ahli geng kongsi senduk

Thursday, 31 July 2008

Hapi Besday Baby Bee


malam semalam akak sempat lah ngan kak bed, hafiz, amy, and zizie buat suprise kat baby bee..akak x sempat nak snap gambar...akak dah rancang lame dah nak buat suprise ni tp lupa lak camera...xpe lah biar lah kenangan itew ada dalam hati..sempat beli cake, kfc air n keropok2 je..ok lah tu kan..sempat jugak lah akak beli hadia untuk dia..harap dia suka..lama x jumpe baby bee..yer lah sejak akak pindah dua tiga kali je jumpe dia...ape pun akak gembira sangat tengok dia gembira...


itew lah kawan..jahat, baik or ape pun..kalau dah kawan lama...ape pun kita mesti ingat..sebab kita pernah harungi susah senang bersama...so malam ni cadangnya nak pi main bowling...insyaallah

Dasar Kap Lam Ya Nga!

setan tul lah..dua tiga menjak ni ade je benda2 yang buat akak naik hantu dengan sengajanya...al kesahnya begini..semalam lepas balik keje kak bed call akak pesan belikan air teh ais bungkus untuk dia...dia ade lepak kat umah akak..teringin minum teh ais katanya...pastu ape lagi akak kenalah tapaukan....
seperti biase tempat yang akak akan tuju untuk beli air bungkus adalah restoran mamak kegemaran ramai restoran ABC... then sampai2 je akak pun nak order lah..akak ngok pekerja dia sibuk skit..so akak pose lah tepi counter...then akak nampak pekerja dia kap lam ya nga ni sibuk berbisik2 sesama sendiri..akak mmg dah biase kat restoran ni..dan inilah restoran yang akak lepak tiap2 hari...
then tukang buat air tu tanya akak " hey SEMBILAN u mau air ape?"...wah babi punya keling...korang mesti x paham kan...maksudnya begini...dalam bahasa tamil sembilan itu bunyinya "embodek" ..... yer lah cam 1 2 3 4 5 6 7 8 9(embodek)...dan "Embodek itew maksudnya adalah PONDAN....so paham...fukimama betul...
Lantas akak membalas..sebelum tu akak pandang kiri kanan dulu...lantas "HEY KELING, U JANGAN INGAT I X PAHAM APE U CAKAP YER..AKU TERAJANG MUKA KAU NAK...KO JANGAN NAK BESAR KEPALA..DAH LAH PENDATANG HARAM"...dengan jelas dan taranum yang betul...lantas akak membalas lagi dengan bahasa tamil "ENNGA MA SORRI SUNNEI"...yang bermaksud "pantat kurap mak kau"..termencarut lak...(jangan tanya mane akak belajar ayat ni..ni semua waktu sekolah2 dulu)

hey ni aku nak ingatkan ko..ko tu dah lah kap lam ya nga...dah le pendatang haram...cuba sedar diri sikit...dah lah hitam..


then supervisor kedai itew pun datang...tanya kenape dan ape yang berlaku..akak story lah ape yang berlaku kan...then akak cakap akak x nak dia buat air bungkus akak..akak nak orang lain..then akak nak tengok dia buat air tu..mane lah tau sebab akak dah maki semua pekerja itew tersentap ngan akak ker..maunyer dia ludah dalam air bungkus tu x ke naya....then akak warning..."LEPAS NI SAYA NAMPAK U SAYA PANGGIL ORANG HANTAM U"..... lantas dia menjawab..."sorry sorry saya xda buat lagi..sorry yer kita kawan sekarang"...


nyah ape kata kita berdamai...ape lah nak gaduh2 ni i x suka lah...tp kalau ko buat taik lagi akak panggil orang pukul ko..ingat tu

awas ko..ingat ker tingkah laku ko dalam pemerhatian akak..wah..akak dah jadi gangster nampaknya...so yang lain awas yer...I'LL BE WATCHING U!

Happi birthday Baby Bee!

semalam akak, kak nita, kak bed, zizi and amy telah membuat suprise party untuk baby bee sempena hari lahirnya hari ini...dah 27 tahun dah dia...x sempat nak snap gambar..nanti i update ngan kak bed..dia ade tangkap gambar dalam hp dia...tguuuu...anyway happi besday nokss...

Wednesday, 30 July 2008

Diamond Are Bapok Best Friends Too!

wah inilah set barang kemas berlian dr karot club kak bed itew...sinaran berlian itew mampu membutakan mata uolss

semua orang kata diamond are girl best friend kan...sorry yer uolss its bapok best friend too..malah lebih best friend dr pompuan betul...gitu lah gamaknya

tadi kak bed datang opis akak..nak amik barang kat kedai pengantin katanya..akak tertanya-tanya apakah itew kan...nahhh gitew..satu set diamond ala2 karot club gitu...bersinar-sinar satu opis akak..siap silau bagai nak gila diamond itew...jiwa akak bergelora melihat diamond itew..


walaupun raut akak bisa dan senduk yang penting akak dapat rase satu set..siap crown lagi..ko dapat ker?


nampak tak kilauan nya..wah...feelnya ku...dah macam pemaisuri agong dah akak rase...akak rase kena pakai sunglasses ni



tanpa segan silu dan x reti malunya akak trus rampas diamond kak bed itew lantas memakainya..wah " i feel like natural woman"..alaaaaa feeling nya aku.....ape lagi kak bed trus amik gambar akak...walaupun susuk akak dah tumbuh..feeling bapok tetap dalam jiwa...ade aku kesah..yang penting akak lah bapok pertama yang dapat pakai set barang kemas kak bed itew..kak bed pun belum sempat rase uolss....

