sesiapa yg berminat untuk beriklan atau membeli produk di blog ini boleh whatsapp ke 60173806280.

Thursday, 19 October 2017

it's second time bullshit happend

hi uollss.. happy dewali guysss...

I have a story to tell...

last weekends.. as usual my friends decided to pegi bukit bintang... if driving its only took around 30 minute from puchong.. tapi saja2 rasa nak spend weekend night kat bukit bintang.. sebab one of my friend tak pernah stay bukit bintang after 4 years dapat keje kat puchong...

so as usual sorang dr kawan akak bukak agoda search for hotel... near time square...pavilion and all the attraction in b ukit bintang...

akak personaly pun x pernah stay bukit bintang..nak rasa how bukit bintang feel at late night..

after searching and reviewing a bunch of hotel.. we decide to stay one of the hotel in jalan alor. hotelnya nama AURA HOTEL..



 
CLICK MORE
 

Tuesday, 10 October 2017

pedia.... padia...

korang pernah x booking hotel guna internet?

ni akak nak cerita ada pengalaman ujung minggu hari tu yg agak menyakitkan jiwa akak yer...

akak ngan kawan2 akak slalu buat kerja2 gila. kalau nak bercuti atau berjalan x rancang2 trus pegi je..gitew..bukan banyak duit tapi kalau plan2 lama2 sgt ni selalu x jadi.. maklum lah adik2 tua ni kan banyak kerenah.. x de cuti lah apa lah.. so alang2 ada masa terluang trus pi je...

so malam sabtu ari tu.. akak nak ke banting nak cari barang skit kat sana... maka kawan akak pun bg cadangan yg kita stay je kat banting..checkin lah kat mana2 hotel murah..walaupun puchog ngan banting dekat..tapi saja2 je nak stay sana..gatal burit kan...


CLICK MORE

so bukak lah satu web cari hotel dalam web... ada jumpe ni.. search2 punya search dapat lah satu hotel ni...kita cari yg murah2 je sbb nak tido malam tu je... bukak2 Nampak satu hotel ni..gambar dia cantik..bilik dia pun macam nice je..so leh lah relax kan..sambil2 look around sedas...

harganya pun siap tax cuma 52 hengget je...booked kat dalam web pedia tuuuu...

so book je terus n bayar... sbb dia Katanya no booking needed..pay and stay KATANYAAAAAAA.

sbb dia ada stated 4 room left..maka booked je lah.. gambar siap ada balcony..bilik cantik..view pokok2 katanyaaaa...akak mengimpikan suasana indah sambil permandangan bulan yg terang.. 52 hengget kan so x lah harap apa2 sangat...so booked 2 bilik..masa booked tu kul 8 malam..untuk stay terus malam tu... sbb slalu akak buat cam tu ok je..

so sampai banting kita pun cari2 lah mana hotel tu.. bila waze entah mana2 dia bawak.. hotel ni wujud ke x ni atau khayalan sahaja ni.. akak neves lah gak...

then akhirnya sampai gak...hotel rumah kedai je .. kawasanya agak sunyi .. sederet tu semua dah tutup kedainya.. sampai dalam kul 10 malam..

sampai je hotel tu..Nampak ada couple baru naik.. rupa hotel ni macam hotel org datang untuk cretttt je ni..sbb murah kan.. CRETT N GO katanya..xpe lah..so naik...

sampai counter akak pun tunjuk no booking.. resit pembayaran dan nak check in... TETAPI

" adik bilik penuh xde bilik kosong..ada satu tapi orang sudah booked"... so akak pi lah tunjuk semua detail kan..dan mereka kata opis x bg tau apa2 pun...

eh kenapa jadi cam ni... maka akak pun call lah helpline web tu... call call x dapat... then dapat .. press 1 for hotel..press 2 for flight katanya...

