ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 28 November 2012

Uollsss jangan terperanjat uollssss...

Kenapa semua post kak senduk dah hilang....

Nantikan kemunculan semula Kak Senduk Disember ini.. dengan cerita-cerita yang lebih panas...meletop..kontrovesi..walaupun...

stay tune...


" Blog ini sedang dalam pengubah suaian. Berpeluh ketiak senduk tengah bertukang tu "

Saturday, 15 September 2012

Duck face



TAJUK KITA ARI NI ADALAH MULUT ITIK.

akak nak tanya korang...apakah mulut itik yag akak maksudkan.....maksud disini adalah posing2 feeling kiut dengan gaya mulut itik...

caranya : buat muka kiut..juehkan bibir kedepan dengan manja...mampu?

sekarang ni macam2 pose akak tengok..budak2 sekarang...yag muka bisa ular tedung pun leh jadi kiut dengan pose ni....kembong kan pipi...muncungkan bibir...semua gaya ada....

yer lah peredaran zaman kan..cara amik gambar pun dah berlainan...dulu pakai camera yang ada filem uollsss...24 keping atau 36 keping...kalau nak amik tu kena betul2 kalau x rugi filem...lepas tu kena pi kedai lak cuci...duit lagi....tapi...semua tu jadi kenangan tau..ada bukti leh simpan...bila dah tua amik kuar tengok balik...ketawa sorang2....

sekarang semua digital...semua pakai DSLR lah...camera phone ...digital phone...semua simpan dalam memori card...x print out pun...kalau orang tanya mana album gambar ko...jawapannya..bukak lah facebook i... x best kannnn

makanya apek2 kedai gambar sekarang ni nganga je lah xde sapa nak cuci gambar...sian ko apek....FB tu semua duk pose mulut itik..x kira lah ..muda tua...jantan..betina..semua mulut itik....

pada sapa yang mmg natural comel tu...ko amik gambar tengah korek hidung pun comel...tapi yang x berapa nak siap wajahnya tu..semua duk pose mulut itik bg nampak kiut....


kembong nya pipi ko dik...kurang muncung tu....

tu dia...ni gaya itek serati manja namanya...itiknya mulut ko dik..jaga jaga..mau cina kedai itik gantung nampak ko abis ko kena sembelih buat nasi itik...



cuba ko buang kan bulu mata pelsu tu..padam celak..buang lence korea tu...buat mulut biase...maka muka ko biase2 je...sebab mulut itik tu nampak kiut skit je kannnn



halah halah halah..... dik akak nak tanya ko..dalam bulan ni brapa kali ko dah kena lempang?...nak akak tambah x?

itik di jamban namanya ni...tengok belakang tu...bukan dalam jamban...


ha apa tu?.... kiutnya....halahhhhhhhh


ha yang ni namanya pose itik sejoli...kembongnya pipi ko dik...macam ada bola tenis dalam mulut ko..


mmg itek sebenarlah ko ni...pose lak tepi landasan keretapi...mau ko di gilis jap gi..trus jadi itik penyet..

eh tetiba pose cam ni kan...dik ko print gambar ni ko postkan kat mak ayah ko dik... pasti dia suka...halahhhhh

( harap maklum gambar di ambil dari sumber yang sah gitew...akak bukak google type mulut itik n kuar semua ni...kalau ada sapa2 tengok pic dia ada kat sini dan telah di hanjengkan oleh akak..maka ko jgan marah akak..ko marah lah google kenapa pic ko ada kat sana bila akak search mulut itik...so what!)

so apa yang akak nak buat kat sini..akak nak buat pertandingan mulut itik terbaik...x kisah berapa banyak korang nak anta pun boleh...ni sungguh ni..sapa menghantar gambar sendiri dengan gaya mulut itik terbaik bakal mendapat hadiah istimewa dr kak senduk...

so sila hantarkan gambar korang yang kiut tu ke admin akak... shamsulhairi@gmail.com now..

sila sertakan :
  1. Nama samaran
  2. umur
  3. dimana gambar di ambil
  4. no tel (akak akan rahsiakan)
  5. email.

hihihih...x sabar aku nak tengok pic gaya itik korang...lepas tu ...tau lah nasib korang...

