jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 19 March 2013

Cerita Pembaca

hi uollsss... 

sorry banyak keje sangat sangat sbb tu xde masa nak update. sorry guys yang tunggu cerita2 merepek akak.
cam ni lah lumrah hidup..makin tua ni makin kurang idea nak tulis blog. 

beberapa hari akak x update ni rupanya banyak orang komen2 blog akak.. slah satu comment yang menjadi perhatian akak adalah comment dan cerita ini... akak nak kongsikan cerita ni sambil komen sikit2...
kisahnya tentang dia yang telah berubah...
akak ada mintak tuan punya diri share gambar dia kalau dia sudi..yer lah orang ni nak juga akak kenal..buat tatapan semua untuk mengajaran..tp dia refuse..so xpe lah...kat sini akak kongsikan cerita dan nasihat dia...



Assalamualaikum,
OK, jangan salah faham, aku cari blog2 PLU untuk membantu. aku harap ko dapat masukkan story yg aku nk cerite ni dekat blog ko..please,

"macam mane aku ubah diri aku untuk tidak terjebak dalam dunia plu..dah lebih 3 tahun, alhamdulillah aku berjaya. aku just nk tolong korang semua agar korang tak tersesat jauh sangat macam aku dulu.

1. dulu aku terjebak dengan club gay, mase tu baru habis study, bercampur dengan org bukan, culture shock, time bulan puase pun aku pergi jugak, tapi habis ramadhan, hati aku jadi tak tenteram, pikir bukan2, pikir pasal neraka,azab dan bla bla

bla...jadi aku berazam, Aku bersumpah dengan Allah yg aku tak akan jejakkan kaki aku dekat club, kalau aku pergi, aku akan mati dalam keadaan hina, di panah petir dll. Alhamdulillah sampai sekarang aku pegang janji tu, sebab, bile kite janji

dengan Allah,kita akan takot, sebab DIA ada kuasa & kita dah buat perjanjian, so aku pegang betol2, alhamdulillah aku dah tak jejakkan kaki ke situ.

2. Ingat Mak Ayah. mane yg "adik2" tu pikir pasal mak ayah, memang betul kita tak diminta lahir macam ni, naluri songsang macam ni, tapi bile kite jalan lengang lengok, dressup adik2, tergedik gedik balik kampung, mak ayah yang tanggung

malu, orang mengate anak die, dieorang yg kene tanggung tu semue.. memang betul "Be Your Self", tapi bile dah "Be Your Self" mak bapak tu yg kene sindir, malu dengan jiran2 & saudara mara. kita tak pikir ape2 sebab kite kat luar. Cuba

bekorban untuk mak ayah, apesalahnye kite abaikan naluri & sifat semulajadi kita ni demi dieorang kan.

3. cara ni kejam, Tingalkan kawan2 PLU korang, kalau nak jugak, berkawanlah dalam 2,3 orang je. Sebab, time korang nak berubah, dieorang ni akan tetap maintain dengan cara2 dieorang...so kite yg nak berubah ni pun akan terikut-ikut balik

dengan care kite yg lame. Tak payah mesej, tak payah jawab call, tak payah hangout dengan dieorang..kalau nk pun sebulan or 2 bulan sekali tak ape. jangan selalu. cakap je korang busy & ade masalah. Mule2 memang berat untuk dipraktikkan,

