ahli geng kongsi senduk

Thursday, 9 December 2010

speachless

banyak tul keje....somah xde so keje bertambah lah kan...

kuar opis dah pukul 9...wahhhh dah malam...rase macam nak makan wafer lah..ape lagi masuk kete trus berdesup ke giant.

dah beli wafer catwalk2 skit tengok barang n trus jalan ke kete balik....
x sabar nak makan wafer...lantas duduk tepi kete makan wafer...wah indahnya dunia dapat makan wafer...penut butter n majerin..sesuai untuk menggajahkan diri..

pedulik ape akak...

tengak duk sambil makan terdengar bunyi orang berjalan..buat donno je....

tetiba pooooootttttttttttttttttttt....lepas tu siap ade ujung2 dia yang kecik2 lagi..pot pot pot...

sape lah biadap ni orang tengah makan dia kentut lak...beberapa saat pastu bau dia datang...fuhhhhhhh...nallarekek...sah makan telor ni....

akak bangun cari sape yang biadap ni....

cuma ada yang sebelah kete akak adalah.....seorang perempuan pakai tudung labuh siap jubah..muka ala2 muslimah habis....pakai spek...akak speachlessss

ko mampu kentut macam dia?

akak pandang dia..dia pandang akak...then dia sengeh....

sah pompuan ustazah ni kentut...dia senyum2 malu naik avanza dia terus pecut..akak pandang je dia....

biadap ek ustazah ni....kentut bersepah...choiiiiiii

trus akak campak je waffer tu...x nak lah makan lagi...wafer tu sah dah resap bau kentut ....trus wafer tu rasa kentut usatazah tadi....

Wednesday, 8 December 2010

anak somah


untuk tatapan semua akak mempertontonkan anak somahhhhhhhhh...
comel x anak somah ni....baby girl..ok.. muahhhhh

x silap nama baby ni Qalisha Damia gitew lah

agak2 akak nak bagi adiah ape ek...x tau lah uolllsssss..cadangan plz

Monday, 6 December 2010

somah oh somah

kita selalu dengar orang cakap wanita perkasa...wanita gigih..wanita cekal..wanita kuat....
kiranya semua tu golongan golongan hebat le kan....

ni akak nak citer pasal sorang pompuan yang rapat dengan akak...

waktu dia mula2 masuk keje mmg dia ni x tau ape2 pasal komputer n kerja2 opis...tp akak percaya dia boleh buat...jagan kata menaip..nak on komputer pun dia x tau...ape lagi word or excell bagai..mmg x tau...akak ajar pelan2 walaupun akak pun x lah hebat pun...

dalam masa sebulan lebih je dia dah pandai semua...type pun dah laju..ko susuh ape pun dia leh buat...mmg dia ni super fast learner... akak kagum dengan ko...

dia baru je kawen tahun lepas bulan 10 kalau x silap akak....lepas kawen je x lama pastu mengandung..amboiiiiii x tunggu2 yer ko..dan dan tu shoot kannnn..biase lah orang baru kawen kannnnn

then dengar2 je dah mengandung.....wahhhh semua happy...dia pun happy....kerana terlalu happy baru mengandung 3 bulan dah feeling beli baju mengandung ok..pitammmmmm

lantakkan lah..ko yang nak pakai kan....bukan aku...

then sepanjang dia mengandung ade lah sekali tu dia mengalami pendarahan..tp lepas tu ok je...walau mengandung kerja2 opis x pernah dia missed buat...ape yang di suruh pasti siap..akak kagum dengan dia..dia x pernah langsung bg alasan dia penat ke sbb dia mengandung...

kalau bab makan..orang makan 1 bungkus..dia makan 2 kadang tu 3 bungkus...makan untuk dua orang katanya....

walau pun opis akak ni tingkat 1 tapi dia x pernah mengeluh penat naik tangga ke..sakit kaki ke...ko mmg pompuan gigih...

sampai lah dia sembilan bulan..akak rasa x pernah dia amik cuti sebab mengandung ni....ade pun cuti sebab balik kampung kenduri cam tu lah...

yang akak kagum dia x macam perempuan mengandung lain..penant, sakit kaki, x larat n bagai lah..tp dia x ..sabtu ari tu pun sempat dia pi MAHA jenjalan lagi..bley

sampai lah due dia 5 Desember 2010 iaitu semalam... suami dia sms akak kata dia dah masuh hospital sebab nak bersalin...so akak redha dan semoga dia slamat melahirkan anak sulung dia..

then malam tadi dia sms akak " aku belum bersalin lagi..bleeding je dr kata, ko jangan risau esok aku masuk kerja"...terkesima akak...mmg gigih perempuan ni... dah nak beranak pun masih ingat nak kerja...x macam kakak ko kannnnnnnnnnnnn.. opsssss

so akak bagi standing ovation kat ko!

tp pagi tadi dia sms akak katanya dia mmg dah nak bersalin...berita terkini akak belum dapat tahu lagi...

ape pun akak mmg kagum dengan ko SOMAH. mmg susah nak dapat assistant macam ko ni..rajin, gigih n macam2 lagi....akak sayang ko...akak doakan ko slamat bersalin..dapat baby yang comel.. semoga ko jadi mak yang baik

ni lah bakal jadi kat aku dalam dua bulan ni

so sempena dia cuti bersalin ni..semua kerja2 dia akak kena buat lah..so berbalik pada sebelum akak ade assistant 2 tahun dulu...cari temp cleark x dapat2..so akak kena lah buat keje tu. xpe lah name pun kerja kan...so kerja akak akan menjadi 3x busy lah...ape pun akak syukur je...

sama2 kita doakan asmah slamat bersalin yer....

