Wednesday, 16 August 2017

simple makeup macam Tunku Tun Aminah

uollsss akak nak tanya ni...

Apa itu natural Beauty?... kalau nak tau natural beauty tu macam akak lah... semulajadi cantik..kannn

bukan apa , rentetan majlis perkahwinan diraja Tunku Tun Aminah yang di katakana mekap nipis dan lite je. tapi tetap wow.. menampakkan kecantikan dia .. tanpa eyeshadow pelangi, tanpa bulu mata che ta dan tanpa blusher yang merah ibarat di lempang...

ramai yg kata.. mekap macam ni lah simple.. next time kawen boleh mekap simple je cam ni...


nak di ingatkan disini Tunku sememangnya di anugerahkan wajah yg flowless dan cantik.. tengok sajalah bonda tunku yg sememangnya di ketahui amat jelita kan..maka kecantikan itu di wariskan ke anakandanya.. so bila tunku mekap lite2 pun tunku tetap cantik..

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Tuesday, 15 August 2017

jenab, kiah, leha kagum dengan Royal wedding

assalamualaikum uollss...

semalam  kecoh kak kiah kak jenab tentang perkahwinan Tunku Tun Aminah anakanda kepada Sultan Johor. Semua orang puji dengan busana yg simple Tunku Nampak lebih cantik menjadi raja sehari. kiah terkesima istana kaca sekali lagi dengan keindahan perkahwinan itu.

kak senah bagi tau yg x tercapai akal dia bila rekaan baju nya sangat simple tetapi Nampak cantek dan masih lagi menampakkan Tunku sebagai kerabat di raja. Pasangannya pula hanya mengenakan baju melayu Johor sebagai baju hari bahgia. lagi lah senah garu kepala.


CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA

Monday, 14 August 2017

uollssss wajib tonton..

hey uollsssss..

today kak senduk nak cerita sikit pasal movie yg kak senduk tonton semalam... rasa macam nak tonton movie..kawan akak sibuk ajak tengok cerita Anabel..

tapi akak macam serik lah tengok cerita hantu omputih ni.. kadang tu merepek dan agak hanj... so akak scrol2 lah FB.. semua sibuk cerita pasal satu cerita Thailand ni... x pernah dengar pun..and macam xde preview pun kat mana2...



tajuk dia "BAD GENIUS"...tajuk pun najwa2 latip je kan...tapi semua duk puji bagus2..ada lah yg kata bg 10/10 lah ..ada kata 20 bintang lah.. yer yer je uollsss kannn...
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

PRODUCT REVIEW : G'Beaute Skin Care Series

hi uollsss happy Monday...

today akak nak review and memperkenalkan produk skincare yg amat bagus sekali.ia di perbuat dari asas cendawan yg mempuntai 1001 kebaikan bukan saja pada tubuh badam..malah ia juga menjadi agen anti menuaan untuk kulit uollsss..

yang penting uollss segala research dan pengilangan di buat di Malaysia.. so kementerian ke sedara mara dia don't worry..lulus...

anda pernah dengar GANO?... yess.. cendawan merah.. sekarang syarikat ini telah memperluaskan lagi kepakaran mereka bagi menghasilkan skin care yg sangat baik dan amat bagus..

Baru-baru ini, Pakar Dermatologi dan Kosmetologi Perubatan mendapati bahawa Ganoderma lucidum atau nama lainnya cendawan merah boleh bertindak sebagai agen anti penuaan yang sangat berkesan untuk peremajaan kulit dan dapat meningkatkan metabolisme kulit agar lebih sihat dan lebih cantik.

Oleh itu, siri penjagaan kulit G'BEAUTE telah dibangunkan hasil daripada kajian yang dilakukan oleh pakar.  Siri penjagaan kulit G'BEAUTE telah dibangunkan menggunakan teknologi moden produk penjagaan kulit dari Perancis bersama dengan kombinasi tumbuhan semulajadi dan ekstrak Ganoderma lucidum.


