jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 13 January 2009

bahasa2 akak untuk difahami

wah ade silent reader akak nak akak buat satu entry tentang bahasa2 yang akak gunakan dalam blog akak...jangan risau uolss sebab akak akan kuarkan satu kamus terbitan BBP kamus dewan bahasa bahasa bapok jilit pertama...nanti beli ek...

yer lah sian bloger yang selalu baca blog akak yang x paham ape akak taip...untuk pahaman semua lets akak bg sedikit kata2 cercaan bagi memahamkan manusia2 yang sedikit bebal lagi dunggu ni...
so lets blaja bahase uolssss.....

1) Dinch - bermaksud tidak..." dinch boleh bagi tau uolls"
2) hanjs - hanjeng @ anjing ... "ko mmg perangai macam hanjeng"
3) Propa - Propaganda..."ko jangan nak propa ye uolss"
4) Gerga - Gergasi..."dah lah badan gerga ade ati nak pakai dress"
5) Child Fish - Anak ikan- remaja2 yang comel ..."wah sungguh comel anak ikan itew..."
6) kendu - hensem..." kendu betul mamat tu merembes akak"
7) merembes - berair or meleleh... " merembes akak ngok jantan ensem tu"
8)warok - buruk @ hodoh ..." yer lah akak kan warok lain lah ko tu meletop"
9)Meletop - cantek, hebat, hensem ....."wah semalam kak cam dapat jantan meletop ok"
10) cik gayah @siti rogayah - gay ...." eleh macam akak x tau yang dia tu cik gayah"
11)Yenna - india..harus cover uolss nanti kena sepak .."ko cakap belit2 lah macam yenna"
12) Cikcur - melacur..hey uolss x cikcur ke malam ni"
13) Dintis - xde duit...." mak x leh kuar lah malam ni mak dintis"
14) Cikki - laki or suami..."datang ngan cikki ke uolss?"

cukup tu dulu..kalau x paham ape2 perkataan sila nyatakan di blog chat kat tepi tu ---->
insyaallah akak akan jawab...ok uolsss..cau dulu...

Let's SHOPPING Uollss!