ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 23 December 2011

hey uollsss

korang hanjeng sangat kan cerca akak bagai nak gila seba akak x update kan..hanjenglina jolie sgt mulut korang..sah kecik2 mak korang x bedong mulut korang kan....



sbnrnya akak baru je balik bercuti dr langkawi...berjalan2 dengan kak bed...habiskan duit yang sikit ni....



sebelum pi becuti tu sempat lah akak terjah ombak rindu sedas..nak gak tau best sangat ke citer tu...katanya mat rock pun leh leleh air mata...pondan sgt nangis2 kan...feeling...



sapa kata maya karin sexy....kak limah berganda sexy ..tp x pernah tercalon heroin sexy malaya..klass ko kak limah...

sampaikan makcik2 duk dalam gunung pun turun town demi nak tengok ombak rindu..makcik2 duk ada kelas mengaji malam sanggup cancel demi nak tengok keseksian aaron aziz dalam ombak rindu...ko mampu..


ko bayangkan lah aku yang jadi maya karin tu..mau adigan lucah klass A yang aku lakonkan...

ujung2 aku pun nangis gak tengok citer tu....ok lah citer tu..akak terus feeling akak jadi izah...leh peluk2 aaron aziz..ko mampu...yang penting peluk2 ghairah gitew..

bak kata maya karin bila di interview "apa pendapat maya tentang melakonkan adegan ghairah dalam ombak rindu?"...then maya karin jawab " alhamdullilah saya lakukan dengan baik"...ko mampu...jawab alhamdulilah....akak sujud bangun sujud bangun kat ko maya...

begitu juga watak azizah mahzan yang gampang itew..menjadi dia jadi datin gampang..tabik akak..lakonan dia buat kita jijik kat dia sebab dia jahat sangat..kalau ikut dalam novel ..watak datin tu leih gampang lagi...mungkin azizah mahzan dapat pun tahap gampang lite2 je kot..

tapi apa pun mmg dia bagus belakon...sapa yang x pi lagi tengok tu..pi lah terjah kedai2 cd berdekatan...kalau dah habis..ko cakar tuan kedai tu bagi dia kuar kan stok2 simpanan dia...x pon ko suruh je sapa yang dah tengok tu..belakon untuk ko..

sorry jadi akak dah kusta..nanti tulis lagi ek...muahhhhhhhh

Wednesday, 7 December 2011

tadaaaaaa..... akak kembali

amboi berdebunya blog akak ni....berkurun x bukak blog ni...secara terang akak cakap akak mmg malas...hahahah...

ari ni tergerak lak nak tulis jap...

dalam akak diam2 x tulis2 blog ni tersedak-sedak akak orang asyik duk nyebut nama akak...senduk..senduk...rupanya2 orang duk cakap akak kat blog du luar sana..gitewww

ko mampu orang cakap ko ajar pakai tudung?... kalau ustazah Qomarijannah.. dia pun x ajar orang pakai tudung ko...

ahad lepas akak duk lah bilik2 surat kabar..akak terjumpa tajuk ni " Syed Ali , azam pitt berpelukan"...eeee sapa ni...korang kenal ker....sape tu... pemain congkak negara ke...


ha ko...MAMPU... Alton John pun x dapat liputan cam ni tau... kelas ko Raja Nurfatimah Mawar... bunga bungaan sangat ko

kenapa diorang berpelukan?....oh gitewww...diorang sejuk ke peluk2 ni....

diorang tu artis lah... dan akak mmg kenal diorang.. sian diorang gosip2 PANAS cam tu..x baik paper ni tau... tutup periuk nasi orang tu...

akak xde lah baca sampai abis sebab akak selalunya kalau bukak paper akak bukak segment sukan, bursa saham and keputusan nombor ekor je.......gitew...x ke ko gila...

ade akak baca dalam tu katanya jiran dia nampak mereka berpegang tangan dalam lif kat rumah diorang...

setahu akak stakat flat 5 tingkat tu ade ke lif?... baru buat ke... PROPA sgt...

setahu akak jiran kawan akak tu mmg rapat ngan diorang..selalu bertegur sapa.. ujung2 jiran mengadu bagai kan...propa wartawan tu tau....


eh mane ada akak duduk ngan dia..akak duduk ngan Seman anak pak wahan yang jual cencalok bawak pokok ketapang yang kat ujung simpang tu lah... pandai2 je korang ni

kalau bab mesra tu akak tak tau..sebab akak jumpe diorang pun kira2 berapa purnama sekali..maklum lah akak kan lebih selebrity dr mereka berdua..so akak lah lagi popular kan... ko mampu mengaku popular...hahahhaah

ape pun akak rasa apa yang tulis kat paper Bpop tu x betul tu...

x baik aibkan orang..satu malaysia baca tu.... buat lah citer lain... macam kenapa muka kak pah makin petola ker.... kenapa Rohana jalil buat muka mirip Jalil hamid ker... sapa artis suam2 kuku bangang bersanding sorang kerana takut laki di kenali ke...lagi bagus....

bangang sangat bersanding sorang kat pelamin sebab laki VVIP katanya... kalau dah gila mmg macam2 tau... sapa aitis tu ?... nor shela?..sapa tu... aku rasa ACAPAN lagi dikenali dr dia..feeling lah pompuan tu...sedehhh...

ape pun wartawan kat luar sana..kalau lakukan akbar pun x yah lah buat melampau2... orang tu ada mak bapak cik kak oi... sedara mara duk tanya... ko nak tolong jawab ker....

kepada dua artis yang digosipkan tu sabar je lah yer... ada hikmah tu... " ibarat gosip Tushie di akhbar x sempat nak tarik napas orang dah lupa"... masalhnya korang kenal ke sapa tushie?... hahah ibaratnya cam tu lah..paham!....x lama orang lupa lah tu...

so kena lah sabar...tu baru BPOP kalau MELODI yang buat cerita tu... alamatnya ..bungkus kain baju pi kenya jer...xde orang kenal...

akak harap kepada artis yang di gosipkan tu..sabar yer..banyakkan doa... sesungguhnya orang yang teranaiya dan beriman pasti doanya di dengari allah...

beriman ke masalahnya....

ok uollss akak cau dulu... nanti akak tulis lagi yer.... cau cin cauuuuuu

Thursday, 20 October 2011

kalau malas pi balik sana yer


lama nya x update....malas betul..sejak2 keja jadi double ni...

keje banyak...masalah pun banyak...astro kena potong tanpa n

otis..bill x sampai...release letter credit card x sampai2....line DIGI cam haram....

dengan bos akak yang sengal tu asyik mak marah je dalam minggu ni...so tension bertambah...

so satu hari tu akak dah makikan astro sebab bill x sampai tetiba kena cut line...and call DIGI sebab senang2 lah nak cut credit...baru topup 30 tetiba 1 minit chek balance tinggal 2 hengget...furkima wati sgt...

so akak de nak buat ASB loan utuk masa depan...then orang bank call akak kata nama akak ade citos sebab hutang kad credit... so akak naik hangin lah sebab AEON x hantar2 release letter akak...

akak call aeon..cam biase lah bila hati dah panas....so makian harus 1st line akak nak sebut kannnn...

naik hantu uollssss

akak calll..yang jawab perempuan...jawab macam nak tido ...bila akak yanya jawapan dia cuma " emmm yaaaa emmmm"... cam nak x nak jawab je...

