ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 23 August 2010

kenape mulut orang puase bau taik?


ha nak kata ape..puase dah cakap yang bukan2....

kita puase x makan ape2 mesti mulut kita bau puaka kan..dan akak paham semua tu...yer la..kita x makan x minum..mulut kita terperap je kan..macam kita bangun tido..mesti lah bau mulut jahanam kan..perut kosong...

ustaz dalam tv tu cakap bau mulut orang berpuase ibarat bau kasturi syurga...di ibaratkan..kalau bau cam kasturi syurga..ko pi kat depan kawan ko...


ko suruh dia buat "hah" sikit kat muka ko...amacam syurga ke tidak....

dan kadang2 tu kita juga paham kalau kita puase kita makruh kumur2 kan...tp kalau kerja kita melibatkan banyak bercakap ngan orang ko juga kena jaga hal hal ni semua...kena lak kumur2 bagi bau mulut hilang...

ini tidak..dah le mulut ko bau puaka....then ko ade hati nak rekemen2 produk kat giant td...muka ko ensem..tp bau mulut ya rabbbi.....bau kaki...akak pandang je muka dia sambit kerut2 muka...(mamat ni jual bedak ape thah..senkuang ke ape that..macam bedak sejuk tu)...

then dia leh kata...ha yang kerut2 ni pun leh hilang pakai produk ni....

ko x tau ke sebenarnya..aku tengah separuh mati tahan napas sebab bau mulut ko....dalam hati berkata..ya tuhan ko tabahkan lah diri ku ini..dengan dugaan bau2 yang azab ini...

akak nak berambus dia tarik tangan....akak x nak lah maki dia sebab bulan pose..lagi pun akak pose..kang x pasal2 xde pahala plak...

then bila akak x nak beli dia ajuk2 akak ngan nada2 lembut pondan cam tu...siap gaya liang liuk bagai..sakit x ati ko...


akak buat bodo je...maklum puase...jadi baik ni...then di buat lagi...siap cakap murah bang..murah bang...

then dengan selamba akak cakap" i x nak beli bukan sebab i ni xde duit..tp i x tahan mulut u tu bau taik..orang lain puase gak..tp xde lah bau mulut cam taik".....

amacam..gembira ngan jawapan itew....then akak trus catwalk keluar......

Friday, 13 August 2010

soalan bulan pose!

kenape kanak2 suka tanya soalan yang bukan2..kadang2 akak agak azab gak nak jawab...lagi2 soalan yang membunuh..kalau orang tua yang tanya leh gak ko maki kan..ni bila2 budak2 tanya susah nak terjemahkan dengan kata2....

sedang akak ngan semua ngah berbuka ..anak buah akak yang 4 tahun tu pegi kat akak n tanya macam2 soalan....

soalan dia...

soalan satu...uda kenape uda ni cam pompuan, lambut panjang...uda ada kasut pompuan......

jawapan hati: sebelum jawab dari mulut akak jawab dalam hati dulu kay...ko berani mati tanya makcik ko soalan ni depan semua orang...ko nak kena pijak...

jawapan mulut : kenapa kakak cakap cam tu...tak baik tau dosa..uda rambut panjang rock lah...(saje je cakap rock nak selamatkan diri uollssss)

soalan dua : uda kenape dalam almari uda ada sarung tetek....sape punya..uda pondan ek?

jawapan dalam hati : ko berani mati selongkar almari aku...tu wonder bra tu..kalau rosak mak ko x mampu beli ok....

jawapan mulut : bukan sarung tetek udalah...mak wan yang punya..mak wan salah letak tu...

soalan tiga : uda ni ade pakwe ke ade makwe....

jawapan dr hati : wahai anak buah ku sayang...i woman ok..mesti lak ade pakwe..ko berani mati tanya soalan tu kat aku...

jawapan mulut : kakak rase uda ade pakwe ke makwe..mesti lah makwe...

then akak cakap ngan anak buah uda..x baik tau bukak2 almari orang bedosa...kalau kakak buat lagi uda x nak bagi duit raya..sape ajarkakak tanya banyak2 ni...

sape ajar kakak tanya soalan macam ni....

terus anak buah akak tunjuk mak akak...

then dia cakap " mak wan yang suruh tanya...makwan cakap kalau kakak tanya kakak dapat beli kopok"...

akak terus buat pandangan harimau kat mak akak...

then mak akak buat2 basuk pinggan sambil cakap..dah dah2 kakak..jagan banyak cakap..pegi solat cepat...(eleh mak tu cover lah tu)....

tapi dalam hati geger uollss..berani ke ko nak jawab jawapan benar bila permaisuri agong yang sediakan soalan interview tu......

ape lagi ...cabooottttttt

Tuesday, 10 August 2010

ramadhon..sebut dalam2 skit

stock mamee letup, mamee cup, segala bagai mee segera...cheked


segala bagai biskut, air kotak, coklat...checked



rokok sebeban..isap sampai pengsan..checked

ape lagi waktu rehat akak pun calling2 lah kak bed..dey kak bed sapedek dey...
terus lah rempit ke rumah kak bed...

