ahli geng kongsi senduk

Sunday, 28 June 2009

lets kita bersama selesai masalah

hye uolsss...ape kabar uolsss. betemu lagi kita yer...

akak ade satu cadangan ni..mulai hari ini setiap hari rabu akak akan membuat satu entry diskusi...sape2 ade masalh yang boleh di kongsi bersama leh bagi soalan kat chat box akak.. same2 lah kita bantu selesaikan masalah itew...

jangan yang berat2 dah leh...kita cuba selesaikan masalah uolss bersama2 dengan pembaca..amacam... to kak imah..i curi idea u skit yer kak.. u bicara agama kan..i bukan bicara agama...itew je..hope kak imah x kisah...

sape yang ade masalah dengan jantan ker.. ngan sape2 lah ..masalah keje ke...

akak bukan orang bijak pandai..tapi sebagai manusia akak cuba tolong sesama kita.. just nak bagi hidup kita ni lebih meriah.. ok kan uolsss...so banyak2 lah bagi akak soalan yer...

p/s: eleh ko senduk..masalah sendiri pun ko terkontang kanting nak selesaikan ade hati ko nak selesaikan masalah orang...sudahhhhhhhh


Thursday, 25 June 2009

kak senduk kesedihan uolss

belum pernah akak rase sebegini... sekian lama akak menunggu akhirnya balasannya sebegini...seharian akak menunggu mase nak berjumpe...sampaikan x sempat nak makan ...

tapi ape balasan akak dapat mmg hampe..sanggup ko buat akak cam ni..akak memang x sangka...nak menangis xde gunanya lagi..nak menyesal..semua dah jadi...akak x patut percayakan dia..ko mmg sengaja buat macam ni kan..ko nak tengok akak tersiksakan...

sampai hati kau siksa hati ini...

kehebatan cinta akak terhadap ko ...ko balas dengan kesengsaraan..kenape...kenape... ko mmg saje je kan nak lihat aku tersiksa...ape salah aku... akak mmg suka kat ko..tapi semuanya sia2...

aku sedar sape diri aku..yang terlalu mengagung2kan kau.. aku terlalu mencintai kau...terlalu mengidolakan kau...tapi..sakitnya akak... kalau akak tau ini balasannya akak x ingin pandang kau..ape thah lagi sentuh kau...

sekarang biarkan lah akak sendiri..akak terpakse menjauhkan diri akak dr kau..bukan benci..tapi akak cuma ingin berhati2... mungkin kali ini kau kenakan aku..tapi tidak lagi mase depan..akak akan sentiasa berhati2.. maafkan akak kerana terpakse melupakan kau seketika...


bukan ape uolsss... akak cirit birit kerana sambal udang petai yang akak makan semalam... masuk 14 kali akak ke jamban...sentap tau...

mungkin ade mase ..kita jumpe lagi wahai sambal udang.......


Monday, 22 June 2009

nyanyian untuk pak polisi

pernah x korang menyanyi kuat2 dalam kete....ooo akak itu adalah kemestian ok....kalau drive x nyanyi ikut radio bukan senduk namanya..kalau boleh kena lawan suara radio kuat ke suara akak kuat...

beberapa hari lepas akak drive ronda2...tungu kawan2 nak melepak..tp xde sape pun nak call akak...sentap uolss...so ape lagi ronda2 lah kot2 nampak anak ikan yang boleh di kaut....


halo..halooo..haooo..uuuuuu..oooooo.....woof..woof..

ape lagi bukak radio le..tetiba lagu faveret akak lak tu kuar..beyonce halo..kalau pun lirik entah kemana tapi akak tetap feeling2 suara akak lebih merdu dr beyonce..siap gaya2 lagi lah...kalau beyonce tengok mesti dia menagis sebab akak lebih beyonce dr dia...

fuh..kalau korang tengok akak mase tu mesti korang ingat akak ni beyonce sebenar...tengah akak dok feeling part2 tinggi lagu halo tu...tetiba ade lak lampu biru lip lap lip lap sebelah kete akak...kekojot akak...

pak polisi uolsss....siap bunyi siren lagi ni...then dia suruh akak benti kat tepi...then dia datang kat kete akak...

pak polisi : amboi sedap suara....ingat pontianak td...ke orang gila tadi
akak : eh cik saya menyanyi tadi ..ikut lagu kat radio...
pak polisi: cik kalau nak menyanyi pi lah kareoke...
akak: yer cik...
pak polisi: nyanyi2 gak ye cik..bak sini IC ngan lesen...

ape thah dia tulis2 then dia bg lesen n ic akak balik...

pak polisi : cik terima kasih..lain kali nak menyanyi jangan nyanyi dalam kete yer..boleh menganggu konsentrasi semasa memandu..kalau takut nak kareoke sorang2 boleh ajak abang..kita nyanyi sama2...


dik let kareoke abang..eh silap kareoke ngan abang...

motip tetiba bahasakan diri abang....buat pengetahuan abang polis...kalau pi kareoke ngan abang bukan kareoke nyanyi jadinya..kareoke air nanti..opssss....