" cik saya nak tanya kenapa saya punya release letter saya x sampai lagi sebab bank dah block nama saya...ade x cara saya nak dapat surat tu cepat?"...

dia jawab..." emmm yaaa...person incharge sibuk lah...mmm mmm"...jawab macam x nak jawab...

lantas akak membalas..." saya ni nak tanya benda urgent..awak ni macam nak x nak jawab je..kata customer service...cik kalau nak korek cipap balik rumah yer..."

dia ter terkedu..dan suara trus macam freash..." yer cik...saya sambungkan dengan person incharge..."... dan dan ade pulak....

bila akak cakap ngan person incharge tu (lelaki) ..dia tolong akak n jawab dengan ceria sekali...bla bla blabla.....so dia akan hantar segera..n secepat mungkin...

di akhir bicara akak cakap kat dia " terima kasih yer encik sebab tolong saya..saya mmg perlukan surat tu segera...and tolong pesan kat staff yang jawab phone tadi.. kalau nak jadi customer service tolong lah jawab betul2...kalau nak korek cipap sila balik rumah"...

dia terkedu..dan kelak kecil...

bukan ape..bukan niat nak kurang hajar..tp bila kita call customer service..kita harap dia membantu..kalau jawab macam nak x nak sila benti cari keje lain yer..

yang penting...sampai sekarang dah seminggu surat tu masih belum dapat..ari ni akak nak call lagi..akak syak mmg betina ni malas lah... awas ko...

Tuesday, 4 October 2011

sapa tolong dapat hadiah

suriram suriram ram ram...suriram yang manis....aduhan suriram sayang...makin di pandang semakin sendukkkk

sejak dua tiga menjak ni jarang2 nak jengok blog..kawan2 semua dah tanya ..bertapa malasnya senduk..mane x nyer sering menggondrongkan diri di rumah dan kedai2 mamak....

sejak2 usia dah menjengah ke senja nan merah ni...nak layan2 internet pun agak2 kemalasan skit...lagi2 nak menaip panjang2....tp ape nak buat..bila senduk x hapdet senduk kena maki...

feeeling benor ko senduk kan....macam populer...hakkk tuiiii....

sebelum apa2 anak nak tanya kenapa kat chat box akak ni selalu ada orang post ni "
uolssss.. jom blaja TEKNIK PANCUTKAN SUAMI uols kat SINI ! pasti lebih menggelitis di blog akak.."....

sapalah gerangan yang begitew gampanglicous yang buat iklan itew....hanjenglina jolie sangat tauuuu

back to story....uolllsss akak ada masalah ni..akak mengalami masalah white head yang banyak kat muka....tepi hidung..mulut...t zone...

masalah akak ini telah mencacatkan penampilan akak sebagai anggota ke lima kumpulan freshies...aneed a help... nak jimba jimbana ke mana2 pun x confident sebab banyak white head...

macam2 cara akak guna nak hilangkan...x boleh tetap ada...jijik akak tengok...najis sgt wajah akak ni...white ni mencacatkan kesendukan wajah akak lah....



akak tau korang kan chantek2..muka comel kulit halus macam telo di kubas...gebu...putih...pipi pink2 babi..hidung mancung bak seludang...mesti korang ade petua kannn....

lagi2 yang dah jadi bini orang tu...mesti pandai jaga muka...kalau x x kan laki korang terpikat kan....nak mintak petua ngan hotmama dia terlalu chantek...kulit halus...penjagaan wajah dia terlalu rapi...dia hari2 embunkan muka...di bilas ngan air tujuh telaga...akak x mampu...

so akak nak petua dr korang....

awas ek spa2 bagi jawapan amik air sembahyang akak tampar yer..jawapan itew hanya kak nita jer leh pakai kay...

korang jagan lengah2 lagi..pi segera geger mak korang ke nenek ke yang ade petua kechantikan ni bagi kat akak....

lagi satu sapa yang bagi petua guna produk mahal2 pun awas ok...akak asnaf fakir miskin..mampu beli bedak sejuk cam serai jer ok...

sapa bagi petua terbaik akan mendapat hadiah lumayan...x yah tanya hadiah dia apa...sebab kalau dapat mmg korang terbeliak biji mata x tido malam ok....

ape lagi segeraaaaa uollllssssss...


Tuesday, 27 September 2011

hoi uollsss

amboi amboi...lama nyer senyap sunyi.....lamanyer cuti raya...sampai abis raya baru nak jengah blog....

uollss bukan x bak hapdate..tp sejak sebelum raya sampai sekarang akak mmg sibuk...xde mase nak jengah blog...rase malas jeee....rase ngan berat je....

sampaikan si hotmama tu update kan perkembangan akak kat blog dia katanya...ko mampu orang updatekan perkembangan uollss dalam blog...dah macam artis rasanya....

banyak habiskan masa berehat....nak cerca2 orang macam dah berat je.....maklum lah lepas puasa rase suciiiii je...ko mampu rasa suci lepas puase....

banyak citer2 akak dah type kat blog ni cuma xde mase nak publish...gitewwww....

keje kena kuat sikit uollsss...hutang keliling pinggang ni..kalau x keje kuat mau sampai kendur kulit muka lom abis2 lagi bayar hutang....

lagi2 lepas raya ni uollsss...semua pokai tahap gaban...nakbuat apa pun x bleh....mau lepas gaji ni x sampai sejam semua duit dah abis bayar hutang..x giteww uollsss....

so mengelakkan akak sering di cerca hingga bertubi2....(pin bb akak telah akak hidekan kerana peng add-an bertubi2 oleh emak2 orang dan anak2 dara sunti..jantan nan-ado yang add. sentapppppppppp)-29/9/2011-

ok uollsss akak out dulu akak janji akak update dalam masa terdekat....see u roger n out....

akak nak gosok tudung pi mengaji dulu noh.... cau cin cau


yang benar...

