ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 17 December 2009

awas kanak2 pun tahu ok!

satu petang yang indah akak balik keje..badan letih je..kepala pun pening2 skit sebab hanjeng2 kat opis tu memeningkan kepala akak....

so sampai umah akak mandi..mencekik and true pose depan tv....

mak akak ni kan jaga cucu..so mak akak jaga anak abang akak..ade dua pompuan serigala dan satu lelaki harimau...sebab ape..cuba bayang kan kalau serigala jumpa harimau ape jadi..x ke riuh macam konsert...

so tengah akak tengok tv ..anak buah akak yang lelaki tu duk melukis kat buku..entah ape dia buat thah..yang adik dia tu pun sibuk nak melukis gak...

so tengah dia melukis tu sibuk lah sambil bergaduh ngan dik dia 3 tahun tu...berebut color pensel lah ape lah...

so akak pun pegi kat dia akak tanya...

abang lukis ape tu...uda nak tengok leh tak...pandai ke abang lukis ni...

dia menjawab..." abang lukis gambar atok..gambak mak wan..gambar ucu..gambar uda..."

so akak tengok lah gambar dia lukis tu..ala2 orang lidi yang senget2 gitu kan...

gambar bapak akak dia lukis ade pakai songkok... gambar mak akak gambar pakai tudung gitew...gambar adik akak orang lidi naik motor katanya...

teteiba gambar akak

cam gini kaedahnya....
cam ni ala2 gambar tu...siap ada bibir merah ngan pakai skirt

akak tanya dia.."kenape abang lukis gambar uda cam ni...."
then dia pandang akak senyum2 sambil buat muka blur....

then adik dia yang tiga tahun tu datang and terus menyampuk...

"mmg lah uda cam tu..uda kan pontan"

paham ke tidak?...akak terkesima...trus rase2 nak pitam.....ni mesti mak dia yang ajar ni...awas!

Let's SHOPPING Uollss!