ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Friday, 17 October 2008

Amor kau buat diri ku tercampak jauh...

pernah x korang sering di banding-bandingkan dengan sesiapa..contohnya korang dibandingkan dengan adik korang ker..kakak ker kawan ker jiran ker...dan perbandingan itew adalah tentang KECANTIKAN.....

Semalam akak jumpe ngan sorang mamat ni lah...kiranya akak dah kenal lame lah ngan dia...mmg exited nak jumpe dia..sebab sejak akk pindah umah baru ni akak lum lagi jumpe dia..x tau kenape is like ade tarikan lah uollss..bukan sebab cinta tp sebab cr dia dah how he threat u buat akak rase special...

so deal punya deal..akak pun set lah nak jumpe dia bagai...so semalam akak lepak umah baby bee..so ape kata jumpe kat umah baby bee je..sambil datang beraya...so kul lapan setengah cam tu lapas ujan dia sampai...lepak punya lepak..borak punya borak...ter keluarlah soalan dr mulut dia...

"semalam i ngok u punya myspace..cantek gambar rambut baru u...i suka sangat "..wah hati akak berbunga2 bagai nak gila ni...terus terperasan wah canteknya aku....walaupun kan...then dia tanya lagi..."u ade kawan kan mane sape ek..mmmm lupa lak...ha amor"...dia close friend u yer?... mmm setiap kali orang tanya soalan ini pada akak..akak dah tau ape soalan seterusnya dan akak sudah tahu ape yang mereka mahu...trus akak tersedih ....then soalan dr dia seterusnya.." mula2 i x percaya tengok dia..i ingat dia perempuan tp bukan rupanya ... dia duk mane ek"...see soalan same kan...wah jelous ni jelous ni...tp perlu ker akak jelous...


awas yer korang..ini muka ori ok..xde suntik2 xde botox2 tau..akak kenal dia sejak dulu mmg muka dia cam ni..lahir2 je muka dah meletop...tahniah noksss


lantas akak cakap..."i kawan ngan dia dah lame sejak kecik lagi..dia mmg kawan i...kalau u nak kenal dia..u bg tau i leh kenalkan..no hard feeling"...hati akak berkata...kenape akak perlu jelous..kalau dia betul2 nak kawan ngan aku dia x kan tanya pasal orang lain..dan itu hak dia untuk buat pilihan..



trus akak cakap dalam ati....takpe tuhan jadikan seseorang itew dengan adil dan saksama.. mungkin kita x secantek dan seindah seperti ciptaan nya yang lain..tp kita ada kelebihan yang orang lain xde..kenape akak harus cemburu dengan kecantikan orang..sebab kecantikan itew sangat subjective...cantek atau tidak tidak menjadi hal..hati budi mencerminkan segala...Amor mak tau ko mmg cantek tanpa batasan..dan buat semua orang akan kagum...dan kadang2 mak rase nak oprate muka cam muka ko nyah...tp mak tau mak juga cantek walaupun xde sape yang pernah cakap kat mak...ape pun mak syukur pada tuhan nok...sebab mak dapat kenal ngan ko nok...semoga tempias2 cantek ko tu dapat kat mak sikit...tp kalau semua orang inginkan yang cantek ape pulaklah nasib pada orang2 x cantek macam mak ni...dan mak yakin..secantek mane pun kita atau seburuk mane pun kita..mak yakin kita ada keistimewaan tersendiri...


ini semua mengingatkan kata2 seorang kawan lelaki akak pada akak..kata2 nya cam ni :
kalau u nak kenal i u kena terima i seadanya..cantek buruk i...sebab i love my self and i like the way i am...i x boleh puaskan hati sesiapa sebab rupa dan diri i diciptakan sebegini..dan if u realy want to know me..u need to love what i have inside my heart not the way i looklike....

Let's SHOPPING Uollss!