ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 23 January 2013

Nama saya senduk..nama awak?

Contoh situasi di dalam satu majlis perkebumian di tahun 2040..seorang iman menalkinkan si mati...

"Wahai Fakhry Hasif Harith Zulfaqar Bin Adriana Qistina Amani, Wahai Fakhry Hasif Harith Zulfaqar Bin Adriana Qistina Amani, wahai Wahai Fakhry Hasif Harith Zulfaqar Bin Adriana Qistina Amani"

Hendaklah kamu ingat akan janji-janji Allah
Yang mana kamu ada bawa bersama-sama dari dunia ini
Sekarang kamu telah menuju masuk ke negeri Akhirat


yer lah kalau talkin kan bin or binti mak kita kan...

ok sekarang..korang paham x situasi sekarang?...agak2..tergeliat x lidah pak imam tu nyebut nama si mati...

hi nama saya.. Aaron Rayyan Ridzqie Danial...(walhal anak ini sesuai di beri nama PARAM  jer yer...)

zaman sekarang..mak bapak lumbe2 nak bg anak nama panjang n mirip omputih tanpa pikir apa maksud nama tu...

dengan mengharapkan anak dengan nama adriana qistina amani tu bila besar nanti akan jadi comel dan cantek...walau hakikatnya bapak budak berwajah kuali dan ibunya mirip lembu laut...yang penting nama anak aku kelas....

sebab tu lah dalam islam ada bagi contoh2 nama yang bagus untuk membantu membentuk keperibadian kanak2 tu bila dewasa...

nama tu penting..contoh pernah x korang jumpe mana2 wanita2 terstatus "sundali" yang nama dia macam siti umairah...umul khadijah ke..bila dia memperkenalkan nama dia kat pelanggan...pastinanya nama2 cam ..farah..kelly..diana..nama2 moden..supaya nampak seksi dan menarik supaya nampak sesuai ngan kesundalian mereka...

sebab tu pemilihan nama anak sangatlah penting..jagan main bedal je... asal ade kat tv kuar cerita pompuan cantek nama damia...semua nak letak nama damia...kuar watak tv nama qistina...lumba2 nak letak.. kadang tu nak kelas kan nama tu...asal ejaan nya rokiah..tp nak nampak kelas...tukar ejaan jadi rokieyaaa

tu kalau pompuan..anak lelaki pun sama...daniel...ryan.. rizdqie Rayyan Daniel...x ke pitam....

haaaaa tu yang baca tu ada lah tu anak yg nama cam tu kannn...

kalau akak nak senaraikan nama yang pelik2 mmg x abis...main bedal je campur nama melayu omputih cina campur yenna...sekali gus..ujung2 maksud nama tu buruk...

bila dah tua nanti kan nama2 yang extravaganza ni akan jadi kurang sesuai...x tau lh pulak nama cam tu masa depan jadi biase kan....

lepas tu nama paling kurang dua perkataan..kadang tu 4 ke 5 patah pun ade..contoh Fateen qaleesha Damia adha..ujung2 panggil eton or baby....x ke bangang...nama panjang tu gunanya apa?...

betul x..korang nak marah akak korang punya pasal...sebab rata2 kawan akak nama anak diorang nak sebut pun macam nak terbelit lidah..bila tengok wajah anak..nauzubillah..macam anak patung beli kat pasar malam.....

xde lah akak dengar orang sekarang ni nama..siti zaleha..mohd hadi..khalsom.. fatimah.. hamdan...ker..lom jumpe lagi...

mungkin ada tp leh kira pakai bulu hidung...

ni semua pengaruh nama dalam tv...

topik ni pun ada di utarakan oleh orang lain gak contoh macam dalam blog cikepal06.blogspot.com 

so pikir2 lah bakal emak..n bakal bapak...kalau nak bagi nama anak tu beringat..jangan main bedal je...jangan sebab nak biar sedap..nampak hebat..sebenarnya menampakkan anda ni cetek ilmu...

ingat uollsss... biar bangang sekarang jangan bangang di kemudian hari...

apa maksud tu?...entah...lu pikir sendiri...