tapi lame2 akan ok jugak. percayelah. Tapi risikonye korang akan rase sunyi, boring, tak tentu arah dan lain2. Tapi ingat, sampai bile korang nak macam tu?? Pikir korang nak berubah je.
(bagi akak lak..x perlu sisihkan kawan asal kita tahu jalan mana kita pilih.. sejahat2 kawan kita pasti ada baiknya...kalau kita putuskan tali persaudaraan itu kan lebih buruk...apa kata kita pelan2 bersama mereka untuk buat kebaikkan...salah cara ko ni.. akak x setuju)
4. cari kawan2 baru dalam alam maya ke, yg penting deiorang tu str8. try begaul dengan lelaki2 str8. memang sangat2 susah sebab dieorang akan pandang kite ni lembut. sampai sekrang aku susah lagi nak bergaul, jadi aku banyak mendiamkan diri. jadi pendiam. memang merane hidup sebab kite dah biase huha huha tibe2 jadi pendiam, tapi tak ape, Tu namenye Pengorbanan untuk ke arah yg lebih baik.
5. Cube tanye diri, adekah Naluri songsang ni Allah sengaje nak bagi ataupun Itu sebenarnye Hasutan Syaitan??? kadang2 kite selalu salahkan takdir, tapi pernahkah kite terpikir syaitanlah yg menghasut kite dari kecik untuk jadikan kite ni GAY/PLU.

6. Aku percaye korang mesti pernah dengar ayat ni "pelacur bagi makan anjing kelaparan dapat masuk syurga. & seorang anak yg banyak berdosa & derhaka dapat masuk syurga sebab mak die doakan die hari2 supaya die masuk syurga." INi

yg banyak PLU pegang. TAPI korang jangan terlalu taksub dengan bende2 tu, Itu bukan alasan untuk korang terus terjebak dalam maksiat gay. dosa tetap dosa, nerake tetap neraka.

7. Ingat dalam kepale, Rasulullah tak terime orang2 yg menjalinkan hubungan songsang, kite pikir kite nak syafaat die je mase akhirat nanti.

8. Belajar-belajar buat kerje kampung (bagi sape yg memang orang kampung). memang adik2 kebanyakkanye tak reti. Korang try push diri korang buat menukang, mesin rumput ke, menebas ke dll. insyallah, dari adik2 boleh jadi Lelaki Str8.

9. pikir, Jangan salahkan orang lain kalau depa tak terime kite, kutuk kite ke padahal kite sendiri yg tak nak ubah diri kita. kite yg tergedik, buat bende songsang, lepas tu marah bile orang hine.

10. Masukkan dalam kepale, kalau kite berjaye berubah, Insyallah, Syurga menanti kita sebab kita Berperang & Berjihad untuk Nafsu yg sangat2 Besar & Aneh. bukan semue orang dapat peluang macam kita ni.

p/s: Dalam korang nak buat tips2 kat atas ni, korang akan banyak menderita dari segi mental, tapi tak ape, ini untuk perubahan diri kite supaye diterime masyarakat & Allah. Aku harap sangat ko dapat post bende ni dalam blog kau, sebab aku nak 
membantu. aku dulu pun macam tu. Mohon semua doakan akau agar aku kekal berubah & tidak terjebak dalam dunia songsang lagi, amin..Assalamualaikum"
ini akak nak komen skit...
bagi akak berubah kejalan yang baik pasti ada dalam hati semua orang. sebagai islam kita tau batas kita..dan tau apa yang bakal di hisap di akhirat kelak...oleh itew kita renungkan dan mari lah beramal..
mungkin berubah secara drastik tidak boleh.. tp mulai dengan hati terbuka..dan banyakkan berzikir dalam hati...insyaallah.
p/s : akak tertarik dengan ayat dia ni . "try push diri korang buat menukang, mesin rumput ke, menebas ke"..
demi tuhan akak cakap rumah parents akak dulu mmg akak ngan bapak akak yang tolong buat..jangan kata menyimen..pasang atap..plaster dinding..wiring bagai semua akak buat... kalau menebas jangan kata lah..lama dulu akak dah buat... kita kalau nak berubah x perlu menyimen bagai baru nak keras berubah... banyak kat luar sana buat kerja2 pompuan ..mengait, menjahit bagai..tu dia...anak lima...
hati itu penting..dan ikhlas melakukan sesuatu...
sekian wasalam...
abang tolong betulkan tudung senduk jap..senduk nak pi ngaji... lalalalala

Let's SHOPPING Uollss!