jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 30 April 2013

Jalan2 Cari Nahas

hi uollsss...

ari ni akak nak cakap pasal Jalan Jalan Cari makan... bukan nak kondem tapi rasa marah...

ahad lepas akak ngan kawan nak p tengok wayang di U8 shah alam.. so dekat lah dengan TTDI shah alam kan... so sementara tunggu wayang start ada lagi 2 jam lebih...

sorang dr kawan akak ajak pi makan.. dia kata ada satu restoran dia tengok dalam jala2 cari makan.. nama restoran tu  Restoran keluarga AFC (Anjasari Fried Chicken)...

dia cakap best sebab pengacara tu makan beria-ia.. resepi keluarga katanya... ala2 fast food melayu cam tu.. kita mesti lah kena support business melayu kan...

so sebab dua kawan akak tu lapar kitorang trus gerak ke kedai tu...


sampai je akak tengok orang agak ramai ..mungkin sebab masuk JJCM kot... so kitorang pun masuk.. kat luar ada 5 meja dalam ruang yang amat sempit....kat dalam penuh sempit

suasana ini adalah khayalan yer.. pelsu sangat

akak duduk and dua lagi kawan akak order... counter order makanan ala2 fast food gitu.. tapi makanan dia akan serve. akak tunggu dalam setengah jam macam tu baru air sampai...akak minum float.. kawan akak order coke and sorang lagi akak x ingat apa.. tapi yang sampai adalah sarsi float dan air sarsi.. di tukar sendiri oleh restoran dengan alasan coke dah abis...


orite..tunggu punya tunggu satu makanan sampai.. spegetti meat ball.. rasa x sedap presentation sedih.. meat ball dia besar guli ada dua ketul...seratus kali lebih baik makan kat kedai biase yang serve spegetti ni..


then sampai pulak chicken chop.. lagi sedih... x tau nak gambarkan cam ner...

yang penting yang serve yang lap meja kemas meja adalah kanak2 sekolah rendah.. akak pun heran cam ni punya servise ke deserve masuk JJCM...

then tunggu lagi stengah jam sampai satu makanan yang akak x tau gambarkan apa.. kawan akak kata dalam gambar kat counter tu nampak sedap... afc chicken bite...tapi yang sampai 2 helai daun salat yang kecil dengan lebih kurang 10 ketul ayang goreng kunyit ..potongan dia pun ada besar ada kecik...di curah dengan sos yang ala2 keropok lekor..rasa manis...dia curah terus belambak atas ayam tu..what is that?... 

akak pun x tau nak cakap cam ner dengan restoran ni... nama ..review dah membangkitkan selera..tapi bila datang sedehhh..

kepada orang2 melayu kat luar sana yang nak bukak restoran... tolong lah meniaga denga ikhlas..kalau makanan sedap..puas hati..layanan bagus pasti ramai yang datang lagi nak makan..kalau macam ni lah caranya... first and last lah gamaknya...

terus terang akak cakap..beli ayam kat pasar malas lebih baik...

sorry akak bukan nak kondem business orang..tapi kalau cam ni bukan akak je marah..semua pun marah.. ni namanya jalan2 cari nahas... masih banyak perlu diperbaiki sebelum semua pelanggan lari dan x moh datang lagi...

p/s : to JJCM lain kali x yah nak propa sangat..resepi keluarga lah apa lah..kalau macam ni punya rasa..maknyanya resepi keluarga ko sedehhhhhh!

Let's SHOPPING Uollss!