Tuesday, 31 March 2009

Ensem + Bau Badan = FAIL

lunch semalam akak telah merempit ke syarikat insuran nak renew roadtax...lepas sattle sume perut lapar lak...al maklum lah perut besar cam labu ni harus isi ketika ia telah berbunyi uolss...teringat lah pulak kat sebalah bangunan tu ade kedai makan...so akak ape lagi catwalk ala2 supermodel trus pi sane...

lauk banyak dah habis tp ade gak lah yang tinggal..then akak trus ternampak asam pedas ikan pari..lauk baru panas lak tu..feveret ni ollss..ape lagi dengan segera akak menyudu ala2 platipus dan cari tempat untuk membedal semua nasi td...

akak nampak port baik punya ..satu tempat kosong...sebelah meja couple yang pakwe dia hemsem giler...harus lah duk situ kan..leh lah akak makan sambil hembus2 mandrem kat pakwe ensem tu...mane lah tau pakwe dia akan beralih arah pada akak yang cantek ala2 wan chik daudni...then amik tempat and trus nak mula makan..sebelum doa makan sempat jugak akak doa supaya akak bertemu jodoh dengan mamat ensem sebelah meja akak ni...oooo giteww sempat nak celah bedah ni...

demi rupa paras mu yang ensem..ketiak busuk pun xpe..janji aku ade bf ensem..ko ade ke...

then akak mula membedal nasi tu..tetiba hidung akak bau lain macam je...ape yang bau sial sangat ni..bau cam tapai yang di gaul dengan ikan masin...korang bayang kan lah...busuk sial...akak cari2...then akak tengok pakwe makwe sebelah akak ni siap makan bersuap2..awek dia x lah lawa mane..kalau di bandingkan dengan akak..cantek lagi akak...raut wajah dia seolah2 salah cetakkan nya..mesti mak dia mengandung dulu suka mengata muka orang tu...tu pasal muka pompaun tu warok...(nada jelous) ..sambil makan tu angin bertiup sepoi2 bahasa gitew...

oh tuhan sungguh busuk..sah2 ade syaiton di sini..lets simbah holly water..

oh tuhan..bau ape ni...rupanya bau badan mamat ensem td...akak rase bau dia fuyoooo mmg azap..cam bau tapai campur ikan masin then korang makan lepas tu korang cirit..bau tu lah...busukkkk...akak ngok leh plak makwe dia tu terkepit2 tersengol2 ngan mamat tu....dasar pompuan desperate..mesti ko pikir..biarlah ketiak or bau badan busuk...janji ensem....ko mmg najis ok...tu ah dia kalau bercinta..bau ketiak busuk pun leh jadi bau Raplh loren gitew...


akak rase bau busuk dia tu leh buat orang mati..muka je ensem tp pengotor n x jaga penampilan langsung...dr akak bagi markah 100 td akak trus tolak jadi -5000.... tu dia..fail habis lah..pompuan tu bongok agaknya...akak ingat akak je bau..rupanya semua orang ngah makan kat situ pun perasan...trus akak x abis makan...bangun n basuh tangan...

nyah yang ko selubong bagai tu nape..ko ingat dengan selubong tu orang x dapat bau ke mulut ko yang x gosok gigi setahun tu...sah sah selubong ko tu akan reput di makan gas mulut ko nyah...

waktu akak basuh tangan tu ade sorang akak tu basuh tangan gak..dia cakap kat akak " adik duk kat sebalah budak berdua tu yer...x bau busuk ke..kuat betul bau badan dia..macam bau bangla"...lantas akak menjawab.." akak tak tau ker saya hampir termeninggal td..."...akak tu gelak bagai nak gila dengar jawapan akak...hanjeng tul akak ni tau...cover gelak sikit ok..dah lah gigit akak tu rongakl sebatang...opsss

akak cadangkan mamat ni dijadikan perisai utama untuk memerangi israel lah..bawak pi israel..then suruh dia kepak2kan tangan dia cam burung..pasti bau dia merebak keseluruh israel..mau mampus semua israel tu ok....

ape lagi dah bau cam pantat tu akak bangun and lalu sebelah mamat tu ...akak cakap "..eee busuk betul...macam bau cirit"..then mamat tu pandang akak slek je..mampus lah.... dah mmg ko busuk..akak cuma bercakap benar je...

nota kaki: tapi mamat tu kalau di berus, di sental. di hempok2, direndam ngan klorox ngan softlan setahun tu..mau elok jadinya tu...sayang sayang...(tetap kan nak jugak.)


Monday, 30 March 2009

surat untuk kak senduk


KeSisi Kak Senduk,

Saya telah menganggap Kak Senduk macam Pokok Tanaman saya sendiri. Oleh itu, setiap hari saya akan mengikuti perkembangan Blog Kak Senduk (termasuklah perKEMBANGan badan Kak Senduk juge) Errkk!!
Sepanjang saya mengikutinya..(diantara dua tadi..), saya telah terpikat ngan Kancil Idol yang pernah diWawarkan Kak Senduk satu ketika dahulu...Iskk..Iskk..Alangkah Happynya saya pabila pertandingan itu diadakan..owh! owh!..Walaupon tak dapat ikott serta (sbb penganjur xbagi org luar ikot kan ? kan ? kan ?..xbaek tauu..) saya ttp menyokong pertandingan tersebut. Almaklumlah teringin nakk tengaok Kak Senduk kecutt camnerkan? Hehehehe..

Namun, hati saya sedeh tau, tatkala Program itue Dinch jadi (pinjam ayat satt..).
Bagaimanakah saya nak dapat tgk Kak Senduk kalah, klu pertandingan tue bangkrap???? uwaaa..!!
Lalu, saya yang secara xlangsungnya mengikuti pertandingan itu secara core2 (pinjam bhasa hindustan satt..), pon telah mendapati berat saya naik 2KG tatkala pertandingan itue tenggelam!!! Uwaa..!! Sedeh tau..org penat2 diet..bagai nak rak tolak itue...tolak inie..last2 naik 2KG!!

Saya ngan tiba2 mengambil langkah Berak Obama yang telah pon berjaya menipu berjuta2 rakyat Amerika itue..Saya buat kempen Uollss..!!
Kempen saya bertajuk "Say No to Foods at Night!!"
Saya rase Kak Senduk ponn dah tau tujuan ape kempen ini dibuat kan ? kan ? kan ?
Sokongla Kempen inie Kak Senduk...Tebuslah kekalahan tanpa bertanding mu yang lepas ituee..

Jomla..Jomla..Kak Senduk & uollss sekalian...Jomla join kempen ini..
Saya tidak menjanjikan apa2 hadiah...
Saya tidak menjanjikan kejayaan Xpress..
Tapi, jika Kak Senduk & Uollss sanggup mengikuti kempen ini, saya yakin satu perkara akan terjadi...iaitu:
PERUBAHAN!!!! CHANGING UOLLSS!!!