so akak manage untuk bercakap dengan customer service dia..by the way.. tiada pilihan bahasa..maybe company ni base dia oversea..so bahasa inggeris sahaja.. sbb kan dua kawan akak tu hanya padai cakap inggeris yes no yes no orite sahaja.. maka akak lah jadi juru cakap..akak pun bukan pandai sangat..tapi kalau cakap tu paham lah ....

so akak pun cakap lah dengan dia... xde greed good evening ke apa hanya "hello" sahaja... dengar suara macam tanggaci yg jawab... tahap gulungan dia buat akak pitam2 kejap nak pahamkan apa dia cakap... akak bg tau lah masalah kami... dia menjawab bergulung2..setiap jawapan dia slow sgt macam orang malas...

akak bg tau lah yg kami booked 2 rooms but hotel hanya ada 1 bilik sahaja...


dia macam x tau nak jawab..then cakap.. "i transferred you to our locater department katanya"... apa tu..entah...bercakap dengan tanggaci ni je dah dekat 15 minit...then dia transfer pulak...then jawab pulak lagi satu tanggaci yg lain...

kalini gulungannya kurang tapi akak boleh tau dia tanggachi la dgn gaya percakapan dia...dia ulang balik padaakak apa tanggaci pertama tadi cakap..akak naik hantu rasanya.. ci and bai betul...

background dia akka boleh dengan kawan2 kerja dia berborak2 ..cerita pasal makan..pasal  holiday lah pasal baju lah...then dia boleh lak sampuk2 apa kawan dia cakap.. beborak2 katanya... walhal masalah akak ni lom selesai lagi...

kawan2 akak dah bergelimpangan dah kat kaki lima macam pelarian,,, kami bukan x mampu nak cancelkan je..tapi alang2 dah bayar 100 utk 2 bilik maka kena lah duduk gakkan...

setelah akak menerangkan segala nya sekali lagi..dia kata dia akan call hotel dan hantar email utk bg tau hotel sekali lagi.. kali ni amik masa setengah jam...akak pun yg bodoh ni pun tunggu lah.. tetiba terputus.. sbb credit abis...

akak naik balik ke hotel... then ada satu coulple melayu dengah deal bilik utk 3 jam..acara korek n tujah...dia kata masih xde bilik utk kami.. dia propose kami duk je satu bilik. sbb bilik lain penuh...

so topup balik phone laju2 n nak call balik..tapi mereka call akak balik.. then dia terus cakap cam ni " hello.. im Cynthia, I have a problem with our customer, they booked 2 room but you manage to have only 1 room for them".. eh ko dah kenapa ... maka akak pun cakap cam ni" hey bodoh... aku yg call tadi lah"...

dia jawab " sorry sir could u speack English"... rupanya betina ni org philipine... sbb English dia kita leh kenal.. slalu tengok drama philipine kan...diaorang ni xde system ke apa...then dia Tanya akak apa problem akak lagi.. akak cakap ni kali ketiga akak nak kena terangkan...

so akak cakap kat dia cam ni lah... memandangkan hotel xde bilik utk kami..apakata batalkan booking kami dan refund or relocate kami... dia kata boleh...

dia cuba relocate kami..tapi dekat2 setengah jam dia masih x dapat selesaikan masalah...

dia Tanya akak bila akak booked..bila sampai hotel ...

akak cakap lagi jam lapan malam..sampai hotel kul 10...

dan stelah dekat 2 jam cuba selesaikan masalah ni...dia cakap.." sir , with our policy..u need to check in before 6 pm to the hotel..or the deal will be void"...

akak dari puteri Cinderella terus bertukar menjadi gorilla yer...

akak translate je lah apa akak cakap... " hey stupid... kalau ko kata kena checked in sebelum kul 6 ko kenalah tulis dalam web ko.. lagi satu kalau x boleh book the same day kenapa deal tu ada kat web ko.. kenapa stated 4 room left..dan kenapa waktu aku buat transection tu successful dan kalau policy ko tu ketat sangat kenapa ko x blocked transection tu..dan aku bukan pertama kali buat ni..banyak kali.."...

betina tu dia.. sambil errr errrr... dia macam diam seminit dan cakap..please wait...

kebetulan lah pakcik yenna jaga kaunter tu panggil akak.. katanya ada bilik dah checkout so kami boleh masuk.. sbb akak tengok ada betina bertudung ngan jantan baru lepas habis goyang gerudi turun..