Friday, 19 November 2010

pesan mak!


malam ni mak akak nak balik kg johor..sepupu akak nak buat kenduri kawen anak dia...muda2 dah gatal bijik nak kawen mak akak ajak akak..x leh mak..senduk keje..lagipun x kan nak naik kancil..nanti mak xde kelas..kannnn gitewww...

so ade sedikit pesanan buat akak...

"ko tu mak xde jagan dedah2 pintu..tingkap semua tutup..plug tv, lampu jagan lupa tutup. malam2 kalau ko kuar tutup semua..kunci elok2..kalau esok benggali karpet (pakistan uollss) datang..ko bagi dia 50 hengget. kata kat dia mak balik kampung..."...

biase lah tu uollsss ayat mak2 nak tinggalkan rumah sebelum balik kampung...sepuluh kali ulang alik kluar masuk tinggal barang....


akak pun ape lagi dah jengket2 kaki nak lompat sebab merdeka kan...aku lah pemaisuri dalam ini rumah....

tetiba ade pesanan lagi....

"mak xde mak x nak ko bawak mane2 lelaki masuk rumah..jangan ajak orang2 lelaki yang x kenal..orang keliling bercakap nanti..x manis"....

trus x jadi lompat..akak garu kepala n trus pandang cermin...

pompuan ke aku ni?

Tuesday, 16 November 2010

anak2

coti sekolah nak start dah..anak buah akak yang darjah enam tu dapat 4A 1B...syukur..pandai anak buah aku..tp uda lom ade duit nak belikan kakak hadiah....

bila di tanya nak hadiah ape..jawabnya Iphone....
glap mata sekejap...rasa nak pitam....

mak ai besar hajat ko ek...makcik ko nak merasa pakai belekberi ni pun tunggu umur senja baru dapat...sebelum tu duk lah pakai hp iras2 alat pembaling anjeng dengan bunyi ala2 harmonika tu...

budak sekarang kalau mintak x alang2 kan..bila pekse bagus je..dapat laptop...
dapat hp canggih manggih...ade tu kawan anak buah akak punya kawan..spm result manja2 dengan A ade dua tiga ketul..tup tup dapat kereta PERDANA...adohai...kau keja bagai nak rak ni..duk lah pakai kancil sajork yang dua tiga bulan lagi bakal menempatkan dirinya ke bengkel sebab uzur....

anak2 sekarang mewah...dulu akak dapat pekse no satu bapak akak cuma belikan pensel box besi dengan pensel 2B je..tp rase bestnya macam dapat emas...paling2 hebat pun dapat ikut pi jalan2 kat bandar pj or kelang...


sekarang ..dapat no satu je tu dia...dapat pi disneyland...pitam kan....
dapat laptop sebijik...dapat piano...ko aderrr?

kalau akak dulu mintak lebih2 almaklum dapat tali pinggang lah jawabnya...

dulu kalau x nak belajar..mak n abah capai getah paip libas terus..anak sekarang x leh dimarah..terencat akalnya katanya...kaannnn...pa dia...

dulu xde lah tunyen2 bagai..pandai gak...anak sekarang kalau x anta pi tusyen x ikut peredaran zaman katanya...sebenarnya anak2 sekarang ni bebal...azabbbb....

sebulan bayar 2-3 ratus..amboi banyak tu...sebab ape..kat sekolah cikgu ajar x bagus katanya...yer ke...nasib baik aku x jadi cikgu..kalau aku jadi cikgu mau aku libas pakai tali pinggang...mendapat ko...

ape pun anak2 sekarang mmg bertuah....sebut je ape nak..semua dapat...kita dulu kena simpan je angan2...



beli rokok atau pow sajer!


ada perasaan nak isap roko tapi x nak beli...pow rokok orang je....

itew adalah satu perkara yang biadap namanya....kita paham ketagihan merokok itew mmg sukar di bendung...tp kalau nak isap rokok ko kena lah usaha nak bagi mulut berasap....kannnn...

akak start merokok ni sejak akak di bangku sekolah lagi..walaupun akak woman...womanlah sangat kan..tp akak start merokok sejak usia muda...sebelium akak start belajar pakai high heel akak blajar isap rokok dulu kay...bleyyyy

zaman2 akak start menjadi bohsia lagi...akak dulu kat sekolah pengawas uollsss..tangkap orang merokok tp bila akak tangkap rokok akak rampas..akak yang isap...biadap x....ade aku kesah...

dulu isap nyorok2....takut mak bapak akak tau...tp bila dia dapat tau dia buat bodoh je...mereka cakap merokok lah asal ko x mintak duit mereka....macam2 cara akak buat nak kumpul duit sebab nak beli rokok..zaman tu rokok murah uolllssss...sekotak besar dunhill 3 ringgit lebih je....

sekarang tu dia..10 hengget....pitammmm...

mmg ade niat nak berhenti..makan ubat..kurang kan isap..tp kurang berjaya..sebab gigih kannn...

dulu akak rase merokok ni akan nampak kelas...kalau isap rokok tu nampak cam wanita2 sosial gitew..tp sebenarnya nampak sial ok...hahahahah

wanna smoke?

sebab ape..bila kita ade rokok ramai lah jantan2 kat sekolah tu duk dekat kat kita..sebab kita ni ade rokok...then leh kita exchange rokok ngan mereka..opsssss...

then time tu pow2 rokok tu x jadi hal sebab murah....tapi bila dah senja kala ni rokok dah mahal..bila orang nak pow rokok terjegil2 bilik mata kita nak bagi x....kadang2 buat2 hint2 x nak bagi kannnn....

kadang2 tu dah jadi hebit orang ni..rokok ade tapi simpan..sebab pow rokok orang ni sedap....kadang tu akak pun ade gak pow rokok orang tp..berpada2 lah kan..ini asyik nak pow orang je..pa diaaaa....x yah tengok jauh...kat umah akak ni..semua jantan isap rokok..cuma sorang abang ipar akak je x isap sebab paru2 dia ade sebelah je....akak rase silap ari bulan mak akak pun join sekaki sebab tension dengan semua kannnn....

