ahli geng kongsi senduk

Thursday, 30 July 2009

misai dan janggut

hey uolsss akak ade masalah ni..harap2 uolss dapat tolong akak uolssss....ini ade kena mengena sebab akak ni pondan...

akak tiap2 hari balik keje....ape yang akak buat sebelum mandi adalah mencabut susuk ( janggut atau misai)..eh senduk ko kan perempuan ade janggut n misai ker?...

" mak pondan sundel.... kenape selama ni mak tak pecah lobang ker nyah?"....


pening akak... tiap kali akak nak menggatal akak akan tengok cermin sama ada keadaan susuk akak berada dalam keadaan tersembunyi x?....kalau ade susuk yang terkeluar tu akak akan batalkan niat menggatal akak...x kan nak mengurat jantan dengan misai melintang..apekelah pulak kan...

hahahahaha... pondan bermisai...

x kan akak nak berfoundation bagai kan setiap hari... kang orang ingat akak ni hantu lak... akak kan wanita natural..wanita yang jarang menggunakan bahan kosmetic uolss...so susuk itew boleh mendatangkan masalah pada akak...kadang2 tu bila jalan2 ade jantan senyum2 kat akak ..so akak feeling lah akak ni chantekkan,....bila tengok cermin...susuk berterabur uolsss...

sedih akak lantas akak nangis...sebelum nagis akak pakai maskara tebal2 skit bagi effect nangis itew lebih dramatik..

kalau akak ni jantan kekar..or jantan betul akak x kisah..tapi masalahnya akak ni lelaki yang berpewatakan wanita..walaupn akak ni dikategorikan sebagai wanita warok...tapi akak feeling woman kan...so uolss paham kan...

so korang ade tak petua nak hilang kan..or kurangkan menumbuhan susuk di wajah akak ni...kalau x dapat hilang dapat kurang pun dah syukur...yang akak pelik adik beradik akak yang lelaki xde bulu pun..abang akak bulu dia manja2 je siap nak lebatkan lagi...

tapi akak yang pondan ni..bulu macam gorila... bahagian misai n janggut je ok..bahagian lain i dah brazilian wax ok..harap maklum....so tolong akak ek..korang kan hebat2 kan...

kalau korang x tolong maaf akak katakan korang x kan jumpe lagi kak senduk lepas ni...ape yang korang akan jumpe adalah abang senduk pulak...

so terima lah abang senduk...

Wednesday, 29 July 2009

akak berambut Blond chantek ke?

hey uolsss.. akak ade cerita hot nak cerita ni....semalam lepas balik keje...kawan akak ajak lah pi saloon..nak gunting rambut katanya..sempena tripnya ke jakarta hujung minggu ini uolss..then dia ajak akak sekali...

then ade sorang kawan akak yang baik hati ni pun ade kat situ gak..mula2 dia offer akak cuci rambut..then tiba2 terbuka hati dia nak belanja akak colour rambut...mamg akak nak colur rambut pun cadang2nya...tapi xtau lagi bila kan..so orang nak belanja akak ok je lah...

so tuan punya saloon pun tunjuk lah colour ape yang sesuai untuk akak..akak pilih2 lah warna coklat terang sikit..sebab kalau kita pilih gelap bila colour dia akan jadi satu tona lebih gelap dr ape yang kita nak kan...so pilih lah light brown...yang penting siap highlight gitew...

yang kawan akak nak gunting rambut ni pulak dr gunting terjebak hingga ke highlight juga...so mulalah sesi mewarna rambut di saloon bawah opis akak itew...

entah berapa kali cuci that..then highlight pulak...then cuci lagi..masuk colour lak..then cuci..colour lagi.....colour lagi...treatment...orang saloon tu kata rambut akak ni jenis yang lambat masuk colour..yer lah..selalu colour sendiri kat umah je..ni baru 1st time colour kat kedai ni..kedai pulak kedai kelas2 kan...so feeling mak datin lah akak...

macam2 lah...dr pukul 5 petang..habis kul 10.30 malam...perot berkeroncong bagai nak gila ni...lapar...so lepas blow rambut..gitew..warnanya menyerlah uolss...warne highligh coklat perang..ngan color rambut..ade hitam..ade brown ade light brown...chanteknya akuuuu....

org saloon tu blowkan rambut akak sampai rupa akak macam miss venezuella lah..akak trus lah feeling2 ratu cantik..libas rambut ke kanan..kejap2 libas ke kiri plak...

akak terus feeling chantek malam tu..macam miss katanya

lepas tu perut lapar so pegilah kedai makan tempat akak selalu lepak...so call kak cam ajak join sekali..then nak tunjuk kat dia rambut baru akak...

sampai2 je kak cam dia berbunyi..." cantheknya..sorang macam mandi air karat..sorang lagi macam kucing belang"....sentap uolss... tak chantek ke akak uolsss..penat akak buat rambut ni uolsss...RM 200 ni uolsss..jangan gila2 uolsss...

sampai je rumah mak akak dah tidur uolss so dia tak nampak lah rambut akak..pagi tadi waktu nak pegi keje..terperanjat dia tengok akak..


