ahli geng kongsi senduk

Monday, 30 June 2008

Mencekik bersama diva...

semalam akak ngan diva telah pergi ke alam sentral shah alam...tujuannya adalah untukmencari langsir yang agak menarik untuk bilik akak yang baru..tapi design2 dia amatlah hanjeng dan harga agak pukimawati lak tu..sentap akak..ade pun design dia x kena lak ngan konsep bilik akak itew...so akak agak mening memikirnya...


sibuk ngah memilih baju ngan zizie, hafiz , haizat and kak cam....kak bed ngan cik tona call tanya akak kat mane...alang2 akak ade kat shsh alam tu akak ajaklah mereka join akak...then kitorang lepak kat syed bistro kat alam sentral tu...memandang kan hari hujan..perut akak and diva2 lain pun mendedangkan lagu keroncong...kami pun bercadang ngan mencekik sekali....

plih tempat then trus duduk..then waiter syed bistro tu datang amik order..diva2 semua terperanjat beruk ngok dia datanmg order pakai palmtop ni..wah hightect sungguh...kedai mamak order pakai palmtop ni...rase nak nangis pun ade tp ape nak buat...lantok ler....ker akak yang ketinggalan zaman ni..terkompius akak
lepas order trus tekan butang sent untuk antar order kat dapur restoran..kelas x?..ni akak nak tanya korang ade ke palmttop?..mereka ada ok...then ape lagi pastu...sesi bergosiplah ...yang telah dipengerusikan oleh Datin Hajjah Veeda Riena Tajudin sememtara tungu makanan sampai.....
tengok tu..ko ingat akak propar ker..sentap x order pakai palmtop..kelas mamak2 sekarang..akak tabik sring kat ko...berwawasan sungguh
hujan2 ni mmg sedap kalau membedal maggi sup..wah segar katanya...nasib baik maggi sup kat sini sedap kalau tidak aku bakar kedai ko..awas
sambil makan ape lago pose lah..walau pun x cantek ..akak tetap nak pose gak...sedap nyer..nyam nyam nyam..amacam kurus x akak sekarang?
ini maggi goreng ayam kak cam..pondan ni mmg suka makan kalau ade ayam2 ni..maklum lah dinasor kan..ops...
haizat and kak cam..wah macam dua pasangan bercinta je gaya nya...bercinta ker...cantek ko kak cam rambut di tiup angin...meletop...
wah hajjah Veeda arena pun ade?...di sebab kan hari hujan..angin agak kencang..tudung versace hajah bed telah di terbangkan angin bersama wig kesayangannya...sian hajjah bed...terus terbuka dah aurat dia...
nasib baik hajjah bed bijak..lantas mengambil hud bajunya untuk menggantikan tudung...pastu tetap pose sebalah zizi yang agak comel2 manja..walaupun
hey miss tona morales pun ade...miss tona morales dengan makanannya.sebelah minum sebelah cedok makanan...
..setelah menggilang sekian lama..miss tona telah berjaya dihubungi dan enterprame dalam blog akak...wah licin ko makan yer tona...maklumlah..akak dengar ko ni berbadan dua..syabas akak ucapkan..setelah 15 tahun berkahwin baru sekarang mendapat rezeki...gitew.....
wah K** D***..ops...Mr hafiz..meyedut maggi sup dengan sedaya upaya..cam biase je ko sedut menyedut ni..kompius ni...siap cengkung pipi ni...tahniah
ok gitu...patut lah bibir cantek..sedutan tadi bisa membuat bibir mungil dan sexy cam ni rupanya...pas ni akak nak wat gak lah..comel ko fiz...

buat jangan x buat ok

Akak bukan kena tag uols. . pastu baca cam best lak..rase cam nak buat je..walaupun dia x senaraikan akak dalam senarai tag dia..akak nak buat gak..sebab entry pasal semalam ..gambarnya akak tak upload lagi..so kena lah carik2 idea..pastu cedok je idea ni....gitewkan...


NAMA-NAMA TIMANGAN ANDA:
Masa kecik maka akak and family panggil nama akak baby, baby katanya..walaupun mase tu akak masih kecik akak gak girlish jugak..so nama baby tu sesuai...then mase sekolah lah..zaman anak2 gadis baru nak naik..so akak guna lah name yang agak moden sikit..Nur Ezreen Natasha katanya..mase akak rase name tu sedap sangat..bila ingat2 sekararang..cam sial...entah lah zaman tu kalau ade nama belakang natasha macam sedap jer.... then mase akak belajar kat uitm plak..tukar name lagi kepada reezberry..sebab akak suka sangat ngan halleberry..gitewkan...so sekarang ni lekatlah reez sampai la ni..tapi ade lah mak andam gajah yang panggil akak senduk lak.. senduk pun senduk lah...akak ok je...yer lah kan ..akak x kisah korang nak panggil akak ape...

ANDA SEORANG YANG :
Nampak happy go lucky tapi sebenarnya cepat marah dan cepat cool balik...akak suka berpikir secara spontan...seorang yang suka give and take...open minded...suka buat backup plan...suka makan pedas...suka lelaki..gitew kan...


INSAN TERISTIMEWA?? DESCRIBE APA YANG MEMBUATKAN DIA TERLALU ISTIMEWA DIMATA ANDA
sudah tentu lah mak , abah serta family akak...walaupun mak ni bising skit mulut dia..tapi akak sayang dia...then adalah kawan2 akak yang sentiasa bersama akak..baby bee, kak bed, hafiz, kak cam, kak ita, ali, sue, kak amy and banyak lagi..i love u olls....


LAGU KESUKAAN ANDA:
akak paling suka sape lagi kalau x bukan Mariah Carey..penyanyi yang akak paling suka..siara dia..wah menambat hati akak...mungkin jugak sebab suara akak iras2 cam dia rasenya....tapi kadang tu bedal je lagu mane pun..habis tu kalau mariah carey je 24 jam ...harus lah menanah telinga akak....
MAKANAN KESUKAAN ANDA??
ni favorite akak...akak paling suka ikan pari masak asam pedas...oh tuhan..sedap..x kiralah asam pedas ikan ape pun akak suka...kuah dia akak akan hirup..and kalau ade lebih cecah ngan roti....sedap nya....then akak suka udang...x tau kenape..akak kalau makan udang semua orang pelik..sebab akak makan udang ngan kepala ngan kulit2 dia sekali...entah lah..akak suka..kalau bab udang ni akak sanggup bergaduh ngan kak nita..sebab dia peminat no 1 udang..sanggup sentap menyentap demi udang ni...motippp ko kak nita?


WARNA KESUKAAN ANDA :
akak x kisah asal jangan lah warna yang terang bagai nak gila..sebab akak ni berkulit halle berry kan..so paham2 le kan...tapi banyak baju akak warna hitamm..yer lah kan..bak kata omputeh..black is beautiful....beautiful ker aku?

SIKAP YANG MEMBUATKAN ANDA STRESS
akak x leh tengok orang yang buat keputusan bodoh...dan buat keputusan tanpa berfikir...tahap darah akak akan cepat naik....dan akak malas kalau org tanya banyak2 kali soalan bodoh..awas....

