ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 18 March 2009

branded person ker?...

akak nak tanya uolss...korang suka tak barang branded?...korang ni pengumpul ker?...LV?...Christian Dior?...Gucci?..Guess? n thah ape2 lagi....adakah uolss kalau pakai jenama cap ayam kulit korang rase gatal2? or korang rase sampah kalau x pakai barang berjenama?

mmg akak akui kalau orang dah minat ape pun sanggup..sanggup ni ikat perut..x makan..simpan duit nak beli beg or barang2 branded...bg akak branded or tidak itew hak individu..akak x kisah pun..kalau ade duit belii..kalau x de beli je jenama yang cap ayam je..cap ayam pun kadang tu cantek gak..kalau pndai pilih...ia sekadar jenama je...lagi satu kalau muka dah terletak or pandai gayakan.. pakai cap ayam or cap lembu pun pun nampak meletopss uolsss..

ni lah kereta LV i..uolss ade ker?

kalau ko pakai spender victoria secret pun orang x heran..same je letakyer kan kelengkang jugak..terkepam dek bauan kelengkang kan...bukan letak kat kepala buat reben kan...so what the point kan..tp kalau korang rase berkemampuan ape salahnya...then ape guna pakai baju branded tp ko naik bas...same lah tu...pakai beg gucci mahal nak mampus katanya...tapi naik moto...kalau moto mahal xpe..ni..tu dia kapcai ala2 nak roboh gitew...yang penting sunglases guess dengan logo sebesar alam...so fashionable uolss...kenape beg harga ratusan or ribuan ringgit leh beli..ujung2 moto je ker ko naik..kenape x naik mercedes or BMW?...kalau ade pun BMW tp versi Bas MIni Wilayah.

x perlu lah adili orang sebab dia x pakai barang branded...macam ex-bos akak yang kat shah alam dulu yang konon-kononya branded sangat..muka banjar tp berangan kacukan inggeriskatanya...ujung2 sebut Guy Laroche menjadi "Guy la- ro-ce" (ikut ejaan)...and Gucci menjadi " gushi"..x ke bangang nama nya...sedih..berjujuran air mata akak....


ape guna beli barang yang berharga ratusan or ribuan ringgit then ujung2 dintis...ujung2 meleleh air liur tengok orang makan..ape kata ko makan lah beg ko yang ribuan ringgit tu..gigit sikit2 pasti kenyang uolss...ape guna beli beg coach yang ujung2 dalam beg tu penuh ngan lampin n botol susu anak..then beli beg or perfume yang mahal nak mampus then pakai setitik-setitik...kalau ko orang branded ko pakai je lah bagai nak gila kan..kenape nak simpan2...ujung2 itew je lah yang brandednya..pas minyak wangi tu dah abis ko balik lah semula pada minyak wangi tiruan sebotol 10 hengget... ade pulak tu kata beli beg Christian Dior katanya..original katanya..ujung beg tu akak rase kalau di jadikan beg plastik mydin pun x layak uolss....akak rase beg tu pasti di buat menggunakan kaki...pastu logonya pulak senget..dah ujung2 ko mendapat gelaran si CD senget sampai mati..rasekan...

kalau ade kemampuan pakai...klu x de buat bodo je..orang pun x kisah... yang sibuk2 berbannded tu je yang jakun...walhal orang lain tengok x heran..sah2 ko ni asal dr bukit...baru pakai LV original dah canang satu dunia kata dia orang branded..walhal beg tu ko beli season yang lepas dan di diskaun 90% kan...walhal itu je lah beg jenama yang original ko ade ..yang lain pakai yang petaling street...x pun beli je jenama cap ayam yang ade rupa2 beh LV tu kan...

i branded person tau..beg sampah i pun LV uolss...kelas kan...

then yang buat akak menyampah tu..konon2nya branded bagai..suka yang berjenama bagai ni..ujung2 ko naik proton saga (versi kereta kebal) or kancil ....pakai semua jenama branded tu ko pi shopping barang kat jusco or mydin...kenape ko x shopping je barang dapur kat mark & spencer ker...gitew lah perumpamaan..

