ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Thursday, 28 August 2008

si dia datang lagi!

semalam pada pukul 2.30 pagi akak di kejutkan dengan satu panggilan yang akak x sangka2...akak mmg dah x save no dia tapi..tiba2 dia call dr klia...bila dia datang kl dia akan ade no hp malaysia...
bila akak angkat terus dia berkata...

orang itew :Hye baby (baby katanya)
akak: who is this
orang itew : its me dear , Ted macholey...
akak : haaaaaaaaaaaaaa its u?
orang itew : u still remember me dear?
akak : aaaaaaaaaa (suara tersekat2)...ofcourse i remember u...u are the one who make me cry..
orang itew : plz dont said like that...plz fogive me reez..i miss u alot..i just arrived in klia..and i will be in kl for a few days...may be till saturday...
orang itew : thats good...ok its already 2.30 in a morning ted...i need to work tomorrow..so call me tomorrow kay...
orang itew: ok my dear..sweet dream
akak : ya ya...

korang nak tau sape dia...dia x boyfriend akak yang dr perancis tu...harus kah akak jumpe dia uolss..dia telah membuat hati akak gundah gulana ni...mat saleh ni mmg x reti malu lepas dia keciwakan hati akak...ape ek...pagi tadi dalam kul 9 lebih dia call lagi and merayu akak jumpe dia malam ni kat kl..malasnya..dah lah dintis nak kuar kl ni...dia kata dia ada suprise untuk akak...lantak le ko..akak cakap akak akan conform ngan dia tengahari ni..cam ner ni..tulunnnn tulunnnn

Tuesday, 26 August 2008

Ganguan Bunyi Lagu Yenna

ayooooo karawaley...bisingnya....akak kat opis ngan bos akak..tetiba ade bunyi yang amat kuat..ala2 konsert celine dion gitu bunyinya..memecah kesunyian betul..akak terpikir ape kah itew...rupanya uolss......

ini dia kete yenna tu..ikutkan hati ade aku buat acara letupkan kete bersama kete akak ni...
tu dia tuan punya kete.....MR YENNA


ni dia akak close-up mane tau ade yang berkenan ker..tak pun kita ingat muka dia pastu ramai2 kasi hantam sama dia..dey poda cit


bunyi sound speaker kete ini uolsss...selang 3 buah kedai dr opis akak ade satu workshop kete yang specialist sound2 kete ni..then ade plak yenna ni tukar speaker baru agaknya...so tu test power sound dia tu...pastu lagu tamil lak tu..ayooooo....ni kereta ke music box ni..kuatnya..macam pesta diwali dah akak rase..ni kalau kak bed and hotmama ade ni..maunya dia menari duet tarian india depan kedai tunjuk protes ni...


ayooooo rase macam kat brickfield dah...kalau akak sound plak nanti ade pulak akak termakan kaki yenna plak..maunya di suapkan kaki dia kat mulut akak nanti..oooo takut uolsss...so akak pose tepi tiang amik gambar tanda protes ....pening2...kak bed tolong.....tolong anta orang2 u datang kasi roboh itew kereta yenna (maksud akak orang2 kak bed itew adalah tentera bergajah lah uollss )

Bila kereta Harus Dibakar!

itu tajuk akak ari ni..bila agaknya kete yang kita pandu ari2 boleh kita bakar dan letupkan...begitulah perasaan akak uollsss..sentap rase nak guling2 bagai nak gila semalam....

kisahnya begini...dulu2 akak pernah citer alternator kete akak agak fukimawati kan..so akak dah tukar..so lame dah...then baru2 ni akak ade lah pi umah kak bed di puncak perdana yang jauhnya di dalam utan tu..yer lah dekat2 tempat altantuya di kebabomkan...so hari seblum akak pi umah kak bed tu akak ade pi tengok wayang ngan kak cam n kak bed kat summit usj...balik tu akak ngok kete akak altenator dia jadi sial balik..hangin betul...dah nak kena jumper bagai ler...

benda yang rosak di bawah benda bulat besar tu..ape kemenda namenya entah akak x tau..awas ini bukan gambar enjen akak yer..enjen kete akak bersinar siap ade bling bling gitew...