Tuesday, 29 July 2008

Amukan senduk di stesen Minyak!

gini lah stesen esso yang di bangga itew...hampeh

lunch td akak pegi lah makan kat umah kakak akak..rumah dia berdekatan je dengan tempat keje akak..satu row dengan umah hotmama...ye lah kan ujung2 bulan nak tunggu gaji ni..kena lah makan free kan...walaupun lauknya hanya lauk sawi rebus..tapi lazatnya bukan kepalang...yer lah dintis kan..kalau ade duit harus McDonal ker, KFC ke yang akak tuju...xpe lah kira oklah tu....



lepas makan akak pose manja ngok tv jap pastu ape lagi one to go lah balik opis...then ngok minyak kete manja2 je..mmm kena isi lah nampaknya..nasib baiklah akak punya kete ni kete kecik je..so isi RM15 pun kira ok lah kan...then ape lagi singgah lah kat stesen ESSO dekat2 situ..wah tengah2 hari ni pun ramai gak yang dok isi minyak....



ape lagi dapat pump kosong akak park n pi bayak kat counterdah ler ramai oarang nak kena bratur lak..malas tul..." Pump 1 RM 15 yer"...so ape lagi caltwak balik kat kete pastu isi lah minyak...tup tup pump tu benti kat RM5 hengget je..wah nape ni..tekan2 x mo kuar..wah perempuan counter tu isikan RM5je ker...



dah lah cuaca panas..ko jangan nak naik kan hantu aku ni..."kak kenape pump 1 masuk 5 hengget je...saya bayar td 15 kan..."sambil senyum..lantas betina itew menjawab "Eh bayar 5 ringgit kenape nak 15 pulak..nak 15 bayarlah lagi 10 henggit"..dengan kuat dan cuba memberitahu pada semua yang akak bayar 5 hengget je...sentap..sentap...ape lagi PERANG!!!!!!!


ape lagi...nak ko rasekan kuasa petir dari mulut akak untuk ko...


"WOI KO BUTA KER KAU BODOH...AKU BAGI 15 TADI YANG KO MASUK 5 HENGGET KENAPE...KO NAK MAKAN DUIT KE APE...AKU TAU LAH 15 HENGGET TU SIKIT TAPI ADE MINTAK DUIT MAK KO UNTUK ISI MINYAK TU".....lantas sorang lagi perempuan kawan betina kat counter tu menyokong akak...dan berkata "Abang ni masuk 15 lah tadi aku nampak dia bagi 15...so masuk lagi 10"...sorry yer bang"..dengan berang dan kekwat akak membalas..."MAAF YER BUKAN ABANG TAPI KAKAK"....



saje je buat akak naik hantu tengah2 hari buta ni...awas yer lain kali kalau ko buat lagi..akak bakar stesen minyak ni...

garu bontot.....

semalam lepas balik keje akak pun singgah lah pasaraya OTK yang di banggakan untuk membeli beberapa jenis barang dapur...baru nak masuk trus akak teringat ade pasar sekitar kawasan umah akak...yang berdekatan umah hotmama...so akak pun pegi lah ke pasarmalam itew....

sampai je akak cuba lah cari parking..susah gila..rase macam nak jerit je..ade gak yang parking sampai blok jalan..ko ingat ini jalan mak ko punya ke hanjeng...geram akak...so ujung2 akak dapat gak parking tapi kat ujung tanjung jauhnya..so terpakse lah catwalk bagai nak gila...so akak pun ke arah pasar malam itew memalui padang bola....

uhhhh feelnya garu bontot ni..sedap tul.. garu dalam2 skit sambil korek2...rase terinzal lak...grrrrr ahhhhh

biase lah peniaga2 letak van or kenderaan mereka belakang gerai mereka kan..so akak terpakse lah mencelah belakang van itew..kira shortcut ler kan..then uollsss.akak ternampak ade mamat hensem disitu..di tepi van itew..akak agak dia peniaga kat situ lah....then uolls...dia sedang menggaru bontotnya dengan asyik sekali..sambil memasukkan tangannya ke dalam seluar dalamnya uolsss....xde sivik tul...dia x perasan akak ade kat situ.....


untuk ayam yang lebih lazat dan menyelerakan..pastikan di tabur sedikit kerak bontot untuk menambah perisa


then dia terus kedapan..so akak pun kedepan gak lah ke arah gerai2 pasar malam itew..teh akak terperanjat..tanpa membasuh tangan lelaki tadi itew sedang menggaul rangka ayam dengan tepung untuk di goreng..ayoooooo....harus lah ayam itew berperisa kerak bontot..rase nak muntah akak..walau pun ko kacak tapi ko pengotor..so reject ok...then dia nampak akak trus senyum2 lak..eee geli....akak rase tu pelaris dia kut...ape pun akak dah black list gerai itew...syang sekali wayang mu bak bidadara tapi tahap kebersihan mu sedihhhhhhhhhh!

Saturday, 26 July 2008

Cerita cinta agung.....

selama ni akak jarang nak tengok citer indon ala2 jiwang ni..tapi beberapa kawan akak ade suggest akak ngok citer AYAT - AYAT CINTA...akak yakin inilah cerita cinta paling best akak pernah tengok selepas cerita EVER AFTER...so akak nak share ngan korang citer ni..sape yang x ngok lagi sila lah ngok akak yakin mmg best..so enjoy...

























pastikan uolls ade tisu ek....