Sekian.
Masa Untuk Menguncup!

Andy Abdullah la Uollss..
http//ndabdullah.blogspot.com



hye andy,

terima kasih kerana mengemail akak berkenaan kempen "Say No to Food at Night"..akak amat berbesar hati kerana uolss sanggup ajak akak join bersama kempen ini..adakah uolss nak jadikan akak duta kempen ini...kalau nak amik jadi duta harus kena bayar royalty uolss..sebab itew adalah syarat2nya...andy juga ada mengatakan akak ini ibarat pokok tamannya sendiri..

oleh itew mari kita menggunakan kata ganti tumbuhan untuk menjawab soalan andy tadi...kalau tumbuhan akak telah memilih buah sentul sebagai ganti diri akak...ops jangan lupa oleh kerana uolss agak tembam2 so andy akak gantikan dengan tembikai...

sape yang bangang tu..ini lah buah sentol uolss

di sini akak sentol nak bg tau tembikai...bukan niat akak sentol nak saje2 je lupakan kancil idol itew...tp ini arahan penaja pertandingan si petai...petai telah membatalkan pertandingan kerana sebab2 tertentu...sedangkan akak sentul amat gigih mengancilkan diri...mmg brengset tul si petai tu tau...tau tau je si petai telah berada di kenya atas urusan kerajaan katanya..

akak sentul tau yang tembikai amat gembira kalau dapat join pertandingan ini kan..tp syarat pertandingan kancil idol adalah mengkehendakan hanya tumbuhan exotic je yang leh join..so uolss tembikai x leh lah join...dan tembikai juga mengatakan yang tembikai ingin melihat kak sentol kalah..hanjeng ko kan..kak sentol gigih tau...

sampaikan kak sentul telah mengugut mak kak sentol supaya membuang segala bekalan karbohidrat di dalam rumah kak sentol..so family kak sentul hanya memakan kekacang je uolss..so weolss dah jadi cam arnab uolss....kak sentol berbasikal bagai nak rak sampai basikal itew roboh uolss...ujung kak sentol dapat arahan pertandingan di batalkan...sentap kak sentol....oleh kerana kak sentol telah sentap dengan si petai kak sentol mengadakan sesi suap mensuapi dengan kak labu panas...

sebab kancil idol di batalkan..kak sentol ngan labu panas sering mengadakan sesi suap mensuapi...

kak sentol x nak kembali gajah balik uolss kak sentol serik dengan cacian semua anak2 buah2an yang meneugur betapa gajahnya kak sentol..mestilah anak buah2han itew nakkan buah2 yang kancil je kan...kak sentol pun nak anak buah2an yang comel2 dan tidak gemok..tp satu bahagian je yang kak sentol suka bila ianya gemok..bahagian ini!

akak cuma suka gemok di bahagian ini sajorkk.....oh pengsan...

kalau tembikai nak tau...selain kak sentol yang kecewa sebab pertandingan tu di batalkan ade lagi tumbuhan yang amat kecewa..sape lagi kalau x si brokoli...brokoli amat kecewa sebab dia dah berapa lama berdiet sampaikan nasi pun dia lupa nak eja dan lupa rupa bentuk nasi..kesian kan...dia mmg beriaya nak menang hadiah kancil idol itew..mungkin kak brokoli nak guna duit kemenangan untuk melancong ke luar negeri agaknya...ujung2 adoooo...begitu juga dengan cik kerdas..dia pun x makan..siap hirup bertong2 air daun inai sampai rupa dia dah merah cam inai dah uolss...sian dia...sabar yer kerdas...

kak sentol sekarang ni dah makan bagai nak gila dah...x diet dah...so bila tembikai nak buat kempen ni..kak sentol amat berbesar hati nak join...tp semalam bila kak sentol jumpe kawan lama kak sentol..dia kata kak sentol dah kurus dan slim macam supermodel..adakah kawan kak sentol itew propa , buta or mmg betul kak sentol mmg dah kurus...trus feeling kancil...

tp ape pun cik tembikai...kak sentul akan mengajak kak nangka (mengajur gajah idol), kak brokoli, si petai, labu panas dan semua tumbuhan yang ada ikut kempen tembikai...tembikai sabar yer..sebab tembikai ni kan penyejuk dikala panas..kalau ngah panas minum air tembikai kan sedap uolss....

semoga tembikai tabah menghadapi rintangan hidup..setakat naik 2 kg tu x mendatangkan hal lah..kalau nak di bandingkan dengan kak nangka yang beratnya sekali naik 5 kilo tau..tp dia tetap cool dan menganggap kegemukan itew sebagai satu feshion...syabas kak nangka...

semoga kita bertemu di lain siaran...jumpe lagi...

yang benar,
Siti sentol
(setia usaha kela buah2an exotix kenya)

gelap?.....ade aku kesah

sumer orang duk sibuk le nak padam lampu bagai pada sabtu lepas ....sampai mak akak pun sibuk tutup lampu sambil layan akedemi fantasia...kata earth our katanya kan...

sume orang duk pung pang tutup lampu bagai..tp akak ngok banyak je yang bukak lampu ...x pedulik pun..ade jiran akak tu riuhnya macam menteri nak datang umah akak je ..bila akak selidik rupanya dia duk sibuk promote tutup lampu kat seluruh penduduk kampung...gigih tul ko pakcik...

sejak pakcik hidup pakcik tak pernah pasang lampu uolss..umah pakcik pakai pelita sajork uolss..tp yang penting pakcik ni buta..perlu ker lampu bagai uolss

eleh baru tutup lampu and bergelap sejam je dah kecoh bagai nak gila...dia tak tau ade kawan akak tu dah dua minggu bergelap tutup lampu...amboi ko..awal benor ko buat kempen earth hour ni ek..ujung baru akak tau..rumah dia tutup lampu sebab telah di earth Hour kan oleh TNB sebab x bayar bill..sian ko nok...ape kata ko kekalkan je earth hour ko tu sampai bila2..pasti gempak nok...patutnya akak rase kawan akak ni lah orang paling layak jadi duta earth hour...

dengan lemah dan syahdu kawan akak cakap...biar lilin je menerangi malam ku...

bila akak tanya ko selesa ke bergelap sakan ni uolss...jawapannya walaupun gelap mak ade nur dalam jiwa mak yang dapat menerangi segala kegelapan...mak redha menghadapi segala cabaran yang mak hadapi...amin.....berdebar akak mendengarnya..tahniah akak ucap kan kat ko...


ape pun ini semua nak sokong kempen pemanasan global..bagus tul..akak sokong uolsss....akak pun mmg selalu tutp lampu malam2..lagi2 bila ade orang teman n peluk2 akak..ahaksss...