Ia adalah gabungan sempurna dan sesuai untuk semua jenis kulit.  Kualiti yang sangat baik dari G'BEAUTE berasal dari kolaborasi kepakaran pengeluar produk penjagaan kulit terkenal di dunia dan mereka dihasilkan di kilang Standard Antarabangsa dan dengan pengiktirafan Good Current  Amalan Pengilangan (cGMP).

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA

Friday, 11 August 2017

Kuala Lumpur 2017 29th Sea Games

uollsssss akak exited uollssss

sekali lagi Malaysia menjadi tuan rumah untuk temasya bertaraf dunia. Kuala Lumpur 2017 29th Sea Games. di sertai 11 negara2 Asian yg akan bersama bertarung bagi mendapatkan pingat bagi acara sukan yg hebat.. mungkin acara ini tidak sebesar kuala lumpur commonwealth games 1998 tapi ia cukup memberi impak besar kepada Negara kita ...selain tu temasya ni berlangsung juga 9th Para Games 2017
 

so tahun ni akak bercadang nak tonton acara pembukaan di bukit jalil pada 19hb ni uollsss..so akak letakkan beberapa detail tentang acara berikut...

 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

ini serius uollsss

salam jumaat uollsss...

hari ni post akak agak serius yer..

akak sedih uollss bila Malaysia di kejutkan dengan berita seorang bapa sanggup merogol nak meliwat anak kandung sendiri..


 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Thursday, 10 August 2017

reality dunia hiburan kita

hey uollsss...

sihat x ari ni?...cantek x uollss ari ni?

akak tergerak nak kupas satu topic ni..berkenaan lambakkan pelakon2 baru yg cantik dan encem2 di dunia hiburan kita...cerita2 dengan plot yg sama dan jalan cerita yg membosankan...

kadang meraka ni popular sahaja tapi xde bakat.. orang kata bakat akan datang kemudian.. yer ke.. akak tunggu x datang pun bakat diorang tu...

terus terang akak mmg jarang tengok tv.. sbb akak rasa tonton youtube lebih berinformasi dan lebih menghiburkan dari cerita2 dalam tv..

kalau korang bariskan pelakon2 Malaysia ni..banyak yg akak x kenal..lagi2 yg baru2..yg slalu kuar kat slot tv tu..semua cantik2..semua ensem bagai nak gila...

tengok je lah zul arrifin yg sado hensem ..bisa memberahikan kak kiah, kak tipah.. tertunggu2 di kaca tv sebab nak tengok wajah kacak dan kesadoan abang zul...ini contoh yer..contoh..


manakan heroinnya pula anzalna yg rambut ikal mayang..meletop..melentik2 sana sini kata2 manja..

ok..STOP..kat sini akak bukan nak buat acara puji memuji yer...akak nak cakap pasal kualiti dan jalan cerita yg rakyat Malaysia mahu..
 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Wednesday, 9 August 2017

gosip2 petang...ini cerita mmg x abis...

hey uollsss.. amacam sihat?
ari ni gosip2 santai jer.. sbb akak busy keje ari ni...

ari ni kita nak gosip2 skit ek..kisah panas alif Aziz n pipah.. akak tengok makin panas..sbb pipah dah buat press conpren dah uollsss.

kata nak nak jelaskan apa sebenarnya yg berlaku...ok ni adalah keratan Akbar semalam..baca ni..akak komen kemudian..

 
CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Tuesday, 8 August 2017

mahal?... anda nilaikan sendiri

salam uollsss

semalam ada dengar2 dan baca beberapa komen tentang post akak pasal didikan anak2..yer lah akak mohon map lah yer pada sapa yg rasa marah sangat.. pendapat akak hanya sekadar pendapat..x stuju xpe..akak pun kena lah stuju dengan apa yg mereka nyatakan.. Maybe mereka bangga agaknya anak mereka perangai cam tu.. Maybe ko setiap malam sebelum tido ko ada acara penyampaian hadiah sempena kebanggaan dan kecermelangan anak ko..

