jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 7 May 2013

kalau muka monyet mekap 3 kati pun x kan jadi merak kayangan...

hi uollssss...pe kabar...

semua masih lagi dalam demam undi?...puas hati dengan keputusan undi?... pilihan dah di buat keputusannya kisa setuju je lah kan...moga siapa yang menang akan melaksanakan tanggungjawab mereka kepada semua rakyat.....

ari ni akak x nak cakap pasal undi or politik...akak nak cakap pasal juru mekap atau mak andam...

berapa uollss sanggup bayar untuk dimekapkan untuk majlis perkahwinan atau majlis tunang korang?
100, 200, 500..or 1000 ringgit?

masing2 ada pendapat masing2...sapa yang mampu dan inginkan hasil terbaik..maka sangguplah bayar lebih kan...sapa yang x mampu makan bayar lah sedaya mungkin...

kat sini bukan mampu atau x mampu yang akak nak bincangkan.. tapi tahap mana KEBERANGANAN korang demi mendapat hasil mekap yang cantik?

akak ada ramai kawan yang muat makeup ni...dan macam2 ragam orang akak dah jumpe...

ada sesetengah tu nak mekap murah nak hasil yang meletop...yang penting siap nak test mekap..kalau cantek baru setuju nak amik...di ingat kan disini para perempuan berangan sekalian..NO SUCH A FREE MAKEUP TEST YER... kretiviti orang kita kena bayar... setengah betina tu feeeling hidup nak free test mekap... cantek baru confirm... ko jangan mimpi yer sundal...

kalau muka ko cantek...x yah test mekap pun akan cantek... ingat ek...bila korang nak test mekap ni ko ingat jurumekap tu suka ke...kalau dia buat korang kena bayar actual price walaupun hanya test mekap.. kenapa?.. ko ingat diorang buat test mekap tu pakai tepung ubi dengan tanah liat...pakai mekap yer...so ko x yah nak feeling sangat hidup ko...mekap kena bayar...

another thing adalah...mereka akan tanya ..MAKEUP APA U GUNA EK... sebab apa soalan ni di utarakan..sebab kebanyakkan betina bangang akan tanya soalan ni kerana mereka beranggapan kalau ko mekap pakai mekap mahal .. pakai MAC or designer brand...muka akan nampak cantek dan kalau pakai mekap murah muka akan nampak azab...

ada betul dan ada salah...

ko mmg bangang... semua ini melibatkan kretiviti yer... semahal mana mekap ko tapi teknik mekap yang sedih makan hasilnya adalah sedih... kalau orang tu mempunyai skill mekap yang hebat pakai bedak yat lee or 3 beauty pun muka ko akan iras erra fazira...

kalau nak macam ni hasilnya..akak leh buat dengan kaki sambil tutup mata

tapi pokok pangkalnya..kalau muka ko macam monyet...mekap 3 kati pun muka ko x mungkin jadi merak kayangan... ini adalah fakta.. so kaji wajah uollss sebelum mempertikaikan kretiviti seseorang...

perkara ketiga adalah kata2 yang x dapat di terima oleh kebanyakkan mekap artis... KENAPA X NAK AMIK NYAH TU MEKAP?... DIA MEKAP CANTEK.... X NAK LAH NANTI MUKA AKU NAMPAK MACAM PONDAN...!

kalau alasan x nak amik pondan dengan sebab  agama..segi sentuhan bukan muhrim boleh lah diterima pakai kan...

ingat!... sebelum memulakan mekap hendaklah korang beri guideline pada juru mekap ..macamana hasil yang korang mahukan... mahu tebal..mahu natural... mahu macam pondan..over the top..semua tu boleh...

pernah x korang tengok muka erra fazira, neolofa, rozita che wan jadi muka pondan?... yang mekap diorang semua pondan tau.... xde kan... so korang pikir lah sendiri..kang cakap bangang banyak kali kang sentap lak...

amacam macam pondan ke tidak?

pernah x tengok miss universe back stage..or fashion show victoria secret backstage... korang akan tengok kebanyakkan juru mekap mereka adalah lelaki, pondan.... ada tak peserta miss universe or victoria secret model bermuka pondan kerana hasil mekap diorang... x kan...

sebab apa... semua juru solek atau mak andam ni di tugaskan untuk mencantekkan orang.. dan bukan memondankan muka orang.. paham?... melainkan korang mintak ... I NAK MUKA I CAM PONDAN DI HARI PERSANDINGAN I...

kalau itu yang ko mahu..ini hasilnya

so kat sini akak bukan nak cakap pondan ni semua mekap cantek dan bagus... x kiralah pondan ke pompuan ke...kretiviti mereka ni subjektif... mereka ada kepakaran sendiri... kalau mereka x pandai mekap x lah jadi juru mekap... x kan lah orang yang pakar tebang balak di suruh mekap pengantin kan... so pikirkan..

ada juga manusia di luar sana beranggapan kalau jurumekap tu pernah mekap artis ..berlumba2 nak amik2..kalau cakap x pernah mekap muka artis semua x nak amik..sebab takut x lawa... kalau dia mekap nora danish x semestinya dia akan mengnoradanishkan muka uollss walaupun muka uollss itu hakikatnya seperti kak ton... paham.. teknik tu yang penting bukan siapa dia pernah mekap...

banyak betina di luar sana x tahu... yang juru mekap ni akan buat the best kalau kita ni x banyak kerenah dan serahkan kretiviti mereka ke muka anda..."  I SERAHKAN TUGAS NI PADA U...I TAHU U KRETIF..TOLONG JADIKAN I PUTERI DI MAJLIS ISTIMEWA I... akak yakin mereka akan buat the best untuk uollsss...

kalau ko banyak kerenah... sebenarnya hasil mekap diorang tu adalah cincai..kebanyakkannya akan mendapat hasil yang biase2 sahaja ... so pikirkan...

pesanan akhir... kalau ko bayar 100 ringgit dan ko feeling2 hasil mekap meletop macam ayang kamil and nurul syukur... ko nak jangan berangan sangat..

ingat juru mekap juga carik makan..bukan jadi tukang mekap percuma dan boleh senang2 di perbodohkan sesuka hati..

kalau cerewet sangat mekap sendiri..amacam santek x?

sekian terima kasih....

Let's SHOPPING Uollss!