakaian sopan manja2 jer. ko bukan perempuan betul nak pakai tutup litup. jangan berangan nak pakai tudung..ko ingat ko pakai tudung tuhan senyum tengok ko..Pulang seawal mungkin kalau x dapat jantan. Menjaga sikap. Taat beragama. jangan gatal nak gurau pasal tuhan atau agama..sebab ko tu lom tentu masuk syurga. Jangan bohong pada mak ayam. bohong pada jantan takpe...untuk kesenangan hidup. Jauhi dari merungut dan menyentap x tentu pasal... kawan2 akan bosan sebab kalau ko cantek n nak menyentap xpe..dimaafkan... Jauhi dari menjadi amat cerewet dan jaga hati orang lain. kalau orang mengata buat bodoh..sebab ko kena ingat yang mengata ko tu cantek sangat ker?..tp jangan ko berangan pastu lak..

P/s : Penyentapan adalah di larang sama sekali kepada pembaca blog meriahuoll!

Let's SHOPPING Uollss!