ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 24 July 2007

Pesta Basah dan Liar di pasar borong!

Pada suatu hari..di musim luruh..air sungai beralun dan mengalir lesu..lautan bergelora manja2..
maka ketua segala binatang ia itu harimau ingin mengadakan pesta wet and wild katanya..maka di hebahkan lah kepada semua binatang2 dalam hutan dan lautan supaya hadir ke pesta basah dan liar ni...


wahai segala binatang...raja sulaiman mengadakan party basah dan liar..semua di jemput hadir

maka pd suatu hari burung kasawari pun mengahantar utusan kepada beruang madu dan bertanyakan sama ada beruang madu ingin ikut bersama...si kasawari juga mengajak semua rakan2 sehutan beruang madu untuk join peta liar dan basah itu..


ha! sape nak ikut akak ? tlg bg tau awal2 kay..party liar ni...kang akak sangsang karang..nak ikut x?


maka beruang madu pun memberitahu kepada beruang kuala dan helang botak..ape lagi mereka pun stuju..oleh kerana kasawari yan ajak maka beruang madu, beruang kuala dan helang botak x berani nak ajak sape2 lagi..lebih2 lagi si gorila...nasib baik lah si hayina xde..kalau tidak mesti sihayina nak ikut..sebab si hayina ni pantang dengar benda yang basah2 ni...matilah kalau hayina tau

i ni kalau bab2 air ni i pantang skit...nasib baik i keluar kota minggu ni...kalau tidak i sanggup bergaduh kalau x dapat pegi ni...

maka sampai lah kehari yang di nanti kan..si beruang koala awal2 lagi dah touch up supaya kelihatan liar di party itu...si koala ingat dia aje yang ingin kelihatan liar ..rupanya beruang madu pun turut same kelihatan liar..calit sana calit sini..zass..kebinatangan koala dan beruang madu terserlah...dalam hati kuala...pasti dia akan keliatan liar di party basah itu nanti...tp ado


kalau aku pose macam ni agak2 ade binatang tengok tak...cantik tak?

eleh aku lagi cantik...aku siap pakai bulu tebal lagi tau..aku lah yang paling cantik di party tu nanti..eleh!


sedang menunggu kasawari sampai bersama kereta kudanya..hujan turun dengan lebatnya..tiba2..gorila sampai tanpa di undang..maka si koala , beruang madu dan helang botak x tentu harah..macam mane nanti kalau gorilla tanya nak kemana mereka semua...macam2 alasan lah si koala ni pikir...segala persoalan dapat di tepis oleh koala dan beruang madu..si helang botak diam jer...sebab si helang botak ini sering mendapat perhatian oleh si gorilla ni...



aku la helang yang di kagumi semua binatang itew...(gambar ini sebelum helang menjadi botak!)

dgn x si sangka si kasawari pun sampai lah..maka si kasawari menerangkankan lah segala acara yang akan berlangsung di pesta liar dan basah itu nanti...maka terpech lah lobang yang keempat2 binatang ini ingin ker pesta liar dan basah...ape lagi so gorilla dengan manja nya diajak bersama ke pesta liar...nak lebih2 x leh plak sebab semua naik kereta kuda kasawari kan..si kasawari ni mulut lancang plak..tu sume binatang x brani nak bersuara plak...



kalau nak ikut tu ikut jer lah..tp jangan lelebih tau..akak x suka..akak mulut lancang ni!

nasib baik i datang cepat..kalau tidak mampus binatang ni tinggal aku..amacam perut aku comel tak..pasti gegar pesta basah dan liar ni!

