ahli geng kongsi senduk

Monday, 29 June 2015

Buffet ramadhan yg mahal nak mampos

Hey uollsss... puase ke todayyyy?...akak ada soalan nak tanya korang...brapa mahal korang sanggup bayar untuk mencekik bufet ramadhan? atau berapa uollss sanggup spedo anak ikan bawak makan di bufet ramadhan?

Ni nak citer skit...makanan waktu berbuka..ko makan ape... akak ape pun bebuka mesti nak mencekik nasik... bak kata makanan ruji lah uollsss...walau akak ni berwajah pan asian (pan = kuali)..tapi akak tetap nak makan nasi masa buka... x biase nak makan western2 ni uollsss x pandai...

Slalunya masa buka..akak akan p azan kat masjid dulu...then akak lari pecut balik umah akak trus Cekik kurma...sunah nabi lah katakan... kalau ada kurma lah...xde pun air panas aku bedalkan dulu...
.bagi perut kosong tu lembut dulu sebelum cekik benda lain... yer lah perut anak dara kan..akak ni bebuka x cerewet sangat...nasi cukup...tapi ade org nak makan yg pelik2 mmg aku x pandai...lepas mencekik nasi baru leh kudap2 benda lain macam strawberry coklat ke... cheese cake ke.. truffle ke.. caviar ke kannn....xde lah feeling sgt kannn

wekend ari tu akak ada google2 kat internet tengok harga bufet ramadhan 2015...google punya google akak nampak lah banyaknya promosi buffet ramadhan banyak hotel dan restoran...
Ya tuhannnn semua mahal nak mampus ko... terkentut aku tengok harga2 semua.. ada tu RM178 per pax... hamboi ada rusa panggang celop emas gakmaknya...tapi tu kat manderin oriental lah uollssss.. x tau lah kalau menu buffet dia sekuas padang bola,, sesuai lah harganya 5 star hotel tu...

adakah bila ko bayar mahal ko rasa ko kelasssss sgt?...adakah bayar mahal tu ko leh kata " i eat at amazing place"?... adakah ko leh post kat pesbok...dengan hashtag #kohader #komampu #walaupun


adakah hidangan itu di susun sepanjang 1000 meter dan bila ko cedok dar hujung ke hujung ko x sedar waktu dah imsak...





tempat yg opis akak berbuka tahun lepas pun naik harga.. tahun lepas 45 hengget je..taun ni 80 hengget uolsss per pax.. x masuk gst lagi... meninggal yer...tu sorang kalau 20 org  x ke pitam bangun pitam bangun jadinya...

Kalau ko makan waktu berbuka brapa banyak pun leh cekik kan..paling2 sepinggan nasi..kueh2.. kan...tapi kalau dah harga ratus2 tu x makan rugi lah pulak kannn... kalau ko nak cakap ko ada perewang..perewang ko sah sah dah kena ikat kann...ko nak ke mencekik kat tempat memahal dengan perangai kampung kebulur cam x pernah jmpe makanan...

Ok cam ni.. kat hotel..brapa banyak ko leh cekik kat situ dari 7.30 buka hingga paling2 pun sampai 9 malam...Adakah ko mampu cekik... nasi briani sepinggan..spegeti bolonese ...udang bakar..ketam cili 2 ekor.. kambing bakar 5 keping.. cendol..air tebu..buah2 sepinggan...trafle..aiskrim..cheese cake..agar sepinggan...2 biji kuih tepong pelita...sirap bandung.. spegeti..pasta..ayam bakar.. pastri?


Ko mampu mentedarah banyak tu? Adakah ko adalah keturunan jin pokok ketapang yg mampu melantak bagai nak giler? adakah ko puasa 8 hari tanpa bebuka...dan ini lah masanya ko nak membalas dendam...

Mmg lah bila kita cakap cam tu ada jer mulut2 anjeng yang cakap..." ala sekali sekala kan..apa salahnya..lagi pun duit kita bukan mintak orang pun.. bayar mahal kena lah rasa semua"

Yer jarang orang pi buffet ramadhan mahal2 mintak duit jiran atau menang peraduan gores dan menang .. tapi tu kan pembaziran uollssss...

bila di buffet ni ko makan dengan keadaan tergesa..x abis cekik kat pinggan lagi...ko dah nak cekik lain sebab ko nampak orang meja sebelah tengan junjung ABC tinggi gunung...manakan pula meja depan ngan dokong kambing panggang...ko makan pun tergesa2 sebab satu ko nak rasa semua makanan yang ada sebab ko bayar mahal...second ko nak kejar masa yang di hadkan ...