then abang and adik akak ade lah salah pengepow rokok paling tegar....sakit benor ati rasenya..pantang ade rokok atas meja...tau2 je tinggal sebatang..pow macam dia beli..pergampangan ke tidak.......dah lah isap rokok macam keretapi....

ko mampu?

dulu mase akak blajar...duit ala2 manja kan...so selalu lah akak pow rokok kawan2 kan...then kawan akak ni cakap " nyah..mak aku kan menoreh getah tau...kalau x salah dia kuar umah kul 4 pagi..then pi menoreh..sampai kul 11 pagi...dia jual getah tu...kena kayuh basikal jauh nak jual...then dapat duit tu dia kirim kat aku..tehn aku beli rokok ni..mak aku cakap kalau beli rokok tu bagi kawan2 lain isap sama..sebab mak aku mmg bagi duit suruh belanja kawan2"...

gampang x cerita dia...ko cakap je lah ko x nak bagi rokok kan....

sejak tu akak x nak pow rokok orang lagi...sebab ape....kita nak merokok kenapa kita kena mintak orang kan....

then kita kena lah hormat kalau kita duk merokok dekat ngan orang yang x merokok..kena hormat..sebab ade orang ni bau asap rokok pun dia leh muntah....

akak nak cuba rokok electronic ni lah..selalin selamat ..ia juga tahan lama...x bazir rokok beli rokok yang banyak bahan kimia tu

so pengajaran disini...kalau nak isap rokok beli sendiri...kalau terpakse mintak tu emergency je..atau x yah isap...setuju? kalau leh buat2 lah berhenti....dah lah mahal...bahaya untuk kesihatan plak...

hikmat masyarakat dari
Doktor senduk

Monday, 8 November 2010

karma ke kurma?

korang tau x ape maksud karma?...

perkataan karma ni dr perkataan india kan...yer ke...ke arab?


akak pun kurang pasti ape maksud karma...kalau kurma akak tau lah ape dia...

eh bongok karma lah bodoh..bukan kurma ..nah pelempang sedasss

bukan ape....akak selalu baca dalam buku..majalah..and orang sebut2 pasal karma...then selalu sebut2 " i'm believe in karma"...

sebenarnya akak rase karma ni ade lah balasan atas ape perbuatan yang kita buat...

contoh: kalau kita tolong orang kan tanpa balasan..satu hari nanti pasti ade orang tolong kita kalau kita susah...

kottttt...

bukan ape...ari tu ade mamat ni akak ade kenal lah dia..ade dua tiga kali akak jumpe dia...akak kenal dia pun mase akak buat kerja n meeting kat satu tempat ni...

akak terus terbayang dia cam ni

agak kenal gak lah..kitorang pun dah beberapa kali buat aksi ekrobatik bersama...

then satu hari tu akak kuar ngan kawan2 akak ahli persatuan pemandu-pemandu lori ayam wanita malaysia.... then mamat ni call..dia kata nak pinjam duit rm 50... time tu akak tengah drive...

akak takut gak nak bg tau kawan2 akak sebab nanti diorang kata akak ni spedo jantan...tp hati akak berdekit suruh akak tolong..

then akak smsm dia..akak tanya dia nak bila..dia kata nak secepat mungkin sebab kete dia habis minyak tengah jalan n card ATM dia x leh guna...

akak trus tanya kawan akak ape pendapat diorang....

salah sorang kawan akak ni bagai pendapat " nyah raut elok x..kalau mak..kalau raut dia elok bukan 50 hengget 500 mak bg"...dia cakap secara gurau...yer ke gurau

then sorang kawan akak ni terus pose set2 ustazah pun cakap cakap...." kalau ko nak tolong orang ..x kisah lah dia raut elok ke bisa..yang penting ko ikhlas...x kisah lah dia tipu ko ke tidak..yang penting niat ko untuk tolong..kalau dia tipu tu antara dia ngan allah..sebab ape aku believe in karma..kalau kita tolong orang ari ni..pasti bila2 satu hari nanti ade orang tolong kita bila kita susah"....

akak tersentuh dengan kata2 kawan akak yang berhati ustazah itew...

ape pun kita ni manusia kan..x tau ape akan jadi pada masa depan..

tp ape dia kata mmg betul...

korang rase cam ne lak?

so kalau kita spedo anak ikan ..adakah anak ikan akan spedo kita bila kita dah tua nanti....
mmmm mushkil ni....

senduk sayang walaupun ko dah kerepot..aku tetap sayang ko....aku spedo ko plak pas ni


Wednesday, 3 November 2010

ya allahhhhh streesssss nya hakuuuuuuuuu.......


Tuesday, 2 November 2010

pitam bangun pitam bangun

samekommmmmmmm

wah sebulan akak x goyang dobret di blog akak sendiri..dasar lupa daratan tul aku ni kan...maklum lah busy yang tiada batasan uollsss....

korang biase x dengan makcik2 yang suka dok masuk bakul angkat sendiri ni...puji diri sendiri..puji anak2 dia ...feeelingggggg kannn

ade lah makcik dekat2 umah akak ni..duk sebuk bertandang umah akak petang2 ajak mak akak anyam ketupat kannnn...kebetulan akak plak ade kat ruang tamu tengok tv...

mula2 cerita pasal sungai kotor..cerita kelab2 marhaban..ujong2 cerita pasal anak2 dia yang banyak duit konon2nya tu...

dia kata anak dia pandai tanpa batasan...beli kete besar...gaji anak dia sebulan leh beli kete kancil cash... anak dia chantek...ramai jantan2 rebut....

