ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 31 December 2013

Dua Orang Lela, Sama Bentuk & Kaki Business


Assalamualaikum uollsss...akak nak ucapkan selamat tahun baru 2014 kepada uollsss semua...

semoga azam korang yang hanjeng tahun lepas telah terlaksana..semoga tahun ini kita menjadi insan yang terbaik di sisi Allah S.W.T. Aminnnnn

Ok sempena tahun baru ni akak nak cerita tentang dua orang kawan akak yang namanya sama...rupa bentuknya lebih kurang...dan minatnya pun sama..iaitu berniaga... 

orang yang akak maksudkan adalah kakak angkat akak...Kak lela dan bff akak lela a.k.a Hotmama.

1) ok kita cerita pasal Kak lela dulu....

sapa suka makan masakan dalam Claypot... jom makan di Layla manja sizzling & claypot di uptown puchong prima....

akak jamin...di ulangi..akak jamin mmg terbaik dianya claypot...

Dah lah sedap ..murah..puas hati...mmg berbaloi... meh lah datang sini cuba.. akak x tipu... sebut je nama kak senduk ngan kak lela..kata kak senduk promote... tapi kalau tekak korang kata x sedap x tau lah... sbb tekak masing2..tapi mmg ramai dah yg tergila2 masakan kedai kak lela ni..siap satu keluarga turun makan..siap ada yg makan hari2 tanpa missed yer..sungguh


ok ni kedai kak lela di food court bazar uptown puchong prima..Layla Manja

ini lah tuan punya badan..tuan kedai..The amazing beautiful Kak lela ... kelas ko kak lela.. sporting sangat yer..



ini anak dara kak lela..masih single..sapa ada anak jantan yang muka elok2..kaya..leh datang risik yer


masak lemak cili padi ayam...and lagi satu dianya lemak cili api paling special..MASAK LEMAK CILI API TELOR ITIK...ini mmg favorite akak... murah saja ..satu set dengan nasi RM4 sahaja... sapa nak bagi harga cam ni...


asam pedas dia pun terbaik..dr pilihan ikan..pari..cencaru..kembong ..ikan merah dan sebagainya..garenti puas hati...







ok uollsss kalau nak tau korang kenalah datang..cuba..lokasinya senang sahaja..bersebelahan dengan Maybank puchong prima..kalau nak cari..landmard dia Maybank puchong prima..

si hotmama bbf akak tu..dia gila makan asam pedas ikan merah si kak lela ni... makan sampai rupa hantu yer x hengat dunia...

so esok cuti ni leh lah bawak anak2 ..boypriend makan kat sini.. kedai ni beroperasi dari 2.30 petang hingga ke 9 ke 10 malam cam tu.. tapi dia tutup setiap isnin . tapi kalau habis awal tutup cepat..mmg banyak permintaan kadang tu 8 lebih dah abis...so cepat2 datang yer..cuba tau..jangan x cuba..


2) 0k uoll akak nak cerita skit pasal satu lagi lela a.k.a hotmama...

peniaga dan pembuat kek tersohor... kek dia mmg sedap mmg menangis kalau makan...harga perpatutan... yang penting kalau bahan2 dia tu x kedekut... lebih buah..lebih coklat... kalau kat tempat lain x dapat lah...sungguh...

di sebabkan permintaan banyak..kadang tu korang kena booking awal kat hotmama ni...so dia leh fix kan date.. maklum lah tersohor..so busy lah...

si lela ni dia bukan buat kek full time..part time..siang keje..tapi kalau korang dah book or fix date ngan dia..insyallah akan siap..dont worry...

deko dia banyak yang rastik... tapi akak konpom rasa dia mmg terbaik...

                                   
ni dia tuan punya kedai... yg baju hitam tu..entah sapa thah..tapi cantik sangat..

so kat bawah ni antara kek hasil tangan lela...


birtday kek penulis skrip, director Amorizan..ala director yng buat cerita banglo seksyen 2 tu..









wedding cake...nice

so kalau korang berminat leh lah lawati website lela hotmama d' cake house at  http://www.hotmamadcakehouse.com.my/ .. akak yakin korang puas hati...

ok ..nampak x...berniaga ni macam2 kita leh buat... akak doakan kepada dua orang lela ni..supaya di murahkan rezeki dan sukses selalu...

anyway  SELAMAT TAHUN BARU 2014 ... 

Thursday, 26 December 2013

Chocolate cake sangatttttttt!

akak nak tanya... korang ade x lagu or artis yang bila korang dengar je dia nyanyi korang rasa nak lempar radio...

sapa suka lagu " chocolate Cake" dato fadzlee ?..tolong senaraikan nama , alamat dan no talipon korang kat dalam komen yer.. nanti senang akak jumpe korang ..akak nak tampar2 korang.. x cukup tu...aku bijak perut 2 3 kali skali...

