jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 16 April 2009

Dipresi - Plz tolong akak..plz plz

hey uolsss...how are u uollsss...gitew..rindu ngan kak senduk uolss?...rindu x?...akak rindu ngan uolsss semua rase nak peluk nak bantai2 je uolss..kalau korang ade sebelah akak mau akak gigit2 korang tau...cam tu lah akak melepaskan rindu uolss...amacam rindu akak x?


akak ade masalah lah uolsss..harap uolss dapat bantu akak..ini mengenai adik kesayangan akak...di berumur 25 tahun..lelaki..sekarang di mengalami depresi yang amat teruk..akak pening uolss..sian akak ngok dia..walaupun akak nampak gembira tp akak sebenarnya sedih..dan tiap kali nk tidur akak sering menagis tengok adik akak tu...

kisahnya bermula di sini mula adik akak tu baru je naik pangkat jadi manager di sebuah syarikat..then bila dah keje tu orang sekeliling byk buat dia presure.. so one of kawan dia ni ade bg kata2 peransang lah katanya...kata kawan dia dia ada lobang tempat keje lagi best kurang presure dan best ler...then adik akak terpengaruh dia benti..lagi pun dia cakap keje kat tempat lama tu presure sangat...

bila mak akak dengar dia tetiba benti ape lagi..mulut mak akak ibarat petir..guruh..puting beliung semua kuar...mak akak marah adik akak..dia kata " keje dah elok..gaji dah bagus pi berhenti kenape..ikut lah cakap kawan ko tu...kalau dia kelentong padan muka"...tp adik akak tetap ngan pendirian dia nak benti gak...bila akak tanya bila nak start keje dia kata lagi seminggu..ujung2 kawan dia ni buat macam2 alasan..ckap macam yenna...ujung2 sebulan pastu baru dia start keje..itu pun kawan dia yang babi tu bawak dia keje kat kedai menjual barang elektrik...

di kedai letrik tu dia sempat keje dua minggu then kawan yang ajak dia keje sama tu lari cabut sambil membedal 2-3 laptop dan ape thah lagi..ujung2 adik akak di babitkan..walhal adik akak ni suci dan murni gitew...sejak dr tu adik akak mula nampak putus asa..bila akak suruh dia mintak keje or offer dia kerja..dia macam x percaya dah...lepas tu dia mengangur 2 bulan...dalam mase dua bulan 2 tu mak n abah akak memulakan sisi cercaan tanpa merasa lelah ...mak n bapak akak gigih mencerca adik akak dengan jaya nya..perkataan bodoh dan bongok x lekang dr bibir mak n bapak akak...

akak bukan nak burukkan sapa2..mereka emak n bapak akak..tp kita mesti ingat ape yang kuar dr mulut mak bapak itew satu doa...doa yang dimakbulkan tuhan...sejak dr itew adik akak menjadi sangat pendiam..adik akak ni mmg x banyak cakap..tp sejak peristiwa tu dia jadi lebih pendiam..suka bersendiri...dia boleh duduk dalam bilik x kuar2...xnak jumpe orang luar langsung..

bila akak ajak dia kuar dia x nak..dia rasa semua orang pandang dia..semua orang pandang jijik kat dia..sampaikan anak buah akak yang 5 tahun tu pun di kata suka perli2 dia...akak pelik perangai dia...berkurung...melangkah kuar rumah macam satu bencana... adik akak ni mmg sayang ngan motor dia..dulu hari2 lap motor..kalau nak pinjam moto dia kena pastikan kasut or slipar x de pasir dan jagan sekali langgar lobang ngan moto dia...tp sekarang nak naik motor pun dia x nak..bila mak akak suruh dia pi kedai dia boleh menagis x nak...bila akak ajak dia kuar macam2 alasan dia bg...dia rela duduk dalam rumah dr kuar

bila kawan dia datang dia boleh menyorok..akak pelik sangat..cuma akak perhatikan ade satu je kawan dia yang dia nak jumpe..mungkin kawan dia tu paham ape yang dia rasa kot...mungkin..itew akak x pasti...

kalau nak isap rokok akak kena pi belikan...nak ape semua akak kena tanya dia..dia senyap je...dia akan cakap dengan orang yang dia rasa selesa je..dengan mak akak sekali sekala je dia cakap...bila akak slow talk dengan dia..dia mesti menagis..dia cakap mak n abah x pandang dia jijik..dia kata dia tau dia bodoh..dia ni x pandai macam orang lain...tp kenape orang pandang dia jijik sangat...

akak dah slow talk ngan mak n bapak akak..jangan sekali cakap bukan2 depan adik akak...sebab dia menjadi sangat sangat sensitif...setiap kata2 tu bagi dia pandangan negatif.

ade tak cara nak pulihkan adik akak ni...akak amat risau...akak x tau nak buat ape..ade tak ubat leh leh ubatkan adik akak ni...akak yakin dia dapat dipression yang sangat tinggi...so ingatlah kawan2..kadang kala ape yang kita cakap ini adalah satu doa..lagi2 ibu bapa kita...

so akak harap sangat uolss boleh bantu akak..plz plz..sebelum menjadi lebih melarat baik akak cari jalan penyelesaian...


Let's SHOPPING Uollss!