TIGA BENDA YANG MESTI ADA DALAM BEG ANDA

1)rokok and light ter..kalau ade rokok xkan xde lighter kan...2) ape lagi kalau bukan hanpon..walau pun hp akak hp zaman nabi tapi akak sayang dia..mauah muah...ala bucuk bucuk...3) ape alagi beg duit lah...i.c , lesen semua ade dalam tu..ko nak orang tangkap aku ker..dah lah muka akak ni macam omputih..kang kata akak pendatang lak...(omputih katanya)

KALI TERAKHIR ANDA MENAGIS DAN KENAPA??
mengalir air mata ? adalah dalam minggu lepas...sebab akak buat keputusan pindah umah...walau pun akak nampak gembira ..sebenarnya hati akak ini sering menagis..mengenang nasib...

TAG 6 RAKAN ANDA

korang x buat siap, akak sumpah jadi lembu..nak ker..so buat ek

Saturday, 28 June 2008

Penyamaran Tanpa dikesan...

benda ni dah beberapa hari dah berlalu..tp akak lupa nak tulis kat blog...kisahnya kawan akak yang cantek memukau pujaan ramai si hafiz tu kan keje kat syarikat survey menyervey ni kan..so company dia ade lah buat servey pasal lifestyle habit...so dia kena carilah candidate untuk di servey ni...yang penting ni uoll dapat RM100..sape x nak ..dengan segela akak trus mengangkat tangan walaupun tidak mencukur bulu ketiak dan ade hati lak memakai sleeveless time tu...

tp mase dia kata ade syarat2nya...so dia baglah tau ape syarat2 yang harus akak patuhi untuk layak di survey...so tibalah dihari yang di nantikan..hari survey...yang penting kak cam pun ade...sampai2 je umah kak cam..akak ngok kak cam kuar dengan kemeja lengan panjang sluar slek dan kasut kulit kilat bagai nak gila ni..wah kak cam telah bertukar menjadi abang camarul...gitew..terpecah lobang nama kak cam lak..sorry kak cam...

akak pakai light2 je..jeans , kasut casual dan kemeja belang2..ala2 casual smart lah katanya...nak kata dress-up cam jantan x jugak ..cam pompuan x gak..kira ok lah light2 je...so akak pun bertolak lah ke midvalley menuju ke opis hafiz...samapi je akak n kak cam trus di servey...tiba2 akak terdengar kata2 kak camm...working position kak cam adalah accountant...rase nak tercirit darah akak dengar..tp akak maintain sebab x nak pecah lobang..karang x dapat duit ni...bila ditanya gaji lah..dengan pose confidentnya kak cam menjawab RM3500..wah kak cam..patut lah akak ngok ko so Fashionable...mmm...

akak pulak mase tu jadi banking IT executive....gitew kan...walaupun...walhal masing2 keje nan ado kan...keje biase2 je...(akak keje graphic designer je..kak cam keje opis)..demi masa depan akak terpakse menipu light2 je sebab pasni nak pi shopping ngan duit tu...yang penting kak bed pun ade..postion dia cam biase lah..dengan bangganya mengatakan dia adalah weeding planner...dengan pendapatan sebulan RM8-10 ribu katanya...tahniah kak bed ..kerana bercakap benar..akak bangga ngan ko...tahniah(kenyataan bagi kak bed adalah benar..)

survey punya servey ..agak2 ade lah 1 jam..pening gak akak..soalan dia gak sial gak lah...then selesai..ape lagi uolls dapat lah duit...horeyyyy...boleh beli skirt...skirt katanya...ujung2 bulan ni dapat seratus mmg cam dapat sejuta..kak bed ape lagi capai 2-3 helas baju sambil pejam mata je..biase lah kak bed kan orang ado2...anyway thanks kak N*** ops...salah..thanks hafiz...akak sayang ko.... jangan potong subsidi akak yer...

p/s : sorry xde gambar ye uolls..handphone akak handphone zaman nabi...xde camera..so xleh amik gambar...harap maklum...sape cerca akak sumpah hp dia camera rosak..awas yer..akak baru je lepas telan garam seguni...so mulut akak agak masin ok..awas semua yer...

Friday, 27 June 2008

Child Fish oh Child Fish

semalam setelah akak sibuk mengemas bilik akak...akak rase tekak akak ni bagai di cakar2 uolls...hausnya bagai nak gila..nak minum air sejuk xde lak sebab akak lom angkat lagi peti ais dr rumah lama..wah gitu..so akak pun telah mengajak diva2 terkemuka ker restoran ABC untuk meminum air sejuk..wah dapat kopi o ais sedap ni...

aku lah mak hayam pengantin..ngok anak ikan aku banyak ok...uolls nak ker..amiklah satu...ade lima lagi belum bukak akat umah...

so akak pun ajak lah diva2 pegi bersama..tp akak kuar dulu sebab akak nak jumpe mak hayam kedai pengantin nak kutip ufti akak buat keje sebulan yang lalu..(lambat payment ko kan..xpe akak maafkan)...so akak pesan kat diva2 kalau dah sampai abc call akak..sedang akak borak2 ngan mak hayam kedai pengantin..akak dapat sms yang diva2 dah sampai ABC untuk minum2..ape lagi bergegas lah akak ke restoran itew..malas lah lambat2 ..akak x nak hampa kan peminat..gitew...walhal takut kena cerca ni....

sampai jer sana..akak tengok mak diva je ade..anak2 diva tak de...lantas akak bertanya..."mak diva mak diva..dimanakah anak2 diva?....jawab mak diva " sorang tampal iklan sorang pi mane thah".. gitew katanya...so akak pun order lah air...


lantas..tanpa segan silu akak trus pose maut pakai bikini atas kete...sabil tersengeh2 cam kerang busuk...wah canteknya aku..

sedang tunggu air akak nampak sorang child fish yang comel sedang minum...terkesima akak...then akak terus je pandang dia..tak tau lah kalau dia perasan akak pandang dia..comel uollss..nak menagis akak...sane nak discover ape lah yang istimewa pada si child fish ni...sedang akak posing2 cuma memancing ala2 mak diva, datang lak segerombolan child fish yang lagi cute dari td..duk sebelah meja akak..wah mengigil2 akak siap naik bulu roma lagi..then datang lagi..duk depan lak..datang lagi..dan lagi dan lagi....

wah akak ngan mak diva serta anak2 diva x sabar nak discover child fish itew.." hey uolls kenape dia simpan keropok lekor kat kelengkang dia...siap ade dua fish ball lagi....menarik ni"


akak terpikir adakah ini satu mimpi..atau khayalan akak...ooooo rupanya semua nak tengok bola rusia lawan sepanyol semalam...patut lah child fish ni banyak turun padang...tapi uolss.child fish ni mmg comel2 belaka...bila dia senyum kat akak, rase cam nak trus terkam..tapi akak ni jenis wanita bertata susila kan..xleh lah wat cam tu...


bayangkan lah child fish itew sebanyak ini..x ker berpelangi mata akak mase tu nak pilih mane satu...sukanya akak...

tetapi akak terpaksa menghampakan hati2 child fish semua kerana jam dah tunjuk kul 3 pagi..akak kena tidur sebab pagi nak kena keje..maafkan akak child fish..akak pasti suatu hari nanti pasti kita akan bertemu lagi...so akak tinggalkan lah child fish2 yang ramai itew dengan mak diva disitu..senyum simput mak diva akak ngok ..mmm nak wat cam ner mak diva rezeki ko...so jalankan lah tugas...hahahahha


dengan gembiranya mak diva terus pakai spek saloma sambil pose ala julie dahlan..dengan harapan child fish kerumun dia pulak cam gula...ape pun ...keep up ur good work mak diva..
"i know u can do it..."

p/s: wahai child fish ku sayang..nantikan kemunculan akak di malam final uero nanti ok...akak tidak akak hampakan kamu semua...akak akan sediakan sesuatu yang istemewa buat kamu semua....gitewkan....