"sambil jeling kat hotmama yg sibuk benor buat kek tu"

Monday, 21 January 2013

sarung nangka zaman melenium

sejak dulu lagi akak tengok ramai yang gemar pakai korset...macam2 jenis..elken, premium beautiful..dan bagai2 lagi...


gambar hiasan...hiasan mata yang bakal menanah

tapi adakah inya berbaloi dan berkesan...cer citer...

so ini pendapat akak...sapa x setuju or marah..ko boleh berambus...kannnn
ade aku kesah...

mak ai..ribu harga korset ni...sampai ker 5000 ringgit.. leh downpayment keter uollss...
katanya boleh kurus ..membentuk badan dan sebagainya..macam2 lah..pakai x panas lah..selesa lah...

sah membohong..cuba ko pakai baju ketat satu hari je..rimas tak..ini kan korset...bukan je kat perut dan macam sarung dah...maka ramailah wanita2 yang berbadan empat segi tepat lari2 anak ke ATM machine kuar duit pi beli...

yang hebatnya leh beli instalment...ini namanya instalment nangka cempedak...maksud disini..ko beli badan ko nangka dan bila ko berbentuk cempedak baru abis bayar...

yang penting nak beli ni siap pakej harga ahli and harga bukan ahli...maka ramailah makcik2 empat segi tepat join masuk ahli yang inginkan bentuk tubuh cengkung mengkung dan bonos keter mercedes mata belalang bila majlis sapa jual sarung nangka paling banyak....

akak x cakap korset ni x bagus..tapi harganya melampaui batas...meninggal kak senah dengar...

akak pernah kenal sorang abang ni..dia askar...jual beautiful...trap akak suruh join...naik pening akak nak mengelak..dia janjikan bulan bintang pada akak...yang penting siap suruh akak buat personal loan puluh ribu utk join ahli..lepas tu dapat beberapa helai korset..so kena jual lah...

dia terangkan korset tu hebat ..teknologi korea ke jepun cam tu lah...pakai x panas lah..selesa walaupun dalam keadaan berlari...merepek sangat bunyinya...akhirnya akak membuat keputusan menyuruh abg tu pakai je korset tu sendiri ...x pun pakaikan kat buah nangka belakang umah dia...

secara teknikal..kalau ko pakai korset yang ketat hari hari..adakah anda dapat makan banyak..tentunya automatik ko akan kawal makan...lama kelamaan ko kancil lah walau asalnya ko mirip gajah...

ko tengok orang bersalin..pakai bengkung kan..sama je fungsi dia..cuma bengkung traditional tu pakai kain batik..x kelas lah nak pakai kan kuar jalan2...

ko benda ni tren je..kalau korang mampu rasa nak beli korang beli..sapa xde duit ko pakai je lah bengkung kain batik tu...bila dah abis pakai ko waris kan pada anak cucu ko..x kan beli ribu2 harga nak buang je kan..wariskan lah sampai 7 keturunan..kalau buat wasiat..ko masukkan wasiat tu korset ko skali...

so itu hak korang..kalau rasa feeling monyet korang beli lah..kalau rasa bersenam tu adalah langkah terbaik turunkan berat badan maka bersenamlah...terpulang...

kalau miskin sangat nak jugak feeling pakai korset..ko beli je baju kecik sais s walau ko pakai saiz xxxxxxl... maka ia akan terhasil seperti korset..paham...

so imej sarung nangka akan terbentuk secara total...

cau cin cau

Perkahwinan!

sapa nak kawin.....

kalau cakap sapa nak kawen..semua orang nak...

listen, listen..listen..listen..listen ..listen...to the song here in my heart....gitu..akak bukan sharipah ok..akak beyonce...

akak nak tanya korang..kalau korang kawen bapa hantaran korang letak?...