" ya tuhan..apekena ngan ko ni.. dah lah kulit ko tu gelap..rambut ko kuning ni...kalau nak colour cuba coklat2 ke..dah rupa orang africa dah.."...

sentap x...xde yang puji lagi ni...cam ne ni..gigil akak..pening2...cam ne ni uolss..cam ne akak nak mengadap diva2 puchong ni..habis akak ni..x pe lah orang belanja kan..akak ok je...

siang tadi kena pulak cahaya matahari akak tengok akak..ya tuhan macam hantu uolsss...akak pulak yang takut ni...

sedang2 akak uat keje tadi...akak dapat sms..datang dr kawan akak yang belanja akak colur rambut...sms ni sebenarnya nak di hantar pada kawan akak yang buat highlight semalam tu..tapi dia terhantar pada akak...sms nya berbunyi...

" x sabar nak tengok senduk siang ni...mesti dia macam ratu bangla"..... SENTAP UOLSSS....tp xpe ko yang belanja ..ko berhak cakap cam tu...kitorang pun x tau lak its will come out with this result kan..cam ne ni...

uolss bayang kan ek..rupa rentung macam perempuan negro....

rambut pulak coklat terang..highlight2 lagi...akak ingatkkan it will turn me into a marvelous look..ujung2 uolss

i turn into ratu Bangla katanya....tidakkkkkkk

habis lah..dah 3 orang cakap rambut akak azab ni..ni nak kena colourkan gelap sikit ni...

pengsan uolsssss



Monday, 27 July 2009

Kacipap punya hal!

balik keje tadi....mase dalam kete tertanya2 ape lah mak akak masak petang ni buat makan malam kan..tengahari tadi cuma makan keropok ikan je kat umah kakak akak..sebab nak kejarkan membuta waktu lunch kan...

kalau makan lebih waktu lunch nanti ade lak rase nak membuta kan...tu malas nak makan berat2 tengahari tu...

sampai je umah ..kat muka pintu lagi akak dah bau sesuatu yang sedap...ape lah orang tua ni masak kan...wahhhh rupa2nya mak akak masak karipap daging..wahh sedap tul kalau makan panas2 ni...


mak akak mmg terer masak karipap ni..dulu mase akak kecik2 mak akak mmg meniaga karipap..sampaikan anak2 kena tolong kelip karipap..yang paling hebat kakak akak yang atas akak ni..umur dia 6 tahun dah terer kelim karipap tau...

sedap tul akak mencekik..ade lah lebih 6 ketul akak bedal..tiba2 uolsss anak buah akak yang 3 tahun tu lompat2 pegang karipap sambil berkata...


" kacipap..kacipap..kacipap..."..."mmm edap tul kacipap mak wan wat ni"...

ape lagi menjerit mak akak n kakak akak..." hei ape ko sebut tu..sape ajar ko cakap macam tu...

tiba-tiba anak buah akak tunjuk kat akak " uda akap uih (kueh) ni kacipap!"
ape lagi uolsss...capai tuala masuk jamban mandi lama2....

ape lagi uolss..larikkkkk...

dari dalam bilik air mak akak membebel x henti2 uolsss..." ape lah nak jadi ngan ko ni uda oi...ade ke ko ajar budak2 pekataan yang mengarut2 ni....ya tuhan..ade yang aku cilikan mulut orang tua ni kang..."..ape lagi uolss membatu je lah uolss dalam bilik air tu....takut kena cerca lagi hebat kan...

akak gigil uolsss

akak x sangka lak bila akak sebut kacipap tu anak buah akak dengar...heiiii hancus tul...x pasal2 kena maki kan..adoiii la...

Sunday, 26 July 2009

pagi2 dah kena sangsang!

hey uolsss akak bersiaran dr bilik akak kali pertama ..sejak ade berokband ni internet hanya di atas katil uolss...jakunn nya tidak terhingga...so leh lah update blog bagai nak gila kan...

pagi tadi akak bangun k,ul 8 pagi..gigih kan..walaupun x keje ari ni...sebab nak berberokband lah kan...tengah akak berokband dalam bilik akak terdengar budak acheh yang sewa belakang umah akak ngah nyanyi2...

apew lagi pakai bedak sikit trus pose2 buang sampah..cam biase lah kan tektik menggatal gitew...mane lah tau akak di jemput untuk menyanyi bersama dia kan..mane lah tau..hik hik...so ape lagi trus lah akak berborak bagai kan..pose2 pompuan betul lah akak..walaupun muka cam mynmar keje kilang besi kan...


tengah syok bertepok tampar ngan iqbal (budak acheh tu)...akak terdengar satu suara yang bagai petir dr belakang...


amboi...kamain dia bertepok tampar..bangun pagi2 bukan nak basuh kete ko yang berkeladak tu ker..dia boleh melangok rumah orang siap ketawa kuat..pegi basuh kete sana!...

sape lagi uolss..pemaisuri lah yang menjerit tu...sebelum mak akak libas pakai penyapu..trus akak lari laju2...

moral of the story...jangan sekali2 menggatal ngan orang rumah sewa belakang umah anda kalau mak anda ada di rumah...

Friday, 24 July 2009

mengapa betina itew menyalak !

Akak geram tul ngan sesetengah orang ni…benda2 yang diorang buat tu diorang x sedar ke membuatkan meraka ni di lebel kurang ajar…ape diorang buat ingat kan betul je…akak tau kadang2 kita pun x perasan ape yang kita buat ni di anggap x bersopan dan kurang ajar….