Wednesday, 25 June 2008

Tag dr Kakak Wartawan

Wah pagi2 lagi akak dah kena tag oleh kakak wartawan (meen zuleyka)...ape pun mak ayam dah kena buat akak kena ikut perintah..nanti kena cerca lah pulak kan...


Soalannya berbunyik begini...

ANTARA KAKI PANCING DENGAN KAKI BOLA MANA SATU YANG ANDA LEBIH TAK SUKA BUAT LAKI DAN KENAPA?

Mmg susah soalan yang di berikan oleh kakak wartawan ni...macam soalan SPM kertas julai rasenya...susah betul...kalau nak ikut akak kena bertapa dalam gua 2-3 bulan ni baru dapat jawapan..akak terpakse buat servey 15 daerah anak ikan baru mendapat jawapan yang sahih sebab akak mmg suka dua2 lelaki ni....

di sebab kan akak pernah mempunyai dua bekas laki yang sorang kaki pancing dan lagi satu kaki bola ni..tu akak boleh buat perbezaan... yang penting kedua2 lelaki yang pernah akak cintai ini dua2 kaki busuk..so disitu akak lihat ade persamaan...dan dua2 lelaki ini mempunyai daya keinginan yang kuat...

setelah akak buat kajian dan mendapat mimpi dari tidur akak telah vote l
elaki yang akak x suka buat laki adalah laki yang suka memancing...sebab memancing ni ade dua jenis uolls..satu memancing betina lain dan memancing ikan sebenar...sebab mereka ni suka memancing x kira mase...pastu selalunya memancing ni amik mase lebih dr 3-4 jam..itu pun kalau nasib dapat..kalau x ..nan adoo sedih...ujung2 balik bawak jaring kosong kan..kalau kaki pancing ni feel dia ni lebih..mesti nak pegi mancing ngan kawan2 dia..kadang2 tu nak mancing kena tido kat tempat tulah..mancing malam lah..buat akak sering mushkil..adakah dia memancing ikan di rumah janda2, bohsia2 atau lombong atau sungai..gitu kan...pastu kalau x dapat ikan balik buat muka cam sial dan kebarangkalian mendapat kaki kemuka adalah tinggi kerana tahap kesentapan mereka xdapat ikan...selalunya yang suka memancing ni abang2 yang agak kertu sikit...ape pun ade akak kesah...




kalau akak join kaki bola akak leh ngok abang christiano ronaldo ni..comel, kacak, sexy menggairahkan betul..xleh cakap kuat2 nanti laki akak sepak mulut akak..sebab dia rase dia lagi sexy dari christiano ronaldo ni..walhal..nan adooo


akak suka kaki bola kerana....walaupun akak bukan kaki bola..akak suka ngok lelaki2 yang kaki bola ni..bersemangat..berotot (yang main bola lah)..pastu mereka ni agak fanatic..so akak leh lah join same walau x best pun bola tu...pemain2 bola pun hensem2 gitu kan...mereka mungkin tido lewat sebab ngok bola lewat malam kan..tapi bila pasukan bola mereka menang kita boleh lihat kegembiraan mereka...wah gitu...lagi satu kalau yang main bola tu..badan mesti fit kan..peluh2 dia buat akak nak jadi chearleader kat tepi padang...sungguh sexy..tp pada yang berwajah cute lah..yang berwajah hanjeng..harap maaf yer..akak x dapat selamatkan korang...ape pun makan bola, tido bola dan leh akak main bola abang?...gituw kan..lain jer...

p/s: akak tag pulak kepada semua pembaca blog akak..buat yer..kalau x buat awas..pasni akak check satu2 korang nyer blog...dengar ni...xde siap korang akak rampas laki korang yang perempuan..and akak rogol korang yang lelaki..bg adik2 akak tinggalkan..sebab ape korang ade kan..gitew...

Monday, 23 June 2008

Budak Praktical

tadi akak ngah lah smoking kat luar opis sorang2..semua belum sampai lagi...so ngan lah akak smoking sambil berangan ...ade lah kete satria warna gray benti depan opis akak..akak nampak macam lelaki yang drive..so akak pose lah paling maut kat tepi opis tu..sekali keluar..mak aiii..comel nyer budak laki ni..pakai spek..rambut spiky2..jean and shirt. perfum dia..wah buat akak feeling woman kat situ...

then dia senyum kat akak..wah gementar lutut akak..comelnya...lantas akak pun senyum balik...then dia pun trus meluru masuk opis akak..then ape lagi..rokok masih ade separuh ni..akak buang n trus masuk opis..then akak pun berkata..."Yes my dear, can i help u" (my dear katanya)..lantas dia senyum kat akak n berkata "hye i'm Aldi putra, i'm a student of LimKokWing University, actualy im looking for a place for my intensive program..to who that i need to past my application..."...akak membalas " u could past to me..i will past ur resume to my boss and let him call u personaly..ok "...yang penting dia membalas...."thanks my dear(mydear katanya kat akak), u a very helpfull person, anyway what ur name?"..dengan manjanya akak menjawab "U could call me reez...reezberry..anyway this is my card..keep in touch ya"...(kenape keep in touch?...motif)

mmg lah helpful cik abang oi..u tu cute..cuba muka kau macam hamid gurkha mesti akak cakap
" bos xde lain kali datang yer"..gitew kan..tapi cara dia bercakap cam lain je bunyinya..rupa2 nya orang indonesia gitew..pandai mamat indonesia ni speaking yer..selalunya indonesian ni english dia agak jahanam skit..ni mesti cetakan dia ni dr keluarga yang elok2 dan dr bandar ni...tapi macam pelakon sinetron uolls...geram akak...tapi masalahnya.. company akak ni kecil je..x amik student praktical...sian dia..yang penting akak ade no phone dia..leh akak kawan2 ngan dia...jangan jelous uollsss...oh aldi putra ku sayang....


mungkin dalam resume dia nampak cam biase2 je...tapi real dia..comel sangat ..ni kalau kak bed n kak diva nampak ni habis lah..harus tercicir dari poket duit ribu2 ni...sebab mamat ni elok betul...

Horoskop Akak!

ARIES

Kandungan

You have been putting the needs of other people ahead of your own for far too long.

Secara Terperinci

As selfish as it might sound, you need to put yourself first, today. You have been putting the needs of other people ahead of your own priorities for far too long, and it's high time for you to get yourself back at the top of your list. You have accumulated far more karma points than you could ever use, so why keep racking them up? Take a break today. Do something nice for yourself, because you are your favorite person. You don't have to earn this attention.

p/s : Nak percaya atau tidaj itu bergantung pada hak masing2..tapi ape yang akak lihat ade lah jugak yang betul just believing ur self..and keep movin on...meriah uolls...