Friday, 25 July 2008

UNFULFIT ! ape itew?..saksikanlah

tip berhadapan dengan pondan!

berani mati ni tulis tip berhadapan pondan...ade ker yang mengaku nak memikat pondan..akak x cakap memikat untuk menjadi kekasih uoll..maksudnya menjadi kawan dan menjadi rakan sekerja or anything...x sume orang suka golangan ini tp ade akak kesah..sebab akak tau yang kita sume manusia dan manusia ada hak mengatakan sesuatu...


ko mmg hanjeng tau...bla bla bla ... kalau x tahan kena cerca boleh berambus


kalis sentap
perkara pertama yang harus di titik beratkan adalah KALIS SENTAP...sape x kalis sentap sila lah pegi jauh2..mungkin anda adalah manusia yang tidak akan mendekati pondan...mulut pondan2 ni mmg telah di ketahui mmg agak jahanam, lahar, laser gila babi n agak hanj sedikit...so sape2 yang agak2 berhati luhur, pose2 wanita melayu terakhir..awas ler..takut sentap nangis bagai nak gila lak bila kena cerca...sebab kami ni mmg mulut agak jahat tp kami sering katakan ape yang terlintas di hati..x de simpan2..kadang2 cakap direct lebih baik dr simpan..ujung2 nanti jadi barah dalam hati...betul x uolsss....



dia adalah laki mak ok..xpe mak akan dapatkan jugak satu hari nanti



wajah yang meletup
kalau korang rase korang berwajah meletup...awas...jangan sekali2 bermegah diri..kami dont like uolls..kami tau ko cantek n jagan nak gatal2 tunjuk korang tu paling cantek di dunia...kena cerca nanti nahas...pastu ade lak betina yang suka pose pakwe or laki dia yang meletup tu depan pondan..saje je nak sakitkan hati..awas kami mampu buat ape sahaja untuk rampas...walau dalam cara halus gitew...tp dont worry...x sumua pondan itew suka merampas...tp kalau uolls adalah jantan straight yang meletup awas...mesti kamu akan di layan dengan baik sekali...kadang2 sedaya upaya di jadikan anak ikan or laki (ini statement kak bed)..kadang2 sanggup spedo ni...opsss larikkkkkkk


ya tuhan mane ade akak peropar..akak cakap benar ni...uhuk uhuk


propar berpada-pada
kalau nak propar (menipu) sila berpada2..kalau kami dapat tau awas..cerita ini akan di jadikan siaran ulangan sepanjang zaman..sehingga memanah nanti cerita korang akan di udarakan...propar skit2 cukup..sebab kami juga kadang2 propar uoll...


lets lah uolls kita isap ganja bersama2 ..akak open minded uolss..begitu juga dengan polis


open minded
hendak lah open minded katanya..yer lah mulut dah agak puaka..so penerimaan mestilah ada...kami x kisah kalau korang pun bermulut puaka...kalau x open tu yang jadi sentap tu..kadang2 mulut terlepas sampai cerita dalam kain semua kuar kan..tp ape yang baik kita simpan..yang buruk just dengar n let it go...



oh i'm so FASHIONABLE!!!!!

akak bukan pondan tau akak woman betul...mane ade akak operate..ni original ni...mane ade over...x baik tau

fashionable
anda fashionable?....mmmm sila tanya kak bed...kenape kak bed..sebab dia kata dia fashionable..dont over the top..itu pesan pada semua..kalau perempuan pakai over sexy or mekap tebal nak gila..dia bukan nampak lebih cantek tp akan nampak lebih pondan..sebab hanya pondan yang pakai over sexy n over makeup ni..so awas dengan tips ini...

eh ape tu..pondan lah!..ahak kelakarnya pondan tu..opss nyorok skit...dah lah badan cam jantan.."kata betina cina diatas ini"

jangan pandang slek
kalau pandang pondan jagan pandang slek..sebab kami amat sensitip dengan perbuatan ini...walau pun pandanagn itew di selindung kami dapat membaca gerak laku and hati korang..mmg kami ni macam ade six sence lak kalau ade orang mengata..pandangan korang je kami dah tau uolls mengata or tidak...so kalau x nak kena cerca tengah2 jalan or shopping complek kalau nampak pondan...silalah senyum or buat2 x nampak..sebab kami x kisah kalau nak cerca ko sampai ko malu....


lu ape pandang2 mau gaduh ker..jom akak no hal punya

jangan cari gaduh

walaupun kami prempuan kononnya..kami ini ade kote...tenaga yang kuat macam lelaki tapi kami simpan buat mase2 tertentu sahaja..nak gaduh?..lets uolls..lagi2 dengan perempuan..i like...dapat pijak or humban dalam longkang mesti best..tp kalau x cari pasal kenapa harus takut kan...so lite lite je....dont worry


p/s :bukan niat nak takut2kan...tp kitakan manusia..kenape nak sakitkan hati orang lain..kerana kita juga didak suka di sakiti..kalau x de buatt silap kenape harus takut kan...betul tak uollss....

Thursday, 24 July 2008

cadangan hadiah hari jadi diva!

pening2..ni no ni no..uolls ade cadangan x ...one of my good friend punya birthday dia ujung bulan ni..so akak x tau nak bg ape kat dia...mmmm walaupun birthday akak dulu dia hanya bg akak kad tapi akak x kisah..akak ni ngah pening..ala sekali2 sekala nak bgkejutan ..ker akak harus memberi kek...ni akak ade bebrapa cadangan untuk hari jadi kawan akak ni...

opocot mak ko..tersurprise nya akak...


1) suprise party

haruskah akak membuat suprise party ala2 omputeh selalu buat tu...nyorok dalam almari bila balik jerit bagai nak gila SUPRISE!!!...mau terperanjat lalu tercirit kawan akak tu...xpun mau ker terpengsan nanti harus suprise party tu kena beralih ke hospital lak...ker akak buat kejutan manja2 jer kat dia macam taun lepas....tu akak kena pikirkan ni....



wahai orang kampung meh kita sain same2 kad ini..penant..tujuh hari tujuh malam akak buat ni...