Wednesday, 25 March 2009

burung hampir terlepas terbang...

hello uolsss senduk kembali uolsss...ape kabar semua...rindukan senduk..sorry ek akak terimosional ala2 neng yatimah pada entry yang lepas...biase lah semakin tu semakin sensitip lah gamaknya..cuba tengok hotmama..kan sering sentap..sebab ape sebab dia kertu uolss....opss....

tp yang penting hotmama tetap feeling muda uolss.. yang penting hotmama membuat statement berani mati uolss yang mengatakan wajah dia macam " kanak2 yang cubby uolls"...berdebar...akak rase kata2 tu sesuai di gunakan oleh hotmama kalau dia masuk AF8 nanti..."Vote for Hotmama!..kanak2 yang comel"...yer comel sangat muka ko nok..kalau mak terjumpe ko dalam gelap akak rase pasti akak termeninggal...

comelkan i...kanak2 yang cubby katanya

ops back to real story...siang td akak pi giant sebab bos mak suruh beli barang opis...air minuman katanya...so sampai je akak trus masuk..tetiba Cip-Ap akakbersiol..nak kencing uolsss..ape lagi catwalk versi laju2 trus masuk toilet...lepas membuang betul2 kan rambut...touch up skit2 trus kuar...

ramai gak tengah2 hari kat giant ni..so akak pun catwalk lah ala2 Datin paduka di dalam giant dengan muka kekwat dan perasan chantek...lantas ade betina tengok akak jeling2...so dengan angkuh akak trus jeling balik..then dia senyummm..lantak lah kan...

then dengan pose2 mak datin akak lalu depan kedai emas..so kat window display dia ade cincin and gelang bagai..akak pose lah tengok emas tu...konon2 macam banyak duit je pi tengok emas...walhal dintis...semua orang tengok je akak yang ala2 pose kelas ni...ujung2 kat window display tu akak nampak suar akak tidak zip and siap ade baju terkuar dr lubang zip suar tu...

tidaaaaaaakkkkkkkkk!!!!

ops...malu uolsss ..patut lah akak rase angin je..rupanya burung kakak tua akak nak lepas terbang sebab sangkar terbuka...ape lagi terkepit2 akak trus zip and masuk dalam giant..malu tul rasenya...yer yer akak pose ala2 mak datin ujung2 zip x tutup...

terbang burung terbang....

ape lah akak ni..dah le bapok...zip x tutup pulak..pastu leh pulak pose2 berangan mak datin ni..hudoh tul...keji keji...

setapak ke hadapan

hye uolsss ...sempat gak akak update tengah2 malam ni..kebetulan anak buah akak tido umah akak..so akak lanyak lah laptop dia...


anyway thanks to all of u yang wish birthday kat akak...so akak melangkah setapak lagi ke hadapan..sekarang akak officialy 28 years old...tua dah akak..dulu waktu zaman2 18 tahun sering akak tertanya2 ape lah akan jadi or rupa akak bila dah 28 tahun nanti..but now the the day has come..and this whay i am today...and akak kena teruskan hidup yang masih jauh...

the best birthday present that i got is..i still have all my family and all my best best friends around me...u are the best...akak syukur di kurniakan umur yang panjang dan sihat tubuh badan...alhamdulillah...akak harap tahun ni akak kan lebih matang..dan lebih sedar diri...

to CW, hafiz, kak cam, hotmama, farokh, haizat, Ali, baby bee, kak bed, tona, pojie and yang lain2 thanks a lot sebab jadi kawan akak selama ni...terima kasih..korang lah hadiah yang paling bermakna selain keluarga akak...korang lah hadiah paling mahal dan tiada tandingan yang pernah akak dapat...akak gembira dapat korang semua sebagai kawan...akak tahu yang akak ni kadang2 terlalu out spoken kan..tp thats is me...sorry kay...i love uolsss...to uoll akak mintak maaf kalau akak ade terkasar bahasa akak mohon maaf..kalau ade yang terkecil hati akak susun sepuluh jari...suka duka yang akak lalui bersama uolss akak amat2 hargai hingga akhir hayat...

terima kasih Allah sebab kurniakan keluarga yang memahami akak... thanks mak dan abah.....sebab paham anak lembut macam senduk ni... mak ngan abah banyak pekak kan telinga dengar orang kata pasal senduk..senduk janji senduk xkan sia2 kan uolss..u are the best parent in the world...to long, kak intan, kak nana, abang fathul, abang man, akak amy and ayien...u are my heart and soul..u are the best brother and sister i ever had...maafkan senduk kalau senduk ade buat silap..senduk tahu senduk x sempurna macam orang lain..tp senduk akan cuba berubah..percaya lah...

and to all blogger out there a million thanks to u all sebab sudi sokong akak di mase susah dan gembira akak...thanks uolsss..walau pun kita x pernah jumpe tp korang sering dekat di hati akak...insyaallah kalau ade rezeki dan umur panjang kita jumpe ek...

sedang akak taip ni akak x perasan yang air mata akak mengalir...sorry for being a bit emotional... mungkin ini lah yang di katakan air mata kegembiraan...mmmm...kenape akak gembira..sebab akak ade uolss semua di sekeliling akak.

all of u adalah hadiah terbaik yang pernah akak terima..thanks uolss i love u..

Tuesday, 24 March 2009

Takut uolsss

hari yang membuatkan kak senduk termenung dan gementar


Created by OnePlusYou

ape lah hari tu ek...berdebar uolsss

2000 bahagi 20 tolak 45 tolak 25 tambah 15 tolak 21 tambah 4

takut uolss......

ape yang akak takut agaknya yer?


Saturday, 21 March 2009

tayar or tayar uolsss!!!!!!

ayooooo geramnya akak...tengah ujung2 bulan ni mmg banyak tul dugaan...tayar kete lak buat hal uolsss..geram akak dua2 lak tu...mula blah belakang blah kiri pancit je..dah satu keje nak kena pam..jap jap pam...pancit balik....dah macam kerja rutin lah pulak...geraammmm uolsss..akak syak dia bocor...dah lah pulak orang kat petrol pam tu gelakkan akak sebab menjadi pelanggan tetap mengepam tayar di pagi hari...mesti orang tu kata bongok betul pondan ni..dah tau tayar bocor pi lah ganti baru.....masalahnya akak tengah dintis bagai nak gila....nak sampai ujung bulan pun ala2 manja je..ape lagi nak tukar tayar uolsss...trus termeninggal akak uolsss....harus kah akak pose2 ayu depan kedai tayar dengan harapan di beri satu tayar percuma uolss?


bila akak tukar ngan tayar space pun cam tu gak..rupanya ari tu abang akak pakai kete akak pastu pancit dia tukar ngan taya space..dia x bg tau....walau pun ala2 bocor tayar tu akak tetap guna uolsss dan memandu dalam keadaan rempit uolss...setiap 6 jam sekali akak kena pam..wah siap tau jadual pam ni kan...gitew....