Saturday, 20 June 2009

aku tolong ko ujung2 ko maki aku kan...


kadang2 tu ade je pagi2 buta ni benda yang buat kita naik hantu kan...uhhggggghh....elok2 mood tengah ceria tetiba trus ceria di dalam gundah....ala2 lina hangat kan...

ade mase kita kena sabar...tp kalau x leh sabar


Thursday, 18 June 2009

lets pisang panas uolsss

hey hey hey uolssss...ape kabar semua uolssss...lama akak x menulis...maklum lah sibuk tahap maksima...sebagai ratu kennya 2009...akak kena buat kerja amal sebelum bertanding untuk miss universe nanti...anyway thanks sebeb sudi bg pendapat tentang laptop tu ek...akhirnya akak dapat solution macam mane nak dapatkan laptop tu..hahahah

korang pernah jumpe orang yang hensem tapi bangang?....di tekan kan disini
HANSOME TAPI BANGANG!

bukan ape sakit tul ati akak dengan satu mamat hensem jual goreng pisang kat tempat keje akak ni....

semalam akak pi masukkan cheq company..then kat tepi2 bang tu ade orang jual goreng pisang...then tetiba akak teringin lak nak makan goreng pisang yang lebik2 tu..sedap tul ni...so lepas park kete masukkan cheq n trus pi kedai goreng pisang...

tetiba akak tengok yang jual goreng pisang tu mamat hensem lak tu....wahh trus akak terbayang pisang lain lak...opsssss....back to the story...

nak di jadikan cerita...si penjual goreng pisang ni pun agak gatal dan bermulut anjeng...agaknya tengok akak pondan kut dia pun berkata...

nak pisang panas dik?...

"yer cik adik..meh beli pisang goreng dik..kalau nak pisang yang x goreng tapi panas pun ade..kalau nak..."

ape lagi akak pun menjawab lah kan..." ok bagi pisang yang x goreng tapi panas tu 15..tapi cincang halus ek sebab anjeng i x pandai nak makan seketol2...

terus dia sesenyum ala2 kerang busuk...akak pun mintak lah goreng pisang singgit kuih pau sambal 1 n air kelapa 1....semua sekali RM2.30. so akak pun bagi lah 5.30....then sepatutnya balance nya 3 ringgit tepat lah kan..tapi dia bagi akak balance 2.70sen...

akak lantas bersuara..." abang ensem td saya bg 5.30..harga semua 2.30 kan so balance lagi 3 ringgit lah...so u dah bagi i 2.70 sen so lagi 30sen lah..."

dia trus blur..tercapai calculator lah pulak..kira pakai calculator..betul ke tidak akak cakap tu.. tergaru2 kepala macam monyet...x puas hati kira pulak pakai tangan....ujung2 dia kata betul..baru bagi akak 30 sen....

ayooooooo naik hantu akak dibuatnya....

dasar sengal tul mamat ni...reti mengira ke tidak..muka ensem ni tapi bangang...

sebelum berambus..biase lah akak kan..harus akak memberi kata2 hikmah pada dia...
"awak ni muka ensem..tapi kira punya simple tu pun sampai x tentu arah...cam ne niaga ni.. pi amik tusyen matematiklah..."...

dia hanya memberi senyuman kerang busuk je kat akak....bebassssss


Sunday, 14 June 2009

tolong akak

akak ade satu nak tanya uolllssss...akak nak beli laptop tp akak xde duit..akak nak buat installment plan lah..uolss tau tak kat mane akak leh buat installment plan yang the best...

plz help me..dah ade laptop nanti setip lima minit akak akan update blog..tolong ek...