then bila jumper elok pulak..ke beterry yang rosak...akak pun x pasti..nak bawak pi kedai dintis lak...so biar je..so elok lah dalam seminggu ni..tiba2 semalam kete akak..timing kete tu agak tinggi lah..kiranya kalau akak masuk gear 1 x yah tekan minyak dia jalan sendiri..wah kete akak jadi otomatik..so pose kontrol stering je..so bila benti kat trafic light...free gear..dia mengaum macam hajeng sangat..dah orang keliling tengok..ape kene kete pondan ni mengaum...dah le muka macam sial kete bunyi macam nak racing...harus lah akak pakai topeng atromen cover muka akak...harus lah kalau macam tu isi minyak 10 hengget seminit dah habis..sentap sentap...


so akak nak nak anta pi kedai turunkan timing kete akak..bos akak kata .."ala 10 hengget je..xpun 5 hengget je x mahal lah"...yer bos 5..10 hengget kan..tidak uolss...kaboretor sumbat katanya...dah melayang 70 hengget..sentap x...rase nak jerit kuat2 sambil guling2 tepi jalan...dah lah tengah2 bulan ni..mmg hanjing tau...bila dah betul kan tu..dah timing rendah pulak..dah asyik nak mati je pulak..x sakit hati ke....


mmg rase nak tukar kete lain..tapi kete ni tinggal setahun je nak bayar..sayang lak..habis bayar x yah pikir2 nak bayar bulan kan uolls...ape pun orang kata kete ni kena jaga elok2..kena cakap2 ngan dia..x leh buat benda2 x elok dalam kete lah ape lah..hey kete tu besi hanjeng..mane ade perasaan...sape buat tu harus lah di kategorikan sebagai orang yang ting tong..sedey lah uolss...ko henggat kete aku tranformers...tidak uolsss...so kalau rosak tu maknenya orang yang bawak itew yang sedih dan anjeng....so kalau macam tu akak le yang hanjeng itew!..
tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.... akak arnab ok...

Monday, 25 August 2008

Laporan Khas Majlis Pra Ramadhan Di Istana Hinggap Kak Senduk

Hai uollsss..bertemu kita dalam laporan khas majlis pra ramadhan di rumah kak senduk...majlis ni diadakan semalam..so persiapan di lakukan lebih dr 2 minggu untuk menjayakan majlis yang gilang gemilang ini...akak sekeluarga bertungkus lumus untuk menjayakan acara tahunan ini...


majlis di adakan di Kampung Baru Sri Puchong bt 13, puchong Lorong 6



kerana musin ujan..mak kak senduk mencadangkan supaya kami menyewa kemah..cadangan kak senduk pula menggunakan kemah siap ekon and langsir bagai..tapi kerana musim ujan takut sejuk pulak..kami buat kemah open air je...


ini adalah deligasi pose manja...wei tolong woi..jagan nak lepak je..ko hengat ko cantek...ini semua untie n uncle kak senduk..yang pose kat ujung pakai baju batik tu...itu lah ayahanda kesayangan kak senduk...abah u so fashionable...hahahah



sape ni?..ini lah abang sulong kak senduk...dia handle bahagian air...wah long ko mmg rajin..gua salute u...



wah sape model dua orang ni...inilah dua orang kuat yang menjayakan majlis ini..tanpa tulang empat kerat dan leteran berpanjangan mereka pasti majlis ini x berjalan lancar...sape lagi ini lah datin sri paduka kamisah ibunda kak senduk dan tengku mieza kekanda kak senduk yang no 3...


hey basuh pinggan tu ngan periuk cepat2 skit..hey uolls jangan salah sangka yer..ini bukan pembantu rumah indonesia ye tapi ini kekanda kak senduk...yang berdiri dengan mata nak tertidur tu kekanda no 2 kak senduk tengku mizaha dan yang duduk tu kakak ipar kak senduk isteri abang long... tengku salemi...kak emi i suka rambut u so stylo...wahahahah




inilah antara makanan yang di sediakan..kerana kak nita adalah penggemar udang..so akak cadangan untuk kenduri ni akak sediakan makanan kemaran dia...ini dia Le pragm're di Laquare' (udang masak lemak kuning dengan nenas)....

ini dia barisan makanan yang tersedia..antaranya... mixio de' vagee (sayor campur), mettoq de rondecwa (rendang daging), spicy de' catte fisho (ikan keli masak pedas), deje ring de chilee (sambal jering dan ikan bilis) dan.. de lebuque de midukez ( sambal goreng jawa)...