Petang td lepas balik keje n anta kawan akak balik..akak terpandang lah air jambu yang jual kat tepi2 jalan tu..sedapnya..memeleh air akak...ala yang siap jual jambu yang sebesar kuman 2 ketul singgit tu…kan dia ade jual air jambu kan


So akak benti lah nak beli..parking kereta and catwalk ke gerai tu…agak ramai lah yang sedang menunggu nak beli air jambu tu…

Sedang tunggu ..ade sebuah kete Nissan baru benti betul2 depan gerai tu..so akak pandang lah..seorang perempuan ..pakai tudung hitam ngan baju bunga2 hitam putih…

Tetiba dia bukak tinggap kete dia..so akak nampak jelas lah muka perempuan tu..gaya2 macam eksekutif cam tu lah..sibuk bercakap2 dalam telefon kuat2..muka kekwat ni..seolah2 dia lah yang paling cantek sekali kat kawasan tu..dia x sedar muka dia iras2 aida agil ni...cakap pasal business lah ape lah…sambil2 dia bercakap tu dia pandang2 kat kedai jambu tu…motip..ade kah dia memandang akak yang sedang pose kate winslet tepi kedai itew?...


Yang jual jambu tu perempuan Indonesia…lembut je suara dia..umur agak kertu gak lah...sedang tunggu orang tu cedok air jambu akak..perempuan dalam kete tu bersuara…


“Hei..hei..bungkus jambu 4…air dua..cepat sikit”..dengan muka perasan yang dia tu kelas sangat…


Yer lah orang ramai..so agak menunggu lah kita orang ni…pose2 mak datin order dr dalam kete..walhal dia x tahu akak naik lengoh pose tunggu giliran ni...

tetiba betina tu menyalak lagi dr dalam kete.... kuat suara dia...


Woi cepat boleh x..saya nak amik anak balik sekolah ni..kalau nak meniaga buat lah cara meniaga…tolong cepat sikit yer jangan buang masa saya...dia menyalak dengan bangganya..…


Trus hati akak berkata…Binatang punya perempuan…..ko ni x de adap ker…ko x leh cakap elok2 ker..sakit tul akak tengok betina tu..baru akak nak tekan suis puaka akak cerca betina tu ..ade satu brader ni membalas salakan betina itew…



Woi pompuan..suka ko je nak panggil orang woi..woi..ko xde adap ker…ko tahu orang ramai..lepas tu ko dah lah x beratur..parking macam ko lalu kat drive true..ko nak cepat2 lak..kalau nak cepat ko x boleh cakap elok2 ker…


Perempuan itew membalas salakan lelaki itew.. ..”ko sibuk apehal.. ade aku cakap ngan ko ker..aku cakap ngan perempuan indon tu..datang negara orang kalau nak meniaga cepat lah sikit..dah lah dating Negara orang buat macam negara sendiri...buat kerja lembab..saya pedulik ape ..saya nak cepat..saya punya suka lah nak panggil dia ape…”…


Kalau korang dengar ko x menyirap…lantas abang tadi menyalak lagi membalas salakan perempuan itew…tapi kali ini salakan mereka bergema bagaikan consert celine dion di last vegas...


ade sekali tu akak mencelah juga ...membantu abang tadi menghanjengkan betina tadi..opsss


Dia indon ke Malaysia ke…ko x leh beradap sikit..kalau ko rase duit ko banyak sangat ko nak servis tip top apesal ko tak beli jambu kat pasaraya je bodoh…


Betina tu menjawab…aku punya suka lah aku nak cakap ape!

suasana menjadi semakin tegang..betina dalam kete tu tetap x mengaku salah...orang makin ramai menonton...ape lagi akak pun pose-pose lah kat situ..terpandang juga ade anak2 n bapak2 ikan kat situ...

tiba-tiba...lelaki tadi semakin marah..trus dia tepok cermin kete betina tadi sambil berkata..
" aku x kira ko bini orang ke anak orang ker...nak aku sepak muka ko sebab ko ni biadap"...

tetiba berdesuuuup betina tu memecut berambus dr situ.... laaa takut ujung2 rupanya...ape lagi wartawan2 sambilan yang duk kat situ sibuk lah temuramah akak kat situ..tanya ape terjadi tadi...


camera berkelip- kelip..semua nak amik gambar akak sebab akak ade lah saksi utama ...puas akak tepis...tapi mereka tetap bertegas nak corek cerita tadi..

lantas akak menjawab...

No Comment...

Wednesday, 22 July 2009

kenape akak di reject?

hye uolls...sorry lah akak lambat update blog akak..busy uollss tahap maksima ni...keje lagi..kehidupan akak yang artis ni lagiii...sampaikan nak makan minum pun x sempat uolss...

ni akak nak citer sikit ni... akak sedih tau..rasa kecik hati sangat...kenape orang sanggup buat akak macam ni...hina sangat ke akak ni...

tiap2 hari akak menagis merenung nasib akak ni..akak dah cuba berkali2 tapi tetap xberjaya...uolss akak nak tak berjaya...akak nak tanya korang semua salah ke kita mencuba sesuatu yang sering kita impikan..akak kecewa setiap kali akak mencuba..

tak layak ke akak berada disisi mereka uolss...akak ni tak layak ke di sanjungi..di idola kan...walaupun akak ni insan istemewa...tapi akak ni ade perasaan dan maruah...akak kecewa uolss

akak menagis sampai mata akak bengkak bengkak

akak bermuram sepanjang hari

berkali2 akak mencuba untuk memasuki pertandingan miss universe malaysia ..bersama pompuan2 betul n tulen..tapi akak kena reject..kenape uolss akak ni x layak ke..buruk sangat ke akak ni?kenape ek?.. akak pelik ni uolss

kenape ek?

