Saturday, 29 July 2017

OMG!! akak shock uollsss

salam uollsss....

I am so sorry sebab semalam (jumaat) akak x sempat update blog..sbb akak begitu sibuk dengan photoshoot majalah mempelam di tepi pantai dan kolam renang. gambar akak di keluarkan untuk edisi kemerdekaan tahun ni... jangan lupa dapatkan naskah berikut dan framekan bagi mendapatkan inspirasi bentuk tubuh yg mengiurkan yer...

tema fotoshoot "lembu laut dalam"

ok ok back to the story..
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Thursday, 27 July 2017

i born to be princess, not to clean toilet..

hai uolls

cantek x ari ni..ari ni akak rasa cantek sangat..macam princesss..sbb ari ni akak bersiaran dari kota keriangan bersama mak ayam akak.. nanti maybe akak akan buat live dr sana sambil tunjuk cara2 pose cantek princess walrus tepi pantai yer..


ok back to our topic today..

akak nak cerita skit pasal bilik air...akak terpanggil nak tulis ni..sbb ada kawan dalam pesbook akak ni mengadu kawan serumah dia yg pengotor..apa yg orang tak tahu yg dia bermuka elok tapi pengotor yg amat...kiranya tajuk dia "the secret live of the smelly prince of cirit"...kalau di melayukan bermaksud kehidupan rahsia seorang putera yg berbau cirit...eh macam salah je..atau "ini busuk punya orang"... ah lantak lahhhh
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Wednesday, 26 July 2017

perasan cantek...perasan hot..perahsantan

seamat pagi uollsss...

nak tanya ni..dah beli rak bilik air akak jual belum?... kalau lom pi beli saya kat FB akak..like n share banyak2 yer... tambah rezeki aku.. ingat tu...

ok.. pagi ni akak nak santai2 cerca je...cerca diri sendiri dan cerca yg lain..

akak perasan zaman sekarang ramai yg perasan cantek kan..termasuk akak sendiri..kalau nak cakap dalam FB atau insta tu jangan cakap le..the king n queen perasan cantik semua ada...sebenarnya akak jelous dengan kecantikan uollss tu.. akak rasa cam nak simbah air panas je kat korang...

tadi akak ada baca harian metro..seorang gadis di kecam sebab buat muka kiut dalam tv akhirnya di cerca rakyat Malaysia...

masa kat berita tu akak ade tengok..masa tu majlis Felda apa thah..ada pak najib dalam tu..tetiba camera focus pada budak pompuan ni buat muka kiut ..kenyit2 mata dan lambai2 manja...


 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Tuesday, 25 July 2017

X payah nak LIVE sangat lah...

first and formost akak nak mintak maap sesangat kalau post kali ni buat orang marah..pendapat kak senduk hanyalah pendapat peribadi dan tidak berkait dengan mana2 manusia sekeliling...

akak perati sejak2 ada button LIVE kat fb and insta ni..kemain lagi semua nak buat live yer..segala bagai live..live tengah makan..live tengah event dan banyak juga live makap tutorial...

adakah ia perlu?.. jika ia menguntungkan dua belah pihak..ok kot..tetapi kalau hanya LIVE nak tunjuk cara mekap..sila pastikan hasilnya kebabom ...betul x? kalau sekadar melepaskan cirit di tangga baik ko pi cebok je...

ari ni akak nak kupas tentang live makeup yg di buat oleh amatur dan bukan MUA yg mmg hebat..

bukak je FB ada Live..yg penting sebelum live ada notification seperti ini.." malam ni rasa nak buat live lah..tutorial makeup..ada yg nak tengok x?"

