ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 6 December 2010

somah oh somah

kita selalu dengar orang cakap wanita perkasa...wanita gigih..wanita cekal..wanita kuat....
kiranya semua tu golongan golongan hebat le kan....

ni akak nak citer pasal sorang pompuan yang rapat dengan akak...

waktu dia mula2 masuk keje mmg dia ni x tau ape2 pasal komputer n kerja2 opis...tp akak percaya dia boleh buat...jagan kata menaip..nak on komputer pun dia x tau...ape lagi word or excell bagai..mmg x tau...akak ajar pelan2 walaupun akak pun x lah hebat pun...

dalam masa sebulan lebih je dia dah pandai semua...type pun dah laju..ko susuh ape pun dia leh buat...mmg dia ni super fast learner... akak kagum dengan ko...

dia baru je kawen tahun lepas bulan 10 kalau x silap akak....lepas kawen je x lama pastu mengandung..amboiiiiii x tunggu2 yer ko..dan dan tu shoot kannnn..biase lah orang baru kawen kannnnn

then dengar2 je dah mengandung.....wahhhh semua happy...dia pun happy....kerana terlalu happy baru mengandung 3 bulan dah feeling beli baju mengandung ok..pitammmmmm

lantakkan lah..ko yang nak pakai kan....bukan aku...

then sepanjang dia mengandung ade lah sekali tu dia mengalami pendarahan..tp lepas tu ok je...walau mengandung kerja2 opis x pernah dia missed buat...ape yang di suruh pasti siap..akak kagum dengan dia..dia x pernah langsung bg alasan dia penat ke sbb dia mengandung...

kalau bab makan..orang makan 1 bungkus..dia makan 2 kadang tu 3 bungkus...makan untuk dua orang katanya....

walau pun opis akak ni tingkat 1 tapi dia x pernah mengeluh penat naik tangga ke..sakit kaki ke...ko mmg pompuan gigih...

sampai lah dia sembilan bulan..akak rasa x pernah dia amik cuti sebab mengandung ni....ade pun cuti sebab balik kampung kenduri cam tu lah...

yang akak kagum dia x macam perempuan mengandung lain..penant, sakit kaki, x larat n bagai lah..tp dia x ..sabtu ari tu pun sempat dia pi MAHA jenjalan lagi..bley

sampai lah due dia 5 Desember 2010 iaitu semalam... suami dia sms akak kata dia dah masuh hospital sebab nak bersalin...so akak redha dan semoga dia slamat melahirkan anak sulung dia..

then malam tadi dia sms akak " aku belum bersalin lagi..bleeding je dr kata, ko jangan risau esok aku masuk kerja"...terkesima akak...mmg gigih perempuan ni... dah nak beranak pun masih ingat nak kerja...x macam kakak ko kannnnnnnnnnnnn.. opsssss

so akak bagi standing ovation kat ko!

tp pagi tadi dia sms akak katanya dia mmg dah nak bersalin...berita terkini akak belum dapat tahu lagi...

ape pun akak mmg kagum dengan ko SOMAH. mmg susah nak dapat assistant macam ko ni..rajin, gigih n macam2 lagi....akak sayang ko...akak doakan ko slamat bersalin..dapat baby yang comel.. semoga ko jadi mak yang baik

ni lah bakal jadi kat aku dalam dua bulan ni

so sempena dia cuti bersalin ni..semua kerja2 dia akak kena buat lah..so berbalik pada sebelum akak ade assistant 2 tahun dulu...cari temp cleark x dapat2..so akak kena lah buat keje tu. xpe lah name pun kerja kan...so kerja akak akan menjadi 3x busy lah...ape pun akak syukur je...

sama2 kita doakan asmah slamat bersalin yer....

Let's SHOPPING Uollss!