...akak yakin kak bed akan sentiasa menanti akak di rumah ..kan kak bed kannnn



kau giler..esok puase le..sundellll...



sempena bulan baik ini ..tahun ini akak berniat x nak ponteng2 puase lagi..malu kan..dah tua bangka masih ponteng puase..akak akan tukar imej kepada yang lebih sopan...



tadaaaaa..amacam sopan x?...

SELAMAT BERPUASA UOLSSSS


Saturday, 7 August 2010

Kau layak ke hanjeng!


ni ade benda akak nak tanya korang...

korang tengok profile ni..profile ni dalam tagged ...dia bg message kat akak then akak click lah profile dia..

tu dia gambar badan jantan kekar..siap bersix pack bagai kan....

korang bace lak about me dia..meninggal kan..akak syak dia ni pelakon lucah....ko jangan gila2..yang x leh tahan tu...best features tu....


ko tengok pulak kawan2 dia..tu dia betina segala bagai...tunjuk tetek..kepit puki..tonggeng bagai...segala bagai lah kaedahnya...


then dia bg massage kat akak cam ni..kalau korang buta meh akak bacekan message dia kat akak...

subject : bwak2 lah bertaubat ye...patut
message : bwak2 lah bertaubat ye...patut arr bumi ni makin panas... songsang dah kau ni...

motip disini....akak bukan dah berlagak baik...kalau ko betul2 nak nasihat...adakah ko layak...

sebab ape dia bg akak message cam tu..sebab akak pondan....hanj ke tidak...oooo kalau aku betina mungkin massege ko cam ni ..." let berzina"..kannn

ia ibarat " babi mengata bahawa dia geli ngan anjeng yang bahawasanya anjeng itew binatang haram"...paham ke tidak...

motip ko tunjuk gambar pakai spender ...tunjuk badan...akak tau tu bukan gambar ko..tp kawan2 ko tu betina lucah segala bagai..tetiba ko cakap aku punca bumi panas....kannnn...

kiranya ape ko buat tu..dengan friends ko tu bumi jadi sejuk macam peti ais le...kiranya perbuatan ko tu halal di sisi agama lah...kita sama2 buat jahat,,tp kena lah dengan cara bila nak nasihat...

pelik kan...macam2 jenis orang ni kan.." ibarat anjeng yang cuba mengajar anjeng lain menyanyi"...sesuatu yang mustahil


"hey uoll..mak bukan saje pandai menari ok..malah pandai juga menyanyi...ko mampu"

astagfirullahalazim
ni ade benda akak nak tanya korang...

ko rang tengok profile ni..profile ni dalam tagged ...dia bg message kat akak then akak click lah profile dia..

tu dia gambar badan jantan kekar..siap bersix pack bagai kan....




korang bace lak about me dia..meninggal kan..akak syak dia ni pelakon lucah....ko jagan gila2..


ko tengok pulak kawan2 dia..tu dia betina segala bagai...tunjuk tetek..kepit puki..tonggeng bagai...segala bagai lah kaedahnya...


the dia bg massage kat akak cam ni..kalau korang buta meh akak bacekan message dia kat akak...

subject : bwak2 lah bertaubat ye...patut
message : bwak2 lah bertaubat ye...patut arr bumi ni makin panas... songsang dah kau ni...

motip disini....akak bukan dah berlagak baik...kalau ko betul2 nak nasihat...adakah ko layak...

sebab ape dia bg akak message cam tu..sebab akak pondan....hanj ke tidak...

ia ibarat " babi mengata anjeng yang bahawasanya anjeng itew binatang haram"...paham ke tidak...

motip ko tunjuk gambar pakai spender ...tunjuk badan...akak tau tu bukan gambar ko..tp kawan2 ko tu betina lucah segala bagai..tetiba ko cakap aku punca bumi panas....kannnn...

kiranya ape ko buat tu..dengan friends ko tu bumi jadi sejuk macam peti ais le...kita sama2 buat jahat,,tp kena lah dengan cara bila nak nasihat...




Friday, 6 August 2010

Sindrom Puteri

hey uollllll..

ari ni akak nak cerita tentang perangai pondan2 yang kadang2 tu merensakan dan kadang2 tu kelakar bila di pikirkan..gitew kan...

akak gelarkan sindrom meraka ni sindrom fairytale ..gitew...