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Monday, 24 July 2017

sabun viral.. dari kuali ke princess dengan pantas

hey uollss..kak senduk backkkkkkkk...

thank atas doa dan kata2 semangat uollsss tempohari..akak down sangat uoll..but now i'm back to my own feet..

so thank jugak sbb ada hamba allah yg telah bagi akak laptop untuk akak pakai....

so ari ni akak nak cerita pasal sabun viral!...sabu apa.. sabun bumibime tu le...tahap viral dia melampau tau..sabun2 je trus puteh katanya.. maka impian gadis2 dan teruna berkulit bontot kuali yg ingin menjadi puteri dan putera salju akan terlaksana uollss..

 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA

Monday, 17 July 2017

Siapa kak Senduk?

Siapa kak senduk?

Org kata jgn luahkan isi hati kat media social. Nanti org cerca.. Tapi kita menulis sekadar untuk catatkan apa yg terbuku di hati.
Ingat jadi org bernama kak senduk ni best ker. Nope..x best.. Tu jawapan saya. Sebab apa. Saya x punya apa2. Sekadar nama kak senduk yg pernah hiburkan dunia blog dulu. Cerita2 lama dalam blog hanya sekadar pengalaman yg di kongsi bersama untuk gelak tawa kawan2 dan pembaca.
Org sentiasa ingat yg kak senduk ni sentiasa happy go lucky..dan happy saja. Tapi kak senduk cuma nama pena. Nama dan karektor baru yg di cipta bagi melegakan apa yg sentiasa terbuku di minda. Apa yg rasa di hati.
Kak senduk x punya kereta besar. Kak senduk x kaya. Cuma bergantung nasib pada jualan online yg kadang di ketawakan oleh kawan2. Cuba sedaya upaya dan segala daya pikir dan mencuba untuk mengubah nasib.
Dulu saya kerja di sebuah syarikat. Nearly 7 years. Saya harap my life will be ok. Tapi tidak. Lepas berhenti saya cuba cari banyak kerja. Tapi mungkin my qualification , pengalaman dalam bidang tertentu x beri saya nasib yg baik. Maybe my character pun x meyakinkan org. Tapi i do my very best untuk cari kerja yg layak bg saya.
Lepas x berjaya. Saya cuba nasib berniaga online. Biasa lah meniaga one day u untung the next day belum tau lagi.
After a month saya berhenti kerja abah meninggal. Satu lagi beban saya kena tanggung. Dulu saya yg bantu family. Tapi bila kerja sendiri. Kadang2 apa yg nak masuk mulut pun terlepas. Tapi nasib saya masih baik saya duduk rumah mak saya dengan adik saya.
Persepsi org bila kerja sendiri ni lain. Jika kita maju org puji..kalau sekadar suam2 kuku2 org pun benci. Jgan kata kawan2 keluarga sendiri pun menyampah.
Tapi saya cuba lagi. Jual makanan, jual baju bundle. Jual apa yg boleh dijual untuk kelangsungan hidup. Tapi nasib saya masih disitu.
Sekarang genap 1 tahun 3 bulan saya mencuba nasib survive dengan kerja sendiri. X mudah. Jangan jadi macam saya.
Bila berblogging..banyak cerita2 kelakar..cerita cerca mencerca... Org suka..nak lagi nak lagi..
Pernah satu kali tu saya ada tulis pasal satu produk wanita ni. Bila makan kuar itu lah ini lah.. Agak lucah.. Bila saya tulis semua sokong.. Ramai juga stokis produk tu yg marah dan cerca saya..
Tapi one day owner peroduk tu add saya di facebook. Baik orgnya.. Saya hina produk dia..tapi dia balas kebaikan pada saya.. Dia pos barang pada saya. Dia bg produk dia pada saya.. Bg tips..
Bila saya kluar pulak..ramai yg kenal saya..tegur..katanya cerita2 saya kelakar. Bila cerita saya kurang caci maki..mereka kata kurang kick..