Maka nya akak pun dapat lah bilik yg baru lepas gerudi tu... Bau bau karipap basah betina tadi pun belum hilang... Ayoooooo.. Neves tak.. Akak bukak semua cadar akak bentang tuala baru.. Tido atas tu... Ko rasa x ke air karipap dia masuk dalam tilam tu.... Matilah nakkkk

then bila akak cakap kat betina philipine tu hotel dan ada bilik untuk kami dia hanya cakap " oh ok thanks god. ok bye" terus letak... babi tak betina ni.. sial kiamak tul..

so rupanya hotel ni xde system pun..dia suka amik orang sewa ikut jam sbb lebih untung.. maka ramai lah anak2 muda yg nak goyang gerudi sewa hotel ni..

dan yg penting.. pakcik yenna ni punya segala anak nenek bini anak semua duk bertapa sekali kat hotel ni...akak pun x tau kenapa...

bg akak cam ni.. sepatutnya hotel ngan system yg ada dalam web tu syncronize lah kan.. kalau ada bilik stated lah ada..kalau xde stated lah xde.. ni hotel murah tau.. kalau hotel mahal cam ner lak..

lagi satu customer service ..ko ni company besar ternama tau.. macam ni ko jawab soalan..main2 ketawa2..x serius..lagi satu si betina philipine tu kalau x reti nak jadi customer service.. ko pi jadi pembantu rumah sana..lagi bagus...

ni 1st experience akak cam ni... anyway customer service dia duk kat luar Negara sana..and bodoh...

ni 1st and last lah akak guna web ni..bodoh..

Thursday, 5 October 2017

FB Live tahap Anjeng liar punya

ari tu akak ada sebut2 pasal orang duk buat fb live pasal mekap yg entah apa benda kan.. ni ada lagi story pasal fb live akak nak komen sikit..

dalam dunia ni banyak manusia yg kadang kala di lahiran mungkin semulajadi gila atau terencat akal tau..tapi yg mmg sengaja mengilakan diri atau menerencatkan dirinya ke apa pun akak x tau

ari tu saja je akak menganjeng akak kata " jangan sampai aku buat live pakai bedak kutikura yer".. rupanya ada lagi binatang yer dari akak...

akak mmg x leh hadam dengan org2 macam ni.. bukan cemburu ke , bukan saja2 cakap ke apa ke...

macam mana terlintas dalam kepala ko ..KO BUAT LIVE KO TENGAH TIDO.. dari nak tido sampai ko tido sampai ko bangun balik..then sambung ko pi jamban p basuh muka sarapan..akak neves lah...



aku pun x tau lah macam mana aku leh ter-add ko dalam fb pun x tau.. tetiba terjumpe manusia yg macam ni...yg akak jadi gila memikirnya dapat 2000 lebih like dan lebih 3 ribu komen...akak delete je fb ko block terus...sungguh ni akak x tipu.. akak x screenshoot pun sbb terlalu marah uollsssssss

sebelum tu ko buat live lipat baju kat dobi.. dengan xde berinteraksi apa2..sambil2 senyum2 lipat baju...akak pun x tau orang macam ni pun ada...pas tu ada lak yg komen " comel lah awak ni..pandai lipat baju".. then dia tersipu2 malu... ada pulak yg komen.." wah OPPA"... apa oppa..opah kau!.. ko dah kenapa ponjengggggggg

kekadang tu live yg bukan2 je..live tengah bawak kereta... pandang depan je..senyum2...ko tunggu2 kot ada orang puji dia cantek ke..puji dia kiut ke apa ke kannn....lagi satu yg paling anjeng adalah bawak keter camera phone tu mengadap jalan.. sepanjang perjalanan ko drive tu ..ko live ngadap jalan.. sambil background lagu Hindustan sepanjang jalan...ko ni ukur jalan ke apa.. ke ko jadikan live video ni sebagai dashboard cam ke apa... ayooooo.. bila akak komen..dah kenapa gila ke apa live ngadap jalan..dia trus block akak...

