ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 25 August 2008

Laporan Khas Majlis Pra Ramadhan Di Istana Hinggap Kak Senduk

Hai uollsss..bertemu kita dalam laporan khas majlis pra ramadhan di rumah kak senduk...majlis ni diadakan semalam..so persiapan di lakukan lebih dr 2 minggu untuk menjayakan majlis yang gilang gemilang ini...akak sekeluarga bertungkus lumus untuk menjayakan acara tahunan ini...


majlis di adakan di Kampung Baru Sri Puchong bt 13, puchong Lorong 6



kerana musin ujan..mak kak senduk mencadangkan supaya kami menyewa kemah..cadangan kak senduk pula menggunakan kemah siap ekon and langsir bagai..tapi kerana musim ujan takut sejuk pulak..kami buat kemah open air je...


ini adalah deligasi pose manja...wei tolong woi..jagan nak lepak je..ko hengat ko cantek...ini semua untie n uncle kak senduk..yang pose kat ujung pakai baju batik tu...itu lah ayahanda kesayangan kak senduk...abah u so fashionable...hahahah



sape ni?..ini lah abang sulong kak senduk...dia handle bahagian air...wah long ko mmg rajin..gua salute u...



wah sape model dua orang ni...inilah dua orang kuat yang menjayakan majlis ini..tanpa tulang empat kerat dan leteran berpanjangan mereka pasti majlis ini x berjalan lancar...sape lagi ini lah datin sri paduka kamisah ibunda kak senduk dan tengku mieza kekanda kak senduk yang no 3...


hey basuh pinggan tu ngan periuk cepat2 skit..hey uolls jangan salah sangka yer..ini bukan pembantu rumah indonesia ye tapi ini kekanda kak senduk...yang berdiri dengan mata nak tertidur tu kekanda no 2 kak senduk tengku mizaha dan yang duduk tu kakak ipar kak senduk isteri abang long... tengku salemi...kak emi i suka rambut u so stylo...wahahahah




inilah antara makanan yang di sediakan..kerana kak nita adalah penggemar udang..so akak cadangan untuk kenduri ni akak sediakan makanan kemaran dia...ini dia Le pragm're di Laquare' (udang masak lemak kuning dengan nenas)....

ini dia barisan makanan yang tersedia..antaranya... mixio de' vagee (sayor campur), mettoq de rondecwa (rendang daging), spicy de' catte fisho (ikan keli masak pedas), deje ring de chilee (sambal jering dan ikan bilis) dan.. de lebuque de midukez ( sambal goreng jawa)...


untuk desert pula ade lafeque de lamicica (dadih ler)


pampiko lebuana (labu manis with brown sugar)




apompe le buz (apam le uolsss)




guaza mila (bubur jagung dan barli)



lafonte de browneis ( brownies chocolate cake)




burnies sweeto mewars (kek gula hangus)

majlis di mulakan dengan barisan koir lelaki pada pukul 12 tengahari...mereka mendendangkan lagu keranamu malaysia dan tanggal 31 sempena bulan kemerdekaan...




ape lagi lepas nyanyi..makaaannnnnnnnnn ..serbu bagai nak gila..siap ade yang tersungkur sungkur..maklum lah masakan yang di import khas dr perancis....


bagus..walaupun barisan koir ini di angotai oleh lelaki2 yanga agak kertu..mereka tetap beratur ambil makanan..mmmg contoh terbaik....




lepas kumpulan koir lelaki habis makan acara di sambung dengan acara nyanyian lagu2 patriotik oleh kumpulan koir wanita yang di ketuai oleh hajjah noriah de lafionte (guru vokal celine dion di canada)..mereka mendendangkan lagu medley...antaranya bahtera merdeka, i will follow him dan Marry has a little lamb...suara mereka mmg superb...mereka ni juara 6 tahun berturut-turut pertandingan world koir championship di toronto canada...