elehhhhhh akak syak umah dia ni kurang cermin atau pun mata makcik ni ada sikit lari alignment. dia x nampak ke anak dia tu macam cangkul buruk....sebab tu lah anak dia dapat jodoh ngan cina gemuk...opssssss

akak tetiba2 naik hantu ni ade sebab uolll..sebab dia kata akak ni asyik duk pakai kete buruk je...berani mati kannn..akak duk jeling2 muka mak akak...ala2 telinga kuar asap gitew kan....sian mak akak kena perli light2 oleh makcik itew...

akak diam je..then tiba lah masanya mak akak suruh akak kuarkan air....akak anta dengan sopan dan tertib gitew...akak senyum je kat dia....

then dia tidak semena2 attack akak...." ko ni dah keje cubalah beli kete elok skit..kete ko tu dah taraf timbang kati dah....buat malu je'.....
malu akak..x terdaya akak nak jawab...akak cuma dapat senyum je..



tetiba mak akak menjawab dengan nada yang tinggi dan tegas.." oooo dia dah order dan proton baru tu..ape tu ispira ke ape tah ala proton yang baru tu...kena booking dulu...bulan ni dapat lah"....

mak cik tu balas " oooo bagus....bagus kete tu... leh lah acik tumpang2 ko nanti yer..."...

sape ade benih pokok duit akak nak tanam!

ayooooo mati lah mane aku nak cari duit beli proton inspira ni....nanges....

then bila makcik tu dah balik mak akak cakap....

" ha tadi aku dah cover2 kan ko...ape lagi kumpul duit order kereta tu cepat..kalau xde buat malu je nanti"....


pitammmmmmmmmmm

Monday, 4 October 2010

kak zabedah?..sape dia?


hey uolllsssss...sorry akak lambat update..akak busy ngan open house...

tdi akak saje bukak email..then akak dapat email dr pembaca ni..akak terkesima dengan akak zabedah ini...lantas pengsan..ini alkesahnya


Assalamualaikum,

Saya Puan Zabedah dari Putrajaya. Saya ada terbaca blog puan
http://meriahuoll.blogspot.com/2009/07/tetek-besar-or-muka-chantek.html

Di sini saya ingin menceritakan pengalaman saya sebagai seorang dalam kategori tetek besar. Puan boleh letakkan pengalaman saya ini utk dikongsi dalam blog puan.

Beberapa bulan lepas saya pegi ke hospital putrajaya untuk buat mamogram, mula2 buat pendaftaran kat kaunter, pastu tunggu la giliran, ramai jugak wanita2 lain yg buat mamogram hari tu.
Bila tiba giliran sy, nurse pon panggil masuk ke dalam bilik dan sy diarahkan untuk menanggalkan tudung dan baju termasuk coli, maka topless lah saya.

Semasa dalam bilik nurse tu dh bagitau jurumamogram hanya ada seorang di hospital tu dan dia lelaki, mmg nurse bagitau awal2 kat semua wanita yg buat mamogram supaya tak terkejut apabila lelaki masuk dalam bilik mamogram.

Saya call dulu suami saya bagitau saya akan dimamogram oleh lelaki, dia kata OK asalkan ada nurse temankan, dia memang tak kisah sebab masa saya bersalin dulu pun kena telanjang bulat dalam dewan bersalin, lagipun suami saya memang sporting orangnya.

So saya pon masuklah ke bilik mamogram dengan nurse tadi, kemudian sambil menunggu jurumamogram masuk, nurse tu pun tanyakan tentang tetek saya yang mantop ni! ;)
Saya pon promote la pasal SSQ dgn thanyaporn, produk homeopati utk pembesaran dan menegangkan payudara.

Tak lama lepas tu masuk la jurumamogram tu, dia dalam umur lewat 30an dan dah banyak pengalaman buat mamogram, tp bila dia masuk dan ternampak je tetek saya, terus tergamam!
Haaa....tu la kehebatan SSQ dan thanyaporn! Dia pon tanya nama dan masing2 kenalkan diri, pastu dia tanya pernah mamogram tak, saya jawab tak pernah. Dia pun terus pegang tetek saya sebelah kiri dgn kedua2 tangan dia dan letak atas plat mamogram, kemudian dia buat la setting kt mesin tu dan ambil imej mamogram, selesai tetek kiri, dia bergerak ke kanan saya dan pegang tetek kanan dgn kedua2 tangan dia dan letakkan atas plat dan ulangi prosedur yang sama. Sambil tu dia tanya apa rahsia tetek saya besar tp tak londeh/jatuh, tegang walaupun tanpa coli, saya ceritalah pasal produk dan dia pon minat nak bagi isteri dia cuba!

Dia dh banyak tengok tetek perempuan, biasanya bila buka coli tetek akan jatuh, kecuali tetek anak dara, tapi tetek saya mmg mantop! Haha

Masa tu saya memang rasa malu sangat tp apa boleh buat kan? Tengah mamogram tu masuk pulak sorang nurse lagi nak bagi kertas kat nurse yg temankan kak, dia kata "Wow! Tetek"! Semua orang pecah ketawa termasuk saya!

Selepas mamogram saya tunggu kat bilik menunggu tadi, sambil sembang2 dgn nurse2 tadi dan beberapa rakan mereka yang masuk ke bilik, dia orang boleh tengok sendiri testimoni kehebatan produk! Semua minat nak cuba, ada yang tetek kecil, ada yang tetek besar tapi londeh.

