ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Saturday, 1 December 2007

7 perkara Pelik tentang akak!

akak bosan sangat ari sabtu ni..bos akak pi outstation...so akan layan lah blog..so akak pun baca lah blog perempuan gajah iaitu hotmama yg x kemana hotnya itew...so akan nak tiru skit ape yang dia buat..
so kat sini akak nak bg tau 7 perkara yang pelik skit tentang akak...

1)Suka makan tempe busuk
mmg pelik kan..bukan ape makanan ni di interduce oleh makcik akak yang berada di johor itew..mula2 akak pun agak terkejut n siap maki hamun makcik akak itew kerana memasak makanan itew..dinhss uoll....ape itew..tu lah orang kata x kenal maka x cinta..
tempe ni kalau kita simpan lama dia akan jd sedikit busuk kan..tp x lah berulat..dia berubah bau dan agak lembik skit..akak suka masak dengan cekur, ikan bilis, cili padi yang di kisar..pastu masak dengan tempe busuk ni...akak x tipu uolss. kalau akak masak lauk ni ...akak n kakak akak sanggup bergaduh..kerana rase dia yang berangin n lazat..nak ngis rasanya..x tau lah kalau u olls x suka kan..tp ade aku kesah kalau korang x suka...kalau korang rse geli n jijik korang kena pikir ni...isap K***k, Jilat P***k, jilat B****t lagi keji kan uolls..pikirkan....awas...

2)Suka pegi kedai 2 ringgit
ini adalah tempat kegemaran akak..bukan ape kita leh beli banyak benda kat kedai ni...cuma 2 ringgit jer..akak ni bukan lah type yang branded2..akak x kisah...kiranya sampai orang kedai 2ringgit kat kawasan akak tu kenal akak lah..so kalau korang kata akak x kelas ..lantaklah..ade aku mintak 2 ringgit kat uollss ade..xde kan...so diam ok...

3)Sungei Wang plaza my favorite place to shopping
akak suka sangat tempat ni...akak rase kalau akak bawak 15 juta pound pun x cukup rasanya..macam2 ade kat sini..akak lagi suka kat cini sebab barang2 dia pelik2 n so in to me..adew orang kata shopping kat sini nbanyak cina jinjang n baju2 dia agak jinjang skit...adew aku kesah...bukan korang yang nak pakai ..akak..akak kurang skit kalau pi klcc or mid valley ni..akak cuma pi klcc n midvaleey kalau bf akak dr perancis tu datang jer...seba dia suka sangat ngan klcc..so akak pun kena lah belagak suka gak..love u Ted Mecauley...

4) Suka lelaki berbibir nipis n six pack
akak leh pengsan kalau lelaki cam ni tegur akak...sebab tu lah akak jatuh cinta ngan Ted Macauley ni..dia ade semua ni..walaupun dia dah 38 tahun..tp dia sayang akak dan akak sayang duit dia..ahaksssss..show me the money baby...

5) Akak berkawan ngan Ramai gajah
akak tak tau lah..rata2 kawan akak sekarang ni semuanya gajah2...akak pun dah makin gajah kot..entah lah ...mungkin akak rase bila kawan ngan gajah2 ni akak rase diri akak ni kancil kot...terapi tu uolls...contohnya..kak lela , hotmama, kak bed, kak nita, baby bee...semua tu gajah...tp lah uolss..korang adalah gajah2 yang comel..akak suka sangat...u are my best prend...

6)Potong baju x suka ukur..
akak ni ade basic dalam fashion uolss..ade degree in fashion ok..tp akak ni x lah berfesyen sangat..kira ok ok lah..akak kalau nak jahit baju akak suka agak2 jer kalau nak potong baju tu..entah lah profesional kot..pernah satu kisah mase akak buat show paperdoll kat hotel..akak telah di suruh oleh kak baby bee buat dress dia...so akak main potong jer uolls..tema dia ala2 spanish gitew..ujung2 jd baju chickky uolls..ala ckikky KFC tu..dah akak sering dia persendakan dengan kata2 ini I KNOW UR SIZE!....ahahahahah

8)Boleh tido dimane sahaja
akak x kisah nak tido kat mane..lantai, katil, bawak katil..semua akak boleh tido..akak x mimilih uolls..asal mata akak lelap ok jer...asal jangan dalam reban dah ler...pernah satu ketika akak tertidur dalam tandas uolss..sebab bangun terlalu awal pagi...so pose duduk dulu kat toilet bowl tu pastu terlelap...tp jeis akak ni..tidur lah lambat mane pun ....akak akan bangun awal pg..sebab mak akak dah biasekan sejak kecil..kalau tidak dilibas ok...

so ape pun kepelikan korang..itew adalah identity korang..biar ape orang nak kata..yang penting..ADE AKU KESAH!