untuk desert pula ade lafeque de lamicica (dadih ler)


pampiko lebuana (labu manis with brown sugar)




apompe le buz (apam le uolsss)




guaza mila (bubur jagung dan barli)



lafonte de browneis ( brownies chocolate cake)




burnies sweeto mewars (kek gula hangus)

majlis di mulakan dengan barisan koir lelaki pada pukul 12 tengahari...mereka mendendangkan lagu keranamu malaysia dan tanggal 31 sempena bulan kemerdekaan...




ape lagi lepas nyanyi..makaaannnnnnnnnn ..serbu bagai nak gila..siap ade yang tersungkur sungkur..maklum lah masakan yang di import khas dr perancis....


bagus..walaupun barisan koir ini di angotai oleh lelaki2 yanga agak kertu..mereka tetap beratur ambil makanan..mmmg contoh terbaik....




lepas kumpulan koir lelaki habis makan acara di sambung dengan acara nyanyian lagu2 patriotik oleh kumpulan koir wanita yang di ketuai oleh hajjah noriah de lafionte (guru vokal celine dion di canada)..mereka mendendangkan lagu medley...antaranya bahtera merdeka, i will follow him dan Marry has a little lamb...suara mereka mmg superb...mereka ni juara 6 tahun berturut-turut pertandingan world koir championship di toronto canada...




lepas je kumpulan koir wanita naik pentas nak mulakan nyanyian..deligasi diva datang.. walaupun hujan agak lebat mereka tetap datang..sebab ape?..sebab ade makan...deligasi diva datang menaiki gajah..di ketuai oleh tengku bed...


sampai2 je bagi salam terus serbu kat meja makanan....di atas dapat di lihat tenggu bed , datin paduka orkid dan natasha shuyien ah kau sedang gigih amik makanan....


nampak akak dah kata dah...padin paduka mmg suka lauk udang ni..makan lah datin akak mmg buat khas untuk ko...makan le bagai nak gila....




wow u look so stunning..sape lagi kalau miss gedem dan miss rainbow.... (hotmama n kak cam)..sebelum amik makanan pose dulu....hotmama datang bersendirian dengan anaknya..katanya suaminya ade hal...tu x ikut tu...

wah tak leh tahan ni..serbu...hotmama ngan kak cam pun amik makanan bagai nak gila..makan2 uollss..akak masak ni mmg untuk di makan..


wah tanpa pandang kiri kanan kak bed dengan gigih dan kebulornya mempelahap nasik tadi...kak bed siap set mase makan dengan hp dia tu..nak tengok rekod makan nasi sepinggat berape minit..so one two go....sekejap ade

sekejap xde....wah kak bed u so amazing..mase yang catat untuk makan sepinggan nasik adalah 2.04 minit je..tahniah kak bed..ini adalah satu rekod dunia yang terbaru..agak2 ade tak cadangan nak pecahkan rekod ni tahun depan?...

wah datin paduka makan tunduk je sopan betul.....bukan ape..dia ngah lumba ngan kak bed sape makan paling laju..tu concentrate tu

tada...... dah habis dah..sorry datin paduka u kalah dengan kak bed..cuba lagi tahun depan yer..


wah canteknya muka natasha syuyen ah kau ni...mmmmm muka u ni macam artis lah uolss..macam andy flop poppy.....u mmg meletup....


lepas makan kak cam terus berdoa...eh cam tu ker u berdoa kak cam..lain je...


wah comelnya..sape ni..inilah pakwe anak buat kak senduk..name dia din..walaupun ko mencintai anak buahku..tp akak tau sebenarnya ko lebih menyukai dan mencintai akak kan....


lepas makan ape lagi one two gooo balik lah kan...thanks uolss sebab sudi hadir...bos akak x dapat hadir sebab busy katanya....dr kiri PR artis yang tersohor MR ita..abang body meletup...MR ibrahim..model produk kecantikan SKII MS Cam, Biduanita Orkid, Wanita buncit hotmama, Ms beauty inside out Ms Veeda Areena Tajudin and China beijing olympic spoke person Ms Natasha Syuyien Ah Kau.



kak bed sempat memberi pose Jaafar Onn yang teristimewa untuk semua..u so fahionable kak bed...

kak cam pun nak jugak...ok lah pose jaafar onn dan rohana jalil.....

wah...lepas diva2 balik..kumpulan koir wanita pun mula makan..wah nampaknya koir wanita ini xde adab..berebut2 uolss...berasak2 bagai nak gila ni..sabar uolls,..sabar

waktu koir wanita menyanyi tadi..air mineral di letak di tengah supaya dapat berkat nyanyian tadi..so sape minum suara pasti meletup bagai nak gila..merdu giler....

wah sape ni..ahli kumpulan koir ni..untie u so beautiful...u will make my night so creppy...



so berakhirlah acara pra ramahdan di istana hinggap kak senduk..pada siapa yang kak senduk x jemput tu..akak mintak maaf yer....raya nanti akak buat lagi yer..jemput semua datang....korang mesti tertanya2 mane gambar kak senduk...wah akak sibuk bagai nak gila..akak merangkap ajk penyambut tetamu dan juru gambar...tu gambar akak x de tu...ape pun semoga terhibur..byee uolsssss ..thanks for coming....