Friday, 20 June 2008

Petua Kakak Diva!

setelah mendapat request dari pembaca blog akak, akak pun sudilah untuk membuat entry kisah dan petua kakak diva kita...sebagai geng yang agak vateran..so dia mesti banyak petua yang boleh kita guna pakai kan..so pikir punya pikir..akak pun sudilah konsi tip2 kat uoll..ni kalau kakak Diva tau ni mesti akak akan cicerca 24 jam, dihina, di tampar dan di gilis2 olehnya..kakak diva akak sujud sembah ratu kat ko..maafkan akak ok...

petua ni bukan direct oleh kakak diva lah..tp kawan kakak diva bagi tau dia..and dia bg tau lah kat akak..mungkin agak pelik kenape kakak diva yang jantan itew diberikan petua oleh kawan dia sebegini kan..ape pun yang sangat tua turunkan petua pada yang tua dan yang tua turunkan lah petua pada akak yang muda, manja, jelita, dan senduk ini..so akak terpakse lah senduk2 sikit petua tu untuk warisan akak datang....

petuanya adalah cara menjerat anak ikan...opsssss


cukup ke ni?...nak tabur kat kl 500 , kat perak 1300, sabah pulak 300..emmm x cukup ni..kena tabur lebih banyak ni ...

1)Buat-buat tercicir duit
katanya kalau nampak je anak ikan yang agak2 boleh di jerat tu..buat-buat terkeluar duit dari poket ker, tercirit 2-3 ratus ker depan mata anak ikan itew..pasti anak ikan itew akan tertarik dan mendekati kita...masalahnya uolls..kadang2 akak ade 2-3 ringgit je..boleh tak ikut tips ni?...


ok uol di ingatkan disini past tense and present tense untuk bahasa ikan gelama x same ok ngan bahasa ikan kekek..ingat tu..maksud nya berbeza nanti...

2)Mendalami bahasa anak ikan
kalau kita dah attact satu anak ikan tu..kita kena mendalami bahasa anak ikan itew..kalau anak ikan itew anak ikan gelama..kita kena belajar bahasa ikan gelama, kalau dia ikan kekek kita kena mendalami bahasa ikan kekek..ini akan mempermudahkan proses memancing anak ikan itew...


ok uolls sedia untuk bersikap manja2..akak dah sedia kan anak ikan ni...1 2 gooo

3) Bersikap manja
ini sangat penting dalam penjerat anak ikan..setiap kata2 mesti lembut, berbaur duit, caring dan ape2 lagi yang bakal menjerat lah..kalau nak berkesan lagi akhiri kata2 dalam telefon dengan kata2 seperti " catch u later muah muah", " love u" dan macam2 lagi...


eleh neraka lagi aku x takut ni pulak lautan api..ape lah sangat..wah gitu ....

4)Lautan api sanggup ku mandi
gitewkan perumpamaannya...walau pae kesusahan yang anak ikan berikan..sedaya upaya tolong..ini akan membuatkan anak ikan lebih sayang dan pastinya anak ikan itew dalam genggaman...walau jauh macam mane pun cuba sedaya upaya untuk tlg...


uolls..walaupun orang semua kata muka kau macam beruk..i tetap kawan u ok..tengok ni i siap pegang tangan lagi..mane i malu kawan ngan u...i tak kisah orang nak cakap ape pun...

5) Anak ikan dan kawan2 same rata
ini paling penting...sebab kalau x balance kan keadilan antara anak ikan ngan kawan2...uools akan pendapat padah..lagi2 kalau kawan2 yang bermulut agak lahanat..so kelahanat mulut itew harus dijaga supaya " anak ikan yang di kejar x dapat, kawan yang di kendong berciciran..."

so itewlah sedikit sebanyak tip2 dari kakak diva untuk kita semua..so akak amat berterima kasih kepada kakak diva kerana sudi berkongsi tip dengan we olls...sape2 yang tips yang lebih baik..jangan segan2 nak bg tau akak ek...love uolls...muah muah...

p/s :kepada kakak diva akak mintak ampun..entry berinformasi ini hanya untuk memantapkan lagi pengetahuan dan tidak bermaksud untuk menghanjengkan kakak diva...

Kawan tetap kawan

akak semalam ade hantar mak n kakak ipar akak p klinik...akak p pagi sebelum p keje..mak akak nak check kencing manis n darah tinggi dia..and kakak ipar akak cirit-birit katanya...kakak ipar akak siap bawak seluar lebih tu takut terkincit dalam seluar..dengarnya..dah 6 kali terkincit..bila terkentut je terkincit..sedih kan dengar...sedang akak tunggu mereka di check oleh doktor itew...akak pun pose lah kat luar sambil baca majalah kesihatan yang akak sendiri x paham isi kandungan nya...

pastu ade orang masuk klinik tu..akak ngok macam kenal..muka ala2 ikan flowerhon..rambut kusut masai and badan kurus...bila dia toleh je kat akak..trus dia cakap kat akak cam ni.."kekwat adik2 sekarang...mak dah nak mati pun x nak lawat mak kat hospital kan..inilah kawan2"...oh Ms Nasha Dollah rupanya...trus lah akak set kan diri akak kepada miss friendship...(kami ade konflik sebenarnya)

"Mak bukan x nak lawat ko..mak mmg ade dengar citer, tp yang citer kat mak, pondan sabah tu, so mak x sure lah betul atau x..kawan2 lain sume xsure...bila mak p saloon ko bukak..mak ingat pondan2 tu propar je kat mak..." kata akak pada nasha..sian akak ngok dia..mmg lah antara akak ngan nasha ni selalu ade selisih paham..almaklumlah..perasan kedivaan dia ni agak tebal kan..so akak agak getik skit..ape pun dia kawan akak kan..buruk atau tidak..itew adalah dia..

so nasha pun bagai tau lah akak yang dia kena jangkitan paru2 and perut..so dua2 part tu dia operate...dia kata dia koma 4 ari sebelum operate tu..sian dia..akak syukur dia dah kembali pulih..walaupun muka dia bengkak sebab kena contineusly injek ubat...akak terus insaf tengok keadaan dia...

yer lah kita x tau bila tuhan nak bagi kita sakit kan..so kita kena hati2 dan bersedia..itewlah gunanya kawan..kalau kita susah kita ada orang yang amik berat selain keluarga kita...

Thursday, 19 June 2008

Alkisah Si Penjual kitab...

ape yang uol boleh gambarkan mcm mane rupanya kalau orang jual kitab..mesti kita memikirkan tutup aurat..ala2 islamic, pakai purdah...dengar lagu2 nasyid..gitu lah gambarannya kan...tapi semalam akak telah pergi ker carefour subang ngan kak cam..saje jalan2 bosan kan...

mari2 semua ..beli kitab..selonggok 3 ringgit...murah2 ...mari mari

waktu akak nak turun ke arah kedai2..akak lalu satu kedai kecik kat tepi yang jual2 barang tu kan..akak nampak ade sorang perempuan duk diri kat situ ngah bergayut dalam telefon..muka agak bohsia..rambut style cina bukit..ade 3 warna..baju nampak perut skit..anting2 jurai2..tapi yang trend zaman bila thah...jeans ketat ade gliters2...so akak cakap ngan kak cam..ko ngok perempuan tu..mesti dia rase "canteknya aku" kan...

beli kitab kak...kita ade kitab baru ni kak..cara pemakaian wanita islam..cara menjadi muslimah sejati...meh leh beli kak murah je...kalau x nak kitab , kaset2 agama ada..syarahan dari ustaz ismail dictionary (ismail kamus) ada..belilah kak...