Thursday, 16 July 2009

tetek besar or Muka Chantek?

akak ade benda nak tanya uolsss...jagann angggap ini lucah yer..anggap ini satu pelajaran..gitewww...antara 2 benda ni mane ko pilih....

1) Muka Chantek tapi tetek kecik
2) Or Muka buruk tetek besar


ok mari kita bincang pasal muka chantek tapi tetek kecik...bagi akak ini penting uolsss..tapi kak bed x setuju ngan pendapat akak....mmg lah orang sering cakap inner beauty tu penting..tapi kalau inner ko je chantek tapi wajah ko macam penyapu buruk..x leh jadi gak...so rupa kena chantek inner pun kena chantek jugak ...sebab tu kalau kita nak beli barang pun kita mesti beli barang yang nampak chantek kan...

muka chantek..tetek pun orang x heran

bagi akak lah kalau jantan2 kat luar sana nak kenal kita..ape yang dia tanya dulu?..
" awak mms lah gambar awak plz...kita tukar2"...kan.... gambar = chantek penting untuk sesi memikat kan...

kalau nak meminang or merisik pun mesti orang2 tua cakap cam ni " nak tak mak jodoh kan ko ngan anak si jenab tu..baik budaknya..muka nya lawan..kulit chantek..comel..berkenan mak buat menantu "..

pelik lah pulak bila orang2 tua cakap cam ni.."" nak tak mak jodoh kan ko ngan anak si jenab tu..baik budaknya..teteknya besar macam kelapa...tapi mukanya hodoh...berkenan mak buat menantu"..

ko rase mane orang akan mention dulu...bila muka chantek..tetek besar boleh menyusul kan...banyak ubat besar2 kan tetek ni kan...so akak rase muka chantek come 1st....

ko rase bedah kalau ko jadi cam ni cam ner..muka azab..tp tetek mengkal.. ko setuju?

tapiiii uollsss...kak bed cakap biar muka hodoh tetek kena besarrrrr!!!!.....kak bed cakap..muka kalau buruk mmg orang x suka..tapi bila ade tetek yang besar... jantan berebut2 siap tersungkur2 berkejar nak pegang...so sebab tetek tu besar memukau muka yang macam haron salim bachik drag pun orang x kisah...betul ker?...kak bed cakap muka yang buruk tu leh di bayangkan dengan wajah2 yang meletop...gitew...so jantan bayangkan muka ko cam ne yer kak bed?....larikkkkkkkkkk

kalau ko kak bed... ko kategorikan diri ko yang mane satu kak bed... ko rela chantek ke buruk?

almaklum lah akak ni kan wanita berdada leper...rata bak saujana mata memandang..so akak x tau lah ape reaksi jantan2 ni kan...

kak bed cakap lagi..bila kita ade tetek besar..muka ko keras macam indon keje kontrak pun orang x kisah...yer lah kak bed..tetek ko kan besar tembikai...tapiiiiii......

so kat sini akak nak tanya uolsss..mane korang rase betul?

Tuesday, 14 July 2009

ter naik hantu dengan soalan uolsss !

hey uolsss...ape kabar...ari ni akak terpakse post awal sesi kaunseling..gara2 beberapa soalan yang buat akak rase nak naik hantu..geram benor rasenya..soalan rase macam nak pijakkan je orang yang bagi soalan tu...

so sesi kaunseling telah di adakakan awal...so ready 1 2 gooooo

soalan 1 Merujuk kepada sesi ruangan konselling kak senduk, sy ni tak la berapa ada masalah sgt. Tp sy ade beberapa soalan yg agak mushkil... harap kak senduk dpt jwb segala kemushkilan yg melanda diri ini berabad lamanya... (1) kalo pondan masuk tandas, dia msk tandas laki2 ke pompuan?

kak senduk : berbalik soalan no 1 tu...akak nak tanya ko...adekah ko ni mampu berfikir atau tidak...semua ni common sense lah ngok...gitew...

kalau rupa ko macam pondan 5 ekor ni..ko x yah tanya lah..ko masuk je lah tandas pompuan ngok

senang je..kalau pondan tu dah rupa cam pompuan ..pakai bra..bertetek besar, figure meletop ko rase kalau dia masuk tandas lelaki walaupun dia pujuk akak kaunter bayaran jamban tu..dia dapat masuk tak tandas lelaki?.. ko rase kalau pondan tu masuk tandas lelaki x ker dia mendatangkan ghairah pada lelaki2 dalam tu... nanti orang masuk tandas bukan nak berak kencing..tapi melancap tengok ko walaupun mase tu ko masuk tandas sebab nak basuh tangan tp ko tetap nampak ghairah....so ko paham ker tak...

kalau rupa ko cam ni pastu ko masuk tandas pompuan ...nasib lah lah kan...untung2 dapat mangkuk tandas atas kepala...

kalau ko tu pulak pondan light2 ..rambut pendek..baru berangan2 pakai sepit..muka woman ala2 je..jangan lah ko feeling nak masuk tandas pompuan..mau naik hantu pompuan2 dalam tandas tu...( akak lah tu)...

so ko paham ker tidak?..soalan mudah pun ko nak tanya kan...bantai kang...