Walhal kalau ko beli kan bazar paling2 abis 15 hengget...tu pun x abis makan...
Tapi kalau ko super kaya..duit x habis apa salahnya kan...bapak ko lak ade lombong emas blakang rumah...so silakan lahhh

kalau macam ni apa hikmah ko berpuasa sepanjang hari dengan kusyuk dan tawaduk tapi bila buka ko jadi rimau kelaparan kannnn..

bak kata tepok dada tanya poket ...mampu ke tidakkkkkkkk

kalau kaya sesangat makan lah kat sini.....kannnnnn opssssss

Thursday, 25 June 2015

Biadap benau ko yer amoi....

Kisah berlaku beberapa hari lalu....
Mula puasa hari tu cuaca agak redup je..suasana pun sejuk je..maka puasa pun feeling2 di negara timur tengah kannn..

Tapi dua tiga hari ni...panas uolllsss... ala2 bediri tepi unggun api gitew...makanya bila panas..haus je... kalau bukan bulan posa mau aku tegukkan air batu sebaldi...

Tapi ni bulan posa...maka akak bayangkan je lah akak berada di tepi gunung sambil salji turun menghempap ke pipi sambil tiupan angin sepoi2 bahasa... x gitew...nak menyedapkan hati sebab haus lah katakan...

Akak lak balik keje kul 4 petang.. time matahari di ufuk timur menyinar katanya...panassss je...kuar je opis akak nak p kedai DIY sbb nak beli stepler besar....

Sebelah DIY tu ada kedai motor...adalah sekor amoi keje kedai motor ni sedang menyedut slurpee 7eleven berwarna hijau...meleleh peluh slurpee tu kat cawan besar tu uollsss...akak lak terpandang betina cina tu ngah nyedut slurpee tu...


Then boleh pulak dia sedut slurpee tu sambil jeling2 akak... sedut siap pejam2 mata ko...dengan gaya kesedapan amat sangat...sambil bunyi air tu srupppp srupppp... then dia akhiri sedutan slurpee tu dengan bunyi "ahhhhhhhhh" katanya....


Hey naik hantu pulak aku tengok amoi ni... yg aku pun bangang..yg p pandang amoi tu minum kenapa... halahhhh macam budak2 kan... tapi tegugat juga uollssss...


Ikutkan hati mau aku rampas cawan slurpee tu...mau aku kokakkan cawan tu...sabar je lah uollsss....
Tapi ujung2 sempat juga aku beli slurpee waktu nak buka ari tu...x lah kempunan kannn... tapi yang menyakit kan hati akak... time akak ngah picit2 mesin slurpee tu...amoi tu leh lak masuk 7 eleven tu jugak... dia nampak akak then senyum2...


Mesti betina cina tu cakap dalam hati " terpedayalah lah tu aku minum petang tadi"...

Cilakak lu amoiiii...


Wednesday, 24 June 2015

Salam ramadhan Al-mubarak Bitchesssss!

ko mampu tajuk cam tu...aku nyer blog suka ati aku lah..haaaaa tu nak carut akak lah tu kenapa x update blog kan...suka hati kita lah

Ha uollssss puase ke tidak...amacam lapar ke... haus ke.... kalau lapar n haus pi lah minum sana...hanj sangat suruh orang minum kan... ingat sundel semua..kalau puase bagai nak rak..tapi ko x sembahyang x guna...pi buka sana...dr ko memeleh ..tersandar macam yenna mati laki sana baik lah ko p mencekik sana...

ibadah kena selari uolsss...agama x menghalal kan cara... sebab tu lah orang suruh ko blajar agama sana...bukan beli majalah urtv n mangga je,,,

anyway akak nak ucapkan selamat menyambut ramadhan kepada semua yang beragama islam.. semoga ibadah uollss mendapat berkat dan pahala yang berlipat ganda yer...