so sebab perempuan tu x ade kena mengena ngan idup akak..akak pun terus je masuk carefour ngan kak cam..lepas habis beli barang..kitorang pun nak balik..and lalu lah jalan tadi balik..bila akak lalu je kat situ ade satu kedai jual kitab2, buku2 agama, keset ceramah and nasyid... terperanjat akak ngok ..perempuan seksi tadi yang muka ala2 x siap tu..keje kedai jual kitab agama...akak and kak cam cuba siasat...samade betul ker tak..dah ala2 nora zain dah akak n kak cam ni....

mmg betul dia keje situ..sambil makan kacang dia duk kat gerai tu..sambil main2 hp dia...wah gitu kan...sape lah tokey kedai yang bangang sangat nak amik betina beruk tu keje kat kedai tu...akak x kisah sangat kalau perempuan seksi tu keje kedai lain..ni kedai jual kitab uolls...dah xde betina bertudung ker lagi nak jagi kedai kitab tu...so dengan selambanya akak n kak cam lalu kat situ sekali lagi dengan kata2 "wow so amazing" ni dah kira 7 wonders of the world dah ni...

kalau cam tu baik amik kak cam je keja kedai tu..sebab selalunya orang yang beli kitab2 ni orang dah kawin kan..so kak cam leh lah ngurat...yer lah kak cam kan suka laki orang...so ape lagi kak cam apply lah keje kat situ..gantikan perempuan sexy tu..akak tau kau x sexy sebab tu ko layak...opsss terlebih suda

Wednesday, 18 June 2008

Rumah ibunda dilanggar lori

bagaimane itew..dengar aje dah seram kan...gitew...begini lah citernya..semalam akak balik lah umah ibunda akak untuk mencekik di waktu tengahari..than bila akak sampai umah ibunda akak je..akak tengok..wah apasal umah mak akak ni cam luas je..halaman rumah mak akak cam ade sesuatu yang hilang...puas akak cari pakai kanta pembesar..rupa2nya pagar batu tepi beranda rumah itew telah roboh...dah rupa kapal terbang langgar bangunan WTC dah...

lantas akak pun tanya lah ibunda akak..."mummy what happen to the wall mummy?..gitew berbahasa omputeh gitew..uolls tau ape mak akak jawab "elehhh muka jawa ade hati nak cakap omputeh ngan aku"...sudah...lori langgar semalam.." ...terperanjat monkey akak..

mak akak pun citerlah..alkisahnya mak akak ngan cik noriah (bini ketua kampung) sedang menganyam ketupat orang kampung kan (mengumpat) di beranda umah ...pastu anak2 buah akak pun ngah lah main masak2 kat bawah meja ngan adik2 dia..pastu sedang asyik menganyam ketupat laju2..mak akak terperasan ade lori kat umah jiran sebelah itew terundur sendiri...maklum lah kawasan tu agak berbukit...lantas mak akak n cik noriah...lari bagaikan G.Shanti lah meninggal kan beranda umah mak akak...pastu leh x lupa cucu dia bawah meja ni..gitew kan..lantas mak terpaksa patah balik kutip cucu dia tu....

Kedebummm..lori tu langgar pagar batu umah mak akak..sikit lagi nak kena umah...ape lagi riuh rendah lah suara mak akak..paham2 je lah suara mak akak tu..kalau dianya nyanyi sebelah mariah carey..mak akak kalah sikit je...ape lagi di gabungkan dengan suara cik noriah yang dah sah2 cam patty labelle...nyaring gitew...lantas orang bawah lori tu berlari tarik handbreak lori itew...

ape lagi menyembah dia kat mak akak..."ampun makcik, maaf makcik..saya lupa tarik handbreak!"..gitew kan ...harus ker mak akak percaya...dengan garang versi harimau maka akak berkata..."Walau macam mane pun awak kena ganti"..habis pokok bunga aku (wah mak akak ni pokok bunga yang di pentingkannya).... ape lagi mamat tu turut perintah lah....sambil buat muka seposen...

tadi waktu akak balik makan tengahari..akak ngok tembok itew under construction sambil mak akak pose jadi mando..yer lah umah dia kan..ape pun ..HIDUP MAK AKAK..

tersirat and tersurat

Kalau pondan tanya: Lawa ker pondan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, pondan tu? x reti2 ker...

Kalau pondan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni! x semua bapok jaga badan ok!

Kalau pondan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.banyak saiz besar..
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I. belilah dua tiga helai

Kalau pondan kata: Rasa macam nak pening la. pastu sejuk lak
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala. x pun belai2 lah i ..pastu ape lagi berzina lah...

Kalau pondan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau pondan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau pondan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau pondan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kau nak kena bantai ker..kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau pondan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau pondan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak ade awek perempuan betul. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira!
Langkah mayat aku dulu sebelum kau ade perempuan betul ok..

Kalau pondan kata : uni jagan lah dekat2 sangat malu lah orang nampak..
Makna tersembunyi : pi jauh sikit mulut u bau kaki lah, or ketiak u bau pukimak sangat.

Kalau pondan kata : I mane ade cantek, i biase2 je orangnya..
Maksud tersembunyi : kau pujilah aku cantek, cakap lah aku cam perempuan betul..x reti2 ker..

Kalau pondan kata : U nak ajak i kuar ker... i xde kenderaan ler.
Maksud tersembunyi : kau tak retiker nak amik aku..pastu belanja aku makan sekali ok..

Kalau pondan kata : i mane ade breast besar..i biase2 je lah
maksud tersembunyi : kalau ko nak tetek kau mintak kat mak kau...

kadang2 lelaki ni agak bangang sikit nak tau maksud kata2 pondan ni..so beli kamus dewan edisi bapok ek..pastu hafalkan...

Tuesday, 17 June 2008

Jangan Cari Pasal.....

Geramnya akak ari ni... barang yang akak tempah x sampai2...suppose to be sampai 12 haribulan tapi sampai hari ni x muncul..ni dah 17 haribulan.... masuk tadi dah 5 kali dah customer cerca akak..ape nak buat akak senyum gaya kak cam je lah...


mmg selalu penghantaran ni akak guna SKYNET.... kata tagline dia "Express carrier of choice, we deliver far, fast, accurate, reliable"...tapi yang adooo... akak dah call akynet masuk 4 kali dah sejak pagi tadi dan jawapan nya adalah...buat akak sakit hati..nak tau ape customer service perempuan pantat tu kata ape?...

skynet : "Maaf yer cik, i check barang dah mmg out of delivery dah...
Akak : bila tu sebab i dah tunggu sampai berjanggut dah ni...
skynet : ooo...mmg cara kami hantar yang jauh dulu baru hantar yang dekat2..mungkin kemarin n semalam x sempat hantar kot...
Akak : ooo..cam tu ker...i nak tanya u...kalau u nak beranak sangat and baby u dah nak kuar...u akan pilih pegi hospital yang dekat ngan rumah u or nak jugak pegi hospital yang jauh...
Skynet : mesti lah dekat cik ( menjawab tu)
Akak : pandai pun..so x reti2 ker hantar yang urgent dulu...itew pun nak bagi tau ker...
Skynet : maaf cik saya baru jer keje kat sini..so x faham sangat sistem kat sini...
Akak : ade aku kesah..customer i dah naik hantu u tau x..kalau u x reti nak handle situasi cam ni baik u duk kampung toreh getah..pasti xde customer marah sebab u lambat hantar getah sekerap ...
Skynet : encik ni kelakar lah...(gitu sangsang akak ni)
Akak : ko pegi talifon driver hantar barang tu..kalau x sampai jugak hari ni..nahas uolss..then tukar je tagline korang tu..."Not too Express carrier , we deliver far 1st, we are late , never accurate, never think about reliable"..pastu u tambah sikit... we have stupid customer service...
Skynet :..baik cik..sekarang jugak saya call mereka....


tapi uolls ujung2 sampai sekarang x sampi...akak rase diorang ni hantar barang naik lembu agaknya..sebab tu lembab...sakit benor ati aku...awas korang..kerana ko akak kena tahan lapar sebab nak kuar makan karang barang sampai lak..sial betul....

p/s : yang penting akak kena berlakon kat customer sebab nak bagi diorang simpati kat akak ni...tapi jangan gila2...ianya berhasil....