Monday, 26 November 2007

Kemana hilangnya Kak Bed !

ini gambar kak bed sebelum bertolak ker tanh airnya tongga..kak bed pose seblum bergelar isteri

pasti korang sume tertanya-tanya mane kak bed pergi kan..sebenarnya kak bed x bg akak bg tau uolls..tp ape nak buat kan ..dia ade tugas yang harus di laksana kan...sebenarnya kak bed x nak korang sume tau yang dia sebenarnya balik ke tanah airnya iaitu tongga..bukan ape..mula2 kawan2 pun kak bed x nak bg tau..tp ape nak buat kan..kak bed terpakse laksanakan tanggung jawabnya...

sebagai puteri bongsu.. kak bed mesti di kahwinkan untuk memerintah tongga...itu adalah adat maharaja tongga..rupa2nya kak bed adalah puteri bongsu bangsa sulu negrito tongga..menurut pemerintahan tongga..anak bongsu perempuan adalah yang bertanggung jawab memerintah..sebab kak bed dah cukup umur..maka dia di tabal kan bebagai permaisuri tongga yang ker 297...dia telah di kahwinkan dengan putera dr bangsa zulumulu selatan kenya bg menguatkan tali persaudaraan antara dua pemerintahan..terharu akak dengar bila kak bed meluahkan perasaannya yang masih belum bersedia memerintah...tp akak sebagai kawan nasihatkan kak bed supaya sabar...kak bed cakap dia belum capai impian dia menjadi wedding planner kat malaysia ni..sebab dia kata lepas dia jd permaisuri ni tanggung jawab dia besar dan mungkin dia akan terus tinggal di tongga untuk selamanya...dan meninggalkan kerjanya sebagai weeding planner di malaysia...

waktu majlis besar-besaran kak bed di istana bapanya di selatan tongga berlangsung..ramai yang datang..cuma we all kawan2 baik kak bed kat malaysia jer yang x dapat hadir...sebab masalah x dapat cuti...ape pun kak bed, akak doakan ko jd permaisuri yang baik dan harap rakyat tongga bangga mendapat permaisuri yang cantek dan bijaksana...

kak bed ade jugak emailkan akak majlis perkahwinan dia...masalah teknikal gambar ni mungkin kurang kualitinya sebab kat tongga teknologi perfileman masih kurang baik...

ini lah gambar kak bed bersama suami...gambar ni waktu majlis persandingan di istana negara tongga...dengar kata baju kawin kak bed di reka khas oleh velentino dan yang penting harganya 54000 ribu pound sterling...di perbuat dr sutera asli tongga yang di tenun oleh 1200 orang anak gadis dr selatan tongga dan di buat khas oleh kak bed..

kak bed bg tau akak ...perbelanjaan untuk perkahwinan dia ni menelan belanja 7 juta pound sterling...ala ape salahnya kan ..puteri bongsu dan bakal pemerintah kan....mmg besar-besaran

seluruh rakyat jelata tongga telah dijemput hadir ke majlis perkahwinan kak bed...dengar kata siap buat siaran langsung kat tv national tongga...memang hapening...Daulat tuanku Bed...



ini lah istana kak bed..disini lah berlangsungnya persandingan tersebut...disini lah kak bed akan tinggal kelak...hanya cik tona jer yang dapat ikut sebab dia x keje...tona juga ditugaskan menjadi mak andam di majlis kak bed itew...


utk pengetahuan uolls..setiap perkahwinan maharaja tongga persembahan gajah adalah wajib..ini melambangkan kegagahan dan pertahanan sesebuat pemerintahan...



ini sepupu kak bed...kalau tidak dia yang memerintah tongga..tp sebab dia berkeras ingin berkahwin dengan lelaki pilihan hati dr negara china...so kak bed telah menganbil alih tempat dia..dah ade anak pun dia...UCAPAN-ugalu napa cita kuru ngeha tamnase lami (ni bahasa tongga yang bermaksud- wahai sepupu ku semoga berbahagia dan selamat pengantin baru)


ape pun akak mengucapkan Pelamat Pengantin Baru dan semoga kak bed menjadi pemerintah tongga yang adil dan saksama
Ugha Ngama Liues
(Daulat TUanku)

Monday, 19 November 2007

Friday, 16 November 2007

Bantal dan maksudnya

sebagai penganalisis tidur..akak ade membuat kajian ttg cara orang tidur dan ape maksud disebaliknya..ia juga menggambarkan personaliti orang tersebut:

1) Memeluk Bantal

Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa
seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap lukisan, muzik dan sastera.
Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik.
Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui
mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.bg kalalngan bapok pula, ia suka gila jantan..dan feeling2 yang dia ni woman sangat..tp dia feeling sendiri jer x cakap ngan orang lain..



2) Menggunakan Banyak Bantal

Mereka biasanya kurang kenyakinan dan bapak diorang ade satu kilang bantal. Dalam
kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka
jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan
pandangan orang lain. bagi bapok pula ia sering memrlukan jantan yang ramai di sekeliling dan x leh hidup xpan jantan..kira angau ler...kalau cantek xpe kay buat cam ni...awas


3) Tidur Dengan Satu Bantal

Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh
menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan
berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata. sangat tabah dan mampu hidup tanpa jantan dan pertolongan jantan...akak ngok ade pada ramai kawan2 akak..bukan sebab mmg suka tidur satu bantal tp sebab xde duit nak beli bantal banyak...


