jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 14 November 2009

Emergency

semalam pagi akak tengok pose tidur..tetiba akak tersedar dr tidur...bising..dengar mak akak jerit2...trus dia gegar pintu bilik akak...

"yes mummy what happen?..gitew...

mak akak jawab.." tolong mak..mata mak mercucuk pokok ni..."

akak tengok mata mak akak berdaran uolss..menitik2 kena baju dia....akak cemas uolsss....cam ne leh jadi ni...

mak akak cakap dia tengah sibuk mengemas pasu dia semua jatus sebab ujan lebat semalam..so tengah dia tunduk2 mata dia tercucuk pucuk pokok tu...

ala pokok yang daun dia tu macam daun kelapa...tanam dalam pasu..pucuk dia tu x lah keras mane tp kalau dah tercucuk mata x ke naya...

ape lagi akak trus sarung baju..muka pun x cuci..gigi x gosok trus bawak mak akak pi klinik...sampai klinik diktor suruh anta hospital serdang...critical katanya...

ape lagi dapat surat dr klinik trus pecut pi hospital...so mak akak masuk bilik kecemasan ngan kakak akak...akak pose tunggu luar....

biase lah kan hospital kerajaan ni kena lah tunggu skit kan...so terpakse lah akak call opis akak kena masuk lambat ade emergency...

lama gak tunggu akak luar tu..mula2 akak sampai orang x ramai...so mata masih ngantuk..akak pun pose baring atas kerusi...trus terlelap...

sedar2 je dah pukul 11 pagi...keliling akak penunh orang...semua tengok akak...then orang sebelah akak tu tegur..." letih yer tunggu sapa?...kuat awak berdengkur td"....

opssss malu uolssss...trus akak bangun pi basuh muka...then x lama pastu mak akak kuar dengan balutan di mata..macam captain hook...

doktor kata nasib baik x kena retina mata..kena mata putih je..kalau tidak merasa lah mak akak jadi M. daud kilau...pakai mata batu....opssss


belon

sorry uolss akak lama x hupdate..busy gila uollss...maklum lah nak ujung2 tahun ni mmg banyak keje nak kena langsaikan...

semalam akak balik keje kawan akak ajak pi ioi mall nak beli barang...nak beli kasut vinnci nak bawak balik kg katanya...so 10 pasang ko dia beli..x ko menagis...so lepas tu akak trus lepak umah kawan akak tengok musik2 katanya..so akak x lah sempat nak balik umah...

so akak balik umah kul 2 lebih lepas lepak2..so pagi tadi akak nak pi keje anak buah akak dah sampai...sebab abang akak keje lak arini ..so anak2 dia mak akak jaga...

sedang akak duk minum..anak buah akak yang 3 tahun tu tunjuk sesuatu kat mak akak...

" mak wan ini ape?...ni belon ke...adik amik kat bilik uda"...

nasib baik mak akak kat dapur...

so akak trus pegi kat anak buah akak...

adik amik ape kat bilik uda?....

trus dia tunjuk kat akak...


x ker ko terkejut...wah mane plak dia selongkar benda ni..akak trus rampas..
and akak cakap.." adik ini bukan belon lah ini ubat..x leh buat main tau"..

anak buah akak cakap..." bukan lah uda... ini belon...kat umah adik pun ade..adik amik kat bilik abah adik..ini belon lah"...

then kakak dia datang..kakak nak tengok uda...

then dia baca kat pastic cover tu..."CONDOM"...

then terus dia jerit kat mak akak.." mak wan kondom tu belon kan"...

pengsan uolssss....bahaya2 ni..kalau mak akak nampak td mau akak kena sembelih ni uolss..cam ne leh dia jumpe ni..akak dah sorok kan dah...


Let's SHOPPING Uollss!