Monday, 16 June 2008

Album Kak Cam Di Pasaran


hey uoll ini lah pendatang baru dalam arena seni suara..dengan single petamanya Touch My Gigi. kak cam menampil kan genre muzik Pop R&B dan ianya amat sesuai dengan suara kak cam. Album ini juga menggabungkan lagu melayu dan lagu inggeris.Penyanyi ini berasal dr selangor dan berdarah kacukan burma melayu ini telah memulakan langkah sebagai penyanyi sejak berumur 2 tahun lagi..

Kata Kak Cam album ini 100% mengisahkan kehidupan beliau. Kak cam juga berkaliborasi dengan banyak komposer dalam dan luar negara. dah hampir 80% lirik dalam album ini di tulis sendiri oleh kak cam..dan beliau juga menyatakan bahawa beliau akan sentisa akan buat yang terbaik untuk industri musik tanah air. keep ur good work kak cam.

10 Lagu yang terkandung dalam album Touch My Gigi :

1) Touch My Gigi
2) I'm So Amazing
3) The colour of my skin
4) Raut ku meracuni hatimu
5) Menunggu mu hingga berjanggut
6) Kau ibarat ulat di kaki ku
7) Oh My Austin Kaca
8) Ade aku kesah (featuring Datin Hajah Vieda arena tajudin)
9) Feel Like Natural Woman In me.
10) Cercaan mu

sila beli yang original...pasti anda tidak akan menyesal...Sokonglah industri musik tempatan...

Bila kak Cam Menyanyi !

weekend lepas..akak n kawan2 telah berkareoke lagi...mmmm..suka benor kitorang menghabiskan duit kat kareoke kan..mengaji kan bagus....opsss....
kali ni kitaorang kareoke kat redbox...yer lah pertama kali pergi...selalu p yang murah2 je..sekali-sekala nak rase yang mahal2 kan..maklum lah ade mak ayam sponcer kan..gitew....tapi malam tu semua tertumpu pada kak Cam...

adakah kerana dia cantek..adakah dia memukau semua mata yang memandang?....
kalau nak tau saksikan lah..suara yang merdu lagi menghiris jiwa...PUCHONG SONG BIRD...Miss Cameliana Boboqs....dengan lagunya Jerat Ayam with special apperiance Datin Hajah Vieda Arena Tajudin !





amacam sedap x...jangan gila2...siap ade special appearance lagi tau...ade x yang berdarah telinga dengar suara cam cam x?

mungkin gambar ni akan di jadikan cover album kak cam nanti...nantikan lah album kak cam di pasaran...jangan lupa beli yang original ok...


sebelum kak cam jadi artis pose dulu..nanti susah sebab dia dah sibuk nanti..gitew...

ala comelnya..walaupun sebenarnya muka masing cam sial....

malu2 gitew kan...

special appearance oleh Datin Hajah Vieda Areana Tajudin..gitu name ....bukan calang2 ni....

ape lagi dah habis nyanyi..berambus lah....

Friday, 13 June 2008

Angan-Angan

Korang nak tau tak ape yang selalu di pikirkan oleh pondan2 dalam kepala otak diorang..selalunya pondan2 ni suka sangat berangan …kalau dah pasang angan2 tu xde yang ala2 manje lah..semua ada angan2 yang melampau2 hebatnya….

Begitu juga lah akak ….x lari dari dunia angan2 ..sebabnya akak pun bapok juga…nak buat cam ne dah resam nya begitu…tp ade gak betina2 yang berperangai bapok…tapi x lah kalau angan2 dia tu cam bapok gak…

Perkara yang sering di angan2 kan adalah :

1) bila bangun tidur berubah jadi perempuan betul

akak x tipu uolls..selalunya angan2 ni seblum tidur..mesti terpikir..kadang2 tu siap doa ni…bagaimana itew…ape pun …itew hak masing2 kan…so kiranya kalau terbangun jadi perempuan betul x kira itew operate lah kan..so x dosa…kan best cam tu…wahhhh

2) Nak berlakikan lelaki kaya raya

Akak rase bukan pondan2 je yang angan2 ni..perempuan pun same…siap kalau dapat laki kaya , nak beli itewlah, nak bawak BMW lah, nak melancung lah..macam2 lagi lah…mmg betul…yer lah kan…kalau duit dah melimpah ruah pasti x risau nak bayar bil2 kan..pasti bila dapat laki kaya raya ..sumpah x carik lain walaupun laki kita tu wajah iras Hamid Gurkha…siap plan2 ni kalau jalan2 x kisah nak pegang2 tangan janji semua hajat kita di tepati…gitew…

3) Ada anak sendiri

Yer lah pondan ni kan feeling2 woman kan..so ibulah kan katanya…siap berangan mengandung lah..kalau ade anak nak bg anak name itewlah..inew lah..wah angan2 setinggi gunung ni..yang penting kalau beranak terpakselah pembedahan kan..xkan nak beranak normal kot..boleh ker…

4) Memiliki bentuk badam cam pompuan ori

Wah kalau dapat badan cam perempuan pasti akan pakai sexy2 lah..macam lah..shopping x yah susah2 nak cari baju…yer lah baju pompuan kan murah2 n cantek2…yer lah kalau badan begau n macam pemain ragbi camne nak pakai baju sleeveless..sedih lah kan jawapannya…

5) Berangan ade super power

Biasenya berangan mesti nak jadi cat woman lah, nak jadi storm xmen lah, nak jadi wonderwoman lah..yang penting nak jadi superhero yang cantek2 je ni..siap kalau ade power nak belasah pondan2 and jantan2 puaka lah..macam2 lah..kadang tengah angan2 tu tergelak sendiri lak..

Ape pun semua orang ade angan2 sendiri…x kisah lah angan2 kosong ker angan2 berisi ker….itew hak masing2…ape pun kita manusia ni kan sering berimiginasi…jangan sampai melalikan sudalah kan..wah gitew..kata2 ala2 dato fadilah kamsah pulak kan..motiffff?...i dato masiyitah ibrahim lah….wah tetap nak yang woman ni…

Thursday, 12 June 2008

Hotmama Dan POCO-POCO

wah camne lah agaknya rupa hotmama poco-poco tu kan...pasti lembut dan menarik pergerakan diakan...awas ko

Hey uoll..semalam akak telah mendapat satu cerita baru uolss…nak gelak pun ade…mushkil pun ade…entahlah..akak pun x tau ape nak cakap…ni cerita pasal hotmama lah..setelah berkerja keras keja x henti2..hotmama telah memonteng keje semalam katanya…so akak pun bercadang lah nak jmpe dia malam semalam..tapi dia kata kalau nak datang…datang sekarang sebab dia ade hal….

