ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 6 March 2014

xde duit x yah feeeeeeeling !

hey uollssss... cantek x ari ni...

semalam akak jumpe BFF akak si Hotmama... saja lepak2 gugurl lepak night katanya.. dia singgah lepas anta anak dia p tusyen ngan cikgu nora...

Arini dia free skit sbb semua kek dah buat katanya...then dengar lah keluh kisah dia tentang customer yang order cake ngan dia..ada yang bagus ada yang lahanat uollsss

gini ceritanya.. kalau uollss nak tempah kek yang bombastik kena lah dengan herga nya yang bombastik uollsss... kekadang tu ade gang manusia2 yang feeeling order cake ..nak itu nak ini cerewet n kurang ajar pun ader uolsss...

nak beli barang makan ni..tapi makian cacian pun dia bg skali...

setiap kek ..harganya berlainan ikut jenis le... susah buat mahal le..kalau yang biase2 tu mur mur sahaj lah uollsss...

ini tidak ko nak letak coklat..nak letak buah..nak foundant..kak cheese..tapi nak harga murah..heyyyy ko suruh lah mak ko buat sendiri... kalau kau bangang sangat nak buat kek sendiri...tempah..sediakan duit...kalau bajet ada sikit beli je kek dah siap kat kedai kek sana sundel....

bak kata hotmama..customer dia yang paling feeeeeeeeeling hidup adalah customer yang nak tempah kek untuk harijadi anak pertama... maklumlah baru ada anak satu...

kalau nak tempah tu mmg boleh..tapi semua permintaan yang merepek meraban harus di maki dengan jayanya yer...

contoh permintaan yang mintak di kahakkan kat muka adalah : 

1) nak cheese cake, nak letak penuh..nak letak coklat meleleh..tertenggek..terjunam.. nak letak buah strawberry n buah mahal sahaja..nak saiz besar..tapi budget sedehhhhhh... bila kata x boleh...si sulam pula dengan kata cacian... 



ulasanya : hey bangang..kalau x de budget beli cheese kek kat giant ko lempar je buah pelam atas kek ko tu sudahhhhhh...letak linin besar..sudahhhhh.. ini ko nak macam2 lepas tu kata mahal...ko henggat tukang buat kek tu bela lembu sendiri..perah susu buat cheese sendiri?.. blakang umah dia ada kebun strawberry?.. ko henggat tukang buat kek tu ada ladang gandum sendiri..giling gandum buat tepung sendiri?...

semua tu kena beli bongok..ko hengat dia lepar je atas meja tepung bagai tu trus jadi kek?... ko akal ade x...hanjeng sangat perangai...

2) " akak ni birtday anak saya yang pertama..turn 1 year old"..saya x nak kek tu manis tau..sebab mmg saya x nak ajar anak saya makan manis...saya nak kek tu foundan.. atas kek ada figura baby, kasut, bear, botol susu..saya nak buat dari fondant .. lepas tu saya nak letak bla bla turn 1 year tu kat tepi.. lepas tu saya nak cantek tau kak.. sedap..yang penting jangan mahal yer kak...budget saya bawah 100 yer kak..


ulasannya: jawapannya adalah..KEPALA BAPAK KO !.. ko senaraikan bagai2 .. lepas tu ko nak murah..ko ni bodoh ke hapa ...lepas tu x nak manis... yang nak kana kek ni ko ke anak ko ni..ujung2 bila kita cakap cam tu harga mahal dia leh ak cakap " ala kak ..mahal nya yang nak makan saya bertiga je..saya ngan suami n anak".. nampak tak permainan di situ...

akak tau ko exited dapat anak..anak ko birthday pertama..tapi permintaan ko ni mintak dikentutkan dalam mulut ko...vinats sangat..

kaedahnya macam2 lah perangai orang ni..mmg lah orang cakap " customer is always right"...benda nak makan kita jangan berkira sangat kan... tapi kalau permintaan ko cam hanjs... harus ko di kaki kan dengan kaki yang terpijak taik ayam lencong yer...

kalau nak yang melampau2 tu..sediakan kan lah duit yang cukup..kalau ko tau ko dintis beli je lah roti gardenia letak lilin..sudahhhhh

opsss..terlebih sudahhhhh

Let's SHOPPING Uollss!