Friday, 14 September 2012

bila dah malas..gitew lah gamaknya

mengapakah, adakah...mengapakah..itukah...

ni bukan bersawang lagi...tapi dah berkurun x hapdate...menyampah..meluat..penat..malas...semua ada bila jenguk blog...sejak sejak tikar sembahyang menjadi teman baik akak ni...malas nak gosip2 halilintar kat sini...

akak ni bukan macam hotmama tu..terkentut 3 kali sehari pun nak tulis dalam blog...kannn

tapi ade je petir2 yang duk menghanjeng akak bila nak hapdate...apa je akak post kat fb ade je tanya..." bila nak hupdate"...malas gamaknya...

sejak menjangkau usia emas 916 ni...berat je nak menaip....tapi kalau duk menaip kat TAGGED  tu rajin lah pulak yer....walau pun akak ni bukan seleburti terkenal tp ade je yang suka ngan cerita2 akak kat sini...

ingat lagi cerita hit akak bila akak menggayakan fesyen tudung dulu...wahhhh hit blog akak mengalahkan hit laman web imam muda gitew...tapi sejak lepas tu terus malas...


ala ala ayunya ko senduk...sesuai di buat menantu...

eh sapa ni...hazabnya ko nokkkkk

ramai je yang tunggu akak maki kan jiran tetangga or orang sekeliling akak kan..korang suka tengok aku dapat dosa kan...saje je ajak akak terjun dalam neraka jahanam kan...tapi kalau akak post cerita suci ala2 ustazah pilihan ramai lak yang feeling kata akak ni pura2 alim kan...ape pun senduk is senduk..ade aku kesah...

kalau sombong lebih2 kang...terbakar lak cam rumah belakang umah akak kan...opssss...sapa suruh sombong lagi..kan dah terbakar rumah ko...nasib baik x rentung ko kan..kalau tak leh aku buatkan nasik kerabu makan ngan daging bakar....matilah carut jiran blakang rumah sebab rumah dia terbakar...harap2 anak dia x baca lah blog ni...caboottt....

nak maki jiran lagi kang mau anak dia baca blog akak ni...bukan jiran je baca ..sedara akak yang duduk kan johor nun disana pun bukak blog akak..ko mampu..mentang2 lah kat kg akak kat johor ko tu ada public wifi free...tekan tekan trus bukak blog kak senduk...orang kampung sekarang dah ada wifi percuma...

makin ramai lah yang dulu buta bangang IT trus celik...makanya pakcik2 atas 40an trus tau search PORNTUBE n REDTUBE... matilah....makcik2 tua yang sedetik lagi nak meninggal pun leh sempat update status FB..." uollsss ...mak rasa nak kojol jap lagi...sapa suka sila tekan like yer"....kannnn

                                                    weiii redtube le bukan tudung merah....

makcik saya nak tanya ni..sehari berapa kali makcik update status FB?..." setiap 15 saat... katang tu sebelah pegang pisau noreh sebelah update facebook...sekarang ni makcik dah ada 10000000 freing..ko ada?"

x gitew senah....sejak2 zaman IT ni ramai je yang dah pandai guna internet..lagi2 FB...maka ramailah makcik pakcik kat felda air Tawar 5 tu duk update FB setiap 5 saat..." wow letih..lepas menoreh..."...trus 100 like...

tapi akau ni yang internet ada kat tangan hari2 malas nak hupdate blog kan...gitewww...ape pun kalau rajin update....kalau x diam sajork....

ok lah uolllsss thats all for now...jaga jaga ada orang yang merhati...awas lo....

Thursday, 12 July 2012

Gosip...dan jahat mulut...lelaki ke pompuan...

Jom gosip uolllssss....bunyi cam best je kan...bukan ke gosip tu kata lain nya ngumpat....sedap je ko nak ngumpat kan...

Now days uolls akak tengok lelaki lagi kuat gosip dr pompuan...akak slalu prati... betul x...and lelaki str8 ni lagi kuat ngata dr pompuan or pondan2.