fenin uolss fenin...

dah kalau nak pi mane2 akak kena pikir 2-3 kali sebab tayar yang manja ni...mesti korang pelikkan..kenape x tukar je..bape sangat lah tayar kancil kan..maslahnya uolss akak ni DINTIS uolss..kan tengah2 bulan ni..selalu jadi macam ni tau..mmg menguji kesabaran...so sebagai solutionnya akak bawak pam tayar yang manual tu letak kat bonet..tiap kali benti kena pam..

pernah jadi ari tu dia leh plah kurang angin waktu akak perjalanan dr bukit jalil ke puchong...tengah2 highway lak tu..dah rupa bangla akak mengepam tayar tak tepi jalan...lupa dah perasaan malu semua..janji akak leh jalan balik kan...ade lah 3-4 kete benti tanya akak ape masalah..yang penting semua bg card tanya nak tarik kete pi bengkel ke x?...hanjeng tau...lain lah kalau benti membantu kan..ade pulak tu kete siap jerit " auuuwww tayar pancit nyah"...sial tul jantan tu...membara je...

sedih kan kak senduk ni...adoiii azab tul....korang mesti bijak kan..agak2 bape hengget tayar kancil ek..yang baru bape?..and yang second hand bape?...dapat tukar yang second hand pun jadi lah kan...kalau gaji or awal bulan akak tukar lah yang baru....lagi satu..kat kedai2 tayar yang biase tu ade ke jual tayar second hand ke?....malu lah pulak kan....kalau mahal maknanya ujung bulan lah jawabnya akak tukar...tunggu gaji...sekarang ni xdapet den nak nolong....ape pun konsepnya mmg ujung bulan lah uolss..sebab akak dintis..tamat.


Friday, 20 March 2009

Bicara aurat bersama ustazah Siti Maziathul Senduk

hey uolsss arini kita nak berbicara pasal aurat yer uolss...sebenarnya akak opsss silap..ustazah x heran tengok masayarat kita sekarang x tutup aurat...itu antara dia ngan tuhan...so ustazah x nak lah marah..kita hanya boleh menasihati kalau mereka ikut kita sama2 dapat pahala..kalau tidak kita dah laksanakan tanggung jawab uolssss...

ok Definasi aurat dari segi bahasa ialah kekurangan. Dari segi syara' ialah sesuatu yang wajib disembunyikan dan yang haram dilihat.

Menurut pendapat ulama' Syafi'i, syarat penutup ialah sesuatu yang tidak menjelaskan warna kulit, sekalipun menggunakan air yang keruh atau tanah. Tetapi tidak boleh menggunakan selubung yang sempit dan keadaan gelap sebagai penutup aurat. Menurut pendapat mereka juga, penutup mestilah suci.

so paham ker tidak uolsss ape yang di tulis di atas...ustazah dapat petikan itew dalam sebuah buku agama yer...so disini kita leh paham yer uolss yang secara lazimnya yang kita ketahui aurat lelaki adalah dr lubang pusat yang comel itew hingga ke paras kepala lutut...dan bg perempuan semua bahagaian tubuh kecuali muka dan tapak tangan....

so ustazah nak tanya uolsss kalau pakai baju kebaya ketat jarang tp pakai tudung bagaimane uolss?....kalau itew samalah di umpamakan seperti memakai bikini tetepi memakai tuduk..look very fashionable yer uollss....hukumnya salah lah yer uolsss ...paham ker tidak uolsss?

kepada pompuan2 kat luar sana yang sering menemani boyfriend pergi main futsal itew berhati2 yer...pastu uolss akan ternampak kelengkang pakwe uolss kan..harus ternampak jantan2 itew punya badan dan peha yang putih melepak itew uolsss...maksudnya disini HARAM uolsss haram...

macam tengahari td waktu ustazah nak pi makan tengahari..ustazah telah bertembung dengan sekumpulan gadis yang cantek2 kuar lunch..sorang tu pakai kebaya dengan tudung ala2 indon yang beribu pompuan pakai tu...

Thursday, 19 March 2009

Kisah mencekik Pizza uolss!

korang ingat x no special delivery Pizza Hut?...ape yang akak ingat ade lah 755-25-25 tukan..sebab iklan dia dulu mmg popular kan..tapi sekarang dah 1800 bla bla kan....


kesahnya begini ..semalam lepas abis meeting akak lapar lah sangat..setelah air liur di gunakan untuk melancarkan percakapan akak di waktu meeting itew..(walhal senyap je ni hahah)..then CW ajak lah akak pi makan..mula2 nak makan chicken rice shop..tp ujung kitorang tukar pi pizza hut..akak ni bab makan mmg suka uolss...ape lagi lets lah

eh kata nak kurus kan...ape dah jadi pada kancil idol?...DI UMUMKAN DISINI PERTANDINGAN KANCIL IDOL TELAH DI BATALKAN KERAN SEMUA KANCIL TELAH MENJADI GAJAH DAN PIHAK PENGANJUR TELAH MELARIKAN DIRI KE KENYA BERSAMA HADIAH KEMENANGAN....HARAP MAKLUM.. TP UOLSS...NANTI KAK BED NAK BUAT GAJAH IDOL...SAPE NAK JOIN?

ok back to the story...ok sampai lah akak ke pizza hut itew...dengan gaya2 berangan model akak berjalan macam x jejak bumi ni trus catwalk kedalam...selalunya bila akak masuk pizza hut kat mane2 para pekerja dia sungguh baik dan layan kita bagus je..siap ade orang greeting bagai..tp pizza hut yang akak pergi ni kat giant puchong bandar puteri xde lah pulak cam tu..semua pekerja dia duk kat counter bayar tu berborak-borak...ape yang diborakkan tu mmg kuat..siap boleh dengar ape yang di cakap...citer pasal jantan lah pasal menggatal lah ..n ape thah lagi...

lets berborak versi menjerit uolss

yang betina2 pulak duk lah menggatal dengan peketja lelaki..seolah2 xde customer dalam kedai...siap bertepuk tampar ni..then satu kat ujung satu lagi kan ujung tanjung boleh berborak...muka masing2 buat bodoh je..lagi2 bila akak masuk..haruslah terkesima tengok akak ni bapok kan....


lepas order..akak n CW pun memulakan sesi propar mempropai sesama sendiri kan..kutuk ini, lawak ini, borak itew...then sorang staff datang anta sup...tp anta macam nak tak nak je..muka blur letak sup main campak je then blah..sedang duk menyudu sup macam itik..terdengar pulak dr kitchen pizza hut tu pekerja dia menyanyi lagu rock kapak sekuat hati...

