jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 1 March 2008

Rahsia Bapok Mengekalkan Keayuaan !

kejelitaan adalah hak milik setiap bapok!...(sekadar gambar hiasan)


Menjaga kejelitaan semulajadi bagi bapok (natural beauty) dengan tidak memakai bahan-bahan luaran adalah sangat mustahil..kerana makeup adalah nyawa bg pondan.. tetapi menjaga emosi, fizikal dan mental adalah penting. Gunakan masa untuk perkara yang berfaedah dan tentukan wawasan secara objektif, jangan banyak angan-angan. Tidur awal setiap malam dan bangun awal setiap pagi untuk solat subuh. Jangan tidur siang hari. nanti jadi gajah uolls...

Kepit Suara.
Latih diri bercakap dengan nada yang lembut, tidak sengau atau suaranya terlalu kuat. Kepit sedaya mungkin n jangan sampai terekeluar nada garau..kang orang ingat harimau lak.

Menjaga cara berkata-kata.
Biasakan menggunakan perkataan yang melambangkan keluhuran budi seperti tolong serta minta maaf.
Jangan gunakan perkataan yang terlalu beremosi seperti lahanatt, pukimak, hanjeng, binatang, bosan, sakit hati, menyampah, kekwat, benci dan sebagainya kerana ia akan menyebabkan muka jadi berkerut dan dan pecah lobang ko adalah lelaki..cover skit....

Menjaga kulit.
Kebersihan sentiasa dijaga. Basuh tangan n mulut lepai Loi jantan. Makanan yang berupa ulam-ulam yang wangi serta sayuran dan buah-buahan segar patut selalu dimakan. Gunakan sabun yang tidak merosakkan kulit. pastikan sabun tu di beli bukan disop @ copet@ curi

Menjaga muka.
Tangan perlu sentiasa bersih dan lembut. Walaupun x lembut buat2 lembut.. Jangan gunakan bedak yang bukan-bukan. Tapi kalau dah sengkek bedak yatlee pun bedal jer lah.
Selalu menggunakan bedak sejuk untuk menjaga kulit muka. pakai dalam rumah jer..jagan pose pegi melacur pakai bedak sejuk lak. Jangan berangan.

Menjaga rambut.
Ia mahkota kejelitaan Bapok. Bersihkan rambut tapi jangan terlalu kerap. Bila bersikat, ulangi sikatan ke seluruh bahagian kepala 100 kali untuk menjadikan rambut subur dan berkilat. Ramai lelaki suka pada bapok berambut panjang tapi kemas. kalau ko rambut pendek kumpul duit beli wig..n jaga wig tu baik2..mane tau kalau dah insaf leh waris kan pada anak2 ayam baru..kalau wing dah jahanam nak wariskan gak..harus jadi waris wig hantu lak nanti...

Menjaga cara berjalan.
Latih cara berjalan. Catwalk manja2 jer supaya nampak woman.. Jauhi dari berjalan mengengkang atau tangan terlalu dihayun ko bukan berkawat..awas tu.... Langkah jangan terlalu besar takut kepitan ter keluar nanti..opsss. Berjalan jangan terlalu laju, ini bukan pertandingan jalan kaki. Badan jangan terlalu membongkok atau tegak. Leher jangan terteleng (senget sebelah). Muka elok ditundukkan sedikit. tak yah pose muka sangat kecuali ko cantek!

Menjaga gerak-geri.
Bila duduk di atas lantai duduklah dengan cara bersimpuh. paling woman yang ko boleh. Kalau duduk di atas kerusi, eloklah sila panggung. Jangan mengangkang. Tangan jangan terlalu digerakkan bila bercakap ini bukan pentandingan berpidato. Cara bergerak biarlah lemah-lembut tp jangan pose slow motion lak..tu pondan spastik name nya.

Menjaga senyum.
Latihlah senyum jangan tersengeh. kalau nak senyum nampak gigi cuba senyum ratu-ratu. Tutup mulut bila ketawa. ketawa dengan pelahan nanti pecah lobang... Ketawa secara sederhana. Selalu senyum tapi untuk tujuan baik jagan senyum pastu ko hanjengkan orang tu lak.

Menjaga mata.
Mata janganlah terlalu liar memandang sekeliling... ko bukan pemerhati tetap. Tundukkan mata dan memandang hanya kepada apa yang sedang anda hadapi. Jangan terlalu kerap mengerdipkan mata ko sebab nanti orang ingat ko ting tong. Usah terlalu kerap menjeling walaupun kepada buah hati anda sebab jelingan itew bisa membunuh..nanti orang akan cakap ko pondan berangan cantek.

Menjaga kehormatan.
Sentiasa bertemankan ibu atau saudara bila keluar. Minta izin ibubapa. <--- ini cara pondan sial. kalau ikutkan keluar jangan ada mak atau sedara nanti pecah lobang. Pakaian sopan manja2 jer. ko bukan perempuan betul nak pakai tutup litup. jangan berangan nak pakai tudung..ko ingat ko pakai tudung tuhan senyum tengok ko..Pulang seawal mungkin kalau x dapat jantan. Menjaga sikap. Taat beragama. jangan gatal nak gurau pasal tuhan atau agama..sebab ko tu lom tentu masuk syurga. Jangan bohong pada mak ayam. bohong pada jantan takpe...untuk kesenangan hidup. Jauhi dari merungut dan menyentap x tentu pasal... kawan2 akan bosan sebab kalau ko cantek n nak menyentap xpe..dimaafkan... Jauhi dari menjadi amat cerewet dan jaga hati orang lain. kalau orang mengata buat bodoh..sebab ko kena ingat yang mengata ko tu cantek sangat ker?..tp jangan ko berangan pastu lak..

P/s : Penyentapan adalah di larang sama sekali kepada pembaca blog meriahuoll!

Let's SHOPPING Uollss!