Gadis Putih Gebu Lindungan Kaabah

Tuesday, 23 August 2011

entah boring uollsss

hoi dah nak raya dah..baru nak hapdate blohg...

puasa2 ni malas nak hapdate..sibuk pi teraweh je kan....kannnn.. walhal ko pose kedai mamak x sudahh2....

uollls dah soping raya ke?...banyak baju tahun ni...kuih dah bape balang dah...mesti banyak kan..mane dalam almari..bawah katil semua kan.......

akak satu x beli lagi...cam ne nak beli gaji xde lagi...bos aku tu agaknya raya ke 13 ke baru nak masuk gaji...saje lah tu nak suruh akak pakai tracksuit di bagi raya kan...sadis tul hidup aku ni...

agak2 bape bajet uollss nak bagi duit raya kat budak2....ada 500..ade 100000?....

aku tengok yang pompuan2 dah sebuk cari tudung maching ngan baju raya...nak mactching gak ngan handbeg n kasut....

dah x sudah2 aku dengar mak sebut2 tudung ariani ...aku duk lah google cam ne lah tudung ariani tu..wah pitam..tudung herge sampai 2oo ker 300 ...pitam..mahalnya...200 tu leh beli sepender stok sampai pencen yer...

tahun ni akak ala kadar je kot...xde persiapan lagi...mungkin last2 minit cam selalu kot...malam raya kang aku terjah jalan tar...himpit2 panas2...wallaweiii...sesak..pitam...

kalau dulu zaman kanak2...raya seminggu dah dapat kasut...duk lah ulang pakai 2 3 kali depan cermin...mane kan pakai baju raya x sudah2 depan cermin..ala2 reheasal raya kan...seronok...

sekarang ni semua nak p beli sendiri...kalau dintis maknenya..pakai je lah baju tahun2 lepas buat raya...ape susah..ko tambah je ropol2 kat tangan..render2 kat leher..dah jadi baju lain kan...
x pun ko xchange je baru raya tahun lepas ngan baju bapak korang tahun2 dulu...x sapa tau pun kan...

ade gak yang duk sibuk beli baju anak...mahal2 baju budak sekarang..pitam ok...baju sepasang sampai ke 80 hengget...manekan belikan baju kanak2 yang besar kutu tu herga dah beratus2...jenama osgosh lah guess lah...kalau ko hotmama leh lah ko soping anak kat guess kan...ni kalau ko feeling buruh kasar tukang kopek bawang kat pasar malam..gamaknya beli aje lah baju anak kat pasaraya sakan ...yer dak?...janji baju..chantek juga...

x lupa gak yang buat muka raya yer..maksud disini...botox di hari raya..ko jgan ingat aku merepek ok..ade ok....mak2 datin feeling sekarang ni banyak kat pusat2 kechantikan..mane kan nak tambah dagu..tambah pipi..mata yang kelopak dah kedut tu tarik bagi tegang...ala2 yang skit lagi nak tergelincir ke liang lahat pun ade datang nak buat muka...x tau lah ape yang mereka harapkan..adakah harapan mereka muka tegang untuk mengadap tuhan..pikirkan....

ape pun cam ni lah ragam nak raya..semua nak baru..baju, seluar, sepender, muka bagai2 lah...katanya setahun sekali kan....gasak lah korang sane..kalau mampu apa salahnya kan....

ha ni lagi satu cerita...sapa yang ade terbaca blog akugileglamor.blogspot tu harap maklum yer...tu bukan blog akak yer...mungkin ayat2 dia macam sama ngan akak...penggunaan perkataan..cara penyampaian..dan teknik cercaan...tp blog akak ade satu je dik non..ini je le..xde yang lain...



Tuesday, 9 August 2011

ape ek?

hye uolssss... puasa ke tidak?....kalau x puasa pi pimpin tangan masuk van mayat ok...

amacam puase uollssss....meriah?...harus lah kan...lagi2 time buka kan...kannnn....

akak belek2 entry akak yang tudung dulu2 tu..amboi ramai yang komen...ramai yang maki pun ade...amboi ramai yang emo ni..tapi lebih ramai juga yang ter emo-nyet. kannnnn...

mungkin ada yang dapat terima..ade yang tidak..bukan nak cerca..akak cuma mengimbau nostalgia lampau..gitewww...


agak2 kalau nampak tudung ala2 cam ni..korang nak pakai....?

persoalannnya ade aku kesah?...

amboi raya ni mesti meriah..akak lalu2 kat tempat jual2 baju raya tu..macam2 jual..

jubah liplap2 ala2 ramlah ram ...tudung batu2 penuh..manekan tudung renda2..tudung 3 lapis...baju kurung ..baju melayu...berlambak2..

yang penting mak aiii mahal nak mampus...gerenti papa kedana semata2 nak raya punya pasal...

kuih muih...berlambak2 jual...macam2 jenis..nama warna...dah jual...mahal2...bila makan rasa sam je...selalu macam tu kan..x baik diorang ni jual kuih menipu sangat.

tu lah kan musim2 nak raya ni macam2...


sebenarnya akak bulan puasa ni macam xde idea nak tulis apa...nak cerca2 kang kurang pahala...nak buat entry masak2 kang orang kata akak ni hotmama lak...runnnn

nak filing2 chantek dalam blok macam khila fairy ..tp muka akak lebih kepada FUMAKILA Fairy pulak...kannn

nak cerita pasal baju raya...soooooo mak mak sgt...nak cerita pasal laki..akak xde laki..nak cerita pasal anak..anak xde anak ikan ade lah..itew pun anak ikan longkang...

korang ade idea x nak tulis apa...

matilah tanya orang nak tulis apa...hanjeng sgt perangai kan... xpe2 nanti akak pikirkan...

ape pun semalat bepuase uolsss...

" kurangkan kelahatan..tinggalkan kehanjengan..tingkatkan keperibadian..tambahkan iman."

...gitew...ko mampu


yang benar

Nurul Halimatul Fumakila Fairy
- calon ustazah pilihan-


* jangan lupa vote akak nanti kay....