Dengan keadaan tetek saya masih terdedah tu, jurumamogram tadi masuk ke bilik dan serahkan filem mamogram tadi, terus dia tanya macam mana nak order SSQ dan thanyaporn untuk isteri dia! Lepas tu kak diarahkan oleh nurse untuk pakai semula baju dan diaorang cakap kat jurumamogram tu "dah la tu, cukup2 lah tengok tetek bini orang, tengok tetek bini sendiri pulak", semua ketawa termasuk kak! dia pun keluar dan tengah saya pakai baju masuk pula wanita lain nak buat mamogram, mmg untunglah kerja jurumamogram ni, hari2 tengok dan pegang tetek!
Ada mana2 lelaki minat nak kerja jurumammogram tak?

Hahahaha!
Kak Zabedah


dalam bayangan kepala akak...cam ni kot kak zabedah tu

ko x meninggal ke dengar pengalaman akak zabedah ni...sape nak tetek besar cam kak zabedah nanti akak bg email ..akak sendiri nak tanya akak zabedah ni cam ne besar n membuak2...

akak teringin kenal ngan kak zabedah ni...adakah dia chantek?...muda?..tua...entahhh

tapi akak syak kak zabedah ni sebenarnya PAMELA ANDERSON...pitammmmm

p/s kak zabedah ade tak tips nak bagi tetek saya yang padang jarak padang tekukur ni jadi cam gunung everest...

Wednesday, 22 September 2010

Sorry saya tersalah " awak woman sangat"


Tadi akak bukak " Tagged " sekali ade orang bagi mesej..and add friend...akak pun bukak

akak tengok gambar dia... cam ni...



sebab semua pose gambar dia cam ni...akak comment lah pic dia..akak cakap " Chantek kakak"...

sekali dia balas ini lah....


"sy bukan kakak...sy rockers...sbb sy main gitar , band boy..tu rmbt panjng...semua lagu sy layan..sbb band org kahwin...rockers..rmbut panjg sbb band rock bkn dangdut... pendekar rmbut pnjng sbb x tau knpe..pendekar dulu2 rmbt panjg...mungkin dia kakak jugak..hehehe???"


sorry yer cik abang...saya ingat awak pondan..muka woman ok...sekali mat rock daaa....
pengsan!!!!

Tuesday, 7 September 2010

Selamat hari raya

hayati lah iklan ini...pastikan tonton dengan audio..berape kali akak tengok banyak tu jugak akak nangis...



selamat hari raya uolsss...semoga hai raya ini memberi keinsafan dan kemeriahan untuk semua..

selamat hari raya maaf zahir dan batin

selamat hari raya uollsss

akak di sini ingin memohon ampun dah maaf atas segala kehanjingan akak selama ni..semoga hari raya ini memberi kemeriahan dan keinsafan pada uollsss...

Selamat Hari Raya Aidilfitri.
Maaf Zahir Dan Batin

so hayatilah iklan dr PKNS ni..pasti memberi keinsafan di hari mulia ini..
(pastikan tengok dengan audio..kalau x ...x feeling)


Wednesday, 1 September 2010

raya nak dekat dah...

pejam celik pejam celik dah nak raya..lagi bape hari lagi kan...

cam ne ni uollss nak raya tapi akak dintis....

mak akak dah mula tunjuk2 kain langsir..tunjuk2 kaftan ala2 siti nurhaliza..tunjuk2 wonder bra..matilah ...

tp akak dintis...tunggu bos nak bg bonus raya..bagaikan menunggu acapan menjadi putih gitew...

ingat dulu mase kecik2..petik jari je mak belikan baju...kasut...sekarang bila dah versi2 adik2 ujung 20an ni..semua nak kena beli sendiri..azab tul kan...kang raya nak gak kena ulur duit raya kat budak2..sekarang ni budak2 bg singgit pandai jeling2 nak lagi...dulu2 akak 50 posen pun sebat...

sepuluh hengget je..give me another 20 plz...

bila citer2 ngan kawan akak diorang selalu citer bila raya jalan ramai2 pi raya umah orang..yang x kenal pun main terjah je..janji dapat duit raya...buat muka bodo je..

akak dulu x de pengalaman cam tu..sebab ape akak ni ni kan gadis pemalu...kalau main jalan je umah orang ..tu dia kena libas ngan mak akak....entah kenape x tau...bila akak tanya mak akak dian je..

eleh dalam ati akak tau ape dia cakap " hello my sometime girl sometime boy...we have our own class..x leh terjah2 ok"....kan..mati lah buat andaian cam tu...harus kena mintak ampun ni kan...

tapi bila raya paling akak suka time raya ialah time bermaafan pagi raya adik beradik tu..harus lah yang 1st salam mak akak salam bapak akak...dr suasana gumbira terus sayu...harus lah mak akak n kakak2 akak tukar mood jadi neng yatimah...ratu air mata katanya..mane tak nya sebeban dosa kau ..kan.... tu lah sape suruh melawan cakap laki...suruh beli barang dapur ko beli set pinggan acopal..senang raya nanti katanya...

tu dia..sesi neng yatimah bermula

yang penting ni akak pun feeling neng yatimah jugak...nak jugak..nak kata ape ..feeling woman kan...mane tak nya menipu mak n abanh berbakul2...konon2 puase penuh walhal mencekik kat umah member bagai nak rak tengahari...opsss matilah pecah lobang...

ape pun bila dah abis bermaafakn ..tadah tangan duit raya lah ni...kan kumpul banyak2..ujung mak kita amik katanya nak simpankan..then duit tu mane pegi tak tau lesap...bila tanya jawabnya..." tu baju raya kasut raya ko tu ingat beli pakai bulu"....kannnnn....kiranya ganti balik lah kan...hahahah..kelakar kan...

bila dah besar2 ni kalau beraya umah makcik2..dah macam xde soklan lain nak tanya...antara soklan wajib sedara2 kita tanya...