Friday, 22 August 2008

abah oh abah

al kisahnya semalam.....akak ngah keje....pastu abah akak call akak dalam kul 4.30 ptg cam tu lah...tehn dia tanya akak balik kul bape?..akak cakap cam biase lah kul 6..dia tanya leh tak anta dia pi gunting rambut...mmmm akak cakap ok je..tp kete akak mmg tengah manaj2...altenator kete akak mengpukimakan diri kembali..kadang2 kete tu o.k kadang2 k.o.... so akak cakap kat abah akak yang esok aje lah dia pi gunting rambut...akak nak bawak kete pi workshop dulu....
tiba2 terus sentap dengan jawapan "Abah nak gunting rambut arini je...esok x nak"....wahhhhhh

...ape lagi panas ati lah akak kan..bukan akak x nak anta dia..maunya kete akak tu tiba2 mati ngah jalan nak ke abah akak pikul kete tu sesame ....dia kata lagi " kalau x nak anta xpe lah abah pi jalan kaki"..... sampai ati ker uolls nak ngok abah sendiri jalan kaki...so ape lagi akak pi jumper kete akak n leh idup..ape lagi trus lah bawak dia pi gunting rambut.....

sampai2 je kedai tu..rupanya2 dia dah berjanji ngan kawan2 dia nak jumpe kat kedai gunting rambut tu..patut lah kalau x bawak ari ni dia nak sentap..baiklah abah..pi lah bergosip bagai sane..akak pun pose lah tunggu kat luar..sebab akak rimas dalam kedai gunting rambut tu..semua dok tanya akak ni bila nak kawin lah, ape lah..sorry uollss...baik akak duk kat luar...

sedang akak tunggu abah akak set rambut akak sms lah apis...boring katanya...leh kurang cam ni lah sms nya..akak pun dah padam dah...

sms akak : hey what up sista?
sms hafiz : i'm ain't no sista..what up niger?
sms akak: i'm with my daddy at the salon..he blond his hair and do some rebonding..so want to chill out tonight?
sms hafiz : wow ..i can see niger family want to be white...not sure what time i will be out...i will let u know...

hanjeng x....yer keluarga akak niger..ko keluarga orang putih..tahap putih ko bagai nak gila..tahap putih ko seputih salji..ko keturunan snow white...yer akak nampak...bebas...ko mmg hanjeng sangat...

Tuesday, 19 August 2008

Mengapa harus PROPA!

ko kuat propaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....jerit sampai nampak anak tekak....


PROPA?,....x paham ker..ko mmg sedih x tau ape itew propa..propa tu bahasa pondan2 yang bermaksud PEMBOHONG...
kenape pondan2 ni suka sangat nak propa....akak kadang 2 rase nak bantai je pondan2 ni...kalau nak propa tu cuba buat kajian supaya segala kepropaan anda itew x pecah lobang...ini x..citer ngan orang ni lain ngan akak lain...rupa2 nya segala cerita yang di ceritakan oleh pondan itew hanya lah hayalan belaka..ala2 cerita dongeng rakyat...sedih sedih...akak tau hidup ko mmg sepi dan tandus..tp kalau nak reka cerita ..pastikan ianya menarik minat akak nak percaya..jangan nanti bila semua orang duk bincang tentang kepropaan ko..ujung2 ko yang sentap balik...

akak mengaku akak pun ade gak propa2..tapi lite2 le uollss...kira beragak lah jugak bila nak propa ni...tapi bila orang nak propa tapi tahap kepropaan dia ni melampaui batas dan akak dapat trace..awas...harus lah akak sebabrkan kepada kawan2...perlu ker ko propar pastu ko nak bangga diri...akak nak bukti ok...kelakar2 kelakar...sian akak tengok ko...nanti akak realisasikan propa ko tu kepada yang benar ok...akak malas nak cerita banyak2 tentang propa ni uolss..nanti ade sesetengah pihak sentap lak....yer lah nanti cop akak sebagai pondan senduk bermulut lahanat lak...yer lahanat....awas....yer lah mulut ko tu baik, suci, hati murni bercakap benar, kalau cakap suka berlapik...tapi kalau ko tu kuat loi jantan and propar kuat harus ker ko di kategorikan sebagai pondan suci dan murni...tidak yer....