Friday, 5 August 2011

ramadhon mari berjimat


diam x diam dah 5 hari puase kan...

makin puase makin busy hari2 akak..mane nak p teraweh..keje...tadarus..ish ish busy betulll...

kita nak cerita..... sepanjang 5 hari ni akak dah p 2 tempat bazar kat area puchong prima dan puchong perdana...

ya tuhan..berhimpit2..ter kepit2...terjerit2....alooooo ni ramadhon uollll..di ulangi romadhonnn...

mane kan muda tua..laki pompuan..bujang dah kawen...penuhhhh kat bazar...ya tuhan....penuhhhh nak beli kat bazar romadhon...

ko sebut je nak makan ape...sebut...karipap pusing..karipap golek.. semua ada...tp rasanya hampeh..rasa hanj...ujung2 lempar longkang...

akak kalau ke bazar akak bajet 5 hengget je...so bawak duit 5 hengget ngan ic je dalam poket..jgan bawak wallet..kalau bawak lebih almaklumlah akan pokai bila pulang ok...

kita ni puase mmg nafsu mmg besar...ko nampak ayam ko rase sedap...ko nampak kueh nampak sedap..beli kueh sekarang x leh beli singget...kena beli 2 hengget 5 ketul kan...kalau nak beli beli kueh yang uollss dan family betul2 suka sahaja..jgan feeling beli kueh yang nampak chantek n nak cuba2..jawabnya..tongsampah lerrr...

makcik jual kueh tu mmg buat muka2 kesian dan buat2 cam kueh dia yg palin g sedap didunia kan....walhal dia mmg x tau buat kueh..kalau dia pandai sgt buat kueh kenapa dia x jual waktu x bulan ramadhan kan....semua tu main tibai je..janji nampak jadi bentuk kueh ..then jual... kannnn

kalau membeli kat bazar tu..kalau boleh nak cukupkan satu jari satu plastik makanan baru balik kan...sampaikan cekodok yang korang jeling pun x kalau bukan bazar ramadhan tu korang beli sampai 3 hengget kannnn....betul tak

air oren bodoh tu pun beli kan..walaupun rase cam air paip kannnn....sebab ape beli..sebab nafsu...

so sekarang ni akak pesan ngan mak akak kalau ari biase masak nasik dua lauk cukup...buat macam masak hari2 biase je....kalau adik beradik akak datang bebuka je baru ada2 macam2 sebab masing2 bawak makanan kan...kadang tu x habis gak..nak bawak ke sahur dah x sedap kan..buang...membazir uolsss....

kat umah akak ni ..makan sepinggan dah kenyang..lagi2 2 orang je yang puase kat umah ni..sebab bapak akak uzur..so akak x bg dia puase..takut mudaratkan kesihatan dia...

so bulan baik ni x yah lah kita membazir....akak tau uollss semua ni mmg kaya raya...tp ingat jgan membazir uolllssss.. ingat tuuuu

Sunday, 31 July 2011

selamat berpuasa....


akak nak mengucapkan selamat berpuasa uollsss..semoga di bulan mulia ini segala amalan kita akan di dilai dan di rahmati allah. amin
dilarang cerca mencerca ok....

1. Semua hadis menceritakan betapa besarnya kelebihan bulan Ramadhan untuk kita sama-sama menghidupkannya dengan segala amalan sunnah.

2. Pintu syurga dibuka sepanjang Ramadhan, manakala pintu neraka pula ditutup. Ini menggambarkan bagaimana Allah begitu mengasihani hambaNya yang taat beribadat dan menurut segala perintahNya.

3. Syaitan diikat sepanjang bulan Ramadhan agar kita dapat menunaikan segala ibadat dengan penuh keikhlasan. Tetapi kita perlu ingat bahawa kawan syaitan yang berada pada diri kita iaitu nafsu akan menggantikan tugas syaitan jika kita lalai.

4. Pentingnya keikhlasan dan keimanan kita dalam menunaikan ibadat.

5. Puasa mampu menjadi perisai diri daripada terjebak ke lembah maksiat, begitu juga ia mampu menghapuskan segala dosa-dosa yang lepas jika kita benar-benar bertaubat.

6. Kita mesti menghidupkan sunnah yang mana yang paling besar ialah berada dalam jemaah Islam terutama di dalam mengembalikan semula khilafah Islamiah yang telah lama dihancurkan iaitu pada 1924.

7. Jauhkan daripada syirik pada Allah sama ada berbentuk perbuatan, niat ataupun percakapan. Kita mesti mematuhi segala perjanjian yang dibuat selagi tidak melanggar hukum syarak.

8. Kita mesti berpuasa pada semua anggota bukannya pada makan dan minum sahaja.

9. Bau mulut orang berpuasa lebih harum daripada bauan kasturi.

10. Orang berpuasa akan mengecapi dua kegembiraan iaitu ketika berbuka dan apabila bertemu Allah kelak.

11. Di dalam menunaikan ibadat puasa kita mesti banyak bersabar dan jangan suka berbual kosong apatah meninggikan suara apabila bercakap.

Sunday, 24 July 2011

tudung dulu2

orang semua cakap blog kak senduk ni asyik nak maki orang je...so sempena nak ramadhan ni akak nak cerita skit pasal tudung.

kita membesar dikelilingi oleh pelbagai jenis tudung...so ini adalah fesyen2 tudung yang akak pernah tengok sepanjang hidup akak...


cara pakai tudung ni mudah je...anak tudung..belasah je anak tudung apa...pin bawah dagu..kelepet tepi..amik cincin masuk ujung tudung tarik...siap..selalunya makcik2 banyak pakai style tudung ni....



tudung ni pulak mmg biase...makcik2 nak pi sebeleh umah ..kuar2 jalan2..tudung bawal katanya...ujung tudung selempang kiri dan kanan..siap...pantas....


ade satu masa tudung corak2 cam ni mmg populer...ape lagi amik tudung ikat ke ..ala2 mudah dan cepat...so makcik2...paling sesuai ketika hendak kepasar dan mengumpat dengan jiran sebelah...


ha macam ni pun ade..anak tudung ko terkeluar...kadang tu sampai tutup kening....ni ala2 x nak bagi nampak anak rambut katanya....ni yang menekankan penutupan aurat ni...


tudung mmg populer tahun 80an..tudung cikgu bedah katanya...ikat belakang...jalannnn...lalalala


bila dah masuk2 tahun 2000 tu..mula tudung wardina katanya...ikat..gulung2 kat kepala..nahhh sepit tepi muka..siap...wardina x muka akak?...



bila wardina punya tudung populer...ade lagi tudung baru..tudung binda katanya...nak jugakkk.... kannnn ala2 sebonjot kat tepi muka...chantek sangat aku....