2)Kad

haruskah akak kena design special kad dia ..or beli je kat kedai...entah lah..ker akak kena design pop-up kaed yang bagai nak gila untuk dia...bila bukak je ..tu dia terkeluar segala macam pop-up n bunyi2an dr kat itew...dah macam citer kartun dah...bila bukak je kad tu bunyi lah segala bunyi kompang dan nyanyi-nyanyian...


jemputlah makan uollss..akak belanja lobster 100 kilo ni..makan sampai pengsan

3)Belanja makan

belanja makan?..kawan2 akak semua termasuk akak sendiri mmg kaki melantak..kalau bab makan memang ramai meluru bagai ribut...x kan akak belanja dia sorang je,...pastinya yang lain turut serta dalam acara itew..harus akak kena belanja sekali..maunya dia mintak lobster 5 ekor sorang harus meninggal terus akak...ujung2 akak kena tido ngan tokei kedai makan tu untuk satle utang...jangan gila2....


nasib baiklah orang kampung tolong rewang masak makanan ni..kalau x mesti akak pengsan masak sorang2

4)Masak untuk dia

ni satu cadangan yang baik ni..tapi akak yakin nanti bukan birthday girl yang buat request nak makan ape...tapi yang lain nanti yang request macam2...akak dah tau dah...mane yang nak udang..mane yang nak itew ini..penin penin

ok nyah..ni catalog anak ikan..pilih je yang mane satu..limit 2 je..pastu mak nak booking ngan mak ayam ni..takut ade yang amik anak ikan yang ko nak nanti....gitew..ujung2 akak yang order lebih untuk diri sendiri



5)Hadiahkan anak ikan

atau akak pi cari anak ikan yang meletop bagai nak gila bag kat dia ...x pun akak sewa or pinjam je anak ikan kak bed sorang..dia kan banyak anak ikan seperti yang di war-warkan..opsss....pastikan anak ikan tu jalankan tugas melayan birthday girl...kalau dia pose je ala2 patung cendana berhala habis lah...susah gak ek....tp akak pasti kalau hadiah dia anak ikan meletop pasti birthday girl x sabar nak bukak bungkusan anak ikan itew....



ape pun sebagai kawan akak kena buat sesuatu...mmmmm insyaallah....

Wednesday, 23 July 2008

ni no ni no bantuan bantuan!

wah dapat duit banyak ni best ni..wah akak kayo ni....

dua tiga menjak ni akak dok pening memikirkan bagaimana nak cari duit lebih...duit gaji cukup2 makan je..akak ingin kan pendapatan sampingan ler..tapi yang halal yer....

banyak plan akak nak buat ujung taun ni..nak raya, teringin gak nak melancong..mmmm tapi akak dintis ni (dintis = xde duit)...lain lah kak bed..dia orang ado2 kan...sape2 tau cam ne nak dapat duit ribu riban plz lah bg tau akak..nak meniaga modal xde..ape ek...penin penin akak...masalah datang mencurah2..nasib baik lah akak ni bukan jenis yang cepat tension n cepat down..akak cool je tp hati ni menagis..gitew kan...dintis dintis dintis

kak leh i tumpang port sebelah u..kita mintak sedekah together2 lah kak yer

akak tau bloger yang lawat blog akak ni mesti ade caranya...hope u will help me...kot2 kita leh share ngan orang lain gak..nak juba MLM ni akak takut skit..sebab entah betul ke tidak..ade kak dengar betul..ade gak yang tipu..entah lah...cam ne ek? tulunnnnnnnnnnnnnnnn!

Tuesday, 22 July 2008

Di Tag oleh Adreana yang cantek kebabooom!


akak telah di Taq oleh si Adreana ni..wah tag nya mencabar dan bakal memecah lobang akak...sebagai wanita yang suci dan murni...akak kena jawab tag ini dengan hati2..so baca je lah ek...



Pertama kali mendengar perkataan SEX, apa reaksi anda?

reaksi?..pasti lah akak shy shy cat..yer lah akak kan anak dara..topic ni sensitip tau..tp lame2 akak terinzal lak dengar perkataan ni..yer lah..SEX kan...kerana akak adalah gadis yang agak tiruan..sex ini selalu akak dengar dimana2 sahaja..gitu...hati akak meluap2..ghairah, gersang and macam2 lah..walaupun akak sebenarnya mempunyai hati seorang ustazah..gitew....


Siapa yang mengajar anda tentang SEX?

agak2 sape? pastinya kawan2 akak lah..kawan2 akak ni hanjeng2 sikit..so xde keje lain asyik nak pasang cerita berwarna biru je..nak x nak akak terpakse lah tengok..mula2 tu geli..tapi lame kelamaan..best lak..gitew kan...walau pun dosa besar...bagai mane itew...so jangan lah salahkan akak ..salahkan lah kawan2 akak yang ajar..so lepas tonton harus lah buat practical kan...


Angan-angan anda dalam SEX?

xde angan2..ko ingat akak ni ning baizura ade sex fantasi ker..akak kan wanita berhati ustazah..sex2 ni x main lah..gituew..baiknya aku...ade lah gak sikit2 tapi perlu ker akak cerita pasal bilik tidur kat semua orang...tapi biarlah akak mengalami sex ini waktu akak dah kawin nanti (kawin ker aku?)...kawan akak yang dah kawin kata nikmat malam pertama ini ibarat berada di pintu syurga..bagai mana itew...mmmm yer ker?..nanti akak tanya hotmama...

lets sembahyang uolsss


Perkara yang sering anda lakukan bila anda teringinkan SEX?

ape lagi uolls ingat tuhan lah...wah ko ingat akak ni setan sangat..wah ko ingat bila teringan sex je aku nak cari jantan untuk memantat ke..awas..anda silap..akak sering mensucikan diri dengan benda2 kebaikan..seperti sembahyang dan menelaah buku2 agama...gitew..skemanya aku...
lagi mau tanya ..bila teringat sex pe lagi call jantan lah datang umah..we have some fun..ahaks...


Ceritakan pengalaman SEX paling dasyat anda?

paling dahsyat...ape ek..kena rogol? belum lagi...berzina sampai mengandung?...leh ker aku mengandung?..akak ni anak dara palsu so xde pengalaman banyak..walaupun akak ni special..mempunyai 19 dara...akak baru pakai 2 je so ade lagi 17...so semua pengalaman itew light2 je...just nice...


Tunjukkan satu gambar anda yang paling MENGGHAIRAHKAN

macam cukup ghairah tak?...lepas amik gambar ni akak terus taubat nasuha...


