jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 26 November 2007

Kemana hilangnya Kak Bed !

ini gambar kak bed sebelum bertolak ker tanh airnya tongga..kak bed pose seblum bergelar isteri

pasti korang sume tertanya-tanya mane kak bed pergi kan..sebenarnya kak bed x bg akak bg tau uolls..tp ape nak buat kan ..dia ade tugas yang harus di laksana kan...sebenarnya kak bed x nak korang sume tau yang dia sebenarnya balik ke tanah airnya iaitu tongga..bukan ape..mula2 kawan2 pun kak bed x nak bg tau..tp ape nak buat kan..kak bed terpakse laksanakan tanggung jawabnya...

sebagai puteri bongsu.. kak bed mesti di kahwinkan untuk memerintah tongga...itu adalah adat maharaja tongga..rupa2nya kak bed adalah puteri bongsu bangsa sulu negrito tongga..menurut pemerintahan tongga..anak bongsu perempuan adalah yang bertanggung jawab memerintah..sebab kak bed dah cukup umur..maka dia di tabal kan bebagai permaisuri tongga yang ker 297...dia telah di kahwinkan dengan putera dr bangsa zulumulu selatan kenya bg menguatkan tali persaudaraan antara dua pemerintahan..terharu akak dengar bila kak bed meluahkan perasaannya yang masih belum bersedia memerintah...tp akak sebagai kawan nasihatkan kak bed supaya sabar...kak bed cakap dia belum capai impian dia menjadi wedding planner kat malaysia ni..sebab dia kata lepas dia jd permaisuri ni tanggung jawab dia besar dan mungkin dia akan terus tinggal di tongga untuk selamanya...dan meninggalkan kerjanya sebagai weeding planner di malaysia...

waktu majlis besar-besaran kak bed di istana bapanya di selatan tongga berlangsung..ramai yang datang..cuma we all kawan2 baik kak bed kat malaysia jer yang x dapat hadir...sebab masalah x dapat cuti...ape pun kak bed, akak doakan ko jd permaisuri yang baik dan harap rakyat tongga bangga mendapat permaisuri yang cantek dan bijaksana...

kak bed ade jugak emailkan akak majlis perkahwinan dia...masalah teknikal gambar ni mungkin kurang kualitinya sebab kat tongga teknologi perfileman masih kurang baik...

ini lah gambar kak bed bersama suami...gambar ni waktu majlis persandingan di istana negara tongga...dengar kata baju kawin kak bed di reka khas oleh velentino dan yang penting harganya 54000 ribu pound sterling...di perbuat dr sutera asli tongga yang di tenun oleh 1200 orang anak gadis dr selatan tongga dan di buat khas oleh kak bed..

kak bed bg tau akak ...perbelanjaan untuk perkahwinan dia ni menelan belanja 7 juta pound sterling...ala ape salahnya kan ..puteri bongsu dan bakal pemerintah kan....mmg besar-besaran

seluruh rakyat jelata tongga telah dijemput hadir ke majlis perkahwinan kak bed...dengar kata siap buat siaran langsung kat tv national tongga...memang hapening...Daulat tuanku Bed...



ini lah istana kak bed..disini lah berlangsungnya persandingan tersebut...disini lah kak bed akan tinggal kelak...hanya cik tona jer yang dapat ikut sebab dia x keje...tona juga ditugaskan menjadi mak andam di majlis kak bed itew...


utk pengetahuan uolls..setiap perkahwinan maharaja tongga persembahan gajah adalah wajib..ini melambangkan kegagahan dan pertahanan sesebuat pemerintahan...



ini sepupu kak bed...kalau tidak dia yang memerintah tongga..tp sebab dia berkeras ingin berkahwin dengan lelaki pilihan hati dr negara china...so kak bed telah menganbil alih tempat dia..dah ade anak pun dia...UCAPAN-ugalu napa cita kuru ngeha tamnase lami (ni bahasa tongga yang bermaksud- wahai sepupu ku semoga berbahagia dan selamat pengantin baru)


ape pun akak mengucapkan Pelamat Pengantin Baru dan semoga kak bed menjadi pemerintah tongga yang adil dan saksama
Ugha Ngama Liues
(Daulat TUanku)

Let's SHOPPING Uollss!