1) ko keje ape...kat mane..pangkat ape..
2) ni soklan paling x best n malas nak jawab..." bila nak kawen"

kalau dua soklan ni di tanya macam nak lari laju2 je kan...tp itu lah lumrah dunia kan...

dulu2 bila time nak raya..mak akak berlawan2 ngan jiran sape buat kuih paling banyak...time tu lah kuih entah ape2 thah di buatnya...asal banyak... adunan sama , mentega, gula tepung..gaul2 bakar...yang satu letak coklat..yang satu letak ceri..yang satu letak manik2 thah ape tah..asal nampak lain..bila rase..mmmm..same je...satu adunan lain bentuk..kretif kan...

ber tin2 kuih..mane simpan dalam almari..manekan bawah katil...tutup ketat2..x leh bukak sampai raya..takut lemau katanya...walhal takut anak2 bedal..kang x sempat nak raya...

nampak je banyak..rasenya semua same

sekarang ni..tunjuk2 ujung jari je..siap...asal ko banyak duit...x pun click2 internet ..maybank2u..tup tup sampai...kelassss...kalau dulu jangan harap..ko x buat xde lah kuih raya ko...nampak meletup je kuih ko..menarik..harga tip top..rase cam ketiak yenna..ape nak buat dah beli..hidang je lah..yang makan bukan kita..tetamu...kalau x sedap x lah malu..beli katanya...kannn

kalau baju raya lak..tu dia..setahun seblum raya dah plan nak jahit...tu dia kurung moden..kurung kedah...burung lain kipas blakang...corak bunga..macam2 lah..siap yang ade puff kat bahu..wow..chantek sangat lah mase tu...semua jahit sendiri..kalau nak tempah mahal..lepas tu semua baju mesti nak jahit tangan..tahan lama katanya..

dulu corak2 cam ni soooo intrend..sekarang suruh buat alas meja pun ko x nak

sekarang ko jalan je kat jalan TAR berlambak..sepasang 20 30 hengget...kalau kat mydin lagi lah..ko bawak 100 ko leh beli baju kurung seminggu raya.. kannn...

then sekarang pompuan2 dah feeling x nak pakai baju kurung..nak pakai kaftan..nak feeling2 dato siti..walhal raut wajah ayati tasrip.. pedulik ape..yang penting baju aku macam siti...kau ade...biar lah kain x resap peluh pun..asal aku paling meletop...kan...

tadaaaa chantek x aku...

tu dia..mengimbau kisah raya dulu2 katanya...ape pun dunia dah makin maju..dulu lain sekarang lain...kalau xde yang dulu xde yang sekarang...

ape pun korang dah bayar zakat ke..buat penat je pose x bayar zakat.. pi cepat...nak bayar tu pakai wangi2 skit..kang amik tu reject zakat korang sebab korang busuk...nak pi tu scaning2 skit bau mulut..mau termeninggal amil tu bau mulut korang cam bau kaki kang...

selamat bersoping-sopingan raya uolsssss


Monday, 23 August 2010

kenape mulut orang puase bau taik?


ha nak kata ape..puase dah cakap yang bukan2....

kita puase x makan ape2 mesti mulut kita bau puaka kan..dan akak paham semua tu...yer la..kita x makan x minum..mulut kita terperap je kan..macam kita bangun tido..mesti lah bau mulut jahanam kan..perut kosong...

ustaz dalam tv tu cakap bau mulut orang berpuase ibarat bau kasturi syurga...di ibaratkan..kalau bau cam kasturi syurga..ko pi kat depan kawan ko...


ko suruh dia buat "hah" sikit kat muka ko...amacam syurga ke tidak....

dan kadang2 tu kita juga paham kalau kita puase kita makruh kumur2 kan...tp kalau kerja kita melibatkan banyak bercakap ngan orang ko juga kena jaga hal hal ni semua...kena lak kumur2 bagi bau mulut hilang...

ini tidak..dah le mulut ko bau puaka....then ko ade hati nak rekemen2 produk kat giant td...muka ko ensem..tp bau mulut ya rabbbi.....bau kaki...akak pandang je muka dia sambit kerut2 muka...(mamat ni jual bedak ape thah..senkuang ke ape that..macam bedak sejuk tu)...

then dia leh kata...ha yang kerut2 ni pun leh hilang pakai produk ni....

ko x tau ke sebenarnya..aku tengah separuh mati tahan napas sebab bau mulut ko....dalam hati berkata..ya tuhan ko tabahkan lah diri ku ini..dengan dugaan bau2 yang azab ini...

akak nak berambus dia tarik tangan....akak x nak lah maki dia sebab bulan pose..lagi pun akak pose..kang x pasal2 xde pahala plak...

then bila akak x nak beli dia ajuk2 akak ngan nada2 lembut pondan cam tu...siap gaya liang liuk bagai..sakit x ati ko...


akak buat bodo je...maklum puase...jadi baik ni...then di buat lagi...siap cakap murah bang..murah bang...

then dengan selamba akak cakap" i x nak beli bukan sebab i ni xde duit..tp i x tahan mulut u tu bau taik..orang lain puase gak..tp xde lah bau mulut cam taik".....

amacam..gembira ngan jawapan itew....then akak trus catwalk keluar......

