ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 5 September 2008

Kok gue Kelalen!

Ini petua ulama untuk mengubati pelupa atau dalam bahasa jawa kelalen dan mengelakkan jadi pelupa uollss...tapi ape yang kita buat seharian ade kita kesahkan...asal halal asal ok ..so jalan je kan..x pernah pikir pun kemungkinan..tapi susah gak akak nak buat sume ni..mau sawan dibuatnya...

1. Kismis hitam 21 biji setiap pagi. Kunyah sebutir-sebutir dan bukan sekali rap.
- Gitukan...wah setahun lah nak makan kismis ni..ni korang ado..kismis di letaknya dalam roti..dalam donut..makan sikit2 lambat..telan je sekali gus....

2. Madu sesudu dalam air panas segelas. Minum bila suam, setiap pagi.
-mmmm madu!...pernah dengar..tp ado mencuba..malas..lebih senang bedal nasi lemak ngan kopi pagi2 kan..hahaha

3.Tidur awal bangun awal
-akak kupu-kupu malam..mane leh tidur cepat..walau ape cara pun...

4.Tidak bersetubuh melebihi 2 kali seminggu
- Ko dengar tu Kak bed...ni ko hari2..bulan pose pun ko jadi....

5.Kurangkan makan dan kurangkan makan benda masam
- banyak lak pantang larangnya..sedihlah x dapatlah makan asam ni...dah lah akak ngah mengandung sekarang ni

6.Banyak makan ikan, sayur, tempeh, ubi, kekacang dan kurangkan makan daging
- wah ok ni..akak suka ni..daging x leh..mmm ayam dah le akak x suka..makan anak ikan boleh x?

7. Tarik nafas dalam2 ikut hidung dan tahan 4 saat dan lepaskan perlahan-lahan ikut mulut. Buat 10 kali setiap pagi.
-mau lemas ni....mmmm ko hotmama mesti leh tahan sejam napas tu..tangki oksigen ko luas....

8.Buat stretching bila bangun dari tidur
- ini adooooo...bangun mengeliat pastu sambung tido balik....

9.Masa buang air besar, tutup kepala dan jangan buka mulut
-gitu....perlu ker akak tiap2 nak berak pakai purdah ni tutup kepala ni...wah azab ni..mau dah rupa ninja turtle dah ni....aduhhhh

10.Elakkan lihat kemaluan dan najis
-habis tu cam ner..sedih le..kemaluan akak adalah barang paling berharga ok..harus diteliti selalu kay...hahahahahahaha

11.Baca Qoran dan cuba menghafal setiap hari
-insyallah akak buat....

12.Bakar kemenyan nasrani, wangian ros, sandal atau gaharu setiap minggu ( orang moden kata aromatherapy )
-oh gitu..patut lah semenjak akak bakar aromaterapi dalam bilik akak....ingatan akak lagi makin mendalam..tu terus teringat yang hotmama nak belanja kat william second time ni..thanks hotmama...

13. Pakai minyak wangi setiap hari bila keluar rumah ( wanita ketika dalam rumah).
-ini semestinya uolss..kalau tidak harus lah berbau sial....

14.Mandi pagi, petang dan selepas buang air besar
-oooook...check..

15. Belajar bersabar dengan bersolat atau berdoa bila ada masalah.
- ini lah yang akak selalu buat ni...yer ker..bukan akak membebel bagai nak gila dalam blog ker?

16. Sayang ahli keluarga, ibubapa dan kanak-kanak.
-sedih le...habis tu...x kan nak sayang pokok lak....ops lupa..sayang anak ikan juga...

17.Tidak bercampur bukan muhrim kecuali bila ada keperluan..
- nasib baik akak ade dua jantina..so muhrim akak tiada batasan...hahahahahahahaha..korang ade ker?

Let's SHOPPING Uollss!