(2) sy pelik la, kalo la pondan2 ni btol2 nak jd pompuan, nape mereka x pakai tudung eh? menutup aurat ala2 wanita solehah gitew... ni tak, mst nak dedah sana, dedah cni... ko ingt ko tu cantek?? ish3...

kak senduk: akak nak tnya ko..ko chantek ker nak tanya soalan ni?...nak kata bangang kang ko marah..nak kata ko bijak...nampak cam bangang..hey..sedih ko ni tau..

i ade tetek besar i tayang lah..aurat i sampai pusat je uolsss...

akak nak tanya ko... ko akan tengok pondan pakai sexy ker ko lebih suka tengok pondan pakai tudung?...lagi satu ko rase orang cerca pondan pakai sexy lebih ker..ko akan maki hamun pondan pakai tudung?...

amacam nampak pondan muslimah x? amacam kak bed ko rase ko muslimah x?

pondan dan sexy mmg dah sinonim dah... ape guna pondan2 tu operate tetek bagai tu?..nak tunjuk lah uolss...(tapi bukan akak ok)... akak tau menjadi pondan mmg salah disisi agama..sebabnya ia merubah qada n qadar tuhan kan..tapi cuba ko pikir..dah lah ko pondan..menyerupai perempuan lepas tu ko pakai tudung..x ke ia lebih mengaibkan agama..macam nak main2kan agama lak..

ko rase kalau ade pondan pakai sexy ngan pondan pakai tudung bahagai..ko rase mane orang lebih beristiqfar... ko ni kenape ha?..dengan harapan bila pondan pakai tudung oarang akan puji...

" bagus pondan tu..walau pun pondan dia tetap pakai tudung..muslimah sangat...suci n tertib je dia kan".....tidak ok!

malah orang akan cakap cam ni...

" pondan ni kenape ..nak main2 kan agama lak..dah pondan tu x payah lah nak pakai tudung bagai..dia ingat dengan pakai tudung dia masuk syurga ker"


so ko pikirkan lah yer...

soalan 2
roopa: kak, sy 2minggu lg nk blk msia,sy ada bf @msia tp sy ada gak bf net,skrg sy suka yg onlinetu lg byk.adakh sy harus tinggalkn no1 n fokus kt no2 or sy harus cr no 3 atau 4..

kak senduk : ko pernah x dengar penipuan internet...x semua yang dalam internet itew betul..sebab bila dalam internet semua leh cakap2 macam2...ensem lah..tinggi lah...gambar pun leh bg gambr orang lain...bila jumpe adooooo rupa cam hanjeng...

x semua jugak yang tipu..ade gak yang betul...tapi ko kena ingat...mungkin bf ko kat malaysia tu ko jarang2 jumpe..tp dalam hati dia selalu teringat kat ko..ko ni kenape...

nampak sangat ko ni x jujur..ko ni hanjeng kan...sampai hati ko memainkan bf ko kan...kalau lah akak jadi bf ko akak siap sedia je cincang ko sampai lumat...

lagi satu ko rase bf ko dalam internet tu percaya ko ker?...entah2 ko bagi gambar ko yang photoshop x..tu dia gila babi kat ko tu...so ko ade akal kan..pikir sendiri yer..jangan ujung2 nanti ko menyesal...

yang ko pulak nak cari no 3 no 4 tu kenape..ko chantek sangat ker..akak nak tanya ko..nyah ko jangan tamak...agak2 kau...


kalau ko betina ko chantek or sama chantek x ngan miss universe ni?

kalau ko jantan gayboy ko lebih handsome or sama handsome x ngan jantan model ni?

kalau ko bapok ko chantek or lebih chantek x dr pondan thailand atas ni?

yang paling penting ko lebih chantek or sama chantek dr akak ke tidak?

kalau jawapan ko ok lah or x lah chantek mane..ko lupakan je lah impian ko nak cari bf no 3 no 4 tu...nyah ko jangan tamak...

jangan ujung macam pepatah ni berbunyi.." konek di kejar x dapat...konek yang di kendong berciciran"

ko korang puas hati ngan jawapan akak uolss?..kalau ko setuju ade aku kesah...cak cak cak cak! <--- tiru azwan ali...

Monday, 13 July 2009

soalan azab to kak senduk !

hye uolss bertemu kita lagi dalam sisi berbicara.. sorry uols sebab akak terpaksa postpone ...akak sibuk sangat uolsss...ape pun akak dah kumpul beberapa soalan yang terpakse akak rujuk kepada bahagian konseling ni...ape pun lets kita tengok apa soalan itew uolsss...akak cuba jawab dengan jawapan yang x emo..yer lah orang cakap akak ni emotional jawab soalan yang lepas kan....

abg joe
: abg joe ada masalah. Abg ada 2 org gf. Dua2 abg syg. Sorang dah kenal 6tahun, sorang lg 1bulan. Abg lebih syg yg 6tahun ni berbndng yg 1bln. Tp masalahnya yg 6thn ni tk ada tiub folopio. Tlg abg joe

kak senduk : menurut cerita abang joe abang joe ada 2 gf...mmmm kelas abang jeo..kacak ke abang jeo ni sampai leh ade 2 gf ni...senduk dengar2 yang abang jeo ni iras2 Aaron Aziz katanya..betul ker...patut lah ade 2 gf..kelas kan...then abang ckp sorang ade tiup polopio sorang xde.. tp yang ade tiup tu baru kenal 1 bulan... then yang 6 tahun kenal tu xde tiup..