Penuhkan slogan ini : SAYA SUKA SEX KERANA...

kerana saya ini pondan dan pondan mmg gatal dan agak bohsia....so puas hati?



P/s: wahai cik adreana yang comel memukau lagi jelita bagai nak gila...puas hati ngan jawapan akak..?...so layan je

Monday, 21 July 2008

Tag untuk korang semua!

akak wajibkan semua buat tag yang akak bg ni..saje2 je..orang selau buat tag kat akak...so akak cubalah lah pulak kat korang pulak...so jawab jagan x jawab...

Jikalau soalan ini ditanya pada anda...ape jawapan anda.

sape berani cakap akak x cantek..korang jangan giler2..berani mati ni

1) Anda rasa anda cantek?...kenape?

Agak-agak?...mestilah cantek...sebab akak mmg cantek...berani mati kata akak x cantek...kalau x diri sendiri yang puji ade ker orang lain nak puji akak yang di katakan senduk ini...nan ado!..so puji lah diri sendiri...sedih kan...

2) Kenape kekasih, kawan, suami anda suka kepada anda?

sebab akak kelakar...akak ni happy go lucky..mungkin juga akak ni termasuk dalam krateria orang yang di buat kawan kot..entahlah..agaknya....lagi satu mungkin akak cantek..matilah puji diri sendiri...


so muka akak cam monyet..ko ade masalah ker...

3) Jikalau wajah anda seperti monyet...bagaimana anda nak tunjukkan kecantikan anda kepada orang lain?

ape lagi pose lah depan monyet...kata muka cam monyetkan...x pun pose je lah pade sape2..kan banyak manusia pencita haiwan...so sape2 yang rase monyet tu cute ..leh lah pilih akak sebagai teman hidup..tu je..senangkan...


adakah mmh mulut itew berbau cirit semulajadi atau..ade orang tercirit dalam mulut itew...

4) Anda berada dalam satu majlis yang gilang-gemilang dan anda ingin di temuramah...anda di kelilingi oleh banyak wartawan, dan jurugambar...dan anda tidak boleh lari dari situasi ini.. tiba2 anda mendapati bau mulut anda berbau tahi cirit..bagaimana anda mengatasi situasi itew?

kalu akak berada dalam situasi ni pasti akak akan menggigil...bala yang amat dahsyat itew uollsss....ape lagi uolls..pose2 terpengsan lah...and pastikan mulut akak x terbuka...atau pun sebelum kuar tu pastikan lah ade cloret ker gula2 ker dalam beg..x lah bila dah terbau puka mulut tu baru nak tercari2...paham...

maafkan akak..akak tersalah pakai kasut td..sebelah gucci sebelah prada..ape2 lah..yang penting designer shoes..

5) Kredit talifon anda habis, beg duit tertinggal, kunci kete tertingal dalam kete yang berkunci..dan anda berada di tengah tengah bandar anda terpakai kasut sebelah lain dan anda ingin terberak sangat ... ape yang anda lakukan untuk masuk ke kereta dan pulang ker rumah?

ape lagi carilah masjid yang terdekat ker..lari je lah..mampus lah orang nak ngok akak kasut sebelah lain kan...yang penting akak dapat berak dulu..then pi lah kat masjid tu mesti ade orang..then mintak lah seposen dua buat call sape2 pakai public..pastikan lak kawan2 yang di kol itew dapat membantu..kalau kawan2 yang di kol itew..nan ado dan x leh pakai..pose je lah kat masjid tu sampai tu sampai ade orang call akak....dan akak pasti kat masjid adalah tempat paling selamat sekali...gitew...kalau xde gak ..jalan lah kaki sikit2..akak pasti walaupun berbulan2..pasti sampai umah akak...

akak taq semua pembaca blog akak..x buat korang mmg hanj...ujung nyer selesaikan sendiri

Friday, 18 July 2008

Tag untuk semua

Akak ade lah masuk pondan ni nyer blog..sape lagi kalau pondan meletop, memukau, menarik kau mmg deboom Adreanna Natasya Danielle..akak sentap sebab dia buat tag x letak name akak..tp ade akak kesah akak rase nak buat..sebab akak xde idea kan..so akak curi lah tag ko yer noks...jgan sentap ek....

5 TABIAT BURUK ANDA TIME SEKOLAH
1)akak suka memekak dalam kelas..walaupun akak ni pengawas..ade akak kesah
2)suka lepak kat kantin sampai petang walaupn akak sesi pagi...
3)supply rokok kat jantan waktu duk asrama...yer lah akak bg rokok akak dapat rokok..upsss
4)bergaduh ngan bohsia2 sekolah sape lagi cantek n rebut jantan...(cantek ker aku?...)
5)mengintai n rakam junior akak mandi..akak ngan geng pondan2 lain yang buat..pastu ugut...kelas tak?

3 FAVOURITE SUBJECT ANDA... KENAPA???
1)Pendidikan jasmani...sebab leh ngok jantan2 tukar baju kat loker room
2)suka Art..akak dapat 1 tau dalam SPM..and trus sambung blajat art n design...
3)Amali bengkel....sebab akak suka ngok jantan2 buat keje berat sexy...

3 SUBJEK YANG ANDA TIDAK SUKA.. KENAPA??
1)Math..sebab cikgu dia hanjeng sangat..name dia cikgu Leong...muka dia cam Patung buda..dan babi kali 1000
2)Sains...cikgu dia mulut busuk..hazab..1 meter dah bau..bau cam taik cirit mulut dia...sial
3)Amali ladang....kena buat keje tengah padang..azab...

MENARIK PADA KAMU...??
Mulut akak mmg agak lepas dan kasar..tp sape kenal akak pasti dia tahu sape akak...akak cuma manusia..ade baik dan ade buruknya...so ade aku kesah?....nak kawan x nak sudah!