Friday, 13 August 2010

soalan bulan pose!

kenape kanak2 suka tanya soalan yang bukan2..kadang2 akak agak azab gak nak jawab...lagi2 soalan yang membunuh..kalau orang tua yang tanya leh gak ko maki kan..ni bila2 budak2 tanya susah nak terjemahkan dengan kata2....

sedang akak ngan semua ngah berbuka ..anak buah akak yang 4 tahun tu pegi kat akak n tanya macam2 soalan....

soalan dia...

soalan satu...uda kenape uda ni cam pompuan, lambut panjang...uda ada kasut pompuan......

jawapan hati: sebelum jawab dari mulut akak jawab dalam hati dulu kay...ko berani mati tanya makcik ko soalan ni depan semua orang...ko nak kena pijak...

jawapan mulut : kenapa kakak cakap cam tu...tak baik tau dosa..uda rambut panjang rock lah...(saje je cakap rock nak selamatkan diri uollssss)

soalan dua : uda kenape dalam almari uda ada sarung tetek....sape punya..uda pondan ek?

jawapan dalam hati : ko berani mati selongkar almari aku...tu wonder bra tu..kalau rosak mak ko x mampu beli ok....

jawapan mulut : bukan sarung tetek udalah...mak wan yang punya..mak wan salah letak tu...

soalan tiga : uda ni ade pakwe ke ade makwe....

jawapan dr hati : wahai anak buah ku sayang...i woman ok..mesti lak ade pakwe..ko berani mati tanya soalan tu kat aku...

jawapan mulut : kakak rase uda ade pakwe ke makwe..mesti lah makwe...

then akak cakap ngan anak buah uda..x baik tau bukak2 almari orang bedosa...kalau kakak buat lagi uda x nak bagi duit raya..sape ajarkakak tanya banyak2 ni...

sape ajar kakak tanya soalan macam ni....

terus anak buah akak tunjuk mak akak...

then dia cakap " mak wan yang suruh tanya...makwan cakap kalau kakak tanya kakak dapat beli kopok"...

akak terus buat pandangan harimau kat mak akak...

then mak akak buat2 basuk pinggan sambil cakap..dah dah2 kakak..jagan banyak cakap..pegi solat cepat...(eleh mak tu cover lah tu)....

tapi dalam hati geger uollss..berani ke ko nak jawab jawapan benar bila permaisuri agong yang sediakan soalan interview tu......

ape lagi ...cabooottttttt

Tuesday, 10 August 2010

ramadhon..sebut dalam2 skit

stock mamee letup, mamee cup, segala bagai mee segera...cheked


segala bagai biskut, air kotak, coklat...checked



rokok sebeban..isap sampai pengsan..checked

ape lagi waktu rehat akak pun calling2 lah kak bed..dey kak bed sapedek dey...
terus lah rempit ke rumah kak bed...

...akak yakin kak bed akan sentiasa menanti akak di rumah ..kan kak bed kannnn



kau giler..esok puase le..sundellll...



sempena bulan baik ini ..tahun ini akak berniat x nak ponteng2 puase lagi..malu kan..dah tua bangka masih ponteng puase..akak akan tukar imej kepada yang lebih sopan...



tadaaaaa..amacam sopan x?...

SELAMAT BERPUASA UOLSSSS


Saturday, 7 August 2010

Kau layak ke hanjeng!


ni ade benda akak nak tanya korang...

korang tengok profile ni..profile ni dalam tagged ...dia bg message kat akak then akak click lah profile dia..

tu dia gambar badan jantan kekar..siap bersix pack bagai kan....

korang bace lak about me dia..meninggal kan..akak syak dia ni pelakon lucah....ko jangan gila2..yang x leh tahan tu...best features tu....


ko tengok pulak kawan2 dia..tu dia betina segala bagai...tunjuk tetek..kepit puki..tonggeng bagai...segala bagai lah kaedahnya...


then dia bg massage kat akak cam ni..kalau korang buta meh akak bacekan message dia kat akak...

subject : bwak2 lah bertaubat ye...patut
message : bwak2 lah bertaubat ye...patut arr bumi ni makin panas... songsang dah kau ni...

motip disini....akak bukan dah berlagak baik...kalau ko betul2 nak nasihat...adakah ko layak...

sebab ape dia bg akak message cam tu..sebab akak pondan....hanj ke tidak...oooo kalau aku betina mungkin massege ko cam ni ..." let berzina"..kannn

ia ibarat " babi mengata bahawa dia geli ngan anjeng yang bahawasanya anjeng itew binatang haram"...paham ke tidak...

motip ko tunjuk gambar pakai spender ...tunjuk badan...akak tau tu bukan gambar ko..tp kawan2 ko tu betina lucah segala bagai..tetiba ko cakap aku punca bumi panas....kannnn...

kiranya ape ko buat tu..dengan friends ko tu bumi jadi sejuk macam peti ais le...kiranya perbuatan ko tu halal di sisi agama lah...kita sama2 buat jahat,,tp kena lah dengan cara bila nak nasihat...

pelik kan...macam2 jenis orang ni kan.." ibarat anjeng yang cuba mengajar anjeng lain menyanyi"...sesuatu yang mustahil


"hey uoll..mak bukan saje pandai menari ok..malah pandai juga menyanyi...ko mampu"

astagfirullahalazim
ni ade benda akak nak tanya korang...

ko rang tengok profile ni..profile ni dalam tagged ...dia bg message kat akak then akak click lah profile dia..

tu dia gambar badan jantan kekar..siap bersix pack bagai kan....




korang bace lak about me dia..meninggal kan..akak syak dia ni pelakon lucah....ko jagan gila2..


ko tengok pulak kawan2 dia..tu dia betina segala bagai...tunjuk tetek..kepit puki..tonggeng bagai...segala bagai lah kaedahnya...


the dia bg massage kat akak cam ni..kalau korang buta meh akak bacekan message dia kat akak...

subject : bwak2 lah bertaubat ye...patut
message : bwak2 lah bertaubat ye...patut arr bumi ni makin panas... songsang dah kau ni...

motip disini....akak bukan dah berlagak baik...kalau ko betul2 nak nasihat...adakah ko layak...

sebab ape dia bg akak message cam tu..sebab akak pondan....hanj ke tidak...

ia ibarat " babi mengata anjeng yang bahawasanya anjeng itew binatang haram"...paham ke tidak...

motip ko tunjuk gambar pakai spender ...tunjuk badan...akak tau tu bukan gambar ko..tp kawan2 ko tu betina lucah segala bagai..tetiba ko cakap aku punca bumi panas....kannnn...

kiranya ape ko buat tu..dengan friends ko tu bumi jadi sejuk macam peti ais le...kita sama2 buat jahat,,tp kena lah dengan cara bila nak nasihat...