akak sedar yang akak ni bermulut lancang dan straight foward..tapi akak tidak segan untuk mintak maaf kalau akak kecikkan hati orang...orang mmg suka nak jurge kejahatan orang lain tp kejahatan sendiri x nampak..suka ko lah pondan..akak x kesah...bukan nak kata pondan2 je kuat propa...cik2 gayah yang berjanggut misai bagai ni pun kadang2 kuat propar n mulut lahanat gak...sudah lah..x yah nak salahkan sape2...kita same2 beli cermin pastu kita tengok muka kita sampai puas..pastu tanya kat cermin tu.."mirror mirror on the wall ..whos the propa among them all"...kalau cermin tu senyap je..makne nye cermin tu takut nak bg tau yang ko sendiri yang kuat propar....so perlu ker akak bg tau sape yang king or queen of propar..sendiri mau henggat....
so marilah kita perbaiki diri kita...walaupun sebenarnya setan dah bina kerajaan dalam hati tu...so ape lagi uolss...let lah kita buat amal jariah..maksud amal jariah disini adalah buat amalan allah..bukan amalan mencari anak ikan dan menyepedo anak ikan yer..tapi kalau korang nak cari anak ikan gak..cari lebih2 skit..akak nak satu..yer lah..tasik dah lame ter biar..anak ikan x nak singah berenang pun..lalang dah paras pinggang dah...jangan sampai tasik terus kering, gersang tandus....sape yang rugi ?...pasti lah anak ikan yang rugi...baik korang carikan satu anak ikan untuk mak..nanti kalau akak dah x cantek sape yang kempunan nak makan akak waktu akak ngah ranum n segar ni...

Sunday, 17 August 2008

Ganti puase!

bye kak bed...jumpe 1 syawal yer..opsss



mmm uolls ramadhon dah dekat..akak gentar uolss...puase tinggal lom ganti lagi..mmm cam ne ni... kalau ikutkan nak ganti sebelum puase ni harus le x sempat uolls...kalau di kumpul2 kan pose yang akak kena ganti harus lah akak kena ganti puase setahun tanpe henti...wah banyak tu..biase le..akak ni agak nates sikit kan...kalau lah akak puase setahun tanpa henti harus lah badan akak slimriver bagai nak giler...lain lah kak cam puase penuh..dia wanita muslimah walaupun wajah x lah wanita sangat..yer lah dia kan wanita di bawah lindungan kaabah...selalu posa sunat lah puase ini lah..tahniah kak cam..patut lah wajah ko berseri2 kak cam...patut lah akak selalu tercampak bila jalan sebelah ko....



cam ner ni..dosa takut..tapi pose malas...gitew kan...tapi tahun akak yakin akak akan puase penuh..insyaallah..tapi yang penting dan akak amatlah yakin yang kak bed akak puase penuh tahun ni..maklum lah baru balik umrah..kalau x pose gak..akak x tau le ko kat bed..mesti umrah yang ko buat tu sebenarnya bukan kat mekah ..tapi kat los angeles.....tu lah kak bed ko kena puase penuh tahun ni...yer lah akak dengar2 kak bed nak sambut raya nanti kat australia..mmmm tahniah kak bed...jangan lak tahun ni ko sambut raya tahun depan ko sambut krismas lak yer....



ape pun nanti2 lah akak ganti puase tu..hihih..dasar x takut dosa tul lah akak ni..harus lah halilintar memanah akak dengan jayanya nanti..ops..selisih angle fourty four...ape pun pose ke tidak ke akak akan tetap menyambut raya dengan meriah bagai nak gila....

lalalalalala ila!