4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki

Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang
bergaul dgn
org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini
menyebabkan mereka
cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar
menempuh jalan pintas
untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha. suka pose cantek jer walau pun x cantek mane!


5) Tidur tanpa Bantal

Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat
tinggi.
Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan
membawa kepada
sifat ego. dan kadang2 mereka ni mmg dasar boleh landing kat mane2 so x sempat nak capai bantal...


6) Tidak punya bantal

Kasihan betul... pergi kedai belilah satu!! hey ko ni ayam ker ape..binatang yang tidur x pakai bantal tau..pi beli skrg sebelum akak libas...

Thursday, 15 November 2007

Rambut dan maksudnya

Rambut adalah mahkota setiapp insan..jikalau rambut azab maknenya x cantek lah orang tu melainkan pakai tudung..model di atas mengatakan bahawa dengan rambut sampah seperti itew..miss world pun boleh nampak macam binatang...


Kenali diri melalui rambut oleh Dr.Saodah Majid (pensyarah Vaterina Universitas Pontianak Indonesia

1) RAMBUT LURUS -
Celeburti - Mis Amor,

bijak, feeling2 woman, seorang yang happy, bergaya, cemburu,dan pandai mengila jantan dan bijak dalam menguruskan jantan tanpa bantuan bapok2 yang lain


2) RAMBUT KERINTING TEBAL-
Celeburti - Anita Orkid

kurang bijak dan sering mintak pijak, degil, cemburu kuat, romantic walaupun ado,banyak pergaulan dan susah
dalam menyelesaikan masalah diri, tidak suka termenung, suka lelaki kerajaan, pandai cikcur

3) RAMBUT KERENTING NEGRO-
Celeburti - tutttttttttt

bijak memijak, ego, cemburu buta, pekak, tuli n sume lah, romantic walaupun , memilih dan mudah mengamuk (awas),
susah hendak selesaikan masalah jikalau soalan itu soalan matematik dan bahasa inggeris


4) RAMBUT IKAL MAYANG-
Celeburti - Sis Nita Biawak

bijak memijak dan mengalakkan orang di pijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu(kekadang jer) ,berfikiran terbuka katanya, banyak
pergaulan (harus lah kalau x nanti din tis uolls), dan mudah memaaf kan seseorang dengan kesilapan lalu (tetapi umpatan hebat akan menyusul).

5) RAMBUT HALUS/LEMBUT-
Celeburti - kakak Wartawan

bijak sangat (adooo), memilih, pemaaf, manja( manjanya aku!), tegas dan cepatfeeling woman
dengan bersungguh-sungguh.


6) RAMBUT SIKIT-
Celeburti - Baby Bee

bijak mencari kebabyan dalam diri, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang (mak tak cakap yer, i copy jer dr internet ni), ego,dan pandai
membuka perniagaan walaupun kecil (urut n cik cur).

7) RAMBUT PERANG-
Celeburti - Kurang pasti

kurang bijak, berfikiran terbuka dan suka buka pakaian, pemaaf,sangat sosial dan bijak lari daripada masalah.dan busuk!( nasib baik akak dah hitamkan rambut!)

8) RAMBUT TEBAL-
Celeburti - Kak Haizita

bijak mengangkat peti ais, degil, cemburu (ini akak leh konfom kan..iannya benar), romantic, kasar pada wajah, banyak kawan, dan pandai
mengambil hati seseorang ketika sedang lapar.


9) RAMBUT KUSUT-

sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak
memaafkan seseorang, dan pandai dalam mengurusan sesuatu tanpa
pertolongan. (kalu nak nmpk bijak mcm empunya pesen rambut gini....
usaha kasik kusut rambut korang....)

10) RAMBUT BERUBAN-

kurang bijak, suka termenung, sosial sikit,berfikiran terbuka dan pandai
selesaikan masalah diri..Maknanya dah kertu..awas

11)TIADA RAMBUT-
(Botak) ..kesian

12) RAMBUT WARNA KEMERAH-MERAHAN ATAU
KEHIJAU HIJAUAN -
itu rambutaaannnnnnnnnnnnnnnnnn..... Huahuahuahuahua

..........Jangan mare :)

Tuesday, 13 November 2007

Tudung dan Keistimewaannya!

awas uolls sume..perhatikan gambarajah di atas..walaupun lukisannya agak tidak sempurna tapi masej yang nak di sampaikan jelas...bg yang x pakai tudung tu..bila nampak signboard ini sila lah cabotttt...sebelum petir memanah anda..awas...Allah Huakbar!