sekarang ni semua nak letak atas RM10,000.00 kan.... amboi mahalnya...

dengan alasannya.... ok lah tu anak makcik ada kelulusan...anak makcik belanja tinggi...

kalau jantan tu kaya xpe...kalau jantan tu keje posmen?... bolehkah swipe credit card buat ezypayment 0% interest... 

so tepok dada tanya tetek....kannnnn...

bukan apa..akak tengok kawan2 akak kawen ..yg lelakinya kerja kuat nak ngumpul duit hantaran..manekan mak bapak mintak serba satu...pitammm

akak congak2... kalau hantaran RM 10,000.00... duit kenduri paling sikit 20,000.00... tu satu pihak kalau dua pihak...belanja lain2 lagi..hantaran..mak andam...ooooo pitam...

lepas kawen beli kemah kat giant duduk kat padang ragut..sebab dintis...

kalau yang pompuannya tu hantaran 10 ke 20 ribu tu pandai masak...pandai kemas..sebut je nak makan apa...boleh buat..pndai jaga laki..cantek macam erra fazira..xpe... kalau muka bisa ular tedung..lepas tu pemalas..cam ner? layakkah 10K?

terpulang..bukan aku yang kawen...

lagi satu akak nak cakap pasal baju kawen...

sekarang ni akak tengok merepek2 orang pakai baju kawen..ko kawen ke ko buat sarkis...baju kawen..hijau pucuk pisang campur pink...ko ni nak join noraniza idris buat show ke...

lepas tu..baju hijau pink..air pun sama..hantaran pun sama..scalope kemah pun sama..pening aku tengok...

sebenarnya kalau kita guna baju yang simple..warna pastel..cam cream...white pearl..kan nice...

supaya bila ko dah tua nanti gambar tu nampak timeless...tetap cantek...

cuba ko pakai baju biru terquas dengan pink..bila ko tua anak ko tengok gambar..mak i..mak bapak aku ni dulu join sarkis ke...kan bangang tu..tapi ape pun tu pilihan korang le....

kalau mata korang rasa cantek..nak buat cam ner..walau hakikat cam lahanat...

lepas tu kawen x payahlah nak ikut trent sgt...buang duit..buat simple..je..mak andam pun x pening..ini kalau korang mintak merepek2..ko ingat mak andam tu buat dengan muka senyum...semua akan jadi cincai...

so ukur baju di badan sendiri...kalau dintis buat cara dintis ok...


Tuesday, 8 January 2013

produk kecantikan terkini..

hi uollsss...

ni ada cerita sikit nak di perbincangkan...korang setuju ke tidak ade aku kesah...suka hati akak lah nak cakap kan.. ini pandangan akak...ko x setuju ko punya pasal

sekarang ni banyak betul produk kecantikan dan pelansingan badan yang mengarut dan kalau pikir x masuk akal.. contoh macam sapu je hilang 5 inci seminggu...di ulangi yer 5 inci..bukan 5 cm...dalam entry ni akak bukan nak menghanjengkan mana2 produk.. tapi tahap keberkesanan produk yang melampau2 reviewnya...



 ok akak nak tanya betina mana kat malaysia ni yang tak tau inchloss...semua lah pakat2 beli inloss ni...termaksuklah hotmama yang inginkan perut ramping macam kerengga...menurut kata hotmama..pakai krim ni akan rasa panas...aku tengok ko tetap empat segi tepat je hotmama oiii.. (matilah pecah lobang)

mmg lah panas..sebab ia ada ekstrak dari benda2 yang panas utk pecahkan lemak..tapi xde lah sampai melampau cepat effect dia kan... mintak maaf lah pada pengasas or egen2 yang gigih promote produk ni yang sehari 1000 kali duk upload kat facebook... gigih ni..asal bukak facebook je ade je produk yang calit jadi kurus ni...

