ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Sunday, 16 September 2007

Bazar Ramadhons!

bazar romadhons?...mmmm sedap jer bunyinya..akak suka sangat pegi bazar ni...ramai orang...tu yang penting ni...akak pegi bazar ni walaupun akak x membeli ape2..pemandangan indah, bau2an makanan yang menyelerakan....tapi yang akak kurang gemar ni...makanan yang di jual mahal2 uall...dan yang penting kekadang tu rase makanan yang di jual tu rase macam air rebusan kaki jer..tak patut kan..kalau nak meniaga tu buatlah betul2 kan..ni jual jauadah yang rase dia ala2 kadar jer...




lagi satu masyarakat kita ni suka membazir bila membeli makanan di bazar ni..beli ya allah macam ade seratus orang kat rumah..tapi yang makan sbenarnya dua orang jer...akak sangat suka pi bazar kat umah akak ni..bazar ramadhons puchong perdana...suka sangat....jantan2 yang meniaga dan yang membeli semuanya meletups uall..akak x tau dr mane meraka ni datang...penin akak...macam dah khas kan yang meletup aje yang datang beli kat situ..yang penting selama akak tinggal kat puchong ni..belum pernah akak lihat mereka ini...mungkin mereka ni stok2 yang di keluarkan khas di bulan ramadhons agaknya..mmg mencabar keimanan akak jer...tapai yang penting...ucapan2 laknat pada akak tetap ler di dengari..almaklum la tu kan..puase puase jugak, mulut laknat sukar di bendung u all...




ade satu hari tu...akak nak beli lah murtabak kat satu gerai kat bazar ramadhons ni..yang tukang jual dia uall..kalau setakat nak jadi model tv tu bila2 mase jer lah u all...walaupun martabak yang di jualkan itew x lah sedap mane , tp yang tukang jual itew menyelerakan u all...so akak pun order lah...dia pun cakap:




yer kak , beli martabak kak!


akak pun jawab ler, martaak dua yer...tup-tup bila dia dengar jer suara akak yang ala2 toni braxtons yang garau2 lunak ni , terus je dia panggil akak abang lak..geramnya akak..rase macam nak robohkn aje kedai dia...yang penting pastu akak terserempak ngan kawan akak si pondan paling meletup di puchong uall..trus jer jantan tu nak belanja akak martabak free sebab nak no talipon kawan akak yang meletups itew...membara je hati akak...akak rase badan akak dah tukar jadi hulk dah..tapi sbb akan pikir jantan bukan seekor...akak coolkan diri akak..biarlah..nanti bila akak dah cantik, jagan kejar2 akak ok...akak ok..akak x layan ok...


tunggu kay...lax5 akan membawa diri ku ke arah kegemilangan...gitew...




so akak putuskan , mulai hari tu akak x nak pegi lagi bazar puchong perdana tu..akak nak pi bazar lan plak..mane lah tau market akak adew kat tempat lain...tp yang penting kalau kawan akak yang meletup itew nak ikut..jangan harap ler uall...harus lah kalau dia ikut akak trus jer dr buruk kan..so biarlah akak cantik sorang jer...




ha ni lagi satu akak nak citer pasal sorang pondan perintis kat puchong prima ni...dia kata name dia puteri..tapai akak tengok macam jahanam jer rupa dia...akak jumpe dia pakai baju kurung ngan tudung siang2 hari auall..memgigil akak ngok dia..rase macam nak rbah jer rasenya...baju kurung uall...bagai mane itew...dah lah rupa dia macam tiang elektrik uall...gembarlah satu kawasan perumahan akak itew ngan kehadiran pondan puteri ini...bagai mane u all...yang penting name dia P

Let's SHOPPING Uollss!