then kuar pulak tudung kain jersi..ala2 getah..ko sarung je..siap...mudah cepat....macam2 kaler ade...pelangi..tompok2..ko cakap je...(dah macam jep sepah dah akak)


di gabungkan pulak dengan tudung lain..nampak kelainnan katanya...variasi katanya...yer kerr...


ni tudung ala2 mak datin...bagi nampak rambut...ala2 kelas tanya..bagi nampak remos....jambul...ko mampu?


pernah nampak orang pakai tudung cam ni?...ni ala2 fesyen penjual kain orang kampuchia...meniaga katanya ..panas...bagi nampak telinga..senang nak tawar menawar harga kain...bagi jelas dengor...

so wardina dah ade tudung...binda dah ade...so akak nak jugak...akak namakan tudung senduk...


langkah 1: amik tudung bace cerah..cream..warna light2..pakai cam biase...tudung bawal lagi bagus...


langkah 2: ikat kebelakang ujung tudung tu..jerut leher hingga muka bertukar menjadi biru...


langkah 3: amik tudung lain corak2...bendera juga boleh yer...


langkah 4: amik tudung warna tadi...letakkan di bawah dagu....ala2 nak gantung diri gitew





langkah 5: ikat mati di atas kepala..pastikan ketat...pastikan nak bukak mulut pun susah yer....


langkah 6: ikat reben..pastikan kemas...

tadaaaaaa...siap.......chantek kan...


nak cantek lagi letak keronsang..penambang gaya...dah siap tudung senduk....gaya ni mmg sesuai di pakai ketika majlis berjumpe bakal mertua...melawat saudara di hospital tampoi...


kalau nak cantek lagi..gunakan anak tudung putih dan tudung puteh sebagai warna asas....untuk aksesori..amik sedikit kapas sumbatkan ke dalam dua belah lubang hidung...

gaya ini sesuai untuk menghadiri majlis tahlil arwah dan majlis pengebumian...

sekian terima kasih

selamat mencuba...

tudung2 berikut di sponcer oleh Cik Shaz..tudung2 berikut boleh didapati di dalam drama 12 episod bertajuk Siti Mariam di astro chanel 114 tv Al-Hijrah.

Wednesday, 20 July 2011

ko period ek!



salah ke kita kalau kita address people ngan panggil kakak or abang untuk tanda hormat?..
walaupun kita tau yang kita ni lebih tua dr mereka...

alkisahnya....td akak pi bank...so kena lah parking kat basement satu bangunan ni....

selalunya bila nak kuar kena bayar kat pintu gate nak kuar tu...masuk cip..masuk duit berambus...
tapi tadi dia tulis " Sila bayar cip anda di mesin pembayaran"...

so kena lah parking balik and bayar kat mesin tu...
parking..catwalk..dan bayar...

sampai je kat mesin tu..ade dua orang beratur...so akak tunggu lah giliran...
pekerja parking tu ade kat sebelah mesin tu berdiri macam tolong masukkan cip dan bayarkan lah cam tu...

so sampai gilirin akak..akak pun senyum..hulur kan cip..
then akak tanya dia " kak sekarang kena bayar kat sini ke..dah x leh bayar kat pintu tu macam selalu ke?"..yer lah saje nak tau kan...

pompuan tu tetiba pandang akak dengan muka ketat and terus sembur akak

" ape kakak2...aku bukan kakak ko...dia lagi tua panggil orang kakak pulak"...

masalahnya betina ni cakap dengan nada yang kuat dan keras...akak terperanjat..kenapa pompuan ni...semua orang yang beratus pandang

tersentap akak....rasa macam nak nangis je kat bahu lengchai bratur blakang akak tu..."kamo jahat"...

tp akak kan gagah dan gajah....trus dengan tindakan reflek akak trus terjerit " hey babi..ko kenape..aku jentik p****t ko ke tetiba nak maki aku ni..aku ni panggil ko kakak sebab aku hormat kat ko puk***k!"...

semua yang beratur belakang akak tercengang...

betina tu terdiam...tercengang dan dia mungkin x sangka akak akan maki dia macam tu...akak pun heran kenapa dia tetiba marah sangat akak panggil dia kakak...

akak cuma nak hormat dia je..sebab akak tengok dia sesuai di panggil kakak...kalau aku panggil makcik kang mengamuk plak ko kang....

amik cip tadi.. jalan ..akak pandang dia..dia macam malu..and tunduk je pandang tempat lain...

akak syak lah dia period...

ko period pun perlu ke ko nak jerit2 cam gampang.... pada pompuan tu sorry ek..sia2 je ke ko kena maki ngan aku td...

Wednesday, 13 July 2011

hur har = pitam


akak heran lah kenapa yenna yenni ni hur har (huru hara)...

akak bukan racist yer..cuma akak sejak kecik mmg dah duk sebelah umah yenna...celik2 mata je dah dengar yenna yenni terjerit2...sebelum akak belajar cakap "hai"...akak teror cakap "dey" ok..bleh...

kalau kat umah akak ni...ku pandang kiri yenna..ku pandang kanan yenni...gitew lah gamaknya....

so kalau akak nak tengok wel wel...ala cam thaipusam tu...x yah pi batu cave uollsss...ko tunggu je depan umah sebab kat sebelah umah akak ni yenna ni ada kuil dia sendiri...

ko nak tengok dia cucuk lidah..cucuk telinga...muka badan..ketiak...segala bagai lah...ko sebut je...

bak kata ...jiran akak ni alim lah..selalu buat upacara keagamaan dia...

yang blah kiri ni ok..dia cool je...yang blah kanan ni...ya tuhan..hur har tiada bandingan...

itew akak x kisah sebab kita kat malaysia ni kan bebas beragama...bebas ikut apa cara pegangan masing2....cara masing2..mungkin cam tu lah mereka tengok kita...

yang akak nak cerita ni...bila dia pasang lagu...volume dia harus maximum...dan yang penting dia x kisah pun waktu bila dia nak pasang....bak kata ade dia kesah....


ayooooo karawa le

lagu2 dia semua kiler song ok...semua di petik dari lagu2 dalam filem tamil terkini...ko mampu...

dalam banyak2 lagu kat dunia ni akak ada benci amat dengan satu lagu ni....tajuk dia " cinta 3 segi"...akak x kisah lah cinta 4 segi ke lima segi ke yang penting akak x suka lagu ni...

dulu waktu akak duk umah sewa kawan akak si babybee yang chantek rupawan menawan kalbu tu..pasang lagu cinta 3 segi ni sejuta kali..ujung2 aku rosakkan lagu tu ok...opsss..menanah gegendang telinga ni...

ok back to story...yenna sebelah umah akak ni pasang lagu cinta 3 segi yang salem nyanyi tu ok..ko mampu yenna minat salem...ko jagan gila2 ok....dia pasang lagu tu punya lah kuat ...

yang paling penting lagu tu dia ulang2 sejuta kali....dah lah lagu azab...ulang2..siap sing along ok...ko mampu...pitam....di selitkan dengan gerak tari perlahan......matilahhhh

ko pi tanya paula abdul..dia mampu ke menari dengan rentak lagu saleem ni...tp yenna ni mampu kay

akak x leh tahan ...akak jalan ke luar akak pi umah dia...akak hint2 bagi dia perasan lah yang akak pening dengar lagu tu...horey dia perasan yer..trus dia tutup lagu tu...