entah lah uollssss.. manusia yg kekadang berperangai binatang ni banyak muncul sekarang ni... ada tu live fb tapi camera tu ngadap tv...tv1 lak tu..ko dah kenapa anjeng... panas hati je aku tengok...

macam2 perangai ada.. live tengah mandi, tengah bakar sampah, tengah bawak motor, live tengah ngadap sungai.. korang ni dah kenapa ek...

adakah zaman sekarang ni mmg zaman menghasilkan manusia gila ...akak rasa stress terus lepas tengok..nasib aku pakai wifi free masa tu..aku pun tengok lah apa yg cuba ko sampaikan...adakah dia live bg sapa2 yg x dapat siaran tv1 satu ke hapa.... halahhhhhhhhh...

entah lah uollss akak x tau lah.. stresss stresss...

lagi satu semalam..nak Tanya semalam mmg hari live mekap sedunia ke apa.. ko nak promote produk xpe lah kan...tu kita leh lah terima...exception lah kan .akak scroll fb semua dok live mekap ...dekat 100 orang agaknya buat live video serentak... neves lah...









maaf le kalau sesapa dalam gambar ni korang kenal ke apa...akak x anjengkan yg ni,,cuma cakap je..ni antara yg live semalam... ada banyak lagi tapi x kuasa lah nak screenshoot banyak2...

ahhhh lantak ko lah sane..kalau agak2 ko anjeng sangat aku block kan je... abis cerita...

stay tune ..jap gi akak nak buat live garu telo.. pastikan like banyak2..

bye

Wednesday, 27 September 2017

hantaran ku meletop aduhai walaupun

"ko tengok tu hantaran dia... sedih lah..so cik pong... kita menang yer..hantaran kita lagi kelas"

kata kak bedah lepas acara berbalas hantaran kawin adik lelakinya...

mmg macam tu lah uollss resamnya kalau majlis kawen or tunang.. semua nak berlumba2 hantaran sapa paling meletop yer...

berlumba2 sapa bg lagi banyak..20 berbalas 30 dulang katanya... mana kek, buah , baju, minyak Wangi, minyak masak, spenda, kuali, periuk semua nak di hantarankan...


CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Wednesday, 20 September 2017

gaya mutu unggulan... x gitu dik

hey uollssss...

nak cakap sikit pasal lifestyle & fesyen... akak tau lah sikit2 kan...
nak cakap banyak..banyak lagi orang kat luar tu lagi hebat berfesyen...

sebab umur meningkat ni..akak lebih suka kluar umah jeans and t shirt je.. walau ada cakap akak ni rupa  cam orang kampong je.. mungkin xde taste dan gaya... ader aku kesah...

but yg surprisenya kadang tu ada manusia ni yg berfesyen x kena gaya dan lupa yg Malaysia ni ada matahari terik atas kepala...

kita ni kat Malaysia kan... gaya pemakaian kita ni kekadang bergantung pada cuaca dan persekitaran.. contoh dr segi culture, pengaruh tv dan pengaruh artis...



CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA

Friday, 15 September 2017

suka bogel bogel

hi uollsss ..lama akak x bersiaran.. seminggu ni akak demam teruk...

kepala sakit.. sejak balik dr bercuti kat Cameron highland..trus demam...seram sejuk..panas dalam...

alhamdulilah dah ok skit..

ok today akak nak tulis skit pasal dunia modelling. ada pembaca akak suruh tulis pasal sorang model / pelakon baru Alicia Amin..



sapa Alicia Amin ni.. akak pun kurang kenal uollssss...

setelah akak selidik dia rupanya salah sorang contestant dalam Asia next top model.
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...