trus akak teringat kumpulan may zaman rock kapak dulu

opsss ade live band ke uolss...bekali2 dia menyanyi...perluker menyanyi kuat bagai ni...then yang pelayan betina2 lain duk gelak n berkata " amboi sedapnya suara"..then gelak2...wah akak di kedai kak leha ke pizza hut ni...mereka x de policy bekerja ke?..bukan lah akak cakap pizza hut ni kelas..tp cara staff dia bekerja ala2 bekerja di kedai makan bawah pokok gitew...

ok CW lets eats this..( dengan gaya azizah mahzan)

yang penting duk mengumpat ngan CW ni pizza pun sampai..dengan ala2 feeling kelas ala2 azizah mahzan dalam spaQ ni akak pun mengangkatlah pizza itew ke pinggan akak..tup tup terbalik pizza tu trus jatuh ke bawah meja....ayoooo malu uolsss...trus akak pulak yang rase kampung...tu dia mengata orang..tup tup pizza menyembah bumi...adoi lahhh...nasib baik orang x nampak...si CW dah gelak macam orang gila dah...sampai ka CW nampak lebih gila dr orang gila...Larikkkkkkk

maintain..maintain..buat seolah2 x jadi ape je...hahahaah padan muka aku...tu lah tuhan nak balas sekejap je kan...nasib baik sepotong je pizza yang jatuh..kalau satu pan harus akak yang di terbalikkan oleh CW tadi..adoiiiii....ape pun service kat pizza hut tu mmg hanjeng sangat..akak rase layanan di kedai makan kak kiah adalah lebih baik dr pizza hut ni...

sebelum berambus tiba2 kami berdua terkesima melihat yang buat penghantaran (delivery) naik moto kat pizza tu ade lah seorang makcik...akak ingat dia cleaner..tp rupanya dia delivery untie ok...kan yang jadi delivery boy ni selalu mat2 remapit kan..sebab nak penghantaran cepat..tp di sini adelah seorang perempuan yang mencecah 40 an...ade kah makcik tu setaraf dengan mat rempit cara pemanduannya?...akak terus terkompius...

Wednesday, 18 March 2009

branded person ker?...

akak nak tanya uolss...korang suka tak barang branded?...korang ni pengumpul ker?...LV?...Christian Dior?...Gucci?..Guess? n thah ape2 lagi....adakah uolss kalau pakai jenama cap ayam kulit korang rase gatal2? or korang rase sampah kalau x pakai barang berjenama?

mmg akak akui kalau orang dah minat ape pun sanggup..sanggup ni ikat perut..x makan..simpan duit nak beli beg or barang2 branded...bg akak branded or tidak itew hak individu..akak x kisah pun..kalau ade duit belii..kalau x de beli je jenama yang cap ayam je..cap ayam pun kadang tu cantek gak..kalau pndai pilih...ia sekadar jenama je...lagi satu kalau muka dah terletak or pandai gayakan.. pakai cap ayam or cap lembu pun pun nampak meletopss uolsss..

ni lah kereta LV i..uolss ade ker?

kalau ko pakai spender victoria secret pun orang x heran..same je letakyer kan kelengkang jugak..terkepam dek bauan kelengkang kan...bukan letak kat kepala buat reben kan...so what the point kan..tp kalau korang rase berkemampuan ape salahnya...then ape guna pakai baju branded tp ko naik bas...same lah tu...pakai beg gucci mahal nak mampus katanya...tapi naik moto...kalau moto mahal xpe..ni..tu dia kapcai ala2 nak roboh gitew...yang penting sunglases guess dengan logo sebesar alam...so fashionable uolss...kenape beg harga ratusan or ribuan ringgit leh beli..ujung2 moto je ker ko naik..kenape x naik mercedes or BMW?...kalau ade pun BMW tp versi Bas MIni Wilayah.

x perlu lah adili orang sebab dia x pakai barang branded...macam ex-bos akak yang kat shah alam dulu yang konon-kononya branded sangat..muka banjar tp berangan kacukan inggeriskatanya...ujung2 sebut Guy Laroche menjadi "Guy la- ro-ce" (ikut ejaan)...and Gucci menjadi " gushi"..x ke bangang nama nya...sedih..berjujuran air mata akak....


ape guna beli barang yang berharga ratusan or ribuan ringgit then ujung2 dintis...ujung2 meleleh air liur tengok orang makan..ape kata ko makan lah beg ko yang ribuan ringgit tu..gigit sikit2 pasti kenyang uolss...ape guna beli beg coach yang ujung2 dalam beg tu penuh ngan lampin n botol susu anak..then beli beg or perfume yang mahal nak mampus then pakai setitik-setitik...kalau ko orang branded ko pakai je lah bagai nak gila kan..kenape nak simpan2...ujung2 itew je lah yang brandednya..pas minyak wangi tu dah abis ko balik lah semula pada minyak wangi tiruan sebotol 10 hengget... ade pulak tu kata beli beg Christian Dior katanya..original katanya..ujung beg tu akak rase kalau di jadikan beg plastik mydin pun x layak uolss....akak rase beg tu pasti di buat menggunakan kaki...pastu logonya pulak senget..dah ujung2 ko mendapat gelaran si CD senget sampai mati..rasekan...

kalau ade kemampuan pakai...klu x de buat bodo je..orang pun x kisah... yang sibuk2 berbannded tu je yang jakun...walhal orang lain tengok x heran..sah2 ko ni asal dr bukit...baru pakai LV original dah canang satu dunia kata dia orang branded..walhal beg tu ko beli season yang lepas dan di diskaun 90% kan...walhal itu je lah beg jenama yang original ko ade ..yang lain pakai yang petaling street...x pun beli je jenama cap ayam yang ade rupa2 beh LV tu kan...

i branded person tau..beg sampah i pun LV uolss...kelas kan...

then yang buat akak menyampah tu..konon2nya branded bagai..suka yang berjenama bagai ni..ujung2 ko naik proton saga (versi kereta kebal) or kancil ....pakai semua jenama branded tu ko pi shopping barang kat jusco or mydin...kenape ko x shopping je barang dapur kat mark & spencer ker...gitew lah perumpamaan..

cam tu gak lah kalau jenama2 hp tu...kalau kita cakap pasaj jenama CSl ker jenama yang agak hanj2 sikit..x nak katanya..geli lah..malu lah..cepat rosak lah...gatal telinga lah...ujung2 hp ko je canggih tp credit nan adooo...sedehhhhh

ape pun hak individu...kalau ade duit beli xde x yah buat2 ade ...pakai je jenama cap ayam pun ok je...orang akan pandang tinggi kat kita kalau budi pekerti kita ni baik bukan sebab kita pakai branded..kalau pakai barang branded pun perangai cam sial..bauat ape!...lupakan je lah peribahasa ciptaan orang melayu " biar papa asal bergaya" tu...x mati kalau ko pakai baju jenama cap ayam tu...ape yang penting orang nak tau hati ko tu cap ayam ker tidak?


p/s: nak tanya ni dah pi kira bape peratus korang sayang akak x..kalau blom sila ke entry selepas enty ni yer...