ANDA TIDAK BOLEH HIDUP TANPA....????
1)Duit
2)Handphone
3)Family..im a family person...kadang2 x gak
4)Ofcourse my lovely friends..love u

SETIAP MALAM SEBELUM TIDUR, SIAPA YANG ANDA HUBUNGI???
kak nita, Boboq, kurmila kurmili, my mun n dad...tapi selalunya mereka yang call akak..wah gitew..sebab akak xde credit...

TAG RAKAN ANDA...
akak telah mengetag semua yang baca blog akak..sape x buat dia adalah alif nun jim + ing..selesaikan......

Customer yang agak hanjeng!

alkisahnya...dah lama akak nak post cerita ni tp x sempat..kisahnya ade lah satu customer ni nak suruh company akak buat keje untuk dia..designkan flyer untuk produk kesihatan syarikat dia...so akak n bos akak pun pergilah company dia yang terletak kat puchong gak....

sape yang ade laki K***K kecik n lemah boleh lah beli ubat ni..mane lah tau berubah besar lengan ker kan..

bila sampai company dia...akak n bos akak pun masuklah opis dia...opis dia agak gelap n ade dua orang je akak ngok dalam opis dia tu....so ndia datang lah nak bincang ngan bos akak..rupanya company dia ni buat produk seks and kesihatan ..maksudnya ubat nak besar kan, panjangkan, and ketat kan..so paham kan ape akak cuba maksudkan....semua produk ni beteraskan islam katanya..orang dia pun agak islamic gak..tp ape yang akak n boss akak cuba suggestkan macam dia x nak dengar...dia terus je ape yang dia nak tanpa pikir boleh buat ke tidak...

pastu mase duk bincang2 ade lak kawan dia dua orang datang..dah dia tinggalkan akak n bos akak..dia pi masuk bilik..ade meeting katanya..hanjeng x..boss akak kata xpe sebab kita nak buat job dia kan..so kena sabar...then datang pulak bapak dia duk kat kitorang bedua..dok cerita pasal tenaga lelaki lah..urutlah..besar tu besar ni..naik segan akak...yer lah akak kan wanita...




pakcik nanti kalau dah abis citer pakcik kejut i yer..ngantuk lah...nak tido kejap


lame gak lah kitorang dengar pakcik ni berceloteh...sejam cam tu lah...then lepas tu datang lak sorang lagi boss dia datang bincang ngan kami berdua.... nampak muka cam berlagak n amatlah hanjing sekali...yang penting dia kata...."i ni mmg berpikiran terbuka..but i'm so british..i talk like british, wear british cloth, british life style, british car, bussiness like british people....".." so i like design yang very international....macam iklan kopi radix"..terus akak terpikir..kopi radix tu international ker?...sedih....

im so british ok..walaupun muka i agak desa... (kalau ko rase ko ni omputih sangat..ko pi lah duk UK tu)

yang penting dia nak kitorang design macam2 benda .....agak melampau lah..designkan labeling product lah, banner , bunting, catalog lah..and macam2 lagi...yang akak ingat lagi kata2 dia adalah.."Bila boleh bg i ngok design?....bg i kalau lewat itu dianggap gagal!".... wah banyak cantek muka ko..ko ingat aku ni robot...dah lah banyak benda nak kena buat..then dia bawak kuar beberapa design yang telah di buat oleh company lain...mmg meletup and very creative..boss akak pun kata design tu mmg class....tp lelaki tu kata design itu x cretive and xde class....hanjeng x?...ko tu yang buta seni bongok....and dia macam memperkecil2kan bakat company akak plak...

pastu dia tanya akak..u dulu belajar dr mane?...trus boss akak mencelah...Lim Kok Wing university....and lelaki tu kata..yer ker lim kok wing i suka..very creative...university lain i x suka..sambil bercakap pelat2 kelantan...and then akak n bos akak pun mintak diri and will be conform kat dia ape yang di pesetujui td...bila dalam kete boss i cakap kat akak..kalau cam ni lah..x dapat job ni pun i x menyesal..dia bukan bg kita peluang tp cuba jadikan kita hamba abdi..and dia kata dia akan bayar design semua tu bila mereka dah setuju..so kitorang buat design free kat dia..kalau approve br dia bayar...sorry policy itew boleh diguna kepada customer yang kami yakin sahaja..company cam u..i x heran...gitew...kami bukan robot dan orang bodoh...maaf..

lagi satu ko cantek ke nak suruh akau buat macam2 ni?

Sunday, 13 July 2008

di tag oleh KOS...yang model katanya...

sedih x akak kena keje ari ahad..sentap...ape pun akak kan pekerja terbaik gitewkan...walaupun ujung2 main internet x suda2...hahaha..kata ari ahad kan..so ape lagi siap keje internet lah arah tujunya....so akak layan lah blog2 yang ade..then si kos (model kononya itew)..model ker?...telah mengetag akak..dan yang penting telah meletakkan name akak ReezberryHelleberry binti Strawberry..hey akak bukan anak buah2an ok..akak anak manusia..berry tu name keluarga akak tu...lain lah kakak brokoli..dia tumbuh2an kan...so pelagi dah kena tag..kena lah buat...nanti orang cakap akak kekwat lak....

KALI PERTAMA NAIK KAPAL TERBANG?

apesal muka akak cam hanjeng kat sini...di ditekan kan di sini..dalam gambar ini sahaja..gambar lain meletop...ni dalam kapal terbang lah ni...

Kali pertama akak naik kapal terbang mase akak pergi rome ngan laki akak yang omputih tu...perjalanan mase tu amik mase 14 jam..akak naik KLM airlines mase tu..walaupun mase tu akak first time naik kapal terbang..tp akak eksen2 lah konon selalu naik..walaupun kan...siap2 pose mak datin mase tu....opsssss acah je uolls...akak propar je..paling jauh akak pernah pergi sebenarnya adalah singapore je sebab kira tu kg akak lah tu....n akak naik kapal terbang dr jb ke kl je..waktu sambut new year tahun ni..tu lah 1st time...sedih kan...pastu naik air asia je...yang penting pernah..ko pernah ker?