Contohnya...korang slalu nampak kat kedai waktu lepak2...ada 4 orang lelaki lepak minum...then 3 orang comel dan satu buruk dan gemok.....then ada pompuan or bapok yang muka agak desa tapi feeling paris hilton lalu...maka yg gemok itu lah yg akan mengata paling 1st skali...dia lah yg gelak paling kuat...

Akak dah tengok bapa kali dah...yg buruk tu salalunya judge org paling awal...kenapa ek...mungkin dia x secure dengan diri sendiri..this is what we call self defence...katanya...sblum orang cakap dia buruk dia akan cakap org lain buruk dulu....

Masyarakat kita ni skarang dah mula cakap x belapik dah..they say what they see...betul x...

Another one...2 pompuan duduk minum kat kedai sambil borak2...then lelaki comel lalu...mereka hanya pandang lelaki comel itew dan terus kan borak2 mereka...tapi... bila dua lelaki duduk beborak pasal bola lah kan...then ade awek lalu dengan tetek besar...the next conversation mereka adalah tetek besar pompuan yg lalu tdi...betul x...."ayooooo ko nampak x tetek pompuan tadi....ayooo kalau dapat tu aku x lepas tu"...

So sapa jahat mulut skarang....

Tapi sekarang pompuan pun dah jahat skarang....akak banyak perhati....kalau ada mamat comel...mereka akan pandang muka and setrusnya jeling trus tengok bonjolan seluar..or bontot lelaki tu...kannn.n....

Vohsia sgt....and why kalau pompuan or pondan buat cam tu org akan cakap..sundal sgt...tp kalau lelaki tenong cam nak terjojol mata ngok tetek...org cakap...biase lah tu lelaki...

Nasib baik lah akak ni jenis x lepas tasbih kat tangan kan...opsss...malas lah citer banyak...

Yg penting sapa x cantek dia lah kena bahan kan...so sapa x cantek tengah baca ni...pi jauh2...

Bangun sambil betulkan tudung labuh akak yang labuhnya sampai paras pusat....

Published with Blogger-droid v2.0.6

Tuesday, 10 July 2012

what happen

Apa suda jadi ngan blog akak ni. Gambar semua hilang ni...kimak tul...Ni lah gamaknya kalau malas update blog.

Akak pasang azam ni. Lepas ni satu hari satu post yer... kalau x buat gak sila hina akak di facebook akak....

Nangisssss

Published with Blogger-droid v2.0.6

Wednesday, 2 May 2012

iklan ini sungguh gampang

Hey uollsss.. ari ni akak nak share skit iklan yg akak jumpe kat surat kabar. Mmg gampang sgt.


Iklan dr jenama D'Herbs...


Iklan besarkan tetek... cuba baca ayat tu mmg cam cilaka. Laki x suka sebab tetek besar nasi lemak lima posen. Kalau nak buat iklan pun agak2 ler. Pompuan pakai tudung. Siap angkat tgan tunjuk kebesaran tetek.


Kalau dia x pakai tudung tu lain lah cerita. Ini tidak, dah pakai tudung lepas tu buat aksi2 lucah cam sial....cik kak kenapa x buat iklan pakai bikini jer biar tetek tu tersembul...


Iklan kedua lak iklan ketat kan cipap. Pakai tudung lepas tu siap jelir lidah jilat kotak plak...cam sial..pakai tudung lah tu...gersang sangat. Kira lepas pakai ubat tu jadi ketat sangat lah tu...rapat macam nak gila lah kannn


Macam gampang...aduhhhh keji hidup ko.


Siap ada no phone lagi untuk tetimoni. Apa kata kita kol and kita makikan pompuan ni...


Suka mengekspoitasi pompuan pakai tudung tau...


X ke pitam kalau mak mertua ko tengok iklan tu. Pitam bangun pitam bangun lah gamaknya...


Published with Blogger-droid v2.0.4

Tuesday, 24 April 2012

let makan uollssss

hey uolllssss...