Akak pun tanya dia kenape…ape hal dia?...lantas dia cakap…ko datang cepat skit sebab kul 8 nanti aku ade kelas POCO-POCO ngan kaum ibu2 kat kawasan umah aku…wah gitu…poco-poco katanya…bila dia terlepas cakap dia ade kelas poco-poco..trus akak cakap..awas ko..jap lagi akak akan pi amik gambar waktu dia ngah belajar poco-poco itew…yang penting hotmama kata dia dah belajar sampai step 4..wah gitu….

Cam ner lah rupa hotmama itew berlatih poco-poco..mesti macam dumbo kartun Disney ngah menari kan..mesti comel…wahh tahniah hotmama…dengar kata lak dia dah beli tv flat screen gitew lah..awas hotmama..maka akan bawak kak bed bersama untuk menjadi juru gambar akak nanti..sedia lah yer hotmama…akak yakin umah ko dah cantek..jangan tv je cantek tapi interior dalam cam hanjeng…opss matilah mak kena maki ngan hotmama pas ni…maaf yer hotmama..akak yakin umah ko cantek memukau..sebab ko kan kaya….

Ape pun hotmama nanti akak free …akak akan dating umah ko…and jangan lupa akak dah dapat jadual kelas poco-poco ko tu sebab kakak I pun duk area hotmama itew…jangan risau….

Sindrom Diva

Sindrom Diva ?.....
pernah dengar tak?...mesti terpinga2 kan uolls...selalunya sindrom ni byk berlaku pada pondan yang berlagak diva dan menggelarkan mereka ni profesor serba tahu...bukan ape...mereka ni kalau cakap x nak kalah, dia lah yang paling hebat, yang paling cantek..dan paling berkuasa....

antara penyakit dalam sindrom diva ini adalah:

1) Akulah yang paling cantek
walaupun muka agak pecah rumah n berbentuk heksagon..tapi tetep megaku muka cam nasha azis..tetap kata muka flawless n memukau setiap mata yang memandang..padahal muka lebih iras dengan Aziz Desa..bagai mana itew...suka bandingkan muka2 pondan2 lain..agak2nya mereka ni xde cermin kat rumah gamaknya...kalau pegi mane2 or clubbing, dia aje lah yang dapat perhatian katanya..declair muka cam orang philipine n orang konfius dia ni laki ke pompuan sebab woman sangat...walhal orang pandang sebab muka ko cam taukeh kedai besi buruk...matilah mak....


jangan nak berangan ko nasha aziz ok..ko lebih kepada aziz desa yang di dragkan...

2)Akulah mak ayam
semua duk mengaku akulah mak ayam..walaupun umur baru setahun sawi...padahal baru je belajar mekap bulan lepas...bangga di gelar mak ayam ni..mengaku area ni dia pegang..kawasan ini dia punya...dia x tau semua orang tunggu nak pukul ni...ade plak yang mengaku pondan ini anak ayam dia...jantan itew dia punya..wah cantek ke ko kan...

3)Aku pakai barangan branded sahaja
gitew kan...nak kata ape?...walhal beg yang di sandang kehulu kehilir adalah Christian dior pasar malam..tapi mengaku beli kat butik bukit bintang...nak beli top-up pun siap menabung..ade hati nak beli beg branded katanya...siap kata baju tidur i kalau x branded gatal2 nanti badan i..gitew kan...padahal baju yang di pakai beli raya 6 tahun lepas..itew pun nasib baik elok lagi...


branded nya aku..padahal beli beg pun kat catalog..siap bayar 5 kali, 10 hengget sebulan

4)Akulah yang ada paling banyak anak ikan
wah cantek ker ko..kalau nak jantan or anak ikan , nak yang meletup sahaja..yang buruk xnak..x kelas lah..xde style lah..walhal diri sendiri pakai selipar jukebox...walhal diri sendiri iras2 Whopi Goldberg...nak akata ape! siap cakap anak ikan dia ramai dan semua ikut perintah..mane x ikut perintah..habis harta pusaka ko tabur depan anak ikan cam dedak..mmg lah dapat...

konon2 ade barisan anak ikan yang berkualiti konon.... maslahnya ko tu ade kualiti ker?


5)Mengaku umur 19 tahun
wah...pondan2 mmg suka mengaku muda..akak pun xtau nape..,tetap ni walaupun umur dah agak kertu siap kaki dah kena Gaot tapi tetap mengaku muda ni..bila jantan tanya kata duk belajar lagi lah..yer lah nak bagi nampak muda..umur 19 konon tapi muka cam bapak dah ade anak 5..ade ker orang nak percaya?....yang penting siap pakai beg, hp and baju warna pink ni...bg nampak girlish.... girlish katanya....


mengaku muda ni..walaupun rupa yang macam pakcik2...siap ade uban2 kat misai n janggut....

6)Tiada konsep kalah dalam hidup
kalau dia cakap..wah tinggi gunung ni..x nak kalah...Mulalah mengata kat group ni, mengata kat group tu, kutuk rambut ponen ni, kutuk baju ponen tu, santau ponen ni, mandrem ponen tu sampai bergaduh sakan gara-gara diserang sindrom sebegini....gaduh sapa paling cepat kuruslah,*opss* tarik rambut kes nak menangkan anak ayamlah dan macam-macam lagi!! ade pulak gaduh bagai nak rak ni..siap declair perang sampai mati lah konon..tup2 3 hari pastu siap makan satu meja siap share air lagi..gitukan.. *matilamak*

p/s :ini ape yang akak nampak lah..akak tau ujung2 nanti ade lah mulut puaka yang menghanjengkan akak balik ni....

Wednesday, 11 June 2008

customer is always right ..yer ker?

uolls pun tau kan akak ni keje kat company printing kan ...so keje printing memerinting ni dah menjadi tugas akak ler kan...so ade lah sorang customer ni suruh akak design kan flyer dia..dia buat business cosmetics...name cosmetic dia SKINETICS... sedap name tu.... then lepas tu kami pun berbincang lah tentang design dia nak buat....dulu dia pernah buat calling card kat tempat akak ni..then dia punya perangai...emmmmm..bukan cerewet tapi cuba berlagak pandai tapi bongok...opsss terover gitew...

then kali ni plak dia nak buat flyer..dia datang ngan anak dia dalam lingkungan umur 19 tahun lah gitew..so akak ni dah tua lah..tapi muka dia x lah tua sangat.,...bincang punya bincang..so dia nak buat flyer itew ikut tema produk dia warna meroon..ok lah tu kan...tapi cara dia bercakap macam akak ni bodoh langsung pasal design..siap cakap cam ni lagi..." cadangan i mula2 dulu i nak buat flyer i kat designer yang design catalog IKEA tu..dia buat mmg cantek , klass, kualiti dan mmg standart international lah..and pastinya produk i nampak setanding ngan produk luar yang dah popular tu...TAPI mahal lah charge dia...so i buat kat tempat u...murah sikit....mmmm u boleh ker buat cantek2 ni...and i nak bg tau u..u jangan salah guna logo i tu tau..nanti saman u kat makamah...u must remember.. customer is always right tau".. dia cakap dengan nada serius....kalau uolls dengar kata2 ni ape korang balas....

