jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 31 December 2009

Alamak! tahun baru ke?

"selamat tahun baru..kepada saudara serta saudari...setahun sudah berlalu...merayakan hari yang mulia ini..." (nyanyi ikut rentak lagu raya saloma)

motip name mak di sebut2 uolsss..

pejam celik pejam celik dah setahun mase berlalu....nak masuk 2010 dah...tahun depan naik lagi satu anak tangga umur..tahun depan akak 21 tahun (feelingnya aku)...

tahun ni macam2 perkara dah berlaku..harap2 tahun baru akan lebih baik uolsss...

macam2 memori akak dah lalui..suka duka...hampeh , hanjeng, brengset, segala bagai lah...cerita2 lepas semua jadi pengajaran buat kita kan...

contohnya semalam.. akak send technicion akak pi satu umah customer....untuk buat service...

sebelum tu akak call dia...

" Selamat pagi puan...saya call dr XXXXXXXX...kami nak datang rumah puan esok kul 2.30 ptg untuk buat service.."

dia jawab " pukul 2.30..ok lah tu..tp ingat yer technicion mesti datang dua orang ek..."

"kenape puan ..saya hantar sorang je..."
x boleh..awak kena paham yer kita bukan muhrim..kalau sorang technicion je yang datang ia akan mendatangkan fitnah dan tanggapan buruk terhadap masyarakat... bila berdua dengan bukan muhrim syaitan pasti datang"....

terkesimanya akak..terkesimanya akak...

so bila sampai masa technicion akak pun sampai umah dia untuk buat service..akak hantar 2 technicion seperti dia nak...so diaorang sampai awal sikit pukul 2....sebab puan ni x keje pun ade kat umah...

sampai2 je kul 2 tu diaorang bagi salam n puan tu keluar...


" kenapa datang pukul 2..kan janji pukul 2.30...mmg saya xde buat ape2 tapi janji tetap janji..ingat yer janji itew sangat penting dalam islam...saya boleh maafkan..tapi kamu kena mintak maaf dengan tuhan"...

lantas dua tehnicion akak pun pitam sekejap...

hey jagan pitam lelama..sambung keje ok

bila dia chekking rumah puan tu...technicion akak perlukan tangga ...sorang dr technicion akak kuar amik tangga kat van...

tiba2 puan tu pun kalang kabut lari ikut technicion akak kuar...

puan tu lari2 manja macam kat tepi pantai...

" awak x boleh tinggalkan saya berdua dengan dia...itew mendatangkan syak wasangka..seharusnya mesti bertiga"....

pengsan lagi....

bila nak balik dia ucap terima kasih dan bagi satu bekas kuih....then technicion akak esoknya pas kat akak kat opis...

akak tengok oooooo kuih coklat..opss bila akak tengok kuih tu punya tarikh luput 1/12/2009...

puan ni saya nak nak cakap ngan puan yer ....

lantas akak mengangkat tangan dan berdoa..

ni ape kes bagi kitorang makanan expired ni...itew satu dosa dan mungkin memudaratkan...saya mungkin boleh maafkan..tapi dengan tuhan macam mana ?..puan harus ingat dalam pemberian mesti ada kap ba ro kap ta alif nun...keberkatan!

agak ape dia jawab ek?

ape pun akak ucapkan selamat tahun baru uolsss...
semoga tahun baru ni membawa KEBERKATAN untuk uolss semua...
ape yang penting MERIAH UOLSS

SELAMAT TAHUN BARU 2010

Let's SHOPPING Uollss!