Friday, 6 August 2010

Sindrom Puteri

hey uollllll..

ari ni akak nak cerita tentang perangai pondan2 yang kadang2 tu merensakan dan kadang2 tu kelakar bila di pikirkan..gitew kan...

akak gelarkan sindrom meraka ni sindrom fairytale ..gitew...


1) sindrom Cinderella..
- pondan2 sindrom cinderella ni ade 2 jenis..1) pondan yang buruk then dengan gigih cantikkan diri..sering dihina oleh kawan2 sebab badan begau, muka lopak2 air..rambut azab sebab banyak sangat color n luruskan rambut..biase lah pon2 ni kan..kalau bb rambut mmg particular sikit... so pondan2 ni sabar ...pelahahan2 dia menjadi chantek...cucuk sana cucuk sini..di hempuk2 sikit muka yang bersegi tu..tu dia..runcing bak bujur daun sirih katanya..kadang2 tu drpd bujur sirih tu x puas lagi tambah lagi dagu bagi panjang lagi sekaki..terus menjadi petola muka tu..tp ujung2 drpd xde laki..terus ramai berebut2 jantan nak kat dia..ala macam kisah cinderella lah kan...

ada gak pondan sinrom cinderella ni..bila siang tu dia rupa cam gangster..rambut jarang2..muka keras cam batu..tup tup malam jadi jelita...heran ke tidak..akak syak dia betapa kat gua ni...

then satu lagi pondan sindrom cinderella ni..asal keluar je...sebelum kul 12 nak kena balik..ade komitment lah..need beauty sleep lah..kena bangun awal lah bagai..feeling tau...macam lah esok tu kerja dia tu menyelamatkan negara..walhal tekan2 komputer je kan...gitew...so cinderella nak balik sebelum kul 12...walau pun esok nye cuti tetap kena balik sebelum kul 12...feeling hidup


2) sindrom sleeping beauty...
x kira lah kat mane pun asyik nak membuta je.,..lepak kedai makan, orang sebuk rancak bercerita dia leh lak membuta kat meja kan...then kalau lepak umah kawan2 ..asal baring2 skit je terus membuta...heran akak...lepas tu selagi ko x kejut dia duk lah tido..kalau 3 hari x kejut..3 hari lah dia membuta..azab ke tidak...bila di cerca yang dia duk membuta je..pandai lak sentap..alasannya nak jaga kulit supaya x cepat tua..walhal muka ko tu elok sikit je dr kulit pokok...


3) sindrom beauty and the beast...
pondan2 jenis lak..muka chantek..tp suka lah duk pilih lelaki yang muka cam berus jamban...semua lah pondan duk keji laki ko buruk lah..laki ko muka azab lah...tp pondan2 ni bijak..kadang2 tu lelaki yang berwajah berus jamban ni leh jadi berus emas lepas di grooming oleh pondan2 ni kan..

then baru lah pondan2 lain duk sibuk kata " laki ko kalau tengok lama2 sweet gak kan.."..ayat nak celah bedah sangat....kadang tu ade je yang bg alasan ' sian lelaki2 yang muka buruk ni xde orang nak...so sebab tu i pilih sebab dia akan menyangi kita macam puteri raja"...yerrrr...cuba lah ko couple ngan acapan tu..raja ketidakkkk


4) sindrom repunzel
ni pulak suka lah duk simpan rambut panjang2 then x terurus..dah rupa pontianak...dah duk kena keji je sentiasa...sibuk dengan rambut dia..asal nampak jantan je libas rambut..asal nampak jantan je libas rambut...kalau lembut cam iklan shampoo xpe gak..ni..tu dia..cam penyapu keras dia...cuba le kemas2kan rambut tu ke..sikat or set rambut tu elok2..ko agak2 kalau rambut cam hantu ade ke orang suka..?


5) sindrom ariel (puteri duyung)
sanggup ni jadi orang lain demi mendapatkan jantan idaman....laki kata jangan pakai dedah2..tup2 jadi pondan muslimah..siap bertudung..

sebab couple ngan kenya..
tup2 setiap benda nak kena selang seli melayu ngan kenya..azab ke tidak...sanggup ni buat ape saje..janji laki sayang..same lah cam puteri duyung..sanggup mintak ekor jadi kaki..sebab gila jantan...

6) Princess Fiona (shrek)
ko bayangkan princess fiona tu rupa cam ne....walaupun muka azam pembelah bumi..tp baik..setia...dapat laki dijaga dengan baik..x kacau orang..walaupun berwajah pembelah bumi tp hari sesuci murni katanya...ko mampu?....

entah lah..akak pun x tau akak ni di kategori pondan jenis ape...sebenarnya semua pondan ade perangai yang sama..kalau bab jantan mmg akak berhempas pulas...kadang tu kena gak le bepikir...akak pun same je cam yang lain..



7) Sindrom Snow White
asal nampak jantan je tempek bedak...walaupun muka tu berkulit kuali..tetap bedak no 1 feeling cina..berkepok tengah2 hari buta...dr jauh berdebu je..dr jauh sayu2 je macam cina datang dekat tu dia tepong gomak..kelabu jeeee...

then obsess dengan produk putihkan kulit..duk cucuk sana cucuk sini nak bg putih...asal dengar je produk ni leh putih je beli...ujung x jugak putih...ujung tu yang feeling cina pi beli faundation color cat kapur tu...


akak rase akak lebih kepada "puteri ni"..amacam bley

Let's SHOPPING Uollss!