adakah abang jeo staraf ini?...plz nyatakan yer

cam akak kenal je uols....berdebar akak nak jawab ni takut kena saman ni...apepun abang jeo kena tengok gf abang jeo yang mane yang abang jeo paling sayang ...its abaout trust n loyalty..walaupun yang 6 tahun tu xde tiup folopio..tp kehadiran dia dah cecah 6 tahun...dan abang jeo x kisah kan..maksudnya kehadiran dia sangat2 abang jeo senangi kan...sebab kita di jadikan dengan macam2 rupa n bentuk...mungkin dia x lengkap tp dia ade keistimewaan yang buat abang jeo terpaut hati..adakah kerana kebaikan nya..kekayaannya ker?, ke hebatannya ke...

then gf abang jeo yang ade tiup folopio ni br kenal 1 bulan... abang jeo kena ingat..abang jeo x leh terus buang gf abang jeo yang 6 tahun ni..selama ni sapa banyak tolong abang joe dr segi emosi dan sebagainya...mungkin abang jeo leh cakap kat gf 6 tahun ni... mungkin kita boleh jadi kawan baik dan bukan kekasih...kalau kena gaya dan bicara..pasti gf 6 tahun ini paham situasi abang jeo...tp ingat!... kadang kala bicara kita ni bisa membuatkan salah satu pihak tidak berpuas hati..

itew lah dunia..mane ade yang adil..pasti ade cabaran..kalau xde cabaran itew bukan manusia namanya...

abang askar: kami kat kem nak ajak senduk dtg buat tarian boleh tak? kami nanti akan buat party. nak tak? ramai nih member abg nak kenal dgn senduk. ular2 senduk pun byk sini.

abang.. saya yang berimejkan wanita sepeti ini pun abang nak suruh saya buat tarian ker?..

senduk: apa? nak kenal senduk...malu lah..senduk ni bukan canteik pun..cuma berkilau dan bergemerlapan je...then nak suruh senduk buat tarian plak...malu lah..senduk mane pandai menari bang...senduk tertilawah alquran pandai lah...(terus capai kain batik n pose bersimpuh macam pompuan dolu2)...

trus pose mengaji

tapi...tolong bagi alamat kat mane pesta tu di adakan..tetiba kan...

mama dania: kak,jwb la soalan aku ini....ko dri kategori senduk yg cm ner...hehehhee,senduk kayu kah?besi kah?keluli kah.....?

senduk : kop kenape?...nak yanya lagi ke uolsss..mesti lah akak ni kategori senduk emas di raja..perlu akak di kategorikan sebagai senduk kenduri uolss...

di ulangi yer senduk di raja

kisahnya begini...kak bed cakap muka akak ni macam senduk..sebab tu akak di panggil senduk...tapi akak x kisah..sebab name senduk itew lah buat semua orang kenal akak sape..gitew...

fred: erm.. tlg nk jwab satu soalan, yg pasal dok ngata lembut2 sgla nih.. jawapan mudah n senang tuk difahami... "lmbut xlembut laa, tonggeng tgok, ngandung xngandung,.." sekian..

nampak pondan dan lembut sangat ke akak ni?

senduk : ala akak dah x heran lah soalan tu..tu soalan mencabar kehebatan akak tu...ape yang akak leh cakap... kalau ko keras sangat ko mampu ker uolsss!

amris: Ruangan masalah rabu nie..punggung sy suka sgt mencerca sy ketika sy tidor..bgaimana sy bole megatasi prob. ni whai kak senduk siantan

senduk: ape bontot ko mencerca ketika tidur?..setahu akak mulut je pandai mencerca...adakah bontot uolss juga pandai berkata2 uolsss

maksud uolss macam ni ker?

dan ade kah uolss mempunyai permasalahan dengan bontot uolss... akak kurang paham soalan di sini yer...adik ...ape pun akak agak2 lah ko ni selalu kentut di waktu tido kot..ape ape yang akak leh sarankan..ko tampal je bontot ko pakai plaster kuat..ape lagi diam lah dia nanti...

che rohu: ni lagi satu soalan muhibah...kak senduk apa pendapat buah dada..oppss silap buah pikiran kak senduk tentang saluran stesen tv kat tanah melayu ni..dok bukak tv 1 2 3 9 sme cerita seberang..

akak malas lah nak cakap banyak..akak bukan orang seni tempatan uolss..

senduk:... ooo pasal drama...mmm ok syed ali sila bagi komen uolsss....

bagi akak..akak mmg kurang gemar cerita seberang ni...balik2 ulang2 seratus kali...lepastu cerita yang patutnya 5 minit leh jadi 15 episod...shot2 yang dia buat tu melampau2..cerita nya sama...

balik2...kalau yang baik akan bodoh dan di tindas..orang kaya mesti jahat dan berkuase..lepastu bila si baik dah dapat balas dendam..balasannya light2 je...bosan akak uolsss...cuba lah buat cerita pasal pokok bayam ke..orang naik basikal ker..lain dr yang lain...

che rohu: kak senduk i ada soalan wajar ke kite letak muke hanjing kite kat dalam planetromeo.com dan belagak omputih letak gambor cik nek kite kat dalam 2..

senduk: berlagak omputih tu biase uolss...akak pun selalu berlagak omputih walaupun akak ni kategorihitamnya macam bontot kuali...

buat lah cam ni..x reti2 ker?...

akak syak ni jelous uolss...ape lagi uolsss..ko ambik2 gambar banyak2 then photoshope kan..macam akak selalu buat..opssss

pasti ko nampak cam omputih gak...akak pastu omputih pun jelous tengok ko lebih omputih dr mereka...