amacam petang2 ada p bazar ramadhan ke .... kat tempat akak stay...puchong tu ada banyak bazar.. so far akak p bazar ramadhan puchong prima je, Dulu bazarnya kat depan pasaraya OTK tapi sebab jalan tu diorang buat jalan LRT so di pindahkan ke area maybank. Kalau nak tanya akak ok x orang jual kat situ... akak akan jawab depends on apa ko nak beli...tapi kalau nak pegi bazar ni x yah bawak duit banyak..makin banyak ko bawak duit..makin merepek2 lah ko beli...


ko nampak air tebu nak beli.. nampak keruping cina nak beli... macam2 nak beli,,, yer lah orang puase..nafsu nak mencekik membuak2..lagi2 yang mmg keturunan pelahap tu...kena lak time bulan posa..manakan nampak semua jenis makanan sedap... ko nampak orang jual selipar jamban celup tepung pun lazat..lagi2 selipar tu lak ko tuangkan dengan kuah kacang..x menggigil makam mariam ko nak membeli sepelastik...

lagi satu bestnya bazar ramadhan ni..bukan saja makanan yang perbagai jenis dengan pelbagai perisa..seperti perisa nak marah..perisa nak bakar kedai...perisa nak ludah... tapi yang betul sedap pun ada...kena sngan tembolok ko..sauk kan je lah...malah kita leh tengok pelbagai jenis orang dan rupa...

betul x akak cakap ni..selama ko duduk bertahun2 kat kat kawasan tu... x pernah ko tengok anak bujang orang muka persis model kacukan pan asian kan..tetiba bulan ramadhan ni ko jmpe kat bazar.. time ni lah jugak kawan skolah rendah ko yang ko rasa comel sangat waktu dulu..yang ko crush sangat..tetiba ko jumpe dah besar gajah.. kalau gajah sajer x per.. ni pakej lengkap dengan pasangan dia pun berwajah nauzubillah kat bazar ni.... trus ko bersyukur x couple ngan dia kannn...

muka pulak bola api yang x dapat di selamatkan...

mana kan pula terserempak dengan orang yang ko chatting kat wechat yang dalam wechat muka super duper flawless kacak , sado meletop...tetapi hakikatnya jalan raya lebih flawless dr dia... tak lupa juga ko terjumpe kawan ko yang ko pinjam barang dia dah dekat 10 tahun x pulang...nampak ko lak trus menyorok balik orang reramai tu...

ada juga pi bazar yang pose2 muka comel..korea..duck face dan segala persis wajah..untuk kelihatan menarik di bazar...

akak cuma libas2 rambut je..comel kannn

kannn...sronok kannn...macam2 ada kat bazar ni... manakan ko terserempak kawan lama yang gembira ria jmpa ko kat bazar sambil cakap macam petir depan muka ko....manakala mulutnya berbau taik sbb puasa kannnn...

yer..ko jangan nak kata tidak yer...akak cakap ni sbb ni semua pengalaman akak... penipu lah korang x rasa cam ni...

ini lah pengalaman bulan ramadhan uollsss... macam2 kita alami...apa yang penting jangan membazir sudah...akak kadang tu pi bazar x beli apa pun..jenjalan  je..menanti kan masa nak berbuka..lepas2 tadarus semuka dua muka tu..lari jap ke bazar kan... x pun ko bawak je dalam poket 3 ringgit... thats all.. maka x lah membazir...

karang dah kenyang berbuka..x larat lak ko nak terawih kannnn

jalan2 ngan kawan je kebanyakkan yg akak buat... kekadang kita x nak beli pun tapi dah ternampak makanan yang pepelik tu terbeli lah juga.... sebaiknya bersederhanalah dalam berbelanja.... halahhhh kalau bukan bulan puasa ko leh makan nasi ayam sebungkus...dan dan bulan puasa ko nak makan sampai berplastik...semua  tu nafsu je uollss...tekak ko je gatal nak beli..ujung2 ke  Siti nur longkang yang ko lemparkannnn

ok lah uollsss...selamat berpuasa... lakukan ibadat dengan penuh ikhlas...seoga kita mendapat rahmat dr Allah... dengan ingatan... jaangan nak membohsia sangat kat bazar tu...dosa 

Let's SHOPPING Uollss!