2 minit selepas itew...dia pasang lagu tamil berentak dance music yer....ulang2 lagu sama 19 belas juta kali....eeeeee sakit jiwa....akak rasa tu lagu hit masa kini kot..siap dia bergendang2 ngan tin milo...

mmg sakit jiwa kuasa 15 yer...


sekarang ni ko pilih...ko nak dengar lagu salim ke ko nak dengar lagu tamil dance 19 belas juta kali...

ko tunggu yer ...aku tengah cari lagu lina kamsan ni.. lagu jawa tu....aku dapat lagu tu aku pasang berkali2 sampai ko bengang kulit ko tukar jadi putih...awas ko...

Tuesday, 12 July 2011

cerita menarik?....entah le

akak x tau lah kenapa akak malas nk type blog sekarang ni..mungkin tangan berat kot..gajah lah katakan...

kadang tu nak type ni x kena..type tu x kena...

kang tulis cerita bangang kang x best lak....

x kan akak nak cerita pasal kek kot...akak bukan jual kek...x kan nak pose cerita " ari ni i ade terima tempahan kek 3000000 biji...penat tauuuu..walaupun penat i gagahkan juga"...nanti orang cakap akak ni hotmama lak kan...

betul x...akak kan cerita pasal anak kot.. akak masih dara dik non...x kan nak cerita" ari ni anak i turn 3 years old... birthday my love baby ke 3..dia makin cute macam daddy dia...dia dah tumbuh bulu ketiak dah..."...feeling pulak kan....

sebenarnya malas nak type...kat opis banyak keje..kat umah banyak membuta lak..tu kadang2 tu x sempat nak type...jgan kata blog aku malas..yng facebook ade kat phone tu pun status bertukar setahun sekali je...

kadang ade gak orang2 ni rajin duk update blog ari2..heran akak..kirnya macam nak bg tau ape yang dia buat hari2 lah...

contoh...blog mengenai masakan..." terliur semua sebab i dah pandai masak kecokodok pisang...hubby i suka.." eleh..semua benda masakan lah dia nak letak kat blog dia...apasal ko x buat masakan pelik macam tenuk rebus tomyam...mentibang laut goreng lengkuas ke...baru lah orang nak baca blog ko..unit..menarik tertarik.....ini x..blajar masak lemak cili api pun nak bg tau..lepas tu pose cerita meleret2 lapan belas muka surat...x ke ko pitam bangun pitam bangun 100 kali....

ok kawan2 ani ni kita masak...ungka pedas dengan serai wangi..gerenti ramai baca blog kita

ade tu pulak cerita pasal beli baju anak " ari ni baby i pakai baju oshkosh dia nampak kiut " lepas tu duk pose gambar 1000 helai anak dia...kasut nak ..spender anak..

sebenarnya aku nak tayang yang aku banyak duit beli banyak2 baju,..ko ade

rajin ko letak gambar2 bagai kan..siap edit2 gambar ade bunga2..pelangi..burung bagai...kenapa ko x buat je anak i x pakai baju sejak di lahirkan hingga dia telah tunbuh bulu jembutnya...baru lah trill orang nak baca..setakat ko beli baju dua tiga helai lepas tu ko post kat blog sampai berhari2....agak2 orang x muntah ke...

tapi lantak lah kan..ko ade anak kan..kalau akak ade anak akak cam tu gak kot...

tp paling x leh blah..kalau ade yang pose gambar sendiri dengan pose ala2 feeling cute gadis korea walhal rupa ko gadis desa....duk tunjuk kontek lence korea yang sampai nak terbeliak biji mata...duk cerita laki dia best ..laki dia itew laki dia ini...

ko je ke ade laki

laki aku kaya ko ade?

pening2 tau..maaf lah ek..kalau cerita2 yang ala2 feeling2 sendiri tu akak bukak je tp nak baca nak belek2 lama2 blog tu..jgan lah harap...bukan ape...kadang tu..bosan...

korang jgan terasa lak kalau korang buat benda ni...ni ape yang akak rasa..kalau korang rasa best ok je...

akak lari dulu nohhhh!


Friday, 1 July 2011

K-Pop lagi sedehhhhh

nak tanya ni uolllss suka x K-Pop?
di ingatkan K-pop ok bukan Chi-Pop...

ari tu akak ade ter bukak astro..ade rancangan "K-POP HITS TALENT SHOW" versi malaysia...

akak rasa itew adalah rancangan paling HANJENG sekali dalam dunia...

ape perasaan ko bila wanita berwajah desa feeling dia adalah mirip wanita korea.. then nyanyi lagu korea yang ko rase bukan bahasa korea
yang dia nyanyi tapi bahasa binatang...
mmg x boleh blah...

dia ade kategori.
1) menyanyi
2) menari

majoriti peserta yang masuk kategori nyanyian mmg x leh blah..semua umur 15, 16, 17 tahun cam tu..budak2...yang feeling suara diorang sedap...akak berani kerat jari utk menyatakan bahawa suara diorang lebih hanjeng dr suara kalau ko nyanyi kat jamban.

walaupun suara ala2 itik..tp kawan2 dia bg s
upport macam suara dia cam wondergurl...

perasaan macam korea sgat lah ni


mmg x leh menyanyi..lepas tu dengan bahasa korea yang entah apa2...then feeling sedap...
hampir2 lah menanah telinga akak dengar nyanyian diorang.... naik lumpuh deria pendengaran akak ni...

minggu ni audition dia kat wangsa walk..then minggu depan kat berjaya times square.

pengacara rancangan ni adalah jehan miskin... akak tengok dia terpaksa membuatkan rancangan itew best walau hakikatnya SEDEHHHHHHHH...

kalau korang x caya korang tengok sendiri rancangan tu...

lagi satu kategori tarian... semua feeling super junior, 4 minute, wondergurl...
mengagis uoollsss....mau kusta mata kalau tengok...mmg diorang rasa yang diorang mmg korea betul lah...


akak rasa kita boleh buat rancangan macam tu..tp kenapa K-pop..malaysian pop kan bagus...

kalau lah korang rasa akak ni propa lebih..korang boleh tengok kan astro hitz..akak rasa setiap rabu kot kul 11 malam... selamat menonton...

sayang astro hit kan chanel yang bagus..kenapa lah dia buat reality tv show yang sampah...

ko mmg sedehhhhhh!