Puteri Pondan: Kak Senduk, sy nih jenis yg kuat sentap. Selalu sentap ngn kengkawan. Tp masalahnyer sentap sy sekejap, kwn yg sentap lelebih n nk saya gak pujuk. Pastu sy ckp sket kne label Drama Queen...

senduk : nyah mak nak tnya ko...ko sentap ko dapat duit ker?...koa kan lebih kaya ker..tidak uolsss...

meh akak tampar ko sikit..

buat ape nak sentap2...kalau ade rase sakit hati cuba luah kan..kadang2 kawan2 kita ni x tau kita ni sentap ngan ape yang rase....ko jagan lak bila ko sentap ko diam jadi patung berhala..ko rase orang tau ke ko ngah sentap...akak ade ramai kawan yang kuat sentap..tap dia bg tau akak yang diorang sensitip ..so akak leh kawal pencercaan terhadap mereka...

macam kak bed..antara orang yang susah sentap..tapi kita ade batas2 bila bercakap ngan orang....dik oiii...biar lah orang nak lebel kita drama queen ke ape..yang penting ko kena bg tau yang ko sentap ke tidak ker...yang penting ape ada dalam hati ko tu...

kalau ko diam..ko rase orang dapat tau ker...

p/s: akak sebenarnya kurang sihat..ape pun akak miss uolss...

Friday, 10 July 2009

hye obat..hye obat

Ha ni ade satu lagi kisah..korang ingat lagi tak yang akak pernah cerita yang adik akak dipress tu…sampai sekarang ni ala2 manje je penyakit dia..dah nak bercakap n gurau2..tapi Cuma masih x nak kuar rumah je…

pada sesiapa yang bangang tu x tau cam ner pose cleopatra..ni lah gamaknya

Then bapak akak pun dah naik rimas tengok adik akak pose baring ala2 cleopatra je kat umah…keja x nak kuar umah x nak..bapak akak menganbil inisatip untuk bawak adik akak jumpe ustaz haron din kat darul shifa katanya…mane lah tau uztaz leh ubatkan kehanjengan adik akak itew…

Berdebar akak…bapak akak ajak akak join sekali..tp akak x nak..ustaz ni kan alim2 ulama uolss boleh baca gerak geri orng..kalau nya akak pegi dia ceramahkan akak nanti…kalau ceramah kan akak je xpe..nanti mau nya bapak akak berbunyi cam ni ustaz tlg tengok2 kan anak lelaki saya ni..pondan sangat lah dia..ubatkan dia jadi keras”..cam ne uolss..dah x pondan akak lagi kan..so xde lah lagi meriahuolss uolss…gitew pulak kan

Ok back to the story…menurut cerita bapak akak…x tau lah betul ke tidak …bapak akak cerita kat akak tu..kalau bapak akak propa so propa lah ape yang akak cerita kat korang ni…so dengar je lah…

Bapak akak cakap ustaz tu baca2 ape thah then tanya2 kat adik akak..then ustaz tu cakap ade orang dengki kat adik akak..ade benda yang orang bagi kat dia ni..tumpang kat dia…dia kata sebab kerja..orang tu anta benda supaya adik akak ni malas nak keje..takut nak kuar umah..malas buat keje..sentiasa dalam ketakutan..gitew lah gamaknya…berdebar uolss akak dengar bapak akak cerita…

Akak kalau benda2 halus ni akak kurang nak percaya uolss tapi sebab kan uztaz haron din alim ulama..akak percaya..kita pun tau ustaz haron din ni org bijak pandai…so akak percaya lah..bukan percaya light2 tau..akak percaya macam lagu siti nurhaliza “percayalah” tau

Kalau bomoh2 yang cap ayam cakap macam tu mau akak hanjeng kan balik..tp sebab harun din akak akur uolss…akak terkesima dengan kata2 itew…

Katanya haron din azan kat telinga adik akak tujuh kali…bukan azan slow yang light gitew uolss..bukan slow ala2 nada rendah Jeslina Hashim (bukan nak sama kan..cuma nak korang bayangkan rendah tahap mane) tapi macam korang dengar azan kat masjid tu..mau terperanjat jin dalam telinga ttu kan…mau tekincit uolss…bapak akak cakap azan itew dengan vocal yang mantap dan hebat…then dia ketuk2 kat pelipat2 badan…sebabnya akak x tau pulak…

Then dia pesan jangan mandi sampai solat asar..dia ade bagi potongan ayat quran lah gak surah adik akak sentiasa baca…x tau lah akak kenape x leh mandi sampai asar..nak bagi adik akak bau kepam kot…

Balik keje tadi akak Tanya mak akak cam ne keadaan adik akak tu..mak akak cakap macam tu gak lah..mungkin lom ade tindak balas kot…atau mungkin kesetanan adik akak mengatasi kehebatan jin tadi ker..sebab tu dia masih lagi bongok seperti sedia kala…