Tuesday, 17 March 2009

sayang akak ker tidak?




hey uollss....akak ade test lagi untuk uolss...letak name uolss kat situ and letak name akak (siti Senduk) kat ruang lagi satu...then tengok bape peratus..korang sayang ke tidak..pastu tulis kat comment...

sapa sayang akak paling tinggi bakal mendapat hadiah istimewa dr akak...ape lagi lets le uolss...

Saturday, 14 March 2009

Bidadara dari kayangan!

indah sungguh hari jumaat lepas..akak amat lah gembira...udara nyaman..suasana menarik...kenape akak gembira?....

hihih..kisahnya begini..dia adalah suplier satu produk yang boss akak beli...so akak lah yang kena prepare cheq untuk dia..then bos akak cakap ari ni dia nak datang collect cheq..so akak biase je lah..x heran lah kan...then semalam bila akak tinggal kat opis sorang2 ..dia call " hello saya dr company bala bla bla..saya nak datang ni opis awak anta barang..cheq dah siap untuk saya collect ke"...so ape lagi akak roger n out...

then dia sampai..pintu opis kunci so akak nak bukak lah pintu opis..tetiba uolsss akak terdiam..tangan akak terketar2...bibir akak terkunci...akak gigil uolss..hampir2 ter kincit....akak terpandang bidadara dr kayangan di hadapan akak...

ur my angel Dhan....

lantas akak bukak pintu sambil tune kan suara akak..dengan suara kepit tahap maksima dan manja akak menjemput dia masuk..akak rase suara paling woman lah akak pernah kepit..walaupun kalau dengar balik suara akak macam suara mesin tebu rosak....lantas dia menghulur tangan untuk bersalaman..lantas memperkenalkan diri nya.."hai saya Dhan..u sapa nama?...amboi sejuknya tangan"....mane tak sejuk uolss...menggigil ni...so akak pun melayan lah dia dengan ramah mesra bagai nak gila...

ape abang?...u tak nampak ker i woman ni uolss...nampak cam lelaki sangat ke i?...

then dia berkata lagi " abang ni riz kan ..encik R**** dah keluar ker?...lantas dalam hati akak berkata..."apa dia..abang?"..sentap uolss....walaupun akak dalam keadaan jantan mase tu tp ketahuilah Dhan bahawasanya saya ini perempuan..hati saya ini luhur seorang wanita yang lemah lembut.... mungkin awak nampak saya dengan uniform ni macam seorang jantan yang bawak lori..tp kalau awak lihat dengan mata hati awak..awak akan lihat saya adalah seorang gadis yang jelita, dengan kebaya nyonya nan ayu, dengan rambut sanggul dengan bunga ala2 Salwa Abdul Rahman...penuh dengan kesopanan dan kesusilaan...pa diaaaaaa....berangan ni..tp sebab kan ko tu comel..akak maafkan dia sebab panggil akak abang..sebab akak yakin suatu hari nanti dia pasti akan panggil akak cik adik or sayang...giteww....

percayalah saya ini adalah seorang gadis dhan..walaupun luaran saya macam pemandu lori..tp hakikatnya saya adalah sorang gadis jelita..

abang pun abang lah yang penting i fall in love with u...bedal lah...akak ingat lagi dia pakai baju warna meroon dengan vase kelabu, jean biru, pakai poshbag, bercermin mata bingkai berwarna maroon, rambut sikat kebelakang, tinggi orangnya...putih melepak...yang penting minyak wangi dia harum bak haruman dr kayangan..dia masuk je opis akak satu opis bau wangi...ohhh sungguh indah sekali...akak yakin sape2 tengok pun pasti jatuh cinta...asyik senyum je..adakah dia senyum sebab dia tengok akak ni pondan tak siap or dia pun dah jatuh cinta ngan akak...mmm tuhan saja yang tahu...

lepas sain cheq semua dia mintak diri..sebelum beredar dia cakap " nombor hp i ade kat resit tu ade kat resit tu..ape2 call i yer..mane lah tau leh kuar2 minum"...akak hampir pitam...dia ajak akak kuar minum..adakah ini benar?...

ape pun ko mmg cute Dhan...akak yakin suatu hari nanti kita pasti kuar bersama...walaupun kan..walaupun akak tau yang akak x kan kuar ngan dia kerana akak ni warok..tp cukup lah akak dapat kawan baru...bukan senang nak dapat kawan sekarang..so mane yang offer nak jadi kawan baik kita terima je...hopefully...

Friday, 13 March 2009

Laki orang ke laki Bujang?

mmm korang rase?...soalan ini x yah lah korang tanya pada kak cam..sebab korang sudah tahu jawapannya...walaupun kak cam selalu meminati suami orang...tapi soalan ini selalu pula bermain di pikiran orang lain..."minat ke laki orang pada kak cam?"...so itew hak individu lah untuk menentukannya..bak kata pepatah "tepok tetek tanya selera"...slera ke tidak...kalau tetek yang di tepok ibarat tetek pamela anderson.. mungkin ya..kalau tepok tetek yang sekangkang kera lagi tandus...soalannya selera ker?...gitew lah gamaknya....

kalau korang lah korang rase laki bujang ni romentik ke laki dah kawen romentik?

mengikut kajian akak, romentik atau tidak bergantung pada individu itew sendiri..kadang2 orang yang dah kawen lebih romentik dr yang belom kawen....akak telah menebual kak cam @ name sebenarnya Nurcameliana ziana lela bte dato rosli ( rase nak meninggal akak bila menyebutnya) seorang pakar untuk mengupas lebih lanjut tentang perihal romentiknya suami orang...

kenape akak menemubual kak cam..sebab bg kak cam dia telah berkenalan dengan ramai suami orang dan dia mengatakan bahawa laki orang lebih romentik dr orang bujang...dia juga telah sedaya upaya mencuba mengurat laki hotmama dengan memaksa hotmama mengirim salam pada laki hotmama setiap kali mereka berjumpe...walaupun setiap kali kak cam melepak di rumah hotmama belum pernah sekali pun laki hotmama mengenyit mata pada kak cam.... tetapi kak cam begitu gigih mengurat laki hotmama..sehinggakan akak rase ingin menerajang kak cam dengan jayanya kerana kebohsiaan kak cam terhadap laki hotmama...ape pun akak ucapkan selamat berjaya kak cam...

ok kak cam leh kita mulakan interview sekarang?...amacm dah mekap?...mekap artist plz mekap kak cam cepattttttttttttttttttttttttttt!

oh maaf akak telah termerepek panjang..so kita berbalik pada temubual akak bersama kak cam..semua temubual ini adalah hasil compilasi dr temubual dr tahun 2000 hingga kini..so kira2 cam compilasi lah uolsss.....

yer kak cam kenape suami orang lebih romantik?

dengan segera cam can terus merampas mic dan menjawab pertanyaan akak itew...

