ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 11 August 2008

di tag oleh marina hunny



“ANDA HENDAKLAH MENYEDIAKAN SATU UCAPAN BERANGAN ”It has been done according to the following rules:


1. The winner may put the logo on her blog.

2. Put a link to the person you got the award from.

3. Nominate 5 blogs.
4. Put links to the blogs.
5. Leave a message for your nominees
entah lah akak disuruh membuat ucapan paling cretive katanya..akak pun kurang paham..karang x buat ade ler pulak yang sentap ikan puyu nanti...konon2 anugerah blog paling meletup le gamaknya..baik lah....akak kurang paham sape lah gamaknya yang reka benda ni...nak kena sepak tul ngan kaki kiri ni.....
ucapan akak:
first and for most i would like to thanks to all the bloger yang telah membaca blog akak setiap hari..akak tau akak cantek dan memukau dan rupa akak lebih meletup beratus kali ganda dari muka hotmama yang adoo kiranya itew...walaupun akak bukan perempuan yang di lahirkan mempunyai kerang di bahagian kelengkang kaki tetapi mempunyai keropok lekor...akak gigih menjalani hidup yang serba serbi menarik ini..terima kasih juga ditujukan oleh kak cam yang berwajah pelangi dan kawan2 yang kurang sentap dengan kata2 yang berbisa dari akak sama ada dalam blog atau secara lisan...lisan katanya..begitu juga akak ucapkan ribuan terima kasih kepada ita itu kerana sering membuatkan air liur akak mengalir bagai nak gila kerana blog dia yang sering memberi akak selera nak makan dengan gambar makanan yang sedap2 itew dan seterusnya membuatkan akak tak jadi nak diet dan menjadikan badan akak seperti lembu yang mengandung sulung...tanpa kata2 nista dari bloger yang lain juga hidup akak kurang bermakne... tak lupa juga pada suami akak mathew maconahay kerana sering paham dengar kerenah isterinya yang melampau2 ini...dengan ucapan abang berry sayang abang..tidak dilupakan kepada Loreal kerana tanpa sponcer dari anda mungkin wajah akak x seindah dan cantek melampau2 seperti sekarang..dan kerana mu loreal akak terselamat dari tawaran bedak kutikura daripada menjadi spoke person mereka...thanks sebab memilih blog akak sebagai bloger paling meletup yang meriah..terima kasih , thanks , domo arigato...hidup mesti ceria lupakan kesensaraan meriah uolls....to the all nominees good luck..dengan ucapan meletup ke blog korang?...mmmmmm
akak serahkan award ini kepada:
hotmama
ita itu
adriana
umi mia
niezarm

Batu belah batu bertangkup, telan lah aku makan lah aku..

sedih tul akak... semalam akak balik umah mak akak..yer lah ari ahad kan..lepak punya lepak..mak akak cakap dia malas nak masak sebab ahad dia nak rehat..so akak lapar bagai nak gila ni...so maka akak ajak lah akak pi umak sister akak dekat2 ngan umah mak akak tu...then sampai je umah dia..dia ngan sibuk kemas2 taman...

ape lagi kebulur lah katakan..."kak ko masak x?"....akak bertanya...pi lah ngok kat dapur tu aku masak nasi lemak pg tadi tinggal sikit je..nanti aku masak..ko nak makan ape?"....tetiba teringin nak makan cekodok udang basah..wah sedap tu...then my sister pun suruh lah akak pi pasar beli barang...ape lagi uolss one 2 go lah..walau pun panas tp akak gagahi juga demi cekodok udang itew...


wahai cekodok udang..kempunan aku nak makan ko..sedih tul...

sampai je umah my sister pun ape lagi masak lah uollsss...then akak pun pose je depan tv sebab dia kata x yah tolong biar dia buat...ade sesekali tu akak jengok lah jugak kat dapur dah siap ke belum...then tengah tunggu tu my second sister datang ngan anak2 dia...riuh rendah lah rumah tu...so akak pose je lah depan tv..tunggu punya tunggu...akak rase apesal lame sangat nak siap ni..bila akak tanya diaorang kata tunggu nanti leh makan ramai2..so tunggu lah..ade lah satu jam lebih...

wah x leh tunggu ni..x sabar nak makan cekodok udang ni...sampai je kat dapur akak ngok semua kat meja makan sambil borak2...akak ngok atas meja ada 5 ketul cempedak goreng dan 3 ketul goreng pisang...bila akak tanya mane cekodok udang yang akak tunggu2 tu...jawapanya..."mane ade dah abis le"...sentap x?...akak mmg jarang tersentap..tp dua tiga menjak ni akak sering terkecik hati..x tau kenape...

tunggu punya lah lama...then bila akak tanya katanya belum siap..bila dah siap diorang perhabis sampai licin...mmg sentap tahap dewa betul....ape lagi..akak capai beg, capai cermin mata, kunci..akak trus blah tanpa banyak cakap...semua tanya akak nak pi mane...akak x cakap sepatah pun..akak trus kuar n balik umah....mmg kempunan..sampai hati diaorang...

telifon berdering2 lebih 20 kali..akak x jawab pun...biarlah...nanti kalau ade mase biar akak je menjaring udang....pastu akak makan puas2...x hingin nak bg korang... my sister kol akak x jawab pun..then dia sms cakap sorry lah ape lah....the akak akak balas..."sorry aku sibuk tangkap udang nak buat cekodok"....then dia kol , 3rd sister, mak , abah pun kol mampus akak x nak jawab...mmg terase...kalau ade batu belah batu bertangkup..mesti akak dah kena telan dah...sedih..waaaaaaaaaaaaaa

sampai umah akak terus tido..bila akak cam datang pun akak manaj2 je layan dia..then sambung tido sebab sentap tahap maksima ngan family akak....

Let's SHOPPING Uollss!