bila sampai ke pesta basah dan liar...semua binatang pun post lah manja di pintu pesta..kat luar tu kuala dan beruang madu tersipu malu sebab yang hadir semua binatang2 kelas atasan..seperti kakak tua putih, harimau bintang, merak dan kucing parsi....malu plak si koala n beruang madu ni..bila dah dapat masuk ...lagi lah terkejut bila di lihat bahawa banyaknya kucing2 parsi dan kakak tua putih yang hadir..terasa kerdil plak si kasawari,koala,beruang madu, gorilla dan helang botak... di sebab kan helang botak ni di katogorikan sebagai haiwan yang gah...so dia x lah malu sangat..tp dia mula terbang jauh2 dari empat binatang tersebut...




eeee... apasal mereka jemput semua binatang liar ni..x kelas tau...


yer lah..pasti keruh pesta kita ari nie...nyesal datang...


mula2 tu koala malu plak sebab banyak sangat kucing parsi kat parti basah dan liar tu..nak di pandang segan..x di pantanmg rugi..tapi di sebab kan dia berjalan dengan kasawari maka x lah malu sangat...maka si kasawari dan koala pun trus tukar bulu sebab nak mandi manda katanya...nak meleleh si kasawari, koala n beruang madu tengok binatang2 yang mandi di kolam pesta itew..si kasawari sempat pose2 nak mengurat unta dr arab..siap jerit2 lagi katanya..sebab kan si koala n beruang madu ni x berape cantik maka pose diam jer lah...sedang 3 binatang ni mandi maka si gorilla pun join..tp si helang botak x nak join..malu ker ape ker tak tau plak... biar lah..kaswari, koala, beruang madu n gorilla dah maklum dah dengan perangai helang botak ni..biar lah dia..so keempat2 binatang ni pun membinatangkan diri di party tersebut sehingga malam ...di peta basah dan liar itew juga ada konsert binatang2 ternama plak...maka koala , beruang madu dan gorilla pose lah dalam air sambil di kelilingi oleh kucing2 parsi dan kakak tua putih..sebab dah penant kesemua binatang ini pun terus balik lepas tu...gembira lah kesemua binatang itew...

Wednesday, 4 July 2007

Janji2 pelsu jantan2 sekarang!

kalau akak sebut janji mesti u all ade banyak pengalaman tentang janji kan...tu lah kalau berjanji ni kita pasti kena kotakan..akak pun ade banyak janji yang belum di kotakan..seperti janji bayar hutang ngan kekawan akak..( yang dah memekak n perli 24 jam pun ade..mati lah akak). tapi ade stu citer akak nak citer ni dengan uolls sume...



kisah nya ber kalu malam td u all..ade lelaki yang akak temukan di internet malam tadi..chat punya chat dia macam tertarik plak ngan akak..walaupun akak ni berwajah warok dengan hidung kembang sekaki..tapi dia telah melihat mawah akak macam ratu vanezuella tu plak..ade aku kesah kan!..ok lah ...



pasatu akak pun telah membuat perjanjian syatan dgn dia di rumah akak..walaupun jam telah menunjukkan jam 3 pagi tapi perjanjian syaitan itew ttp berjalan lancar..akak pun dengan segeranya bergegas ker rumah akak dr cc untuk menyolekkan wajah akak ni..tranfrom dr norliah ghani kepada fasha sendat katanya..ngan akak touch up..sms berbunyi berkali2..sampai lengok jari2 akak yang raksasa ni menaipnya..tp demi perjanjian dengan jantan ini akakk gagah kan diri akak...



smsnya berbunyi begini:



sms 1 : u sorang ker kat umah?

balasan dr akak : tak lah sekampung kat umah ni. pakat tumpang tido..acah jer..i ngan kwn i jer

sms 2 : u ni ade tetek besar tak..i suka pegang (berani mati jantan ni tanya soalan macam tu)

balasan dr akak : besar lah jugak. besar tetek kucing. kenape nak ker..(pose sakit ati ni)

sms 3 : x pe lah. i nak datang jap agi. umah u kat apatment L***s kan.. lg 10 min i smpai.

balasan dr akak : ok jer. i tunggu tau. smpai jer u mis kol nanti i bukak pintu.