wah sempat akak pose ngan ila walau pun rupa akak macam jahanam mase tu...
jumaat lepas akak telah berjumpe ngan blogger iela name dia..ade lah biz skit so tu pi jumpe iela ni...akak p ngan kak cam...x plan pun nak pegi umah dia..tp sebab ade hal penting akak n kak cam pun pi la umah dia..wah gitew..duk umah orang ado2 iela ni..cantek umah dia...kelas gitew..di tambah pulak laki iela n si iela ni very the peramah uolls..rase macam dah kenal 15 tahun...rancak sungguh berborak kat umah iela..sonok akak dapat kawan baru....nanti ade mase akak n kak cam pi lagi uma iela lagi yer..so ade gak plan nak p kareoke ngan iela n hubby dia...so nanti ade peluang kita pi ek..love u olls...muah muah

sebelum pegi akak dah pesan ngan kak cam yang si iela ni dah kawin uolls...yer lah kak cam kan suka laki orang...kalau dia nak menggatal ngan laki iela akak akan bantai dia...so jagan takut yer iela..ko lebih cantek..gitu..hihihihih

Monday, 11 August 2008

di tag oleh marina hunny



“ANDA HENDAKLAH MENYEDIAKAN SATU UCAPAN BERANGAN ”It has been done according to the following rules:


1. The winner may put the logo on her blog.

2. Put a link to the person you got the award from.

3. Nominate 5 blogs.
4. Put links to the blogs.
5. Leave a message for your nominees
entah lah akak disuruh membuat ucapan paling cretive katanya..akak pun kurang paham..karang x buat ade ler pulak yang sentap ikan puyu nanti...konon2 anugerah blog paling meletup le gamaknya..baik lah....akak kurang paham sape lah gamaknya yang reka benda ni...nak kena sepak tul ngan kaki kiri ni.....
ucapan akak:
first and for most i would like to thanks to all the bloger yang telah membaca blog akak setiap hari..akak tau akak cantek dan memukau dan rupa akak lebih meletup beratus kali ganda dari muka hotmama yang adoo kiranya itew...walaupun akak bukan perempuan yang di lahirkan mempunyai kerang di bahagian kelengkang kaki tetapi mempunyai keropok lekor...akak gigih menjalani hidup yang serba serbi menarik ini..terima kasih juga ditujukan oleh kak cam yang berwajah pelangi dan kawan2 yang kurang sentap dengan kata2 yang berbisa dari akak sama ada dalam blog atau secara lisan...lisan katanya..begitu juga akak ucapkan ribuan terima kasih kepada ita itu kerana sering membuatkan air liur akak mengalir bagai nak gila kerana blog dia yang sering memberi akak selera nak makan dengan gambar makanan yang sedap2 itew dan seterusnya membuatkan akak tak jadi nak diet dan menjadikan badan akak seperti lembu yang mengandung sulung...tanpa kata2 nista dari bloger yang lain juga hidup akak kurang bermakne... tak lupa juga pada suami akak mathew maconahay kerana sering paham dengar kerenah isterinya yang melampau2 ini...dengan ucapan abang berry sayang abang..tidak dilupakan kepada Loreal kerana tanpa sponcer dari anda mungkin wajah akak x seindah dan cantek melampau2 seperti sekarang..dan kerana mu loreal akak terselamat dari tawaran bedak kutikura daripada menjadi spoke person mereka...thanks sebab memilih blog akak sebagai bloger paling meletup yang meriah..terima kasih , thanks , domo arigato...hidup mesti ceria lupakan kesensaraan meriah uolls....to the all nominees good luck..dengan ucapan meletup ke blog korang?...mmmmmm
akak serahkan award ini kepada:
hotmama
ita itu
adriana
umi mia
niezarm

Batu belah batu bertangkup, telan lah aku makan lah aku..

sedih tul akak... semalam akak balik umah mak akak..yer lah ari ahad kan..lepak punya lepak..mak akak cakap dia malas nak masak sebab ahad dia nak rehat..so akak lapar bagai nak gila ni...so maka akak ajak lah akak pi umak sister akak dekat2 ngan umah mak akak tu...then sampai je umah dia..dia ngan sibuk kemas2 taman...

ape lagi kebulur lah katakan..."kak ko masak x?"....akak bertanya...pi lah ngok kat dapur tu aku masak nasi lemak pg tadi tinggal sikit je..nanti aku masak..ko nak makan ape?"....tetiba teringin nak makan cekodok udang basah..wah sedap tu...then my sister pun suruh lah akak pi pasar beli barang...ape lagi uolss one 2 go lah..walau pun panas tp akak gagahi juga demi cekodok udang itew...


wahai cekodok udang..kempunan aku nak makan ko..sedih tul...