Bila saya pikirkan.. Org kenal saya kerana mulut dan tulisan saya yg buruk..caci maki.. Cercaan ..carutan.. Apa dah jadi pada saya. Saya x nak org kenal kak senduk sebagai mulut jahat. X nak..
Ini lah sebab nya saya berhenti berblogging. Saya mmg minat. Saya suka buat org ketawa..
Saya cuma ada hp lenovo yg org x nak pakai. Saya beli waktu hp note 1 yg saya beli rosak lepas guna 4 tahun. Bila kengkawan tayang hp yg bertaraf bintang..saya hanya jeling. Dalam hati berkata " xpe ok je hp murah pun murah lah. Janji ada kan". Nak betulkan laptop yg saya beli 9 tahun lepas x mampu. Apa lagi nak beli yg baru.
Legakan hati. Tapi jelous mmg ada. Saya usaha. Tanamkan niat utk lebih maju. Dalam diam saya mintak kerja di 7 eleven dan speed mart. Tapi x bg tau sesapa pun. Tapi keputusannya cuma krik2 saja.
Xpe lah usaha lagi.. Saya terus buat online busines. Saya buat dropship. Jual mop, jual penyedut blackhead jual macam2 lagi. Walau ada org kata saya ni manusia xde masa depan, saya cuba juga. Saya yakin kalau x hari ni mungkin akan datang saya akan senang. Tu tuhan saja yg tahu.
Kawan baik saya cakap jangan putus asa.. Yer betul.. Tapi nasib saya saya saja yg tahu. Nasib saya x sama macam yg lain.
Saya x suka bukak facebook sbnarnya. Sebab banyak cerita2 gembira dan cerita org kaya dalam tu. Bukan x terima hakikat. Tapi x nak sedihkan hati ni. Tapi saya buka juga.. Komen2 skit supaya org x kata saya sombong. Saya bukak juga sbb saya nak jual mop dalam facebook.
Ramai ingat kak senduk ni senang..ada banyak duit. Ada hidup yg hebat..ada kerja yg tip top.. Tidak.. Itu hanyalah khayalan. Saya org biasa . yg mampu untuk teruskan hidup walau kadangkata tertekan.
Saja juga ada tanggungbjawab yg saya harus laksanakan. Apa yg saya nak adalah kelapangan hidup. Senang makan senang pakai..bayar hutang skit.. Enough. X kaya sgt pun xper.
Saya cuba jadi seceria mungkin. Tapi gelora dalam dada ni sendiri yg tahu. Kadang saya bertanya sendiri. Kenapa nasib saya x sama macam kawan2 yg lain. Saya juga pernah cuba apa yg kawan2 saya buat. Tapi x menjadi.
Org cakap jangan pandang pada kejayaan org lain..pandang juga pada kesusahan yg org lain hadapi. Mmg senang kita cakap, tapi bila kita yg alami x kan nak pandang pada org yg lebih susah. Kita nak senang kena lah pandang pada kejayaan org lain.
Banyak peluang yg saya nampak di dalam facebook. Tapi semua peluang tu semua kena bayar. Yer lah zaman sekarang ko nak terkincit pun kena bayar kan. Saya tengok saya perati dan saya cuba buat. X semua benda kita boleh buat dengan mudah. Kena ada tunjuk ajar kan..
Entahlah.. Rasa macam putus asa.. Tapi belum lagi. Kadang tu rasa nak tinggalkan puchong ni. Pegi tempat lain mulakan hidup baru. Tapi mampukah aku. Ada duit ke aku nak berhijrah.
Xde kerja org benci xde duit pun org benci. Betul kan..
Tapi saya cuba tenangkan hati ni. Cuba lagi..dan cuba lagi..insyallah..kalau bukan hati ni saya senang..insyallah satu hari nanti.
Mungkin nasib saya adalah balasan atas segala caci maki..cercaan pada blog dulu. Org yg teraniaya doakan kita. Rezeki kita tertutup. Nasib malang.
Saya mohon maaf jika saya sakitkan hati mana2 pihak. Maaf setulus hati.
Doakan kesejahteraan saya. Doakan saya rezeki saya melimpah ruah. Amin.
Terima kasih.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...