1) sindrom Cinderella..
- pondan2 sindrom cinderella ni ade 2 jenis..1) pondan yang buruk then dengan gigih cantikkan diri..sering dihina oleh kawan2 sebab badan begau, muka lopak2 air..rambut azab sebab banyak sangat color n luruskan rambut..biase lah pon2 ni kan..kalau bb rambut mmg particular sikit... so pondan2 ni sabar ...pelahahan2 dia menjadi chantek...cucuk sana cucuk sini..di hempuk2 sikit muka yang bersegi tu..tu dia..runcing bak bujur daun sirih katanya..kadang2 tu drpd bujur sirih tu x puas lagi tambah lagi dagu bagi panjang lagi sekaki..terus menjadi petola muka tu..tp ujung2 drpd xde laki..terus ramai berebut2 jantan nak kat dia..ala macam kisah cinderella lah kan...

ada gak pondan sinrom cinderella ni..bila siang tu dia rupa cam gangster..rambut jarang2..muka keras cam batu..tup tup malam jadi jelita...heran ke tidak..akak syak dia betapa kat gua ni...

then satu lagi pondan sindrom cinderella ni..asal keluar je...sebelum kul 12 nak kena balik..ade komitment lah..need beauty sleep lah..kena bangun awal lah bagai..feeling tau...macam lah esok tu kerja dia tu menyelamatkan negara..walhal tekan2 komputer je kan...gitew...so cinderella nak balik sebelum kul 12...walau pun esok nye cuti tetap kena balik sebelum kul 12...feeling hidup


2) sindrom sleeping beauty...
x kira lah kat mane pun asyik nak membuta je.,..lepak kedai makan, orang sebuk rancak bercerita dia leh lak membuta kat meja kan...then kalau lepak umah kawan2 ..asal baring2 skit je terus membuta...heran akak...lepas tu selagi ko x kejut dia duk lah tido..kalau 3 hari x kejut..3 hari lah dia membuta..azab ke tidak...bila di cerca yang dia duk membuta je..pandai lak sentap..alasannya nak jaga kulit supaya x cepat tua..walhal muka ko tu elok sikit je dr kulit pokok...


3) sindrom beauty and the beast...
pondan2 jenis lak..muka chantek..tp suka lah duk pilih lelaki yang muka cam berus jamban...semua lah pondan duk keji laki ko buruk lah..laki ko muka azab lah...tp pondan2 ni bijak..kadang2 tu lelaki yang berwajah berus jamban ni leh jadi berus emas lepas di grooming oleh pondan2 ni kan..

then baru lah pondan2 lain duk sibuk kata " laki ko kalau tengok lama2 sweet gak kan.."..ayat nak celah bedah sangat....kadang tu ade je yang bg alasan ' sian lelaki2 yang muka buruk ni xde orang nak...so sebab tu i pilih sebab dia akan menyangi kita macam puteri raja"...yerrrr...cuba lah ko couple ngan acapan tu..raja ketidakkkk


4) sindrom repunzel
ni pulak suka lah duk simpan rambut panjang2 then x terurus..dah rupa pontianak...dah duk kena keji je sentiasa...sibuk dengan rambut dia..asal nampak jantan je libas rambut..asal nampak jantan je libas rambut...kalau lembut cam iklan shampoo xpe gak..ni..tu dia..cam penyapu keras dia...cuba le kemas2kan rambut tu ke..sikat or set rambut tu elok2..ko agak2 kalau rambut cam hantu ade ke orang suka..?


5) sindrom ariel (puteri duyung)
sanggup ni jadi orang lain demi mendapatkan jantan idaman....laki kata jangan pakai dedah2..tup2 jadi pondan muslimah..siap bertudung..

sebab couple ngan kenya..
tup2 setiap benda nak kena selang seli melayu ngan kenya..azab ke tidak...sanggup ni buat ape saje..janji laki sayang..same lah cam puteri duyung..sanggup mintak ekor jadi kaki..sebab gila jantan...

6) Princess Fiona (shrek)
ko bayangkan princess fiona tu rupa cam ne....walaupun muka azam pembelah bumi..tp baik..setia...dapat laki dijaga dengan baik..x kacau orang..walaupun berwajah pembelah bumi tp hari sesuci murni katanya...ko mampu?....

entah lah..akak pun x tau akak ni di kategori pondan jenis ape...sebenarnya semua pondan ade perangai yang sama..kalau bab jantan mmg akak berhempas pulas...kadang tu kena gak le bepikir...akak pun same je cam yang lain..



7) Sindrom Snow White
asal nampak jantan je tempek bedak...walaupun muka tu berkulit kuali..tetap bedak no 1 feeling cina..berkepok tengah2 hari buta...dr jauh berdebu je..dr jauh sayu2 je macam cina datang dekat tu dia tepong gomak..kelabu jeeee...

then obsess dengan produk putihkan kulit..duk cucuk sana cucuk sini nak bg putih...asal dengar je produk ni leh putih je beli...ujung x jugak putih...ujung tu yang feeling cina pi beli faundation color cat kapur tu...


akak rase akak lebih kepada "puteri ni"..amacam bley

Let's SHOPPING Uollss!