Bila kita sebut jer tudung pasti kita kaitkan nya dengan wanita kan..ade ker bapo2 yang pakai tudung..akak rase ade tapi banyak mane pun..tapi ari ini kita kupas cara pemaikan tudung mengikut aliran zaman, budaya dan trent terkini...

tudung ni ade macam2 jenis..ade tudung bawal, samarindalah, wahida, purdah, selendang, tudung indonesia lah..dan macam2 lagi..di sebab kan akak ni wanita moden dan agak jahil dalam islam..so akak lebih senang dengan free hair..tp uoll sume yang lain tu di galakkan lah pakai tudung yer..wajib uollss...ade jugak yang menganggap pakai tudung itew trend..tp ape pun uolls..kalau akak pompaun betul akak mesti pakai tudung...


akak ngok skrg ni banyak orang pakai tudung ni..ala2 tudung endon..x silap akak mak akak ade jugak ni..tp akak x benarkan pakai jalan2..sebab rupa dia azab uoll..pakai yang cantek sikit yer emak ku..yang ni pakai duk umah jer...awas ade reben di leher..ape itew....dah ade gambaran macam reben tutup bekas kuih raya jer...


ala bergaya nya aku..ape motif yang di gambar kan..kalau emak ker, bapak ko ker, adik ker pakai cam ni pasti orang cakap gambar same...motif amik gambar naik motor kertas n tutup muka tu nape...ko rase cantek ker?

uoll rase i ni bangse ape?..mesti uoll ingat i ni cina kan bila i tutup muka i ni...salah uoll i ni india...ye ye dapat aku menipu diorang dengan hanya memakai penutup kepala...horeyyyy..tak caya kan...

]hey pompuan..yang di maksud kan di sini adalah tudung penutup aurat ok..bukan tudung saji..awas ko..ko pegi balik tukar sekarang...


ape yang cuba ko lakukan ni..kalau tutup aurat tu biar betul2 dan nampak cantek...cantek ker ko ni..siap ade topi bagai ni..ape kata kak rahimah amik topi berkebun tu pastu sarongkan tudung atas dia pasti meletup...


kawan2 sume..hati2 sekarang ini binatang juga sudah pandai memakai tudung...kalau sape x pakai tu..katogori ape tu ek...nasib baik akak bapok..so x masuk campur ok...

fesyen tudung ini sesuai bg makcik yang suka bertandang ke umah orang untuk menyampai kan gosip atau dalam kata lainya mengumpat..ia longgar dan pengaliran udara keluar masuk juga menyihatkan rambut...selain itu ia juga di pakai di majlis penyampaian hadiah penoreh getah tahunan bahagian setempat....



fesyen tudung ini pula sesuai untuk gadis2 pemalu dan anak2 muda ..gaya lipatan rapi sesuai bg menutup aurat...ia juga sesuai di pakai untuk ke kuliah atau majlis2 muda mudi di kampung...pasti dapat memikat pemuda 2 kampung..ayunya aku...


gaya tudung ini selalunya di gayakan oleh datin2 atau orang2 kenamaan..pemakaian tudung dengan menampakkan sidikit jambul di hadapan menambah lagi seri wajah si pemakai nam menampak kan gaya profesional....gaya ini sering kita lihatdi gayakan oleh datuk Sahrizat jalil...

gaya ini pula bg seorang yang separa moden..sesuai di gayakan oleh para wartawan dan para profesional juga..ia nampak moden dan menyerlahkan lagi ketrampilan si pemakai..di serikan juga dengan anjing berwarna kuning bag menampakkan dia seorang yang berani dan suka menyahut cabaran...

Friday, 9 November 2007

Laporan khasOpen House Diwali Kak Bed

hari yang di nanti2 dah tiba....semalam akak ngan pondan2 lain telah merempit ke umah kak bed..cadangnya nak pegi ramai2 tp ade bapok2 yang x dapat pi sebab ade hal penting...so akak, meen, kak cam n kak nita satu keje ..ali n min(bini dia) satu kete n hotmama dengan bala tenteranya 1 kete..

cadangnya nak naik gajah..tp sume gajah yang akak sewa diserang selsema burung ababil..so akak kensel jer lah..so sari n lengga pun akak kensel pakai...tp hotmama walau pun pakai baju kurung tp tetep nampak macam india..sebab dia india..alaaa..mati lak mak....yang penting hotmama pakai baju kurung yang same mase dia buat open house kat umah dia..masalahnya sekarang xde baju lain ker uolll....duit habis beli bahan open house dia yang ari tu ker...ahaks.. kalau nak ngok baju mane ..akak pasti nanti kak bed akan ulas di dalam laporan khas open house umah dia...jgn dia menjahanam kan akak dah ler...x pen nanti akak cuba cri yer...

bila akak sampai ke umah kak bed..akak ngok ramai orang dah sampai..wah meriah betul umah kak bed...selalunya umah kak bed akan ade pasang khemah..tp thn ni xde..ade pun khemah kecik jer utk pose2 manje..ape pun akak pasti makanan umah kak bed mmg belambak n lazat...family dia mmg pandai masak..sebab tu kak bed tu buntal cam gajah...maaf yer kak bed..i puji ni bukan mengutuk...maaf yer...ahaks

ni lah gajah yang akak sewa tu..geram plak akak..sakit plak..Hey gajah kenape ko sakit time aku nak gi umah kak bed ha?..habis burn deposit i tau sewa ko..akak nak bwak jumpe kakak ko si kak bed ko tu..spoil tul lah...