KALI PERTAMA KE OVERSEA?

alah uolls akak pi singapore je..sebab makcik2 akak semua kat sane...akak pegi sejak kecik..lately ni je jarang pegi sebab akak busy ngan kerja dan kerjaya sebagai mak ayam yang x berapa ayam sangat...kira ok lah..ade satu mase tu bekas bf akak nak ajak akak sambut new year kat australia..tp x jadi sentap tau..kalau x leh akak jalan jauh2 sikit..itew pun harap orang sponcer...waaaaaaaaa.... lain lah kak bed dia orang ado2 kan...pegi poland pakai duit sendiri....yer lah orang do2 lah katanya...akak kagum ngan kau kak bed oi..mesti ko menabung sejak dr dalam perut ni..sebab tu ko kayo.....


KALI PERTAMA DUDUK BERJAUHAN DARI KELUARGA?

kali pertama akak jauh ngan keluarga mase akak pi ikut kak bed pi balik kampung dia kat tongga ..dia lawat ladang ternakan gajah di sane...ladang ternakan dia di beriname ladang ternakan GORJAH...tau sebabnya?..sebab kak bed Gorgeous and dia bela gajah..so hasilnya gorjah..so cretif kak bed...acah je..kali pertama akak berjauhan dengan family mase akak umur 16 tahun..mase tu akak masih anak dara sunti lagi..tapi akak telah berjauhan demi menuntut ilmu...yer lah orang kata menentut ilmu hingga sampai negara cina..tapi sedih akak takat rembau negeri sembilan je uolls...sekolah vokasional je...ape pun tu lah detik permulaan akak berjauhan dengan famili akak..sedih uolls..mase tu siap bengkak2 mate sebab meraung sentiasa..rindu katanya...

TERINGIN SANGAT NAK MELANCONG KE....

akak mmg teringin nak pergi istanbul turky..x tau kenape sebab lelaki2 istanbul kot yang buat akak inzal berkali2...akak dengar tempat pun happening kat sane...dengar je perkataan istanbul akak terus inzal..walaupun mase tu akak dalam masjid..inzal gak..gitew...so akak akan usaha pi sane satu hari nanti...tapi yang penting akak nak pi bangkok ujung tahun ni...lets uolls pi same2...

FAVOURITE ACCESSORIES....?
akak suka beg kot..tapi akak x lah banyak koleksi..tp akak de lah special item yang akak suka..kira light2 je....

@Lima PERKATAAN YG SELALU DISEBUT...?
1. Awas!
2. Hanjeng
3. sial!
4. lailahaillallah
5. Boboq...(kenape boboq?.......sebab itew adalah kak cam)

@KALAU ADA DUIT...?
akak nak bayar hutang, belanja kawan2 beli baju bagai nak gila..beli kasut, jalan2 ngan family akak..tabur skit pada anak ikan..upah tukang pulul sape yang hanjeng ngan akak..p umrah cam kak bed..kenape kak bed?...awas...

@TAG ORG LAIN...
sape nak buat sila buat..xde paksaan dalam hidup..paham....

Thursday, 10 July 2008

Pink dan lelaki....


ini yang akak cuba nyatakan disini...ape pendapat korang real man wear pink...bagi akak ok je...nampak cute..tp akak kena pakai kanta ajaib ..kadang2 nampak cam lelaki tapi rupanya adek-adek yang pakai sarung...waktu mula2 trend lelaki pakai pink ni ...akak sendiri pun terkejut n akak sebagai seorang yang 60 peratus wanita 40 peratus lelaki ni pun agak gigil nak pakai baju warna pink...sebabnya ia terlalu menarik perhatian...dan akak semmgnya pondan perlu ker amik lagi perhatian orang kan....lagi satu kulit akak agak kuali kan..so kalau pakai pink cam wonderkel or yenna yenni lak...

opocot mak kau..sorry mak x sengaja bagi ko jatuh..sorry abang hensem...

ade gak yang mengangap ini satu trend yang harus dicuba...entah lah uolls..ade gak leli yang metroseksual yang sukakan warna terang untuk menarik perhatian perempuan...kalau pompuan tu mmg dah serasi lah kalau warna pink ni...nampak girlish lah....nampak cute lah..lebih remaja lah..cam tu lah..ala macam kak bed lah....dia kan SO FASHIONABLE !!!!....so boleh lah pakai pink pink ni....ops sowy kak bed...akak puji ko lah bukan caci....sebab kadang akak ngok lelaki yang pakai pink ni nampak cute and sexy..kadang2 tu nampak cam pondan lak....harus terkonpius akak..harus terngurat pondan jugak..eeeee geli..harus terlesbian lak nanti...


amacam bersinar tak i..kulit i ngan baju i mane lebih menonjol...


ape kata raya tahun ni korang buatkan laki or boyfriend korang baju raya pink..comel ker tidak?


cantek x i bedak pink..i love pink..i cant live without pink..ooohhhhh pink is my soul...


baju pink yang menyerlah or muka perempuan itew yang menyerlah..canteknya ko pompuan..aku x pernah ngok pompuan secantek ko..pengsann

ade lak yang suka undies yang warna pink ni...kalau lelaki pakai akak suka..so sexy and bold...highlight sangat...suka..suka...rase cam strawberry lak...lagi2 jantan yang muka comel2 tu...mmg terus inzal akak....kalau yang wajah agak vinatang tu..maaf yer...akak rase baik korang lupakan niat nak pakai pink ni ek....x sesuai..takut budak2 nampak..kang kencing malam lak nampak ko....hahahahh

abang leh i ngok ape dalam spender pink tu....


hey abang leh i petik strawberry dalam karung warna pink tu..cam x sabar2 je dia nak kuar..grrrr sexy

ape pun akak ade bertemu dengan THE ONE AND ONLY PINK GIRL......sape lagi kalau bukan kak cam...kalau nak tau kenape..mmmm sebab tangan dia warna pink.....larikkkkkkkkkk...sowy kak cam akak terpecah lobang ko lak....sowy kata2 x leh undur..gitew kan....