1st akak nak mintak maaf ler sebab lama x update..busy penat malas semua ada...x sempat nak layan internet kan...

saya yang selalu remind akak utk update selalu tu tq lah sangat kan..bukan apa kadang tu xde mood nak update....

lagi2 sekarang penyakit adik akak tu datang balik...sebagai kakak yang prihatin akak kena lah jaga dia..(walhal ko slalu jer lepak makan malam2 kan)...

so ari ni akak nak review satu tempat makan yang wallawei best....dekat gak lah dengan umah akak...
nama tempat tu LOKAS MAKANA...kaedahnya lekas makan lah gitu..terletak di taman puchong utama..kalau jumpe carefour puchong utama tu terus jerrr..tampak tempat terang tu..itu lah diaaaaa...landmark dia CAREFOUR PUCHONG UTAMA...trafik light trussssss..sampai...

ari2 aku kat sini ko...tu yang aku gajah tu....

sapa yang batak nak makan BURGER BAKAR....yang popular tu meh ler kemari..gila ramai orang makan kat sini...kalau korang nak makan burger ni..sila lah datang awal yer...sebab kalau tak berjam jam lah korang kena tunggu...


ko mampu makan berlapis2 cam ni....sedia jer duit pasti boleh...



ade tu sanggup tunggu lama gila....kalau akak idak lerrr.... satakat ko nak makan burger jer kena tunggu lama ..x kose yer...tp ade lah jugak yang bangang tunggu tu..nak kata apa...teringin katanya...termasuklah akak sendiri....

herga ayooooo...paling murah x silap akak RM7.50 rasanya... kira ok lah tu...

so sapa nak rasa pi lah..tapi siap2 lah bawak kemah yer..takut nak tidor dulu tunggu burger siap...

lain2 makanan pun banyak..mee bandung dia kat sini...akak puji mmg sedap..rasa udang dia..wallawei..yummy..mmg sedap herga Rm 5 jer..x mahal...sapa yang teringin nak makan asam pedas pun ada kat sini..sedap..banyak..puas hati..Rm 5.50 sajer...

ko nak apa lagi...takoyaki ada..sapa feeling japanese kan...otak2 ade, ikan bakar ade, mee ketam ada, sizling ada, goreng2 ada, tomyam ada, apa lagi ko nak...kaedahnya mmg banyak lah makanan kat sini...murah dan puas hati...

ape lagi bagi bini2 pemalas sila tarik tangan laki ajak ke sini...sapa2 yang bangang memasak juga di galakkan kesini yer...

so akak selalu kesini..adakah akak di kategorykan sebagai BANGANG jugak...opssss...

so sapa nak datang LOKAS MAKANA ni roger2 lah akak... leh lah kita mencekik 2gether gether kan....

Thursday, 22 March 2012

ko kenapa noks x pakai baju

Gila babi lama betul x hapdate.... kat fesbok dah duk memekak dah bila nak hapdate bila nak hapdate... suka lah bila akak nak update....kannnnn


Kalau cakap pasal fesbok mmg x sudah2 kan...kadang2 mmg enoying kalau terpandang post2 yang sengal ubi bagaikan..yang suka mengelike apa saja yang orang post pun banyak....dah xde keje mmg cam tu...


Yg pelik post orang mampus pun like.... bangang sgt...


Ari ni akak bukan nak cite pasal like mengelike. Tp pasal manusia yang suka upload gambar dan suka check in x sudah2..


Ok first.... suka lah sgt post gambar x pakai baju x sudah2.... kalau badan ko ada six pack bagai teliur lah kan... ni badan ko sedang2 aje... siap lah tulis kat gambar tu..." budak comot".. gambar tu siap x pakai baju n buat lah gaya muka kiut konon nya....


Halooo ko x kiut yer tp ko monyet... gay sgt.. gayboy je yang x sudah2 nak pose gambar x pakai baju... yer lah nak bg gayboi2  di luar sana meleleh air lir bagai lah konon... kalau nak ikut berapa banyak yang like ko tu begitu ramai juga lah jijik n muntah ngan gambar ko yer...


Apa kata ko amik gambar x pakai baju tu lepas tu ko share skali ngan fesbok mak ko.