Ko dah kenapa ha!...

menanah akak dengar lagu ni... dah lah entah apa2..suara pulak cam haremm...

udah2 lah tu menyanyi dato fadzlee ooiii... ko tu dah kaya2 dah..x yah menyanyi..suara ko x sedap yer..

dengan harapan chocolate cake chocolate cake tu mampu menawan hati....

lagu ni seolah2..ko lemparkan kertas ngan pensel kat kanak2 then diorang tulis lirik...lepas tu mak dia carik lak kertas kosong..then sambung je tulis resepi kek kat kertas sama..then dato fadzlee ni jumpe...

eh sedap lah..leh buat lagu....tadaaaaa chocolate cake namanya... hanjeng sgt...

sekarang ni...semua lirik cam sial... ko dah xde idea ke ...dulu punya lirik kita leh feeling2 ngan lirik lagu.. sekarang ..lirik cam bedal je...

akak dengar sekarang lagu macam cantek macam comel pun dah ada dah... sedehhhhhhhhhhhhhhhhhhh..... semua lagu cam sial sekarang...

Nak buat hati ni terbakar...bila ada orng sengal tahap vinats buat pemintaan lagu..tujukan khas buat kekasih hati.... 

akak lepas ni akak nak tulis lagu rempeyek.... tempe busuk...sepat pekasam.... ikan selar singgang...bagi dato siti nyanyi..sure platinum juala album...

oh Justin Bieber Ku

What?..... Justin bieber Retiring ?... OMG

bila akak dengar berita itu akak lantas mengatakan " ade aku kesah?... 

ada akak baca dalam twitter tu..ramai betina and ponen serta hadik2 sedih benar justin bibir ni nak benti nyanyi... hey adik2 ku yang cantik tetapi bangang..pi mampus lah dia nak benti..yang ko sedih benar tu kenapa...

sedihhh akak tengok ko... 



biar lah dia nak benti..duit dia dah berkodi2 dik..sampai mampus x abis makan... ala akak tengok dia pun dah hanyut dah..pakai suar macam x pakai..kalau menyanyi..dah x pakai baju..pi negara brazil langgan pelacur...kuat minum...

bak kata ..dia bukan remaja contoh le..remaja yang hanyut dalam kejutan budaya.. omputih..apa yang ko harapkan...itu mmg life dia

lantak lah..baik akak dengar lagi najwa latip...lagi bagus...


..tapi akak x kisah pun si justin nak benti... mungkin dia nak buat busines sirap maple kat canada ..sapa tau kan...

p/s : kalau nak tau Kak Bed adalah peminat tegar Justin Bieber.. ini sebab muka kak bed dikatakan iras ngan Selina Komeng (Gomez). mesti kak bed frus menonggeng justin dia benti nyanyi.....

ok lah cau cincau


 jom tampar laju2 3 ekor najwa latip pelsu ni...sakit nauuuu ati kiter...

ngomel x tentu pasal !

Ya Allah lamanya x hapdate blog ni...semua tanya...

mmg dah malas sebenrnya nak menulis blog ni.. kat umah laptop dah jahanam..nak tulis kat opis..haremm..opis aku kedekut..dia pakai YES 1Gig sebulan.... hanjs x.... hp aku pun 6 gig sebulan internet ok...

nak tulis guna hp x best x leh letak banyak gambar..x mesra blog katanya...


konon taun ni nak buat online business tapi slow nampaknya sambutannya..xpe gigih lagi...

kira2 balik dekat stahun dah akak x aktif blog ni.. mungkin makin tua kot.. malas je nak ngadap computer... tengok makin banyak orang berblog kan..semua blog menjual barang...

ha ni nak citer... awal bulan 12 ni akak sekeluarga ada trip ke langkawi ...kitorang p 2 kereta... mula p penang kenduri kawen..then trus p langkawi.. 

tapi akak rasa p naik keter lagi banyak kosnya... mana tol..mana minyak..feri..sewa keter kat langkawi..pitammm...licin duit dalam bank yer...

minyak je p balik 200 lebih... tol anggaran 1oo lebih... ferri lak 12 orang..sorang pi balik 32 hengget dr langkawi...parking kat kuala perlis sehari 20 hengget..kalau 4 hari dah 80... sewa keter langkawi 200 sehari sebab musim cuti sekolah..sewa hotel lagi...pitammmm...

akak cadang sapa nak p langkawi tu p je lah naik kapal terbang ..jimat..x sakit jiwa yer.. naik sampai..tinggal sewa kete n hotel je..sungguh...korang x yah lah feeling2 nak naik keter..buang masa..penat...

lagi2 sekarang semua banrang naik...tol naik dr 50 sen ke 2 ringgit yer.. ko x pitam...semua naik..lagi2 gaji yang secubit cam akak ni..makanya makan pucuk ubi je lah uollssss...

ok uolll...

nanti tulis lagi..xde idea lah...

chow cin cau...

Let's SHOPPING Uollss!