sampai je umah my sister pun ape lagi masak lah uollsss...then akak pun pose je depan tv sebab dia kata x yah tolong biar dia buat...ade sesekali tu akak jengok lah jugak kat dapur dah siap ke belum...then tengah tunggu tu my second sister datang ngan anak2 dia...riuh rendah lah rumah tu...so akak pose je lah depan tv..tunggu punya tunggu...akak rase apesal lame sangat nak siap ni..bila akak tanya diaorang kata tunggu nanti leh makan ramai2..so tunggu lah..ade lah satu jam lebih...

wah x leh tunggu ni..x sabar nak makan cekodok udang ni...sampai je kat dapur akak ngok semua kat meja makan sambil borak2...akak ngok atas meja ada 5 ketul cempedak goreng dan 3 ketul goreng pisang...bila akak tanya mane cekodok udang yang akak tunggu2 tu...jawapanya..."mane ade dah abis le"...sentap x?...akak mmg jarang tersentap..tp dua tiga menjak ni akak sering terkecik hati..x tau kenape...

tunggu punya lah lama...then bila akak tanya katanya belum siap..bila dah siap diorang perhabis sampai licin...mmg sentap tahap dewa betul....ape lagi..akak capai beg, capai cermin mata, kunci..akak trus blah tanpa banyak cakap...semua tanya akak nak pi mane...akak x cakap sepatah pun..akak trus kuar n balik umah....mmg kempunan..sampai hati diaorang...

telifon berdering2 lebih 20 kali..akak x jawab pun...biarlah...nanti kalau ade mase biar akak je menjaring udang....pastu akak makan puas2...x hingin nak bg korang... my sister kol akak x jawab pun..then dia sms cakap sorry lah ape lah....the akak akak balas..."sorry aku sibuk tangkap udang nak buat cekodok"....then dia kol , 3rd sister, mak , abah pun kol mampus akak x nak jawab...mmg terase...kalau ade batu belah batu bertangkup..mesti akak dah kena telan dah...sedih..waaaaaaaaaaaaaa

sampai umah akak terus tido..bila akak cam datang pun akak manaj2 je layan dia..then sambung tido sebab sentap tahap maksima ngan family akak....

Friday, 8 August 2008

Abang hensem TAG akak!

ha akak berkobar2 nak buat tag dari


Nak beli motor?
Ayo en nizarm akak bab motor2 ni akak x pandai sangat lah...bawak tau ler..itew pun motor yang xde cluch je..yang ade cluch mampus akak x reti..mmmm so kalau ko nak suruh akak pilih akak nak beli motor ape akak suka moto gilerra entah betul ketidak thah name dia..kira cam tu lah..yang skuter tu..kalau skuter akak suka...kalau ko cakap pasal moto2 besar ni akak pandai naik duk belakang jadi cikaro je....nak bawak mampus asyik mati je enjin moto tu...nak masuk gear dia pun akak x tau..nak pijak gear belakang ker depan ker songket ker..entah ler....lagi satu akak nak moto yang di idam2kan oleh nizarm..sebab dia leh bawak akak jalan2....wah angan2 aku ni...abang nizarm cakap kat i motor ape u nak nanti i gadai harta pusaka keluarga i demi untuk u buat beli motor idaman u tu....ahahahahah

gini lah gamaknya motor yang akak angan2 kan tu..entah betul ker tidak thah..belasah ler...


Nak beli kereta?
bab kete lak sudah semestinya lah BMW yang leh open roof tu..senang anak ikan and nizarm nak lompat naik kete akak..x pun leh bawak nizam jalan2 naik kete akak tu..cik jill tinggal ek....x leh ikut...buat mase skang ni kancil pun dah syukur...akak rase dalam 5 tahun lagi tercapailah cita2 akak ni setelah akak di ambil berlakon dalam filem james bond nanti...akak jadi bond girl ler...sape james bondnya?..mesti la nizarm....


bayangkan lah akak yang bawak kete ni..wah feeling nya akak..siap rambut ditiup angin..wah cam perempuan kelas atsan lah..

Nak beli rumah?
kalau di ikutkan akak nak beli rumah akak nak rumah kat atas bukit tepi pantai macam nizarm gak..wah best tu..bila buat party mesti meletup akak nak rumah akak ade 2 swimming pool, gim, n macam2 lagi lah..kiranya rumah akak tu di adaptasi dari rumah mariah carey lah..pasti meletup uollsss..." sayang bila u nak bina mahligai untuk kita dan anak2 kita nanti"....feeling nya aku....("kelentung"..bunyi periuk melayang ke kepala akak dibaling oleh cik jill)

sayang macam ni ker mahligai yang u nak bina untuk i tu?