ini ade lah taman permainan kak bed...ade bajak, lori...dalam perjalanan akak sempat snap ...patut lah ko perkase kak bed...main bajak rupanya



sempat jugak lah akak lalu ladang ragut kak bed..saujana mata memandang..patut lah kak bed sihat..rumput2 ni kak bed import dr tenggara kenya ni..gred no 1 ni..sekaki persegi 150 pound..kaya ko kak bed...patut lah ko sihat...


woi ko menyebok sini nape tonah..ko cantek ker?..cantek nyer ko..klu nak tau tona jadi ketua balaci di umah kak bed di hari open house itew..go tona..kalau ko bagus nanti kak bed merdeka kan ko...


nyah aku ngan ko sape cantek?..itew lah yang di perkatakan oleh kak bed dengan kak nya kak ida..wah kak bed..comel u..now i know where u got ur figure... family patern rupanya...

ni kak cam...kalau bak makan mmg pelahap..dia yang membedak beberape pinggan..ngok lah gaya penyuapan makanan dia tu..gaya suapan harimau berantai tu..wah akak cam cantek ko ari ni..ko lupa ker faoundation tangan ko yang berbelang tu..awas ..lain kali kalau ade event macam ni pasti kan ko faoundation satu badan kay..pecah lobang tau...


ini buktinya ..ni semua kak cam yang bedal...tp masih x kenyang2..sampai kak bed suruh dia balik lah sebab separuh periuk dia yang bedal...banyak kan..akak lupa nak snap gambar hotmama makan..wah siap bawak periuk keluar lagi...awas hot mama...


ni dia 3 gadis yang jelita..mis wartawan, mis amor n mis mimi..cantek kan..ok sila pilih tp nanti bayar deposit kat akak kay...awas mereka ni gadis2 kelas atasan..tp kalau nak tau name sebenar mereka sila jumpe akak personal..name penuh mereka menggemparkan...matilah mak.....


hey sape ni..apesal muka dia macam senduk...eh ape lah akak ni..akak lah tu ngan hot mama..pose manja skit walaupun x manje mane....canteknya aku....

nyah udah2 ler ko pegang anak aku tu..meh sini bapak dia carik tu..alahhhhhhhh....no ko suruh laki ko memantat ngan ko bagai nak gila bg dapat anak..ni asyik dapat taik jer...awas....

ini adalah berita yang menggemparkan..hotmama telah memakai baju yang sama pada open house kak bed...gambar kecil adalah gambar open house umah hotmama n gambar besar umah kak bed..baju same..hoi hot mama ko ni dah miskin sangat ker recycle baju....kalau akak malu sangat...

ape pun akak gembira di hari iteww..kak bed mmg best

Wednesday, 7 November 2007

Persiapan open house ke umah kak Bed!

Ape kak bed nak buat open house?..ni yang akak suka ni..pasti meletop..ni nak kena cari sari ni..aku lah yang paling cantek nanti..awas kak bed tunggu kemunculan akak...roger n out!

bila kak bed sebut jerpasal dia nak buat open house kat umah parents dia...kak reez n kawan2 jadi x tentu arah di buatnya..yer lah kak bed ni orang ado2..so kalau nak datang umah dia semua kena vogue2 ...so akak pening dan x tido malam memikirkan ape yang harus di pakai di majlis gilang gemilang itew...adakah saree yang harus akak pakai atau lengga...yer lah temanya deepavali kan..sebab setahu akak kak bed ni ade kacukan india skit..bahagian percakapan dia..tu di beriya nak buat open house deepavali ni...

ape pun yang penting akak tau kalau open hous umah kak bed ni makanan yang di sediakan pasti lazat2..kak bed satu family ni mmg bagus...pandai masak.....pasti kembong2 perut kekenyangan nanti ....


Haloo u olls..kak bed nak ade kan majlis pesta muda-mudi..lets pegi uolls..deepavali ni..kehadiran wajib..nanti akak sewa gajah kita pi same-same..lets ke umah kakak gajah!

ewah pegi umah kak bed x nak ajak mak pun..awas..mak ngan kekawan akak memboikot ko kak bed jikalau tidak menjemput we olls

ni akak praktis pose untuk majlis kak bed..sebab akak tau pasti ramai jantan yang hadir..so kena lah buat latihan..canteknya aku...tp kak bed lg cantek...


lets dance together...uoll kita shopping !!! untuk majlis kak bed..shopping time...


nyah sudah2 lah ko sentap ngan kak bed tu..dia maafkan ko dah..dia kata yang lepas tu lepas lah..dia dah ok...di jemput ko pi umah dia deepavali ni..dia kata dia buat kuih batu ngan muruku khas untuk ko..kan favorite


So bagai nak gila lah we all nanti nak merentungkan diri..bagi nampak yenadei ni..so akak cadangkan kat sume pi kedai kawin devi kat tepi sungai tu untuk buat make-up...vanggga vangga!



so kak bed ade buat persembahan gajah x? ops lupa lak tahun ni tema gajah darat yer..tahun lepas yang gajah laut kan...