cam tu gak lah kalau jenama2 hp tu...kalau kita cakap pasaj jenama CSl ker jenama yang agak hanj2 sikit..x nak katanya..geli lah..malu lah..cepat rosak lah...gatal telinga lah...ujung2 hp ko je canggih tp credit nan adooo...sedehhhhh

ape pun hak individu...kalau ade duit beli xde x yah buat2 ade ...pakai je jenama cap ayam pun ok je...orang akan pandang tinggi kat kita kalau budi pekerti kita ni baik bukan sebab kita pakai branded..kalau pakai barang branded pun perangai cam sial..bauat ape!...lupakan je lah peribahasa ciptaan orang melayu " biar papa asal bergaya" tu...x mati kalau ko pakai baju jenama cap ayam tu...ape yang penting orang nak tau hati ko tu cap ayam ker tidak?


p/s: nak tanya ni dah pi kira bape peratus korang sayang akak x..kalau blom sila ke entry selepas enty ni yer...

22 comments:

.AzFaRuL. said...

sentap 'mak hayam' yg kononnya meletupz tuh klu baca nih... ;)

Tijah said...

sendukkk! mak caya lah sama ko senduk!!! biar pakai baju pagoda tapi hari2 makan kat sikret resepi kannn nok????

rizz said...

cayalah sama kak senduk betui2 klau pkai branded ujung2 bln xde wet atpe kn hiksss

abanglong said...

satu artikel yang bernasssss !!!

izal said...

ko emo kat sape ni nok...

sabar2...lets pegi pavilion aku belikan ko doploh beg coach...

ke ko nak gushiii?? hehehe..sian ek

arep said...

ujung2 dintis kannn... lagi nak menunjuk... lainlah kau tu CW [ada mesin cap duit gamaknya kakak i tu]

abang senduk x nak ke kapel ngan kakak i tu??? *run*

Tengku Anggerik said...

hhahahaha..kak senduk..apasal ni..?? hahha.a.. nko geram kt sapa nyah..?? habaq mak.. mak bagi nko coach and Gucci tu.. LV dari paris lagi tawww.. nko kelek bag LV tu sampai terjojol mata bijik dia nanti.. hahaha..

apapun .. mak semua rembat.. branded or cap ayam.. i mean not branded la..tapi ada gaya..kalau pandai pilih..mesti kaw kaw cun ..

mak tk kisah.. kalau mak mampu beli branded..mak beli terus..bukannya ikat perut macam sesetengah orang tu ..mencikk tau.. nk bergaya sanggup main pinjam2 duit orang..semata2 tk nk kalah.. ptuihhh jer kt orang gitu ...

kak senduk jgn geram2 tauu.. biar depa hak bodoh bengang tu terjun ngan payung koyaknya...

wakakkakaka...
mak tk sabar tunggu bag baru mak.. nyah nk tak.? mak bagi hediah pezen besday yg ke 46 nko nanti yerrr... ngan nangis nyah.. buruk nokkk

sayang 100% kt nko nyah..

@LiYaNNuaR said...

aku adalah seorang yg tak branded nokkk... aku sedar siapa diriku, nokkk... itu adalah selamat... hehehe

Anonymous said...

CW tu kakak arep ke?...kakak!!??

Cyberwira said...

Astarfirhuallah al azim..Buat apalah nak berlagak dan mnunjuk2..dunia ni hanya semenatara sahaja. Kita kena ingt...yang berkuasa dan bergaya hanya Allah yang Maha Esa. Apa guna kalau pakai LV tapi sembahyang 5 waktu ditinggalkan. Masyaallah masyaallah.

Lebih baik kita simpan je duit tu buat pi umrah atau haji berbanding nak berboros serta menunjuk2.

Lainlah kalau kaya serta duit berkepok2 dan tak tahu nak buat aapa...itupun kena ingt juga..zakat jangan dilupa. Bersedekah sentiasa serta ingtlah org yang susah2 yang berduyun2 kat belakang kita.

Cyberwira said...

Anonymous : aku tahu siapa ko..kakak yg selalu lepak kat Alfa. Awas Lo!!