Thursday, 11 June 2009

PETIR !!!!!! Akak Termengurat Pondan !

hey uolsss...amacam ari ni..u olss rase uolss chantek ke tidak?....ari ni akak rase akak akak suwei skit..sebab ape..sebab ake kisah yang berlaku kat TM Point...

tengahari tadi mase akak lunch..akak pi lah bayar duit telephone company kat TM Point kat depan ioi mall puchong... then macam biase lah..kuar kete..sarung speck besar bagai nak gila2..angkat handbag trus catwalk...trus akak berangan victoria beckham...

amacam akak?..mirip victoria bekam tak?

sampai je kat TM Point tu...akak masuk...so nak kena amik no kan kena beratur kat kaunter kecik katanya kan..so mase akak beratur kat dalam tu..akak terpandang satu bintang yang bergemerlapan di siang hari..ya tuhan..ade anak ikan comel gila kat kaunter amik ni..dan dia staff TM Point tu...

trus akak terbayang mamat ensem tu x pakai baju..pose pulak cam ni atas kuanter tu..ohhhh pengsan...

ape lagi akak tekan suis kebohsiaan akak lah...akak senyum kat dia dengan suara paling halus dan paling perempuan akak berkata " i nak bayar bill leh i dapatkan no giliran"..saje akak feeling buat tanya..walhal selalu amik trus duduk je...

akak rase dia ni staff baru lah..sebab x pernah nampak...tp mmg comel...

sedang akak duduk tunggu giliran ..sempat juga mata akak melirik manja kat dia...walaupun pakai uniform jantan ni kan...tp dia buat2 x nampak..n senyum2 kecil je kat akak...gigi dia tersusun je..comel betul..berair akak...

tiba- tiba akak ternampak sesuatu yang mengemparkan...akak trus nak pengsan..

akak nampak tangan dia macam ni uols....banyak kali...bukan buat2 tapi natural

akak nampak tangan dia cam ni....adakah dia adik2? (pondan jugak)....akak dah rase lain macam je..adakah akak termengurat pondan uolsss....

akak cuba perhati dengan teliti..tetiba akak ternampak dia bergurau2 ngan kawan sekerja dia..dan terkeluar pose ni....

amacam...sekarang u konform kan i ni pondan jugak...terima lah pose paling model i leh buat kat u...

sudahhhhhhhhh!!..conform adik2..conform specis sama ngan akak...sebelum akak di sumpah menjadi batu..baik akak bayar bill dan trus berambus...

sebelum kuar dengan tergesa2 tu sempat akak memandang kat mamat hensem @ pondan adik2 itew...


dia lambai akak macam budak perempuan tadika lambai tangan.....

tidakkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!!!


Tuesday, 9 June 2009

bila bapok naik hantu!

oi naik hantu..naik hantu uolssss....betul2 naik hantu ni uolssss....cuti2 sekolah ni ade lak sekolah buat kelas tambahan kan....so anak buah akak pi lah...so tengahari akak pi lah jemput jap...lunch our katanya...

lepas tu depan sekolah anak buah akak tu ade lah sorang akak ni bukak meja jual air n makanan..anak buah akak sibuk nak beli..so akak pi lah temankan..almaklum lah mak cik yang baik katanya....walaupun semua kanak kat situ sibuk kompangkan akak...pondan!..pondan!

hey kawan2 mari kita kompang beramai2..pondan! pondan! pondan!

nasib baik akak ni wanita yang penyabar..kalau x mau nya aku humban budak2 tu dalam longkang...mane lah korang belajar jerit kuat2 pondan! pondan! ni..sah korang ni anjing2 kecil kan...

sakit tul hati akak...pastu kat kedai jual air tu terus darah akak naik serta merta...korang pernah tak tengok orang jual air kosong macam jual air tebu?...

kanak2 kat situ sibuk pi beli...." acikkkkkk...air kosong satu"....ade lah satu cedok je letak dalam plastic 20sen hrga nya...agak2 lah nak jual air kosong depan sekolah cam jual air bungkus kak oi...kalau aku jual macam tu kat anak ko ..agak2 ko naik hantu takkk...berebut2 budak2 tu beli air kosong..bukan sebab sedap sebab murah 20sen...

ape lagi akak pandang tajam lah kat akak jual air tu...sambil kata " akak ni jual air kosong cam ni kat budak2"...akak tu terkebil2 nak jawab soalan manja dr akak....

besar ni uolss...baik akak makan keropok lekor yang dalam sarung tu lagi puas...gitew...pitam..

pastu leh pulak jual nugget dah sejuk seketul 50sen..dah lah nampak pun dah tau ko goreng entah malam tadi ker.....hangin tul akak pastu keropok lekor dia potong2 sebesar separuh ibu jari tangan korang dengan harga 20 satu..x ker hanjeng tu...agak2 lah ko nak jual ngan budak2 ni...menipu tul...

hey betina...nak je aku ketuk kepala ko ngan botol ni..awas lo...