sms 4 : ok. ini x ensem u x kisah ker? ker u ni memilih orangnya?

balasan dr akak : x lah ade ape pd i kalau i ni memilih. (ayat yg selalu di gunakan oleh bapok2 untuk nampak baik katanya. padahal wajah adalah segalanya..bolew..)



so dalam 10 min dia pun datang..dah lah house mate akak ngan pasang cerita P.Ramlee..ngah part saloma nyanyi lagi bosanova plak tu..dah jadi macam rumah kaberet 60an lah umah akak..




walaupun meraka dah takde akak tetp menyajungi mereka..syabas..gitew


akak pun terus pose depan pintu ngok dia dah ade depan pintu..orangnya kecik jer..pakai spec..comel jugak lah..akak pun menjemput lah dia masuk..dengan kawan akak yang terbongkang kat depan tv tu..akak ngan jantan tu pun melangkah masuk ke arah bilik akak yang ala2 sarang tikus itew.. akak ngan dia borak2..agak lama gak lah lebih kurang 40 min lah..




haloo baby..so how?..didi i look handsome?..lets be together...(koser akak)




antara kata2 dia...


i ni kalau kat P*****g ni ramai yang kenal sebut jer name i org dah mmg tau..(yer2 jer akak tak kenal pun). aklau u ade masalah ape saja jgan segan nak bg tau i..


pastu akak tanya dia selalu ker lepak2 kedai makan..and area mane dia selalu lepak...


kata2 dia


ala banyak tempat. i x kisah mahal macamane pun. janji i puas hati.i ade duit buat ape nak susah. duit bukan segalanya bgi i..buat ape nak simpan2. esok lusa dapat duit lagi.(pose kekwat kata2 dia..apa lagi akak pun pose lah mengiyakan ape yg dia kata..betul tu ..yer yer..padahal akak nak tampar jer dia ni) pastu dia kata lg..tp i suka masak kat umah jer..i lebih suka macam tu...(dah pulak... deiii apa ini)..u tak masak ker?..pastu akak jawab..umah i dapur ade tp gas takde..dia balas..ooo yer ker..esok i hantar tong gas umah u..i kesian ngan u..senang u skit klau ade gas ..xyah makan kat luar..senang skit..




sory ya kakak!..jalan rumah kakak saya lupa lah itew sebab tong tara anta...


pastu akak borak lagi sampai lah ker part 18 sx itew..sensor x leh tau..pastu dia buat keputusan nak balik..waktu itew jam pukul 6.15 pg..sebelum balik dia peluk akak n masukkan sesuatu dalam poket skit akak..akak tak tengok ..pastu dia pun balik...bila dia dah blah akak seluk lah poket akak..wah terkezut gitew rm 100 u all...akak terus sms dia...kenape u bg i duit ni kat i..rase macam Pe****r plak...dia balas..buat u belanja..nanti kalau tak cukup cakap jer pd i..jangan malu2..(ala biase lah janji2 yang belum pasti kan..karang nak mintak karang adee lah 1,00,000 alasan tue...akak dah masak dah) tp yang penting akak simpan duit tu buat ibu duit katanya..tapi akak bukan melacur okey..ingat u..









gawei opo to bocah iki !



pulangkan ape..entah lah akak pun tak tau ape yang harus di pulangkan...ape yer...oooo akak ingat...pulangkan sepit bunga yang akak baru beli..x lah ade kawan akak tu pinjam sepit bunga akak x pulang lagi...cantik sangat lah tu dia rase ..ahaks ..ala akak tak kisah pun..dua tiga hari ni ni akak tak sempat nak update blog..maklum lah sibuk cur sana sini..biase lah tu..pemintaan menggalakkan ...so akak memenuhi keperluan pelanggan akak lah ni...orang kata customer is always right kan..so tu akak sibuk skit ni...



so ari ni akak nak citer skit tentang how to make ur self beautiful...(akak copy jer dr blog Meen zuleyka ni)