Tuesday, 28 June 2011

krim pemusnah

dua minggu ni akak memang busy..mane kan traning kat melaka..mane plak pi treasure hunt kat chreating...busy tul

pandang2 cermin makin lama makin gajah akak ni...kalau berdiri sebelah rebana ubi mesti ada yang cakap akak ni mirip...

so korek2 ubat2 kurus lama kat almari...tadaaaaaa jumpe krim pemecah lemak sendayu tinggi...lama dah akak ada krim ni...pakai dua tiga kali je..lepas tu humban dalam almari..pastu trus lupa...

mase tu x rase lah diri ni lembu sangat...tp sekarang kelembuan melada jiwa kan..kena lah cari ubat bg kurus cepat... sebelum orang ramai terkompius antara akak ngan lembu baik akak bertindak...

so sebelum tido akak sapu kat perut, pinggang...lengan bagi runcing...peha bagi mirip kaki nasha aziz yang sekarang ni sama besar ngan tiang TNB...kelas ko,...x payah pegi marie france...

nak bg trill balut plak ngan wraping plastik tu...ala2 kat pusat peramping badan kan...cuma xde sauna je aku nak masuk...mau kena masak air pakai periuk kenduri baru leh jadi suasana sauna

lepas sapu trus pasang mp3 n pose2 nak tido..konon2 pembakaran lemak ketika tido lah kan...

tetiba rasa berangin tu bertukar menjadi panas dan pijau...ohhhh x leh tahan..rasa macam ko tumbuk cili padi n ko sapu kat perut ko....panas...rasa macam melecur...

x leh jadi...nak tanggal plastik tu susah plak..hanjing tul...

akak trus lari masuk bilik air....cuci...makin cuci makin panas...dah tangan pulak panas....muka berpeluh2...pegang muka ....muka plak panas....

ini bukan krim pemecah lemak ni...ini KRIM PEMECAH BELAH KAN HIDUP NI....

akak sabun....makin panas....

so dalam bilik air akak ade tempayan plastik besar....kul 3 pagi tu aku menyelam dalam tempayan ko...nak bg hilang panas....

mau 2 jam lah aku pose dalam tempayan plastik tu...hazabbbb

tobat x nak pakai krim sendayu tinggi tu lagi...

esoknya akak bg tau mak akak...krim tu panas akak nak buang...mak akak kata jgan..dia nak...

ujung2 bila akak tanya mak akak dia jawab " krim ko bg tu mane ade panas...berangin sedap..mak buat sapu lulut sakit"

sah lutut mak aku ni tebal..kebal panas ni...

* sorry xde gambar selingan...internet tersangat lah gampang...nak upload gambar...SETAHUNNNNNNNNNNNN

Saturday, 18 June 2011

Turu = Tido



bila hotmama sebut pasal tido kaki kejang...teringat lak pasal tidooo ni...

sorry pompuan mak cedok idea uollsss...

korang pernah x tido then rasa2 macam kena himpap..bukan himpap dek jantan plak..tu lain yerr...orang kata ada hantu tindih..betul ke..

bila akak tanya ngan doktor...doktor kata akak ni percaya pada tahyul..cinabeng punya doktor..aku bakar klinik ko baru tau...

doktor kata bila tido posisi kita salah ..darah kita tersekat then terjadi lah keadaan " lumpuh separa sedar"..ko mampu lumpur separa sedar katanya...

tapi ape pun akak tetap 50 50 dengan kata2 doktor tu...

tu lah orang tua kata sebelum tido basuk kaki...baca doa..al-fatihah, selawat, ayat kursi, 3 kul...kannn...ini tidak..sebelum tido ko layan mp3 lagu lady gaga

ape lagi mendapat lah hantu lady gaga datang pijak ko waktu tido...

kita sedar tapi rase macam kena himpit..dada sakit..x leh bergerak..bercakap..
time tu lah dalah hati nak ko azan baca doa bagai..kadang tu mau ko baya semua ayat sampai khatam satu muqadam ko baca kan...

ni ade satu kes akak..akak tido..rase2 malam tu baru lepas jimba jimbana kat kareoke ngan kawan2..nyanyi x hengat dunia...penat..balik flat trus tido...

tetiba tengah malam tersedar macam kena himpap..x leh gerak..nak nafas susah..lepas tu kena himpap ..kejang lak kaki...wahhhh...meraung dalam hati..x leh gerak...

ape lagi...azan lah gamaknya dalam hati..doa semua doa akak baca..sampai doa qunut, makan, masuk tandas pun baca...mata mamai2 lak..terperasan lak macam ade lembaga depan mata duk diri..menggigil lagi...

...ape lagi nak baca pun x tau..ujung2 ok..trus x dapat tido sebab kaki masih sakit...

bila akak tanya mak akak kenapa jadi cam tu..jawapan yang di berikan pastinya berunsur keagamaan kan..." sembahyang liat..kuar malam cam burung hantu, tido x baca doa...bukan je hantu himpap ko..entah2 dah berkampung kat hati ko"..sentap kan kata2 tu..

so sebagai selesaikan masalah..download yasin kat hp..nak tido pasang loud speaker yasin kuat2 ..dengan harapan hantu takut lah kan...ujung2 kena gak impap..hambek ko

pagi2 esok mak akak tanya..." sapa lak baca yasin kul 3 pagi tu.." akak jawab " orang pasang yasin takut hatu impap"...jawapan mak akak.." hantu pasang yasin nak halau hantu..mane lah boleh"..

sentap...x nak kawan mak...

Friday, 17 June 2011

gores dan menang

ape korang buat kalau ko cakap ngan orang tu buat riaksi dia macam jijik ngan ko...