trus akak cakap kat pompuan tu...." akak ni kalau nak jual ngan budak2 ni agak2 lah x kan nak cekik darah macam ni kak..x kaya pun kak..sian saya tengok budak2 ni"...dia tergagap2 nak jawab...trus buat muka selengga...

sentap akak..ko ngan kanak2 leh lah ko tipu kan..kalau mak bapak diorang tau anak dia beli cam ni kat ko ..mau x sampai 2 minit ade yang humban ko kat tengah jalan biar di lenyek dik lori pasir...

ape lagi akak libas rambut..trus tarik anak buah akak beli air n jambu ..walaupun akak anti ngan penjual jambu ni...sebab ape...jambu besar kuman jual 2 ketul rm1 pastu ...air jambu tu lak sebiji jambu ko blender pastu ko campur ngan sebaldi air...cam ne rasanya.... yang penting anak buah akak minum macam air jambu tu lah air paling sedap didunia...

adoiiiiii tolong lah!!!!!!


Monday, 8 June 2009

Dia suka Ngisap!

penat tul semalam ...balik lambat..tido kul 3 lebih..gara2 bohsiaan akak melanda lah ni...bangun pagi adoiii susah..rase nak sambung tido je..tp ape kan daya kena pi kerja ok....

bangun dengan muka sesemeng..air basi melepet2 ..taik mata sebakul..akak capai tuala menuju ke bilik air...mase nak masuk dapur...akak terdengar mak akak n makcik akak sedang berborak..sambil sarapan...

mak akak : ko biar betul...nampak ok je...
makcik akak : mmg nampak baik..rajin ..tapi suka ngisap...

mak akak : kan bapak nyer duduk sekali ngan dia kan...
makcik akak : mmg le duduk sama...kalau duduk senyap je..pastu duduk berdua2 ngan bapak dia dalam bilik senyap je..ape lagi ngisap lah.....semua dah tahu yang anak dia tu mmg kuat ngisap...

opsss..trus cerah mata akak..." ape ngisap bapak dia!"....opss sumbang muhrim ni...

trus akak menyebok dan menyapuk....dia buat ape ngan bapak dia ?...ngisap?....dasyat ni mak...


trus mak akak balas macam petir..." lain kali nak menyampuk bagi salam..ko ingat isap ape...bukan lucah2 yer..ngisap dadah le...bapak si anu tu ngan anak dara dia ngisap dadah sama2"...

trus terkedu...akak ingat ngisap yang lagi satu tu....opsss akak silap...


Friday, 5 June 2009

soalan maut

lidah ku kelu dan minda ku membeku..semangat ku hilang entah ke mana....
gitewww..trus akak feeling stacy di malam hari ini...yer stacy katanya walhal muka lebih mirip aida agil kan...

bukan ape..kita mesti akan terkelu bila orang yang rapat ngan kita tanya kita soalan yang sukar untuk di jawab...lagi soalan anak2 buah uolss...contohnya soalan seperti ni...

"uda kenape dalam bilik uda ada mekap?...kalau lelaki pakai mekap mama cakap orang tu pondan..uda pondan ker?"

trus pandang versi harimau kat mama dia...."kau kenape"....



libas rambut trus berambus..takut2 lak kang permaisuri agong kat dapur tu yang tolong jawab nanti....

sebelum melangkah kuar tetiba sempat juga akak terdengar ulasan permaisuri agong menjawab dari jauh..sayup2 je bunyi dia...


"tu lah dia..trus je kuar...x nak dengar aku bagi jawapan ker?...."

ape lagi..lari uolsssss sambil goyang tetek.....and libas2 rambut.... run for your lifeeeee!!!!!

Thursday, 4 June 2009

malu mak nyah!
























panas betul ari ni kan....merasalah uolss akak bersiaran dari dalam kolam renang sambil di perhati dan ditemani oleh laki akak yang tak seberapa itew....so dalam musim panas ni bagus juga kalau bermandi manda sambil pose2 pakai bikini ....bikini lah sangat..mane ko nak sorok cik nek yang nala itew....

ok..akak nak story skit pasal malam tadi...so seperti biase akak terpaksa turun ke airport untuk menjalan tugas....no..no..no... uolss..akak bukan stewardess ok...bukan...not my level ok...gitew...matilah akak kalau ade mane2 cabin crew yang bace blog akak ni....

so sebelum turun airport akak kena sediakan dokumen untuk dibawa ke airport..so akak pun pg opis malam2 buta ni kan..gigih ni...maklum lah kalau akak x buat sape lagi uolss...

lepas dah siap semua dokumen ..check mekap and touch up2 mekap skit..mane lah tau kat airport nanti ramai pulak abang pilot rebut2 nak b'kenalan ngan akak nanti..kan...baru nampak cantik memukau..matilah puji diri sendiri...