- bg saya lelaki dah kawen ni lebih pengalaman...lebih caring...kadang lebih bijak dalam berbicara..mereka lebih pandai menyusun kata..dan kebanyakkan mereka menunaikan janji yang mereka telah buat..x macam laki bujang..selalu propa...so lelaki dah kawen ini selalunya lebih terbuka dan bijak...kalau dengan lelaki bujang kadang kala saya yang tepaksa bersikap romentik..sebab mereka ni kurang romentik

soalan kedua yer kak cam.... kenape kak cam rase lelaki bujang kurang menarik?

sama chantek dan same menarik..kannnnn

- saya sedar yang saya x lah cantek mane pun...tp kalau dalam gambar saya ngan kak bed tu mmg fight lah...walaupun kak bed selalu mengatakan saya wajahsaya bisa tp hakikatnya saya ngan kak bed sama bisanya...kira sedap mata memandang cukup..x perlu cantek sangat...tp bg saya lelaki bujang ini lebih sukakan seseorang yang cantek, memukau dan gigih dr semua benda contohnya kak bed..opsss..maksud saya dr segi kecantikan..kak bed kan cantek...saya bukan lah manusia yang nak ikut perintah je..saya ada jalan saya sendiri...kadang2 lelaki bujang ni x sensitip..mereka nak kan sesuatu dengan tergopoh gapah..topik yang selalu di bincangkan hanya menjurus tentang bab2 sex sahaja..tp laki orang lebih kepada kerjaya dan kehidupan..itew yang saya suka...lelaki bujang bila dah dapat ape yang meraka nak dia akan lupa pengorbanan kita...saya bercakap bukan dlm kontek pondan tp dalam konteks ganeral...pandangan untuk semua pihak...

ape pendapat kak cam tentang lelaki bujang yang romentik?

- x semua lelaki bujang itew x romentik...ade jugak yang romentik..tp kurang..boleh kira...itew pendapat saya..tentu lain kalau di tanya pada kak bed...tentu kak bed kata lelaki bujang lebih romentik...sebab ape ?...itew ade sebab tersendiri...bg saya lelaki bujang atau tidak itew x penting...yang penting kejujuran dan kefefahaman...(ke saya yang feeling lebih ni) kalau lelaki bujang kadang2 kita lihat mereka juga jujur tp bila mengayat je...waktu mengayat mmg romentik..tapi lama kelamaan per kataan ROMENTIK itew telah di buang TIK nya..ape yang tinggal hanya lah ROMEN...itew bosan tu..

ini lah yang kak cam maksud kan..

buat mase ni itew saja temubual akak ngan kak cam...pendapat yang diberikan kak cam amat bernas dan bijak..sungguh kagum akak...nampak kak cam macam x bijak..rupa2 bijak dia ni...mungkinkah kata2 kak cam itew betul?...ataupun salah?..adakah jawapan kak cam hanya berpihak pada laki orang kerana dia mmg perampas?..or dia mmg bercakap mengikut akal or main bedal je..or dia menggunakan lututnya untuk berfikir...ape pu akak salute dengan kak cam..bravo cam cam bravo..u such a interligent Wo-Man....

itew yang akak inginkan pendapat uolss...akak sedar banyak dr pembaca blog akak di kategorikan sebagai mak-mak orang....tp xpe ..akak suka..lebih banyak pendapat lebih banyak yang kita pelajari... entry kali ini bukan untuk menghanjengkan kak cam tp untuk mencari jawapan kepada persoalan ini...bagaimana kata uolss?....

lepas interview kak cam terus berlalu pergi..sebelum berlalu kak cam sempat menghempaskan rambut ala2 iklan syampoo Kao Merit sambil berkata "ok nyah..mak nak pegi dulu..mak ade commitment besar"...(itew ayat ko kak cam..ape yang besar pun akak x tau...)

Thursday, 12 March 2009

jahilnya akak! maafkan aku

akak ade story nak citer kat korang...citer ni berlaku akak rase 5-6 tahun leps lah..kisahnyer gini...pada suatu hari akak kena lah pi kl sebab kena beli barang nak buat projek waktu blajar kat uitm dulu...then mase x de kete lagi..akak pun pi lah naik bas ngan kawan akak ni...

mase kawan akak ni (pondan gak) ala2 alim gitew...kira alim2 kucing lah..kejap alim kejap tidak gitew...so bila kata nak pi kl akak kena lah bergaya sakan kan..walaupun x lah bergaya mane pun..name pun pondan kan...so akak dengan dress-up yang adooo...yang penting mekap light2 n contact lence warna purple...walaupun akak ni di kategorikan sebagai gadis rentung tp akak tetap x peduli..purple mate akak uolsss...

then lepas sampai kl dah beli2 barang akak pun balik lah..dalam perjalanan balik akak lalu lah masjid jamek...akak ingat lagi hari tu hari jumaat...then mase tu lak mmg orang ngah nak pi sembahyang jumaat...mase tu akak x lah mendrag pun tp kira light2 lah..gitew...

then kawan akak cakap kat akak " nok jom pi sembahyang jumaat"...tp dengan nada syaiton nya akak menjawab..."nok mak ni pakai lence purple..baju ketat pulak..muka make-up..x yah lah nok.."..tp dia tetap memaksa...tp akak tetap x nak pegi...akak cakap kalau ko nak pegi akak tunggu ko kat mane2...then dia pun x jadi lah pi sembahyang jumaat....

go girl...cepat nok cepat

so semua orang menuju ke arah masjid ..akak ngan dia je melawan arus ke arah berlainan..mase tu senpat lagi aak menscanning abang2 ensem yang lalu ke masjid..banyak gak yang akak taste...dengan x semena2 kawan akak itew menagis teresak2...macam baru lepas kena bantai ngan jantan...siap tersedu2 uolss...hinggus jangan cakap lah dah macam air sungai dah tak henti2 katanya...terperanjat uolss..hampir pitam akak di buatnya...betapa setannya akak mase tu...tp akak tetap pose chantek..dan terus kan perjalanan....x pedulik pun...

nok mak rase mak ni setan sangat...mak ni jahil...mascara mak cair x uolss?...mak nangis mak nampak cantek tak?...

kawan akak tu menangis sampai semua yang lalu pandang semacam je...mesti orang semua ingat akak baru lepas bantai kawan akak tu...nasib baik ko chantek nyah..so ko nagis pun nampak macam nicole kidman nangis...then dia benti kat satu sudut dan berkata pada akak...