Nak beli gadjet?
akak nak semua benda yang paling laters...hp, laptop, mp4, dvd, tv, n macam2 lah bagai nak gila barunya...biar semua orang terbeliak tengok.. nak hp yang leh live telicast..senang akak telicast nagn abang nizarm...uhhh feeling sungguh....tapi sedih entah dapat ker tidak..sebab akak sekarang ni pun masih pakai hp zaman nabi..jangan kata mms..skrin pun hitam putih uollsss...

bayangkan amoi tu digantikan dengan nizarm..maunya terbeliak sampai pengsan2 akak dibuatnya..cepat kumpul duit beli lima hp ni...


p/s : anyway thanks untuk abang nizarm sayang kerana sudi suruh akak buat..maknenya dia sayang n memberi perhatian pada akak..akak sedia menunggu semua ini jadi kennyataan..pada cik jill jangan jelous...hihihihihihih

Thursday, 7 August 2008

Pergaduhan yenna yenni

mmmYenna Yenni?..ape ittew...maksudnya adalah kap lam ya ngan ler...sentap tau..akak baru balik keje dalam kul 6 lebih..pastu singgah kat pasaraya beli sikit barang basah untuk di cekik malam nanti..sampai umah je akak masak n makan..ingat nak ngok tv pastu tapi mata mengantuk bagai nak gila..dah macam ular sawa lak lepas makan ngantuk....so ape lagi lari lari n trus lompat atas tilam..tido lah..akak yakin dalam kul 10 lebih apis mesti call akak untuk lepak2 so tido dulu lah....


ayo kara wallei..ini keling banyak bising lah..ayo..tidur lagi xda bole...


mata baru je manja2 nak lelap akak di gegarkan oleh bunyian yang bisa menanahkan telinga akak...kap lam ya nga duk atas umah akak bergaduh uollsss...umah akak tingkat 3..si keling tingkat 4 ni gaduh ngan keling tingkat 2...siap tarik2 rambut n guling2 uollss...mane anak, emak, bapak atuk semua join sekali..bisingnya macam konsert dah..korang bayangkan lah kalau sorang keling bercakap je dah riuh macam sekampung ..ni ape pula 10 orang punya bunyi..azab betul lah..



nak ambik ko..ko cuba rampas atok aku dr nenek aku yer..nak amik ko sebijik


akak intai le kat tingkap..wah siap cakar2, tumbuk2 bagai nak gila ni...yang peliknya siap guling2 kat tangga ni...ayo..filem tamil sangat..akak ade gak jerit "Dey sattem poda dei".. maksudnya diam lah...(cam ne aku leh tahu cakap keling ni)...entah lah tetiba je..siap keling2 ni sound akak balik..ape dia cakap akak x paham lah..tapi bunyi nya macam marah dan membalas balik kata2 akak tadi lah..so akak takut le..mane lah tau akak pulak jadi bahan gaduh pastu lak pas ni..wah gerun..

ko nampak botol ni..nak aku sumpat dalam mulut ko sebab ko cakap keluarga aku keling kurap..awas ko yer



bergaduh ade lah dalam 20 minit..wah rase macam ade pesta tamil gitew...siap campak2 barang lah..ape thah...lepas 20 minit tu senyap lak...then trus akak x leh tido..bukan sekali ni je dia bergaduh..tapi ade lah setiap minggu sekali cam tu..siap macam ade jadual plak bila nak gaduh ...then ape lagi siap2 then call baby bee and berambus kuar..dr akak tersiksa dengar keling2 ni memekak baik akak kuar...

woi keling sudah2 lah bergaduh..dah le keling..bising lak tu..susah lah i yang melayu ni nak iduk aman dan damai ni



waktu akak kuar tu jiran akak si kak saida (saidatul yenna gelaran dia akak berikan..sebab keling yang berangan melayu) ade kat depan umah..akak tanya dia.."kak kenape bising2 ni?"...jawab dia "entah lah dik keling2 ni mmg hobi dia bergaduh..pegi mampus lah dengan mereka"..wah kak saida ni cakap keling selamba je kat bangsa dia sendiri..wah gitew..feeling melayu sangat..wahai kak saida ku sayang...celup badan dalam klorok bagi putih sikit baru leh feeling melayu ok...setakat cakap fluent melayu tapi tiap-tiap magrib duk goncang loceng...ko lupakan je lah niat ko nak berangan melayu tu...

Let's SHOPPING Uollss!