1) ludah muka dia
2) senyum je dan buat profesional
3) maki dia
4) bersabar

agak2 mane satu korang pilih...

bagi abang..tiada pilihan dia atas...jawapan abang adalah...

GORES DAN MENANG....

ada satu cuctomer ni..kita datang jumpe dia sebab dia nak buat service...bukan service tuut tapi service routine checking untuk pest control...

so secara profesional...i datang..beri salam dan sedia untuk monitor staff i buat service...

tp ape perempuan ni buat...

dia kata : boleh x u panggil someone cakap ngan i.. i x leh cakap lah ngan u sebab i x selesa...(sambil pandang i atas bawah dengan jeling2)

babi sangat..so akakikut je arahannnn....

so satu hari tu i ternampak perempuan hanj ni di giant..feeling2 kekwat...

ape lagi akak pi parking...akak buat acara gores dan menang keatas kereta dia...wahhh hebat...

pati dia seronok tengok dinding kete di gores ngan duit syiling..sebagai bonus...kempiskan satu tayar depan sebagai imbuhan...seronokkkk...

rasekan..sape suruh ko hanjeng...aku hormat ko ko hanjeng kan aku plak...opss sorryyyy

Thursday, 9 June 2011

amacam ok tak

amacam...terperanjat?....

sebab tu lah akak..opsss abang lama x online..abang pi bina badan...penat diet..penat ari2 pi gym...
amacam ade sape2 nak tackle abang?...

hahahh amacam suka..puas hati..berani mati...kannn...

sekarang ni mmg busy...keje..sosial..family...pelbagai lah....

sekarang ni ngah pikir2 nak buat busniness apa dekat2 nak raya ni...jual tudung?...jual kek...jual baju kurung....makcik2 sangat kan meniaga bila nak raya..hahahha

ok sepanjang minggu ni banyak habiskan masa ngan kawan2..jalan2 pi johor..tu x de masa hadap blog....

sempat singgah ayer hitam johor..tengok pase...sooooo makcik2 kan...tapi x beli sebab semua petern patern lama...mak mak suka lah kan...sambil2 cari hadiah kawan kawen dekat2 air hitam tu...mane tau ade chantek...

motip sah sah orang yang kawen tu muak nak pegi ayer hitam ni kan...ade aku kesah...cari2 punya carik..ujung2 beli jam ada ayat2 quran...kira ok lah tu kan..nanti dia leh letak kat umah baru...

nak hadiahkan pengantin pompuan baju tidor sexy macam x kena lak..sebab pengantin perempuan tu ala2 desa muka dia..kang pakai baju tidur lace dah mirip wan maimunah lak...

paling x leh blah pengantin lelaki pakai safety boot sebab ujan n lecak..sedeh tau...kira ok lah tu sytlo..walaupun...

nak hadiah kan tv 42 inci macam x sesuai...sebab pengantin x suka tengok tv..kannn..sebab dia sebok buat keje lain malam tu...

ahah ek..kenapa akak x belikan cadar and sarung bantal warna hitam..x lah tinggal kan stain malam tu...hahaha..hanjeng sangat aku kan...

ape pun nanti abang update lagi..

gua chowww dulu..sambil tabik feeling2 lelaki sebenar...


halah halah halah

sham : sis, update laaa. tgh exam ni stresss tau takde baca ur new updates. terpaksa korek post lama2

hadek2Songsang: KAK SENDOK OI>> hangin tol aku dgn ko ni.. nape x ngapdate blog ni.. bz ke akas oi...rindu giler babs dgn karya hanjeng ko...! hahaha.. sukses kak senduk sukses!

membantu: akak sy ada jual kopi yg bole menurunkn berat badan dgn cepat. akak saya pon dah cube dn mmg berhasil...akak nak cube kew..???

windukaksenduk: kak oi. hapdet la belog ko cpat!! stress btol tgk muka2 desa ni. pantas!!!

belajar teknik PANCUTKAN SUAMI di sini... !!! pasti bermanfaat !

haha: oi kak senduk!! malasnye ko nk apdet ye.. hampa tao asek tgk entry yg sama. cepat le apdet!!
kinder bueno: sendukkk... whr r u??... update ler ur blog:)

jumiess: Kak Senduk, leh tak u olls komen tentang Adinda Evans yang telah membuat penyataan bahawa beliau sudah tidak dara?

ABanG_SaSa: Senduk, leh tukar gambar kat atas tu tak?? abg suka gambar senduk yg lebih cun

jay: hi senduk ... update lagi .. x sabar nak gelak sampai tercabut gigi palsu


uolls tengok komen2 kat chat box akak ni..azab kan...vinatang tau...

uollsss akak bukan malas ok..akak cuma xde mase... keje balik penat...
memasak bagai...mencuci baju..bagi makan ayam , itik...lembu, kerbau...tenggiling, mentibang laut...busy tau...

akak janji akan akan update as soon as posible...banyak cerita ni tp sibuk sangat ---> walhal malas..opsss

bagi akak masa 24 jam lepas tu pasti aderrrr.... okeyyyy

Thursday, 5 May 2011

ko sedehhhh sangat!

tadi akak tengok berita awani astro..sian orang ni..masuk pertandingan kareoke dapat hadiah roti gardenia yang harga 50 sen tu ngan paper bag..sian...

penganjur tipu hadiah katanya..sian ko dik..baik ko kareoke free je.. sedih....

cakap pasal nyanyi ni..akak ade terbaca yang ade dua group malaysia ni ala2 Kpop katanya...
katanya the 1st Kpop group in malaysia katanya...
diorang x tu Kpop tu stand for what...Korean Pop...yang ko feeling Kpop tu nape...

sedih akak tengok ...satu kumpulan 24:7..group lelaki..ala2 siti rogayah gitu..feeling2 tayang muka kiut walhal desa..tolong lah...


koreanya hakuuuuuuuuu

okey..alah alah alah...yang kanan sekali baju putih tu rase akak nak bantai je

lagi satu group pompuan namanya gula-gula...cam sial kan...ape perasaan diorang ni ek...

dari ko pilih nama kumpulan gula-gula..baik ko letak nama kumpulan ko seng seng ub (sengal sengal ubi) lebih sesuai...

feeling lah korang nak pupular kalau xde identiti sendiri ni...malaysia x leh terima kalau ko ni pelik2 sangat...

kalau Korean Pop singkatannya Kpop...

kalau Chinese Pop...jadi Chipop ke...lain macam je..

cuba uoll sebut Chipop tu banyak kali....jadi pe...opsss

Let's SHOPPING Uollss!