Bukan lah x suka tengok jantan x pakai baju tapi gambar ko mejoriti x bebaju... tolong lah...


Yg penting post gambar x pakai baju bagai siap buat muka kiut konon...tp hakikatnya ko jalan macam kak kiah pi pasar siap suara kepit bagai...plzzzzz....


Lagi satu manusia check in.... suka lah setiap tempat setiap minit ko nak check in...


"Markonah check in at kedai ikan bakar kak temah"...lepas 5 minit check in lagi " markonah check in at jamban kedai ikan bakar kak temah"...lepas tu check in lagi " markonah check in at plaza tol sungai besi "...


Kat tol pon ko nak check in...dasar bangang ko ni...kalah artis ko ni nak check in kat semua tempat...ke ko mmg nak bg tau semua orang yang ko ada kat mana....


Lepas ni akak saran kan bila ko pi bank je ko check in " markonah just check in at maybank kuarkan duit 15 ribu " pasti lepas 10 minit ko akan tulis macam ni " markonah just check in at balai polis sungai besi baru lepas kena rompak siap kena terajang kat perut td"...


Cuba lah buat kalau x caya...


Fesbok ni tujuannya nak cari2 kenalan lama nak tengok apa kawan2 dah jadi lepas lama jumpa kan... kalau ko ko chek in je x sudah2 makna nya ko mmg saja lah nak bg tau orang yang ko tu sengal n x reti duk diam...


Mungkin ada orang x stuju ngan apa akak cakap...tp akak punya suka lah kan... ada aku kesah...ko bangang aku cerca lah...kalau akak bangang ko cerca lah plak...


Ok lah akak cau cincau dulu kay...nak nak bersenam... skit lagi nak muat kebaya mak akak muda2 dulu...


"Kak senduk just check in at istana kayangan mak senduk sambil terkangkang tengok tv"


Published with Blogger-droid v2.0.4

Friday, 10 February 2012

Dasar biadap....

Korang tengok x rancangan on air kat astro tu. Akak rasa pompuan mulut itik tu kalau akak dapat lepuk mulut dia dengan selipar jamban mmg sedap.


Dulu akak suka tengok si gendang suria tu kat tv3. Antara personaliti tv3 yg bagus. Muka comel. Bekas Laki dia yang baca berita sukan tu kannnn


Tapi sejak meng-itek kan dirinya dan feeling chantek ni. ..trus mulut cam hanj... Woof woof


Korang tengok x dia keji sorang peserta lelaki yang belum start audition lagi dh disuruh kuar. Si itek tu kata lelaki x hensem dan kalau lelaki tu dalam tv xde orang nak tengok. And satu lagi ade sorang pompuan gemok nak ujibakat then dia suruh balik. Siap cakap kalau dah chantek kurus pinggang ramping baru dtg audition.


Betina itek ni mmg biadap yer.


Ko kalau nak reject audition jangan lah biadap. Kalau ko rasa ko chantek sangat kenapa ko pi itekkan bibir ko tu. Sah sah ko rasa ko x chantek sbb tu ko suntik bibir ko kan...


Biase lah org kalau dh chantek sikit kannnn. X sedar dulu berkerak muka desa...bila putih sikit buat bibir itek skit trus feeling bibir Fumakila Fairy kannn.


Apa lah kannnn.... Kalau Ko tu ada adap...ko nak suntik bibir, ketiak, panjangkan dagu...suntik hidong...lebarkan hidung...sikit orang x kisah....betul x kak pahhhh....


Ni buat mulut itek tetiba nak kata orang lain x chantek...hakkksssss tuiiiiii


Dasar sengal ubi.....


Published with Blogger-droid v2.0.4

Saturday, 4 February 2012

kesengalan FACEBOOK

Hey uolllll.... Sihat... Lama x update blog. Sibuk sgt...


Akak nak tanya korang. Korang gila facebook x. Akak heran sgat kenapa orang gila babi update facebook.


Bukan apa.... Bila update facebook je. ...like..pantang xde kena mengena pun like. Bagi tau orang meninggal pun like.