. sibuk duk upload orang kurus pakai ni...tapi gambar tukang jual tu x tunjuk lak gemuk ke kurus.... entah2 yang tukang jual gemok cam lembu..kannnn

.kalau betul lah benda ni berkesan sangat kenapa ko x ambik je syani tu..lumur satu badan dia...agak2 bape inci hilang..agak2 kalau x berkesan..telan ngan botol2 sekali...buat testimoni...

membohong ko kan.. kalau produk ni betul2 hebat...kenapa kat USA x jual...sah sah produk ni mak jemah felda jengka yang cipta...agak2 mak jemah ada makmal ujikaji ke blakang umah dia buat kajian... kelas ko jemah...



sebelum inchloss bagai ni wujud...dolla cantek ni dah lama dah kuarkan produk ni... sejak akak kecik rasanya..x lak akak tengok orang kurus melampau2..tetap jugak orang yang jual krim kurus ni x sebaris kaya ngan donald trum..x pun staraf ngan arwah sosilawati yang berjaya tu...Dr romzi pun dah kena band...



krim cili , krim halia..krim jering..krim kerdas..bagailah yang mampu jadi kurus keluar.. berebut2 nak cakap produk dia paling hebat... contoh cam krim mustajab...ko amik nora danish jadi duta produk..sah sah betina tu besar lidi je badan dia...agak2 leh percaya ke..setakat panas, buat sapu kalau kaki kaki lengoh akak percaya..kalau kurus...harammmmmm

ko tengok gambar atas tu..jennifer hudson...dari gorila jadi kancil...ko rasa dia pakai inchloss ke...DIA BERSENAM NGAN DIET YER KAKAK KAKAK DI LUAR SANA....so kalau ko sapu 3 gudang krim pelansing pun lepas tu ko duk telan durian crepe ko rasa ko leh kurus ke...

so ko rasa kalau krim bagai ni leh kurus cepat..maka anda tergolong dalam golongan yang SEDEH!...omputih sana siap ada makmal canggeh bagai...x kan xkan lah x mampu cipta produk sapu trus jadi kurus ni...xde pun dia cipta produk cam ni...

tolong bangun dari dunia fantasi yer wahai cik kiah oiiii...

ini tidak..si cik kiah buat krim blakang rumah ..then letak testimoni kurus 5 inci 5 hari jer ko dah sibuk pecah tabung buluh ko nak pi beli kan...sanggup gadai tanah nak beli...

akak x percaya ubat ni selagi xde bukti kukuh...kalau betul leh kurus ramping akak cabar sapa2 nak bg free akak cuba..kalau berkesan..akak tarik balik kata2 akak ni...

ok sekarang pulak akak nak cakap pasal produk putihkan kulit...

cuba ko perati botol kat bawah ni...1 WEEK WHITE.. dengan x malunya akak cakap akak dah beli dan dah telan 3 botol... dan hasilnya akak tetap rentung hitam pekat seperti sedia kala... x kan lah kulit aku ni setaraf tar jalan lakkan..x lut ker

bila baca testimoni orang..kemain lagi ko cakap putih melepak lah...sehingga x perlu pakai faundation lagi..hanya pakai bedak talkum je...sehingga kesitu tahap putih dia...ko mampu...orang yang ada penyakit albino menangis dengar statement tu...beramai2 ni emak anak nenek bagai nak menjadi putih...sampaikan snow white sentap lah ngan korang sebab ko lebih putih dari dia...

lagi satu produk yang guna adira jadi duta tu..dalam pesbook gambar adira putih yang artis sebelah2 dia di kelamkan bagi nampak gelap...sah sah adira tu dah memang putih..membohong agak2 lah leha oiiii...

yang pelik kan... melayu je yang duk beli produk ni berbakul2 bakul... yang betul2 hitam cam yenna x lak beli..ko x nak putih ke yenna...walhal diorang duk gelak lah kat orang2 kita yang gigih memutihkan kulit...bangang kan..termasuk lah aku yang pernah cuba...