so tutup opis n turun ke kereta ferrari akak itew....adoooo....

simpan barang dalam kete...then pose jap duk kat tepi kete..duk kat divider parking tu isap rokok...maklum lah baru basuh kete tadi..so x nak lah kete bau puaka kan...so isap lah sebatang dua...orang pun x berapa ada..almaklum lah dah pukul 11..mane ade orang nak pose2 kat opis...

kat bawak opis akak tu ade kopitiam..so kopitiam tu lom tutup..tp x lah ramai...ade lah dalam 5-6 orang...

ok back to the story..lepas isap rokok..akak rase nak terkentut pulak...ape lagi 1 2 3 lepas kan kentut dengan selamba....


pooooootttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

fuh lega...opsss kejap kejap ade lagi.....

poooot pooooooottttttt phottttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

gitew 3 harkat gitew....siap ade bau macam telo skit..hihihih

so ape lagi let lah bangun..gerak ..sedia untuk bekerja katanya....tup tup...bila akak bangun je ...akak terpandang ade 4 orang lelaki yang elok2 dan seorang betina berdiri kat sebelah kete akak...

semua tengah pandang muka akak....siap kerut2 muka...then dia tengok sesama sendiri dan terus ketawa bagai nak gila..siap tercangkung cangkung....siap kuar2 air mata...setan kan...

oh tuhan.....rase nak pengsan akak rase ..malu bagi nak gila....tuhan aje yang tau...mane lak datang 5 orang setan ni....

salah sorang tu siap cakap...."apa da lu beb..kalau nak kentut pandang lah kiri kanan sikit..buat malu je"...

dengan rase malu bagi nak gila akak menjawab....walaupun kan .."yer ke...buat ape malu..u x kenut ker...i x kisah sebab Mariah Carey pun kentut"..walhal rase nak lari laju2 uolsss...then ape lagi tunggu

Chabotttttttttttt!!!!!!

Wednesday, 3 June 2009

hey..ko ingat aku gila?

hey uolsss..ape kabar semua..semua rindukan akak....

kerana kesentapan yang berlaku akak telah larikan diri di sebuah kepulauan yang terletak jauh di kepulauan tenggara angola...sepanjang akak dikepulauan itew akak hanya di temani oleh unggas pulau dan angis sepoi2 manja je...orang kata akak ni racist kan..sentap uolsss...mane ade..akak ni multi racial lah uolss...

akak di waktu membawa diri..di tepi pantai mengenang nasib...

yo yo oo je....ko ingat aku gila nak sentap-sentap...sorry kay.....akak begitu sibuk dengan kerja akak uolsss..ade job baru yang akak kena handle...yang kerjanya agak bayak dr biase..segala benda akak kena urus kan ..kira A-Z lah...sonok sangat dapat buat keje ni...makin banyak benda baru akak belajar...

hey xde maknenya akak nak sentap tentang " RACIST" tu..akak pedulik ape....akak sekadar meluahkan perasaan..eleh korang ni pandai2 je korang cakap ek..cuba lah benda tu jadi kat korang...korang nak diam je ker..tak pun nak belai2 or dodoi2 kan kelly tu ker...kalau ko sayang sangat ko pi sebelah dia ko cium ketiak dia sikit..pasti rasa kasih sayang korang akan lebih mendalam...itew cuma pendapat akak...x sangka pulak ramai yang x setuju bila akak cakap yang kelly tu buat bising dalam wayang......xpe..itew pendapat akak...korang x setuju itew hak korang...ade aku kesah...

hey kalau akak ni racist sangat akak tak duduk puchong lorong enam tu ok...satu lorong umah akak tu jiran2 akak kiri kanan kelly ok...kami idup aman damai je..siap buat kelas membuat capati dan tosei tau setiap ari minggu...pandai korang ek...sampaikan kadang2 akak sendiri ter feeling akak ni kelly...FAHAM...so jangan kata akak ni punca perpecahan kaum ek..awas lo...

dey sapa cakap itew kakak sunduk ada racist..tada juga..saya sama dia kawan baik juga...ari2 saya sama dia ada buat sarkis juga...dia belajar ini macam bikin kasi junjung ini periuk juga...lu ada paham ka apa saya cakap?

so akak x update sebab akak busy uolss.... esok kalau ade mase akak update ek..ni pun curi mase update waktu lunch ni...busy uolsssssss.......

kepada semua peminat akak...thanks sebab sedia menunggu akak hapdate...akak sayang uolss...


Let's SHOPPING Uollss!