Ceritanya begini.... Makcik akak suruh akak carikan rumah sewa untuk dia.. Sebab anak buah makcik akak suruh carikan rumah sewa....


So akak letak lah kak facebook.... " sapa tau rumah sewa kat puchong murah2" tetiba ada 3 orang like.... Motip like... Akak mintak tlg ni tp dia like plak... Naik hantu akak...sengal2 tapioca sgat. Motip like... Ada kah dia suka sebab akak cari rumah sewa?. ... Adakah dia gembira sebab akak kena cari rumah sewa...


Agak2 lah nak like tu... Asal update status je like...letak gambar like... Sedih like... Demam like...


Ada benda yang leh ko like... Tapi x kan semua benda nak like kan.... Sengal tul...


Akak dengar facebook nak tutup.. Suka akak.. Xde lah ko nak like2 lagi kannnnn..... Lepas ni apa je kawan ko cakap ko pegi depan muka dia ko jerit kuat2 " like" ....


Lepas ni merasa kan lah ko kena lepuk kat muka... Amacam like?..


Jadi orang tu jangan jadi SENGAL TAPIOCA sangat


Published with Blogger-droid v2.0.4

kesengalan Facebook


Friday, 13 January 2012

azam apa uolllsss


slamat tahun baru uolllssss.... walaupun ari ni 13 haribulan january ade aku kesah nak ucap tahun baru...



azam akak maksud kan adalah azam baru xde kaitan dengan azam pitt

tiap2 tahun baru mesti orang ada azam baru..kenapa tahun baru je mesti azam baru... kalau tengah2 tahun x leh ada azam ke... suka hati lah nak azam lama ke baru ke...kannn.


bila akak jengah chat box kat tepi tu 99% cerca akak sebab akak x hupdate kan... so azam tahun baru ni akak nak cari satu persatu yang cerca akak tu...akak nak tarik rambut... tu azam
akak..boleh?..anda bersedia?....

tahun baru hari tu akak sambut kat highway melaka seremban..best ko...hahahah...

cadangnya nak sambut kat melaka..tp kawan akak yang hanjeng itew telah membuatkan kami batalkan niat itew..trus aku pi makan ikan bakar kat duyung melaka...sedap ..murah..dan pantas....

so lepas makan trus balik kl..so alamatnya new year kat lebuhraya gitew....

tahun baru ni akak cadang nak suruh mak akak kurangkan suara petir dia... adakah patut akak pasang menebat petir di pinggir bibir mak akak supaya suara petirnya berkurangan?.. x pun tukatkan rumah akak menjadi bilik kedap bunyi....


cetorrrrr!... petir sambar ko

bila cucu2 dah masuk sekolah balik..tugas mak akak sebagai baby sitter telah bermula..dan dengan kerenah cucu2 yang macam puaka tu membuatkan mak akak memetir tanpa mengira waktu...24/7.... bak kata kalau sapa kena gigit dengan kura2 datang je umah akak...orang kata kalau kena gigit kura2 kena tunggu petir baru dia lepas kan...


lagi satu azam akak join group dangdut sebelah umah akak...

sebelah umah akak tu ada umah indonesia sewa..betul2 sebelah bilik akak...kalau nak pasang disko tecno suka2 dia je... x tau ke akak ni nak baca quran ke...nak hafazan ke... masalahnya disko dangdut tu bukan orang indonesia nyanyi..tapi lagu celine dion, wonder girl tp tukar irama dangdut..ko mampu..kudis, menanah telinga akak...

akak yang no 2 tu..akak namakan kumpulan akak GOYANG JENGKOL

manekan dangdut..kadang tu bangla sebelah tu pulak pasang hindustan macam dia kat negara dia je...

korang mesti tertanya2 akak ni duk area mana ni endon bangsa semua ada kan...jgan ingat akak duk umah kongsi lak yer....

akak duk kawasan kampung kat puchong yang ada banyak endon n bangla...aku pun x paham kenapa diorang suka sangat duk kat sini..nasib baik muka akak ni macam cina2 korea skit..kalau x mesti diorang ingat aku bangla gak....

so korang nyer azam apa?....

Let's SHOPPING Uollss!