Diva PariTs said...

kak sendukkkk

sampai hati uoll cerca org bawak beg gushi tapi naik bas!! mak bawak beg gushi dan naik bas nok! *NANGESSS*

tapi mak neverrrrr beli brg2 branded sebab nak menunjuk (seperti yg digebangkan oleh cyberwira ittew) kebetulan kat sini beg cap tige ayam pon sama je harganya dengan gushi prada mat Yacob bagai. tapi tu utk kat sini la, kalo convert duit msia harus pitam!

and cyberwira, very der islamic comment uoll i loikkee, tapi isnt it UNISLAMIC to judge others? sedangkan Allah Taala pun tunggu hari kiamat utk mengadili hamba2-NYA, siapakah kita utk menilai org sebegitu rupa? OPPS.

bye senduk, mak lari dulu nah!

caboooooOOOoootttt!

peej said...

topik menarik..selalu jugak terpikir pasal ni...
mcm pija lak..x mampu la nak pakai LV semua..tp teringin..tp xde la sampai nak ikat perut..kuasa mak nok..baik mak makan..
pija xde la pakai branded..biasa2 aje..masih boleh mampu punya..n pija lg rela pakai yg cap ayam..dpd pakai imitation punya handbag la..x sanggup..

p/s ; pun x paham..org yg pakai hb sampai ribu riban..tp aku tgk naik kancil je..apa faedah tu..x pasal mcm sangsi je hbag tu ori ke apa.. ;p

hOtMaMa said...

aiyoo... motip tetiba meroyan kat blog pasal branded handbag uols??! tah la..mak no komen... mak pakai handbag beli kat pasar cina sajork...hihihihi

Amy Maznan said...

wah...best n3 n3 akak ni! keep it up!
p/s: just pakai yg termampu sajor..

iLOVEspeed said...

alaa.. sy terase la kak senduk.

kite suke pakaii.....













brand scarlet dr jusco.




err.. tak branded ker tuh?
LOL!

hezesuze said...

sokong n3 kak senduk...

alah ze beli sekadar yg mampu je...kalo beg branded erge bribu dpt 1 je..tp kalo cap ayam mayB dpt byk kan...

yg penting kite tau menggayakan x kisahlah cap ayam skalipun...janji kite puas ati...

alah branded2 pun mati sorang2....hehehe

||| PöJìé PööH ||| said...

I ingat kata² kwn I..
Dia org bese² jer..
Tp org tgok mmg bergaya..
Sbb apa?
Sbb dia slalu bpegang pada kata²..
"Being fashionable is not what you wear, but how you wear it"

So kesimpulannyer, klo pakai brg branded tp muka hetu² gak cam beruk mak yeh, blagak bagai xguna jugak..
Bior ler pakai beg cap ayam keluaran Petalin Street, tp kene pandai bgaya, mix n match segala..
Silap² lg hebat dari yg ori..

Mrs. Amie said...

argghh kak senduk emosi... sabar ek.. apa2 kak senduk tetap maintain.. kalau ada duit oklah kak senduk oiii... klu takde duit ibarat kata kak senduk tue, semua saya setujuk!

Maya Qistina said...

sabau kak...bwk2 mengucap....mesti akak tgh period kan??haha

Cyberwira said...

Tribute to http://tushiettucci.blogspot.com/ A.K.A Diva Longkang A.K.A Parit Sulung jer..Sentap duduk surau.

CW no komen..sebab tak nak melatah atas komen2 yang berunsur seperti Mak Bapak Main Dengan Mak Anjing. Apa-apapun, Kita jgnler nak beremosi sgt.. Tu ler org2 typical melayu yang tak sedar dek untung. Dok suka mengata dan menala hanjaning terhadap org2 sekeliling. P/S: Tanda-tanda awal nak kiamat dah ada depan mata.

Roseriana CA said...

kak senduk, sy kalau bce entry kak senduk kalau tak ketawa guling2 tu bukan sylah tu..hahhhhaaaa..lawaks2..

Let's SHOPPING Uollss!