Tu akak kurang pasti..harap2 dia ok lah cepat nak leh pi kuar umah dan cari kerja pas ni..naik hantu akak kalau tengok dia pose Cleopatra je kat umah selamanya..jelous uolss..dia pose kat umah cam tu tetap dapat duit kakak n mak akak bagi..ini tidak adil…dah jadi satu kerja plak akak yang kena bayar moto dia sejak dia bengong ni…

Wahai adik ku sayang ni kakak ko yang ayu lagi berbisa nak bagi pesan…kalau ko dah elok cepat2 lah kuar cari kerja..kalau tidak akak sendiri yang akak jadi hantu serta naik hantu yer…awas lah ko pas tu…dapat lah ko tengok cam ne rupa hantu senduk!

amacam takut x bila senduk dah jadi hantu...takutnya..akak sendiri pun takut uolssss


Thursday, 9 July 2009

peristiwa yang mengAZABkan si Senduk

Hye uolsss… akhirnya impian akak selama ini telah tercapai uolsss….akak telah mempunyai laptop sendiri uolsss….jakunnya bukan kepalang uollss…

Impian memiliki laptop akhirnya terlaksana….

Sedih kan akak sebenarnya..orang lain dah bertukar2 laptop dah…akak baru nak merasa…azab tul ko senduk..tapi uolss jakunnya bukan kepalang..

tido berlaptop

bercakap ngan laptop..cium2 dia

sampaikan berak pun berlaptop

tidur akak peluk je laptop tu..belai2 laptop akak..cakap2 ngan laptop akak..sampai berak pun akak nak bawak laptop tu same…so sebab dia dah jadi kawan baik akak sekarang ni..akak bagi name laptop akak “LEHA”…so lepas ni LEHA akan menjadi sahabat setia akak kemana sahaja…

So pas nil eh lah akak update selalu blog kan…hopefully lah kan

Tapi akak nak cakap kat sini…keje akak sekarang ni berlambak uolss..so sesi soal jawab akak postpone hari sabtu yer uolsss…korang leh lah post lagi soalan2 hanjeng korang tu kat chatbox tu yer..

ape pun akak ade story nak cerita ni uolsss…peristiwa yang menghazabkan diri akak malam semalam…

Semalam kat umah mase godek2 laptop akak yang baru (dasar jakun ko senduk..)..check rokok dah abis..so kena pi beli lah…gigih ni…no asap no life katanya…


Ape lagi capai kunci moto adik akak start lah motor..mau nak patah kaki akak uolss…start2 x nak idup lak..azab tul lah kan…then mak akak cakap “hey yang ko beriya2 nak start moto tu kenape…battery dia kong…anak2 buah ko yang macam hantu tu main2 lampu moto tu sampai habis bateri”…adoi…


Nak tak nak kena lah akak mengayuh basikal mak akak ni…x kan nak jalan kaki x sanggup uolss…so capai basikal ala2 mak2 tu kayuh lah ke kedai…mak ai..dah berzaman akak menyayuh basikal ni..bantai lah..cuba je lah uolss…sampai kedai beli rokok untuk bapak akak sekali then balik…


Rupa2 nya basikal mak akak nix de break uolss.. cam ner lah orang tua ni selalu bawak basikal ni.. mushkil akak…kena break pakai kaki kaedahnya…habis lah berotot2 lah kaki kau senduk oi…walau ape pun akak mengayuh ala2 pelumba basikal sambil mata melirik ke kiri kekanan mane lah tau ade anak ikan yang Nampak akak naik basikal macam anak dara sunti ker uolss…


Nak di jadikan cerita..waktu jalan balik tu.. akak pun mengayuh dengan laju ala2 pelumba basikal gitew.. tetiba ade lah kete yang macam hanjeng ni bawak kete macam bapak dia punya jalan kan…so dengan semena-mena kete kete hanjeng tu himpit basikal akak..akak ape lagi tekan break lah uolsss…alaaaa x makan pulak break ni..laju je basikal ni meluncur..dah rupa berok dah akak atas basikal tu uolss..akak panic uolss…then akak break pakai kaki tapi dah terlambat uolsss….


ayakkkkkkkk!!!!

Ape lagi longkang lah pegi dia…masuk longkang uolsss..ape lagi pose baring lah akak dalam longkang tu..terkangkang2 akak…so ape lagi..malu uolss..ramai lak yang lalu lalang kat situ..alang2 dah terkangkang dalam longkang..then nak cover malu punya pasal…takut orang Nampak akak dalam longkang tu…akak pun pose2 lah berlatih berenang dalam longkang tu…mane lah kalau ade orang Tanya kenape le ade dalam longkang..akak jawab lah akak berlatih renang untuk olimpik…amacam kelas tak.


lets join akak berenang dalam longkang uolsss...

Habis rokok yang akak beli tu bertabur..hanjeng tul kete tu…sampai umah akak tanya mak akak”mak basikal mak tu break x ade yer..ade kete bawak cam sial tadi ujung2 senduk masuk longkang mak”..

Mak akak jawab..” dah tau basikal tu break x makan ko bawak cam ribut kenape..rase lah ko minum air longkang tu sikit..amacam sedap x”sentap tau olsss dah lah masuk longkang then kena hanjeng pulak ngan mak sendiri plak tu…azab tulll… ape pun mak… senduk sentap ngan mak..sebab basikal takde break tu senduk terpakse pose berenang dalam longkang…



Let's SHOPPING Uollss!