jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 14 January 2009

Kancil Idol !


kancil idol?...mmm bukan kereta kancil yer uolsss....ni akak nak bg tau yang geng2 akak akan mengadakan pertandingan menguruskan badan uolsss yang diname kan KANCIL IDOL..ape itew...kenape kancil?..suka ati akak lah nak letak ape..ko ape pedulik...ini akak terangkan ..kancil kan seekor binatang yang kecil, comel, genit dan cerdik..so kita mengambil ikon ini sebagai simbolik kepada perkataan kurus lah uolss...kancil kan kecik uolsss....pertandingan ini akan di adakan selama beberapa minggu oleh gajah2 yang terpilih..bertandingan ini berkisarkan tentang pertandingan menurunkan berat badan yang mirip gajah ini.. kita akan lihat geng2 gajah gigih menurunkan berat badan bagi memenangi hadiah lumayan yang akan ditaja oleh Mr Cyberwira...harus lah alat senaman masikal yang akak dah humban dalam perigi buta tu kena kuarkan balik...

oleh kerana geng2 akak yang dulu2nya semua adalah kancil dan kini menjadi gajah..melainkan hotmama n kak bed...so kitorang ramai2 pakat nak lose some weight...tapi bila sebut pasal nak kurus ni semua malaskan..bukan ape sebab food is the main thinh in our life...so Mr cyberwira telah rela hatinya menjadi sponsor besar bagi pertandingan ini...hadiah dia mmg lumayan...hadiah tempat pertama , kedua dan ketiga....dengar2nya hadiah berupa Handpjone dan wang tunai...best tu...akak akan cerita nanti dan hadiah akan di pinda mengikut masa ke semasa ...so bila sebut hadiah berlumba2 lah semua nak turunkan berat badan kan..so macam galakkan lah....biase lah kalau x de hadiah semua malas kan....

semua peserta akan di ambil gambar pada hari penimbangan itew nanti..kira senang lah nak buat profile sape yang kurus tu nanti...baru nampak perubahan...so gambar akan di update dr mase ke semasa untuk melihat perubahan...yer lah uolss nak tengok perubahan dr gajah ke kancil kan...

pertandingan akan bermula pada isnin depan 19 January 2009..semua peserta akan menimbang berat badan dengan timbang yang sama dan dr situ kita akan mengira kadar BMI setiap peserta dr mingu ke minggu... so pertandingan ini akan di menangi oleh siapa yang turun berat BMI yang paling banyak....so equal lah pada semua...

tp pertandingan ini hanya boleh di join atas jemputan sahaja..sorry yer pada gajah2 di luar sana yang nak join...by invitation only ok...dinch boleh uollsss..bg yang sedia kala kancil seperti penganjur si cyberwira, kak cam and lain2 kena jadi juri...ops sorry kak cam lembu susu strawberry ok...

so uolss nak tau sape peserta dia lets kita tengok....

Peserta No 1: Ms Reezberry @ Ms senduk

Peserta No 2 : Mr pojie
Peserta No 3 : Mr Haizat

Peserta No 4: Ms Marina @ tigrismalaya

Peserta No 5 : Ms Lela @ Hotmama

Peserta No 6 : Ms Veeda Areena Tajuddin @ Kak Bed

Peserta No 7 : Mr Hafiz

syarat-syaratnya :
1) sesiapa yg tambah berat badan akan di keluarkan dr pertandingan
2) sanggup memaparkan gambar mereka di blog ini untuk pemantauwan ( kalau x sanggup x leh join uolss)..kalau malu or takut identity di kenali...layak ke ko masok blog akak..so tengok je...
3) membenarkan identity di blogkan
4) Being real and tidak berpura2
5) mesti redha dengan setiap penulisan yang di blogkan..
6) rela di cerca
7) Rela berat badan di ketahui umum..

so akak akan update bg perkembangan semasa ke semasa...so para peserta bersiap sedia uolss..so sebelum pertandingan bermula...kita semua ada 4 ari je lagi untuk membedal segala makanan yang ade...pastu nan adoooo kena lah diet n bersenam uolsss...berdebar akak...dan akak amat berat hati dan sedih untuk menyatakan

lets turunkan berat badan untuk kesihatan bersama...
SAY NO TO FOOD!

Let's SHOPPING Uollss!