lepas je kumpulan koir wanita naik pentas nak mulakan nyanyian..deligasi diva datang.. walaupun hujan agak lebat mereka tetap datang..sebab ape?..sebab ade makan...deligasi diva datang menaiki gajah..di ketuai oleh tengku bed...


sampai2 je bagi salam terus serbu kat meja makanan....di atas dapat di lihat tenggu bed , datin paduka orkid dan natasha shuyien ah kau sedang gigih amik makanan....


nampak akak dah kata dah...padin paduka mmg suka lauk udang ni..makan lah datin akak mmg buat khas untuk ko...makan le bagai nak gila....




wow u look so stunning..sape lagi kalau miss gedem dan miss rainbow.... (hotmama n kak cam)..sebelum amik makanan pose dulu....hotmama datang bersendirian dengan anaknya..katanya suaminya ade hal...tu x ikut tu...

wah tak leh tahan ni..serbu...hotmama ngan kak cam pun amik makanan bagai nak gila..makan2 uollss..akak masak ni mmg untuk di makan..


wah tanpa pandang kiri kanan kak bed dengan gigih dan kebulornya mempelahap nasik tadi...kak bed siap set mase makan dengan hp dia tu..nak tengok rekod makan nasi sepinggat berape minit..so one two go....sekejap ade

sekejap xde....wah kak bed u so amazing..mase yang catat untuk makan sepinggan nasik adalah 2.04 minit je..tahniah kak bed..ini adalah satu rekod dunia yang terbaru..agak2 ade tak cadangan nak pecahkan rekod ni tahun depan?...

wah datin paduka makan tunduk je sopan betul.....bukan ape..dia ngah lumba ngan kak bed sape makan paling laju..tu concentrate tu

tada...... dah habis dah..sorry datin paduka u kalah dengan kak bed..cuba lagi tahun depan yer..


wah canteknya muka natasha syuyen ah kau ni...mmmmm muka u ni macam artis lah uolss..macam andy flop poppy.....u mmg meletup....


lepas makan kak cam terus berdoa...eh cam tu ker u berdoa kak cam..lain je...


wah comelnya..sape ni..inilah pakwe anak buat kak senduk..name dia din..walaupun ko mencintai anak buahku..tp akak tau sebenarnya ko lebih menyukai dan mencintai akak kan....


lepas makan ape lagi one two gooo balik lah kan...thanks uolss sebab sudi hadir...bos akak x dapat hadir sebab busy katanya....dr kiri PR artis yang tersohor MR ita..abang body meletup...MR ibrahim..model produk kecantikan SKII MS Cam, Biduanita Orkid, Wanita buncit hotmama, Ms beauty inside out Ms Veeda Areena Tajudin and China beijing olympic spoke person Ms Natasha Syuyien Ah Kau.



kak bed sempat memberi pose Jaafar Onn yang teristimewa untuk semua..u so fahionable kak bed...

kak cam pun nak jugak...ok lah pose jaafar onn dan rohana jalil.....

wah...lepas diva2 balik..kumpulan koir wanita pun mula makan..wah nampaknya koir wanita ini xde adab..berebut2 uolss...berasak2 bagai nak gila ni..sabar uolls,..sabar

waktu koir wanita menyanyi tadi..air mineral di letak di tengah supaya dapat berkat nyanyian tadi..so sape minum suara pasti meletup bagai nak gila..merdu giler....

wah sape ni..ahli kumpulan koir ni..untie u so beautiful...u will make my night so creppy...



so berakhirlah acara pra ramahdan di istana hinggap kak senduk..pada siapa yang kak senduk x jemput tu..akak mintak maaf yer....raya nanti akak buat lagi yer..jemput semua datang....korang mesti tertanya2 mane gambar kak senduk...wah akak sibuk bagai nak gila..akak merangkap ajk penyambut tetamu dan juru gambar...tu gambar akak x de tu...ape pun semoga terhibur..byee uolsssss ..thanks for coming....


Let's SHOPPING Uollss!