lantas kawan mak terus ceramah mak ...tp mak trus pose ayu....walaupun akak macam kayu

"nok aku rase bersalah dan berdosa besar sangat...semua orang menuju ke jalan benar tapi kita berjalan ke arah yang lain..arah yang salah...mak mahkluk tuhan nok...tapi dosa ni marilah kita tanggung sama2 sebab kita x sembahyang jumaat"..

ya allah akak rase macam tamparan besar ke muka akak...akak trus rase nak pitam uolss dengan kata ala2 ustazah zaharah dr kawan akak itew...trus akak pakai selendang dengan jambut kerkeluar ala2 dato siti dan dan menadah tangan berdoa kepada tuhan...

nape pulak ade mamat join mak doa ni..mesti dia taste ngan mak ni...

yang penting akak trus cakap kat dia " nok cepat le nanti terlepas bas"...akak x pikir ape2 pun mase tu..ya tuhan jahilnya akak...ampun kan akak

tp semua tu tlah berlalu..akak telah bertaubat uolss...akak x kan ulang lagi kesilapan besar tu uolsss...kenape lah akak jahil sangat mase tu...harap2 tuhan ampun kan akak...sekarang tiap kali akak buat ape pun..bila masuk waktu je trus akak sembahyang..dan setiap akak melangkah keluar rumah akak telah lengkapkan diri akak dengan air sembahyang uolss...amin...

ok uols konsert akak di benhentikan seketika...sebab masuk waktu dah..so lets lah kita berjemaah bersama2..semua ade bawak sejadah ngan telekong kan...

sampai sekarang persahabatan kami masih kekal...walau jarang berjumpe tapi kami sering berkirim kabar...kejadian itew telah membuatkan akak sedar betaba besarnya dosa kalau kita inggal perintah tuhan...sekarang kawan akak tu pun dah chantek banget...akak kagum dengan dia...tp yang penting uolsss sekarang uolss dia mungkin x lagi nangis sebab x sembahyang jumaat tp akan nangis kalau x telan exstacy sedas dua...exstacy?...ade sape2 buat entry pasal exstacy ker...opssss..tp ape yang penting mesti dia sekarang dah alim bagai orang mengaji pondok kan...

sebelum akak di cerca kembali ..ape lagi.........larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Wednesday, 11 March 2009

Dia "gemok", Dia "mak orang" dan dia Chantek "walaupun"

hey uolsss senduk is back..amacam rindu ngan ngan kak senduk..amacam seronok menerajang akak di entry di bawah?..(harus terajang yer - sila tengok di entry selepas entry ini)..

so ari ni akak nak bertanya kan pendapat korang tentang "TEMA HARIJADI UNTUK PEREMPUAN YANG SUDAH KERTU USIANYA"....its a belated birthday party sebenarnya...sape lagi...lain x bukan Puan PANAS yang x lah hot mane..opsssss...sorry noks...ko hot sangat..sampai panas hati je setiap kali mak cakap ngan ko...giteww...

gini kesahnya..dia nak buat bithday party yang ade tema..Puan PANAS n CW telah mencadangkan birthday nanti nak buat tema " gila-gila remaja" or "retro"...di sebab kan Puan PANAS dah kertu dan umurnya pun telah menjangkau 37 tahun...hahahah.....so ingin lah dia memeriahkan majlis harijadinya itew dengan tema berikut...nak ingat zaman2 kebohsiaannya dulu katanya...


tu lah tema dia " gila-gila remaja or retro"...alaaaa rimas nyer akak nak cari baju lama2 ni..akak mane ade baju lama2..akak kan lahir pada era tahun mellenium..umur akak baru 17 tahun (umur sepanjang tahun)..so baju akak semua baru2 lah uollsss "walaupun"...


so Puan PANAS nak pendapat uolsss...apakah makanan yang sesuai untuk tema itew..air yang sesuai, decoration...or any pendapat tentang tema yang adooo dia tu..akak tahu uolss semua bernas bagai nak gila..mesti banyak idea..kalau ade tema yang lain pun ok gak...tema tu badget jangan lah yang kena kuar duit melampaui batas...Puan PANAS tu bukan banyak2 duit sangat..kira sederhana je lah...so tu nak buat light2 je tp meriah...

tp akak lupa nak tanya Puan PANAS....ko nak buat birthday bertema-tema bagai ni..ko ade duit ke noks?...mentang2 lah tema retro takkan ko nak bg orang makan ubi rebus n kopi panas....so retro uolsss....


so jasa uolss sangat lah akak hargai..sian dia..pening dia memikir tentang tema n kelengkapan ape yang dia nak sediakan...kejap tertonggeng...kejap telangkup...dah macam gajah mabok dah rupa Puan PANAS runsing..tolong yer uolsss... akak sayang uolsss....bagi idea tau...

lagi satu..korang nak bg idea ni..pastu korang tanya lah Puan PANAS x jemput ke mase ari jadi tu?..ape2 sila lah ke blog dia yang berbunga2 itew..rimas akak..so village....

Lets terajang kak senduk

akak tau uolss semua mmg lame dah nak terajang akak kan?..mungkin sebab mulut akak yang puaka kan..so sape2 yang agak geram akak benarkan uolss terajang akak dalam satu permainan ni uolss..kira lepaskan geram korang lah uolss...ape lagi ..terajang lah uolsss...

lepas geram katanya kan...so ape yang akak nak..lepas korang terajang akak korang tulis markah korang dalam comment..sape terajang akak paling jauh..so ape tunggu lagi terajang lah uolss...

mak yakin kak bed n cokelat x sabar2 ni kan...akak tau uolsss...


Monday, 9 March 2009

Chantek ke tidak?

berangan adalah sikap yang ada setiap manusia..x kisah lah uolss jantan str8, pompuan betul, pondan mahupun pengkit...so ape lagi lepas ila reveal satu web ni leh mekap2 or tukar2 rambut akak segera buat uoll (thanks ila)..so cuti akak akak habiskan mengadap ni je uolss...

ini lah gambar lepas edit..agak2 rambut mane paling sesuai ngan akak..kalau sesuai akak nak tukar style cam tu..so ape lagi ini lah masenya uolss nak bg tau akak mane satu rambut yang paling sesuai ngan wajah senduk akak ni..dan yang mane paling hanjeng..cepat uolssss vote for senduk....

gambar 1

gambar 2

gambar 3

gambar 4

gambar 5

gambar 6

gambar 7

gambar 8

gambar 9

ala uolss saje2 ni...akak yakin akan ramai lah mencerca akak pas ni..tp x kisah ler..ini software je uolss...korang pun leh buat..thanks to ila http://zahiela.blogspot.com again..sonok sangat buat ni..ape lagi jagan lupa undi uolss...hahahaha
sape yang nak buat sila bukak ni... www.taaz.com

p/s: akak chantek ke tidak uolss?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...