Ko punya pasal lah...

so ari ni x nak cerita lagi pasal parenthood ni..sbb banyak mak2 bapak2 of the year dah kuar kuku.. Akak cuma tegur jer..x leh terima nak buat cam ner kan..

ari ni akak nak cerita pasal makan makan... korang dah makan lom..

sebut je pasal makan kak senduk terus lapar.. maklum lah tembolok besar...akak mmg kaki makan..sebab tu niat nak kuruskan badan lepas raya ari tu terkubur begitu saja...

tapi sekarang barang makan mak aiiiii mahal... air kosong pun dah 30 - 50 sen segelas... lagi2 kedai mamak.. mmg dah sedia maklum harga dia melambung...

tu belom lagi makanan2 yg viral tu..lagi lah melampau ..dulu masa tengah viral burgle viral tu..mau 12- 18 hengget harga satu


CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA

Monday, 7 August 2017

anak biadab - salah sapa?

salam isnin uollss..

amacam? lemau ke 1st day keje ni.. ala biase lah tu.. MONDAY BLUES .. nanti lepas lunch ok lah tu...bila kiah dah bukak cerita gosip2 charge lah ko nanti..

jom jom akak nak cerita sikit ni...cerita apa ek?... cerita anak kurang ajar..

kalau anak kecil kurang ajar kita nak salahkan sapa?..adakah didikkan kita salah or pengaruh luaran..lets kita bincangkan uollsss...

cerita anak kurang ajar ni mmg slalu kita dengar.. tapi kalau tahap melampau2 tu mmg mintak tali pinggang lah kan...

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA


Friday, 4 August 2017

maggi bangang ke ko yg bangang?

salam jumaat uollss

sebelum tu akak nak mintak map ler yer..apa yg akak cakap ni akan menaik hantukan segala mak bapak yg selalu baca blog akak..sebab akak perasan mmg banyak mak2 orang suka baca blog akak ni...

tolong jangan cerca akak di hari ni yer..ini sekadar pendapat je..akak tau kat luar sana yg baca blog akak ni banyak yg pandai2..doktor2 bagai...mana pakar motibasi bagai..manakan pula mulut2 petir yg akan menghanjengkan akak dengan jayanya...

akak nak cakap pasal mak bapak sekarang yg begitu menjaga kesihatan anak2..


tajuknya maggi

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA

Thursday, 3 August 2017

tahap mana berpewatakan menarik ko tu?

hey uollss akak nak tanya ni...

apa yg di maksudkan dengan 'BERPEWATAKAN MENARIK' ?.. post kali ni agak serius skit...


terpanggil pulak akak lepas akak membaca satu pos dalam OH BULAN.

kisahnya cam ni.. adalah satu produksi ni yg adakan satu ujibakat bagi mendapatkan pelakon untuk satu pementasan teater ke , filem ke, drama ke apa thah kan...menurut penulisan itu akak dapat mengatakan dia seorang lelaki...

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 

Wednesday, 2 August 2017

trending sendu yg mendapat sambutan..

assalamualaikum uollsss..

sorry sorry sbb xde blog update untuk 3 hari lepas.. sbb akak keluar Bandar atas urusan penting.. akak di beri kepercayaan menjadi salah seorang pembawa obor untuk temasyar sukan sea x lama lagi.. akak sebagai atlit sukan membawa telor dalam kantong berganti2..

so today akak nak cakap pasal satu topic yang bertajuk.. "the joyah of the millennium"

wahhhhhh whats that.. apakah tajuk itu.. ni akak nak kupas ni...

kenapa akak cakap kaka joyah.. ni gelaran je..sbb org gelar orang2 yang banyak bunyi ni kan joyah.. so sapa yg bernama joyah di luar sana.. jangan terasa yer..

so lepas akak run run child bawak obor tu.. akak berenti lah makan..yer uollss lepas lari mesti la akak laparina binti laparuddin kan.. so akak scroll2 lah fb ..sambil2 orang kata...yer lah kena lah amik gak cerita2 terkini kan..kang x amik tau kang orang kata akak ni "ponjeng dalam tempurung" lak

CLICK MORE - UNTUK CERITA SELANJUTNYA
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...