ke kak bed buat persembahan tarian moden india..ape pun akak nantikan kemunculan kak bed ni...

gajah ni akak sewa untuk ke majlis kak bed..ade ker tuan dia nak photostat ic n lesen memandu..dia kata prosedur sewa gajah..akak sewa kak bed dulu xyah pun...

so di sebab kan kak bed ni nak kan tema deepavali sangat..so akak cadangkan kat kawan2 akak yang jantan2 pun pakai sari..bagai nak gila dorang fitting sari..melebih pulak dr yang bapok2 ni..cam ner tu..pening kepala akak ngok..macam2 warna....yer lah kak bed kan garang..hei hati2 uoll..ingat tau..kalau gajah dah mengamuk habis kita sume..so sila ikut tema ok....


so tak sabar sarenya akak nak pegi umah kak bed esok...tunggu kehadiran we all tau kak bed....

Tuesday, 6 November 2007

Sedih, Geram Dan Bersabar!!!

dua tiga menjak ni akak tengok kawan2 akak giat menulis blok tentang akak...wah wah..hebat kawan2 akak ni..geram ade, sedih ade, tapi akak bersabar..akak mengaku yang akak ni x cantek macam mereka..tp ape nak buat akak ni tuhan yg cipta..kalau akak leh cipta sendid akak tentu buat rupa akak ni perfect...perfect katanya..tp akak sedar setiap kekurangan pasti ade keistimewaan...

yer lah kawan akak yang post gtambar2 akak yang TELAH DISABOTAJKAN ITEW OLEH RAKAN SERUMAH DIA...gini kesahnya..pade suatu malam yang gulap gulita..akak teramat lah bosan..so akak rase akak nak merempit ler kerumah kawan akak yang cantek, kurus, bentuk badan 36,25, 36 ni..dia pun ok jer...sebab akak leh bermaharaja lela memakai internet kat umah dia...sampai umah dia..akak pun malulah sebab umah dia ni mmg penuh dengan bapok2 yang cantek, kurus dan berbakat..umah dia mmg mewah...sofa dia sejuk jer(akak maksudkan lantai jer..umah dia padang jarak padang terkukur ok..ops...matilah mak)..tumbuh2an di sekitar umah dia saujana mata memandang..siap ade pokok hiasan yang tumbuh di luar siap masuk dalam umah lagi..unik umah kawan akak ni....

sedang akak pose2 ngok tv n main internet..kawan akak yang sorang lg ni katanya nak buat sesi fotografi.. so bergaya lah sakan..pose tonggeng..merangkak, meniarap sujud.. kira suma pose lah..dia ni di mekapkan oleh kawan akak yang bentuk badan model ni..kawan akak ni mmg buat make-up n weeding..dia mmg berbakat...dah lah cantek...berbakat...berkulapok...opsssss...
so akak pun nak join lah ..mane lah tau dia leh make-up akak jd cantek ker kan...akak sedar yang akak ni x cantek, senduk, itam...tp dia refuse nak mekap akak..xpe..lalu kawan akak yang sorang lagi ni offer nak make-up muka akak..so ape lagi uoll akak setuju lah...

so akak pose manja ler bila dia make-up tu..tp kawan akak yang cantek dan bentuk badan meletop ni asyik gelak2 jer..akak pun tertanya2 mengapa..terus akak nyanyi lagu mengapa nicky astria....so ade lah dalam setengah jam tu make-up akak pun di benarkan melihat cermin..alangkah terkejutnya akak..muka akak telah berubah uoll..MENJADI PELAKON WHITE CHICK!...ape nak buat..dah orang tolong make-up kan..so akak ok jer lah...lagi pun make-up tu sume kawan akak yang cantek tu punya...so cakap banyak2 pun x leh kan...

lepas tu kawan akak yang kurus, cantek, muka meletup ni pun amik lah gambar akak pakai hp dia yang canggih katanya..yer lah hp akak ni hp zaman nabi uoll xde camera...so akak pun pose lah seperti yang di arahkan...lepas tu bila akak tengok gambar tu..ya allah zab uolll..akak suruh kawan akak tu delete..dia kata dah..rupanya DIA TELAH MENSABOTAJKAN AKAK..pastu akak ok jer lah..x kisah kan..TIBA-TIBA akak bukak blog dia gambar yang mengerikan itew telah di tayangkan pada umum..MENYIRAP DARAH AKAK SAMPAI KEPALA...tapi akak pikir balik...buat ape akak nak marah..kan itew sekadar2 suka2 kan..cantek atau tidak akak x peduli..sebab akak tau sape akak..ALAHHHHHHHHHH!

sibuk dia war2kan gambar akak tu..nasib baik lah akak ni hati batu skit..akak x sentap pun..yer lah akak pun sedar akak ni sape kan nak di bandingkan dengan kawan akak yang cantek tu...dia ada sentuhan ajaib uoll..setiap sentuhan dia kaan bertukar menjadi duit..kira macam majik ler..so kiranya kawan akak ni cantik, memukau, kurus, bentuk badan 36,25,36 dan majik ler...mmm menarik tu...

ape pun ..ni akak nak cakap kat kawan akak tu..akak tak sentap pun..akak x kisah..semua tu akak x simpan dalam ati..bebas kan...so ape pun akak seronok dapat kawan2 macam tu..kalau dapat kawan yang serius jer boring akak..ape pun uolll mmg kawan2 akak yang terbaik...love uolll....