Wednesday, 9 July 2008

Janji Mak Hayam

semalam akak telah janji nak post gambar child fish itewkan ..tp kawan akak x tau ni..kalau kawan akak tau ni..harus akak kena cerca..sebab dia ade kuasa besar...kepada kak bed yang nak tabur duit kat ruang tamu silakan..sebab akak baru deal ngan CEO maybank tadi ..dia bg akak candle light dinner dalam peti simpanan duit bank itew...so amacam kak bed...

akak tau ko mmg cantek dan memukau kak bed..wajah mu yang ayu mampu membuat semua child fish terbeliak tengok ko...figure ko yang macam gitar tu mmg membuatkan hati child fish cair..tapi ape nak buat..kita kena ber tarung..gitew....ops lupa lak kak bed..semalam kawan akak ade bg tau yang si child fish ini ade black belt karate...tu akak terkejut tu..takut dia kerajang kita berdua kak bed..harus terpelosok dalam dinding...tp akak rase ko xpe kot kak bed..kuasa duit berada dalam tangan mu..so karate semua ni pasti kalah kalau ko tunjuk berkepok-kepok note seratus dalam tangan ko..itew yang ko cakap kat akak kan...pasti berjaya...

p/s : gambar child fish hanya akan di letah di blog dalam masa 24 jam shaja..atas alasan keselamatan akak dan akak bed...takut ia akan membuatkan sesetengah pihak marah dan memcerca akak..selepas itew gambar ini akan di keluarkan dr blog...

kerana terlalu kemaruk sangat...akak telah mengedit gambar akak bersama dia...wah feel nya akak...saje je nak bg feel awal....


tengok body dia..ko x menagis ker....grrrrr

gambar atas ehsan kurmila kurmili production

Tuesday, 8 July 2008

Persediaan Kedatangan anak ikan

wah uolls semalam housemate akak kata kawan dia yang akak suka tu nak tumpang tido umah..gumbiranya akak..macam rase nak jerit macam pontianak rasenya....

hari tu..akak balik keja..letih banget..apek dong badan gue...sampai umah je..akak ternampak ade cahaya di celah2 almari kat living hall akak..nampak macam susuk tubuh lelaki berbaju kuning...pastu rambut color2 skit..akak masuk je..trus kawan akak kenal kan dia kat akak...wah akak rase macam nak pengsan ..comel nya child fish ni..akak rase macam nak anak berzina je rasanya..tapi ape kan daya akak sedang berwajah vinatang laks mase tu..maklum lah balik keje kan..so muka mestilah agak vints skits kan..kalau akak tau lah ade child fish meletop kat umah...harus lah akak bergown bagai naik kat umah..kot2 siap pakai crown gituw...

wah..dah rupa ape tu..ape pun bila dia ngok tv akak intai lalu tepi pintu blik akak..mmg comel..akak buat2 pi dapur lah..keluar masuk keluar masuk...sambil tu akak buat2 nyanyi2 lah bg dia dengar suara akak yang merdu gemersik bagai burung kenari..kenari katanya...

sambil tu pose muka akak yang ala2 pembantu rumah indonesia ni..mane lah tau taste ngan muka perempuan indon ker..kan bertuah akak tu...jangan gila2...kawan akak plak akak ngok siap jegil2kan bjik mata suruh akak masuk bilik..wah marah nampak kawan akak ni...lantaklah..akak nak gak...haruslah lelaki yang kacak itew di cipta untuk akak bukan untuk ko..gitew kan..motifff?...maksud dia tu jaga tata tertip wanita rupanya...barulah akak paham...maafkan akak yer kurmila...opsss..siapa lak lah kurmila ni?..entah lah hanya rekaan je...

rupanya child fish ni nak suruh kawan akak buatkan resume..oooo..wah gitew x tau bua resume rupanya..umur baru je 20 tahun..mmg comel....sayang meh akak buatkan ..nak tak...upahnya cium akak sekali je..gitew...berangan la akak ni....ape pun akak x sabar kehadiran dia..wah harus la akak mula potong kain buat dress ni..sambil pilih sangul n cucuk sanggul mane nak pakai malam esok..wah..x sabarni...lupa lak..malam ni harus embunkan air ka atas..supaya bila minum suara lembut cam perempuan betul...eh lupa lak..akak kan duk apertment..keje gila ko nak panjat atas tingkat 5 tu...mau jatuh merasa lah kan...harus akak menjadi wanita paralimpik lak pastu..tidakkk..so akak batalkan lah niat nak embunkan air tu..akak suruh kak cam je lah jampi..diakan ade keturunan mak esah...akak yakin ko le buat.....

p/s: korang mesti nak ngok gambar child fish itewkan..nantikan nya esok..tunggu tau..akak kena sujud mintak kebenaran mak hayam dia dulu sebelum pose gambar dia..nanti akak kena cerca siap halau kuar rumah..matilah akak..opsss..sape mak hayam itew?...larikkkkkkk

sujud mintak ampun

wah akak telah di sangsang oleh blogger yang lain kerana tersalah petola ngan peria..ampun mak ayam..anak ayam sujud thailand mintak ampun...ala salah sikit je..x baik uolls....

semalam akak M.C..akak demam..so duk umah je..sian akak..so sambil rehat2 kat umah akak sempat buat sesuatu untuk tatapan uolls..tajuk dia rambut besar..saksikanlah...


amacam kak cam meletop tak...

ade rupe model tak?

prop yang digunakan adalah kipas angin besar, dinding pink dan adobe photoshop...hahahahah

uoll nak tau cam ner gambar yang asal ini lah dia.....


Let's SHOPPING Uollss!