lagi satu koligen rumpai laut ni... pelik aku..baru2 ni lah sibuk semua orang pi makan rumpai bagai ni...sapa lah punya idea bangang ni...

ko baca kat gambar tu... gred AAA di tanam secara organik....ko mampu.. ko tanam rumpai laut ni kat mana?... dalam fish tank ke..ker tanam cara hidroponik... ke ko ada kebun rumpai laut dalam laut  cina selatan sana?..

kalau makan je kulit jadi putih..licin, jelita, halus...bagai2 anjeng kucing... agak2 kalau kita menyelam dalam laut dan duk pi ragut rumpai laut ni leh jadi cantek x?...

sapa punya idea lah ni kan... masalahnya sekarang je benda ni tetiba wujud... dulu dulu orang ni x terpikir makan rumpai laut...walhal orang jepun sejak zaman tuk kaduk dah makan rumpai laut...x lah dia heboh leh putih kan kulit.. 

lepas tu makcik2 sibuh duk beli beguni2 ...x menyempat nyempat nak makan rumpai ni... x sempat sampai rumah...dalam keter dah kuarkan skit rumpai kering ni duk tenyeh dalam mulut buat sentil demi nak putih punya pasal...sampai umah..rebus satu kawah..tuang dalam kolah..trus menyelam sampil hirup air rebus rumpai... kluar2 je ...tu dia putih kalah kapur kasut....

so kakak2 di luar sana... kalau ko p piknik kat port dikson tu... ko jangan lah berkubang saja and sibuk nak buat istana pasir...pegi terjun dalam laun sana sambil bawak raga..kutip semua rumpai laut tu..bawak balik..jual kat orang kampung...

percayalah... seminggu je hasil jualan dah boleh p haji balik hari.... dah lah putih melepak pegi haji lepas tu mabrur plak ...trus bercahaya wajah...sampai je malaysia trus lutsina hasil gabungan tadi...





lupa akak nak tanya micheal jackson sebelom dia mampus... agak2nya lah.. dia ni makan pill gluta ngan telan rumpai laut lah gamaknya leh jadi dari rentung cam arang trus jadi putih melepak...

so kat sini akak nak tegaskan ..akak cuma nak bagi pendapat akak.. sapa yang rasa marah dengan statement akak... ko telan lah benda tu sampai ko rasa leh putih cam yang ko mahukan...

kalau ko nak putih sangat ko tanya anita serawak ape dia pakai ...jawapannya " KAK NITA GUNA WUDUK JER"

yang penting..ade aku kesah...cau cin cauuu

Sorry uollsss



Hi uollsss...
Sorry akak mungkir janji ngan uoll sebab kata nak update kan...

Ceritanya macam ni..sebenarnya pada december lepas salah seorang ahli keluarga akak meninggal dunia. abng ipar kesayang kami sekelurga telah menemui ilahi terlebih dahulu...sebab tu akak tangguhkan semua update blog ni... sekarang akak mempunyai tanggung jawab besar mengambil alih tempat arwah untuk jaga kakak akak. tanggung jawab pada parents akak lagi...

kalau ikut hati mmg malas nak berblogging lagi..tapi akak tau korang semua lah dapat mengubat hati lara akak ni selain kawan2 baik akak kat puchong ni...

kawan2 akak banyak bagi sokongan pada akak lepas semua yang berlaku.. terima kasih banyak2 pada kak bed, hafiz, semah, hotmama, nora, babybee dan kawan2 yang lain. thanks alot...

setiap kali akak bukak fb..berduyun lah mesej yang bertanyakan akak bila nak update blog...tapi apa nak buat...akak rasa macam down sgt..

anyway thanks pada sesiapa yang ucap takziah pada akak tempohari...thanks so much..

so lepas ni akak x nak janji apa2 lagi.. sebab kalau update tu makna nya ada lah..kalau x update tu maknanya x de masa lah tu...

but i will try my best just for u all....

anyway... see u soon... 

and really sorry guys...

Let's SHOPPING Uollss!