Thursday, 25 October 2007

Raye oi raye!

hye u olll selamat ari raya aidilfitri 2007 akak ucapkan kepada sume ...lame kita x bersiaran di dalam rancangan aidilfitri di alaf baru kan....so akak di sini nak mintak ampun dan maaf diatas segala keterlanjuran kata kepada uoll sume....akak mintak maaf dr ujung rambut sampai ujung rambut bawah akak..harap di maaf kan...

so pd hari isnin yang lalu akak telah mengadakan majlis umah terbuka aidilfitri dan majlis menyambut hari jadi kawan2 akak yang DIVA bagai nak gile kan...sape lagi majlis hari lahir Ms Tona Morale N Ms Anita Orked aka Hafeez..acara berlangsung dengan gemilangnya...

so kawan2 akak pakat pakai baju raya ni ..ape lagi uoll...baju kurung lah kan..walaupun akak n kawan2 akak mempunyai susuk tubuh yang agak raksasa tp sebab masing2 nak pakai kan..so akak pun pakai lah jugak...so bergaya lah kawan2 akak dengan baju kebaya dan kurung masing2...

so akak pakat ngan diva2 yang sambut ari jadi ni nak buat babeku kan..so akak n diva nita pi lah beli barang...akak bakarn 4 ekor ayam uoll..habis semua...walaupun pada mula nak bakar tu hujanturun akak terus kan juga ...ujan mmg jelous dengan majlis akak kan..terpakse lah akak bakar ayam2 tu dalam rumah kat balkoni akak...so asap yang ade dalam umah akak tu jadi macam special effect lah kan...kira ok lah tu...

akak gembira sangat sebab kawan2 akak yang akak sayang semua datang...dan mereka lah jugak yang mencekik tak ingat bagai nak gila... so kat sini akak ade skit shot2 waktu majlis itew...

cuba teka mane diva2 yang sambut ari jadi tue...satu diva tu pakai sarong n bawak prop


pose ni akak tujukan khas buat nyah manis..thanks nyah manis u are our inspiration


my lovely housemate...i love u all...grmmm lets kepal



ok pilih2...murah2..selongok 3 ringgit



ni lepas majlis tu..lets u all..vote for us..nyah puchong top model...

Tuesday, 9 October 2007

Elak bg duit raya!

bila sebut jer raya ni ..akak terus jer teringat nak kena bagi duit raya kat budak2 yang datang rumah kan..ape nak buat..dah lah akak ngah kering raya2..tu kan namenya bersedekah di bulan syawal..tapi kalau bebudak yang datang tu lak ramai bagai nk gila..ni akak nak beli penyapu besar ni..bila nak duit raya akak libas pakai penyapu kan...cam ner..harus akak gadai harta pusaka akak semata2 nak bg duit raya kat budak2 ni..yang penting tu cantek ker nak dapat duit raya ni...so di sini akak ade beberape tips untuk mengelakkan diri dr bg duit raya kat bebudak...

1) Lepas berak jangan cuci tangan

cuba ler praktikkan di hari raya..yer lah lepas makan pg raya tu mesti korang nak melepas kan..ape lagi uoll berak pas tu jagan cuci tangan bg ade bau yang mengancam itew melekat..sebab budak2 ni kalau nak duit raya mesti nak cium tangan kan....so ape lagi uoll..kalau dia bau tangan uoll yang harum bagai nak gila tu..sure x jadi mintak duit raya..pasti dia akan canang ngan kekawan dia jgan datang umah uoll lagi..so selamat duit raya...bagai mane itew


2) Beli anjing menjelang raya

bukan ape..bukan akak suruh korang sembelih buat rendang..ala letak kat betul depan pintu pagar umah..bukan setakat budak2 jer tak datang sure lah sedara mara konfom x datang sampai bila2...kalau rase haram nak beli anjing di bulan sywal ni..yer lah takut malaikat x singgah umah katanya kannnn...so panggil aje kawan2 yang perangai macam anjing duk depan pagar..habis citer....akak pasti mesti ramai kawan korang yang anjing2 kan...

3) Ajak kawan yang berwajah binatang betapa kat umah kita

tentu uoll ade kawan2 yang berwajah binatang or berbadan binatang kan..rupa macam gajah ker...badak air ker kan..yang garang2 skit kan..pasti budak2 datang umah mencicit lari..pastikan kalau ade yang buat kita sendiri takut lagi bagus..pastu upah lah kawan kita tu skit kan..kalau dapat bapok berwajah binatang lagi berkesan...akak yakin uolll..sampai raya 200 tahun lagi pun xde orang nak datang umah....