Kadang-kala bila bosan kita selalu buat perkara yang bukan-bukan. Ini adalah salah satu daripada cara bapuk-bapuk menghilangkan kebosanan mereka. Mekap itu adalah ubat bagi bapuk-bapuk yang duduk bosan di rumah tak buat apa-apa. Jadi kepada bapuk-bapuk atau mana-mana pengkid yang baru belajar nak jadi perempuan tu bolehlah ikut cara mekap dari akak. Langkah pertama kalau nak jadi bapuk tulen, kena pandai pakai mekap. Mula-mula pastikan wajah anda bersih dari sebarang kotoran. Bersihkan muka sebersih-bersihnya supaya memudahkan proses mekap dijalankan. x kisah lah kalau muka kita warok tahap dewa pun xper..yang penting mekap kena meletup u alll...ala kalau x tau bantai jer biar lah konon2 pandai..ahaks


cantek tak akak tanpa mekap..macam ayapan kan..ayapan mesti jelous ade orang muka sama ngan dia




Langkah kedua, letakkan foundation ke seluruh wajah.faundation kedai nyonya pun x pe janji cara apply tu betul.. Pastikan rata dan tidak bercapuk. karang ade palak orang cakap muka cam opera cina plak.. Pakai bedak yang cerah sedikit daripada warna kulit asal n jagan pakai bedah putih sangat. Kalau pakai yang gelap, nanti nampak lagi gelap macam akak plak. Selepas itu pakailah bedak compact powder atau bedak debu supaya selari dengan warna kulit anda. Cerah sikit tak pe cuma jangan cerah sangat. ini bukan mekap jepun nak kawin so tak payah cerah gila.. kalau nak putih gak beli lah tepung sekilo pastu pakai sambil buat cekodok..


canteknya aku ngan faundation salah warna ni..dah lah mahal..ala tak kisah..kalau jantan datang karang pose lah dalam gelap..xde lah perasan sangat


Langkah ketiga, bila kulit wajah dah nampak cantik dan rata, masa utk mekap di bahagian mata. Pastikan kemas. buat lah mekap tulang ker , smoke eyes ker, ape ker celak macam orang tablik ker..x kisah lah asalkan meletop..bak kata veeda arenna tajudin (Pengasas Agong Touch). pastikan solekan mata tu kemas...




tu lah orang kata pakai cermin pecah tak elok..ade akak kisah..cantek jer akak rase..malam ni akak ong 200 ok!..so bg komen skit..bebas!

Langkah keempat, jangan lupa dua benda yang mesti ada iaitu blusher dan lipstick. Blusher supaya wajah nampak lebih berseri-seri macam bidadari . blusher di pakai dr tulang pipi ker pipi..pakai lah warna yang gelap skit kat tulang pipi tu n yang cerah skit kat pipi..bagi nampak cengkung katanya.. lipstick di pakai supaya tak wajah tak nampak pucat macam orang tengah nazak. tp kawan akak , si bee tu tak suka pakai lipstik..cam ner yer..biar nampak pucat skit katanya..yer lah pun..kalau mekap mata dah gelap..pakai lipstik yang cerah n light2 jer u olll...baru kena..jagan pakai yang merah menyala..ko ingat ko mak temah dr kampung dusun ker...kalau merah pun ade warna berpada2 u oll..



lipstik ni akak curuk mak akak punya..mahal u oll..mak akak x perasan sebab dia ade kilang lipstik..nanti nak curik lagi!




so siap lah..set lah rambut tu cantik2 supaya kebapokan yang ada dapat di sembunyikan..bg jelita skit..so ini lah hasil nya ...dr bapok warok ker bapuk waroklicious! paham..cantek?





tanpa segan silu..akak pose walaupun x cantek pun..eleh akak tak kisah..yang penting akak sendiri cakap akak cantik..puaskan hati sendiri sudah lah..kannnnnn!

Let's SHOPPING Uollss!