customer x customer..akak pedulik ape..sebab bos akak pun dah naik menyampah dengan dia ni...so akak pun membalas..."akak! kat sini customer x always right yer, harap maklum..kalau akak rase akak xde duit nak buat kat designer IKEA yang di bangga kan itu..akak xyah nak cakap banyak..kami akan sediakan design macam mane yang you nak..so kalau akak sangsi tentang kualiti kami..u are free to go..buat lah kat tempat lain..paham!"...lantas perempuan itew pun terdiam dan sambil tersengeh2 setuju ngan kata2 akak n order kat kitorang....selesai satu masalah....

belum selesai uolss....perempuan ni telah menghantui hidup akak plak...dia akan call akak 2 or 3 kali sehari...tanya progress flyers dia dan kata2 dia same je..." buat cantek2 yer..kualiti tau...i nak buat cam international tau..."..berulang2 kali..pening akak..satu dua kali tu ok lah tapi ni dah masuk 5 hari dia call akak.....

pagi ni dia call akak kul 7.45 pagi and tanya pasal flyer dia...and akak ngok ade 8 miss kol dari dia sebelum ni..kul bape dia start call akak ni...dah lah akak masih tidur n need my burti sleep...gitew...lantas akak menjawab..." kau ni x reti bahasa ker ko ni bodoh...berape kali nak bg tau ni...tau x ini bukan waktu kerja saya...ko x reti sabar ker..ko ni gila ker hape?...kalau x ..ko buat tempat lain..tengok berape ribu dia akan charge ko sebab ko ni bodoh dan x reti bahasa....aku akan call ko nanti bg tau bila leh amik..ko paham ker tak?".....tiba2 kan akak terkeluar bahasa kasar kepada betina tua itew..trus dia diam... dan berkata...." maafkan akak dik..akak cuma excited je dan x yakin uoll leh buat cantek2..n akak sangka akak buat adik tension...mintak maaf bebanyak yer...so bila dik cakap cam ni maknenya akak dah ganggu perasaan adik..dan ini akan beri kesan pada flyers akak...akak janji akak x call lagi..and akak akan tunggu adik call je...buat cantek2 tau"....tetap jugak nak bg kata2 yang sama kan..ni nak bg tau ni... thanks sebab paham ok!

bukan niat akak nak kurang ajar n buat customer lari..tapi kalau benda ni buat akak jadi pening n gila...sesekali harus juga dimaki..bagi sedar sikit....call sekali 2 cukup ler...kalau cam ni..baik ko duduk ngan akak je..so 24 jam ko leh tanya akak pasal flayer..x pun cik kak oi..ko keje je kat sini..so ko paham cam ner tension nak buat flyers ko tu...

Thursday, 5 June 2008

menangis minyak naik harga

penstrukturan katanya..iya iya je ko kan..pasni naik kan lah lagi ..naik 5 ringgit ker..sepuluh ringgit ker...akak x dapat duit ni..siap korang..awas....

akak sentap tau...dah lah kete akak baru je baik dr rosak..kerajaan plak naikkan harhga minyak bagai nak gila....naik 78 sen lak tu...sentap tau...haruslah akak beli basikal je pasni..naik basikal..leh kurus ..kannnn

pastu drag bagai nak gila n naik basikal..dah rupa pakistan jual karpet lah pulak...mmmm..ni akak kena gigih cari duit ni..xpun naik je pengangkutan awam kalau nak jalan2...ape kata uolls..harus lah harga pengangkutan awam pun naik harga pasni..tunggu je lah...

beras naik, minyak naik..pasni ape lak naik...geram-geram...

tengok perbezaan dia..belah kiri tu nilai minyak RM1 sebelum dinaikkan..n sebelah itew selepas...tengok perbezaan dia...agak2 ade x rase nak pakai basikal pasni...akak rase akak nak beli basikal ngan kasut roda lah...gitew kan

Wednesday, 4 June 2008

Kereta akak kembali sihat!

alhamdulilah .........

elok juga akhirnya kete akak..tp ade kisah di sebalik itew uolsss..semalam kete akak waktu masih x leh start..akak telah mengajak haizat untuk menjumperkan kete akak itew...time tu langit dah gelap nak ujan ni...so lepas jumper kete pun leh lah start..then hujan pun turun ngan lebatnya....

dengan tanpa lengah akak terus p kedai kete tu waktu ujan lebat itew..dah lah wiper, lampu sume x leh hidup sebab power xde..akak gagahi juga...sampai je kedai tu kete trus mati balik..nasib dah sampai....akak terpakse tunggu ujan teduh baru leh kuar kete....

yang penting uollss..bila makanik tu bukak je bahagian enjin tu..trus akak tanya..boss ape hal ni..baru betul sudah rosak...kalau x awas ko..akak dah sedia minyak petrol nak bakar kedai dia dah ni...dengan comel n pantas dia berkata..sorry lah amoi...saya sudah salah pasang itew cable lah..xpe saya ganti baru punya free of charge....wahhhh gumbira akak...nasib baik ko comel..so dimaafkan...then pekerja dia budak melayu n cindian yang betulkan kete akak..then ngah betulkan itew..dia terlanggar no plate akak..dan prappppppp...patah uollss..nasib akak nampak...then dia kata dia akan ganti...then kete akak pun elok n tip top cam sedia kala....

gembira nya akak..mungkin tuhan nak uji tahap kesabaran akak menempuh dugaan kot...ape pun akak syukur...segala nya baik seperti sedia kala...alhamdulilah

Tuesday, 3 June 2008

Jom ramai2 bakar kereta akak!

geram geram gerammmmmmmm

akak rase dari akak kuar duit ratus2 betulkan kereta akak tu..lebih baik dan bernas kalau akak beli minyak petrol 5 ringgit pastu akak nak bakar kete akak tu..sentap tau..duit dah kuar ratus2 ni...tetiba rosak balik...geramnya akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu......

ya allah dugaan mu mmg hebat...di saat akak kesempitan wang ni..mmg selalu jadi benda cam ni....kepada Cik Meen zuleyka yang kata akak pakai duit haram lah ape lah buat betul kete akak..jawapan yang akak nak berikan pada ko ade lah...ADE AKU KESAH..ADE KER JANTAN NAK BG KO DUIT..GITEW KAN....xpe nok mak x suruh ko carikan duit untuk mak ok..
ni kenape2 tiba2 akak naik hantu ni....maklum lah panas hati kan....maaf meen..akak tersangsang ko plak..mak sujud thailand kat ko...

akak x tau lah ape lagi lah yang rosak tu..jangan kata nangis..akak dah siap lari2 keliling rumah rambil jerit2 n tarik rambut sendiri dah nak ilangkan tension tu..x lupa juga akak telah sembahyang dan memohon doa kepada allah....

doakan kete akak elok yer..jap agi nak pi kedai cina yang buat kete akak tu ..akak nak cerca dia..pastu rogol cina comel tu sebab x buat kerete akak elok2....nasib baik ko comel..kalau x comel lame dah akak kaki kan muka ko.....

Let's SHOPPING Uollss!