4) Jangan raya

kalau budak2 datang nak raya..kate jer kita x raya..kate lah tahun kita skip raya sebab malas nak buat kuih n beli baju..kan senang kan..wah....kalau dia banyak tanya tampar jer pakai belakang kuali..sure x tanya lagi....akak pasti...

5) jangan gosok gigi

macam ade pengalaman jer... tahun bila yer..pastikan 5 hari sebelum raya sampai raya jagan sesekali gosok gigi..bagi bau dia kaw kaw skit...bagi bau mulut tu macam bau cirit skit...so bila budak2 tu beri salam tu..hembus kan nafas kuat kuat..akak pasti x jadi masuk.....mmmm...ha akak dah ingat mane akak dapat mengalaman ni....rumah jiran akak...akak rase dia x gosok gigi 11 tahun kot..bau dia ..uuuuu..meresap habis kat baju raya...rase macam di tiup sangkakala lak..tragis sungguh..sungguh akak x datang lagi umah dia sampai sekarang...

6) bakar rumah

susah sangat kan..bakar jer umah uoll hari raya ni...pasti x yah kuar nak bg duit raya kat orang... malah orang pulak dapat duit raya..genius x akak..so pakat ramai2 pi bakar umah uoll sume...

Thursday, 4 October 2007

Temanya Tona Moraless dan Ketat! ingat!!!!

mungkin anda semua tertanya-tanya kan siapa mereka berdua ni...Vina Morales kalau anda ingat adalah penyanyi dan pelakon popular berasal dr philipina yang memenagi ikon asean yang lau..ala penyanyi asal lagi Pengako Sa Yo tu...dia mmg cantek dan sangat berbakat..dia mempunyai suara yang amat merdu dan bisa mengalahkan jaclyn victor dalam pertandingan yang berprestige itew...siapa pulak Tona Morales?...mmm pasti uoll tertanya-tanya kan...di sini lah ianya bermula...




ini lah penyanyi philipna tue..ini lah vina morales



yang pose baring ni pulak adalah tona morale...tona moraless katanya..cuba bandingkan ngan ic atas dia tu..same kan




Tona Morales adalah seorang yang boleh ler tahan cantek...kira okok lah..nak kata lawa sesangat x layak lak nak cakap...kira sedap ler mata memandang...nak kata buruk tu adew lah skit2..mmm tinggi dia lebih kurang 167cm berta lebih kurang 57kg cam tu ler...kulit putih soya yang di simpan 3 hari dalam peti ais...tapi rade mark muka tona morales ini adalah taik lalat dia di pinggir bibir dia...orang tua2 cakap kalau orang ade taik lalat tepi bibir ni ...maknanya dia ni banyak mulut or mulut cam celaka...tapai ape yang akak perhatikan..betul juga kata orang2 tua ni...betul uoll...


tona morales nya aku....nangis aku...



Nama sebenar tona morales ni sebenarnya Miss Tona Fly shit..or dalam bahase melayu cik tona taik lalat dengan tak semena-mena pada suatu malam yang hening..akak bersama mis vieda areena tahudin ngan lepak2 kat umah dia..tona pun menyatakan bahawa dia adalah tona morales..sebab dia rase muka dia macam vina morales...yang penting u oll...KATA KUNCI DI SINI ADALAH TONA MORALES..TONA MORALES LER KANNNNNNNN...CANTEK NYA AKU ..TONA MORALES KATANYA...akak ngan vida arena tajudin tersentak sebentar dengan kata2 tona morales tadi..akak ngan vieda cuma akur..mmg dia macam tona morales..WALAUPUN...kannnnnnnnnnnnn




cantek tak aku?..taik lalat aku lak?



ape pun akak bersyukur kerana mempunyai kawan seperti tona morales ini..dia juga mengakui bahawa dia masih KETAT uolllll...AKAK TAK TAU BAHAGIAN MANE DIA YANG KETAT SANGAT TU UOLLL.....ketat ler sangat...ape pun akak bangga sebab tona moraless sudi kawan ngan akak ni...walau pun akak ni senduk kan.....Awas!!!!!!



so kalau uolll terjumpe kat mane2 si tona morales ni..sila lah tegur2 dia..mmg peramah orang nyer...jangan salah tegur dah ler sebab mulut tona morales ni mmg cam pukimak skit...a little bit hanjeng.... tapi luaran jer..dalaman dia syurga uolllll..walaupun....

------------------------------------------------------------------------------------------------

lagi satu akak nak tunjuk gambar kawan akak yang tersa dirinya cantek..ter sungkur akak kat cc tengok pic baru dia uoll...pengsan 3 minit akak lihat...cantek nya aku..er terlampau cantek nya ..menggigil akak melihatnya..

dengan gembiranya akak mempersembahkan pondan yang paling jelita di malaysia....dia berbakat, potongan model, jelita walaupun ...

.................MISS VIEDA AREENA TAJUDIN........




dalamnya lurah aku....woman nya aku pakai cucuk sanggul...



ala manjanya aku pakai baju korea..mmmm....walaupun..ado!!!!



Let's SHOPPING Uollss!