ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 19 September 2007

Baketi! Harus baca...

BAKETI- adalah sejenis bau yang mmg mengemparkan persada budaya yang datangnya dri ketiak @ nama lainya hangit!

Bukan ape, akak ade satu citer di bulan ramadhons lagi...akak pi lah satu pasaraya kecil di puchong perdana bersama ibunda tercinta.....mak akak ni nak jalan2 pose cari tudung katanya..akak pun terpakse lah mengeskot mak akak ker tempat itew..begitu juga ngan kakak akak yang sibuk menekor akak...katanya nak pose2 beli tudung padahal pose cri benda lain...bagaimane itew...

sedang mak akak n kakak akak pegi cri barang diorang, akak pun melencongkan diri akak kehaluan lain..sedang akak berjalan2 tengok cd cetak rompak yang memukau hati akak itew...datang lah dua orang mamat yang wajahnya sekali petik jer gerenti seratus ribu juta betina meninggal dunia kerana ketampanan mereka...akak belum pernah ngok leleki yang tahan kehenseman dia kalah orang putih...gaya pemakaian,cara jalan ..mmg cam model...muka ala2 kacukan mat saleh katanya...

dr akak jalan macam bini orang yang beranak 7 terus akak kepit n jalan macam model handalan katanya..akak pose macam model lah kat tepi kedai cd tue...tiba2 uoll dia pi jugak kedai cd tue..dia senyum kat akak, terperanjat akak...adakah akak jelita..tertanya2 jugak akak..mungkin yer jugak lah...yang penting dua2 jantu mmg meletup..dada akak berdebar paling kencang di dunia lah...



kalau akak mengadung macam ni akak rase baru sehari mengandung , akak dah lekak umah jer ni


sedang akak pose ala2 model tue dia tegur akak....hai..cari cd ker..akak terpukau u all..x ter kata lah all..akak rase macam nak tumbang lah..bukan seba dia terlalu kacak..tapi jeng jeng jeng! bauketi uoll..bukan saje bau ketiak uoll bau mulut sekali..akak terus terasa yang akak sedang bershopping di dalam lori sampah yang di penuhi sampah...bau mulut dia macam bau taik cirit u all...bagai mane..pastu jantan tu siap perkenalkan diri sebagai zaki and kawan dia jeo..bagai mane itew..kalau satu jer yang busuk takpe ....ni x dua2 bau cam jahanam..akak frust sangat..mengapa dua biji berlian yang bersinar ini berbau lahanat...bagaimana itew...jantan ni baru kuar dr longkang taik ker...akak pun pelik...


yang akak pelik ni dia terus pose2 tepi akak ni....akak nak lari x leh..pastu dia mintak no phone akak plak..dengan tanpa segan silu akak pun tanya dia kenape..dia kata nak datang lepak umah akak...akak pun cakap ngan dia...boleh kalau nak datang umah i u kena berus gigi u and pastikan bau ketiak u tu mampu memeninggalkan jiran and kawan i satu rumah..jantan tu terbeliak dengan kata2 akak..dia tanya kat akak..busuk sangat ker saya ni..bukan busuk..kiranya raja segala busuk lah..kalau akak di beri pilihan mencium lori sampah ngan jantan tu , akak pilih lori sampah u all....


so moral of the story kalau nak mengurat sila lah gosok gigi lapan puluh kali dulu kay..orang mmg tau kalau kita puase mulut kita akan berbau sikit..tapi x lah bau cam taik cirit kan...


p/s walau pun ko kacak macam ape pun, kalau ko bau keti and bau mulut...harap maaf..anda terletak dalam tong sampah jiran rumah akak jer..wasalam

baju raya!



kenape bila nak raya orang bagai nak rak beli baju raya?..i tu satu persoalan jugak kan..bg akak semua ni ikut kehendak masing2..kalau rase nak raya pakai baju lapan tahun lepas ok gak cuma kita creative kan lah ikut cara kita...tambah bunga ker ape ke..tapi kalau ikutkan baju tahun lepas pun kita x nak pakai ini kan pula baju 8 tahun lepas...



jangan giler ok..sebab org meskin kita x pakai baju baru pun..selalunya baju yang di pakai di wariskan dr nenek moyang..walaupun agak waruk n berbau lipas tapi bg mereka baju tetap bergaya di aidilfitri...bagai mane itew...





ni akak ngok baju raya sekarang macam2 pesen ade yang ketat ade yang besar macam kemah..tudung plak ade labuci satu kepala..ade yang lip lap lip lap..dah macam pokok chrismas dah..nak buat macam mane dah dia kata pakai macam tu bergaya..buat lah kak senah oi...ala x yah ngok orang lain..ngok mak akak sendirilah ...raya ni aje dah tempah beg tangan 3, baju raya 4, tudung 5 bagai mane itew..konsep pagi petang siang malam raya nanti bersinar lah ibunda akak....ni bukan araya aidilfitri lagi ni..ni kira raya ape ni...maklum lah makcik2 kan..nak buat macam mane..nanti bila akak dh jadi makcik2 nanti akak pun same lah agaknya..tapai bila akak dah tua nanti akak nak jadi makcik yang bergaya ala2 cher gitew..(itew bukan bergaya itew x sedar dah tua lah bodo)...


bagiamane itew, sembahyang raya x pakai tudung..maklum lah baru set kat saloon , karang pakai karang rugi ler bayar mahal kat saloon ruby tue kan...BERITA-Seorang gadis disambar petir kerana masih lagi pose cantek x pakai tudung semasa sembayang aidilfitri di masjid urwthi timur tenggara burma selatan. (mendapat kau!)


tapi ade gak kawan2 akak yang sebenarnya dah kertu tp tetepa maintain cantek gitew (cantik ker)..walau pun dah tua tp potong rambut ala2 rihanna gitew..ade plak yang pakai baju fit2 n suka tanggal2 baju tunjuk perut2 gitew..padahal kalau ikut hukum dah perlu beranak 3 ni..tapai ape nak buat peralihan zaman ini x mengira umur...bila berbaju raya..wah..kalau yang muda2 ni..terpelanting akak di bawah hembusan bayu kerana terlihat baju yang meletups itew...belah san, potongan ini..berbagai ler..





ape pun raya tahun ni akaka rase akak nak buat lain dr yang lain..ape kata kita memperkenalkan fashion yang terbaru iaitu beraya dengan pakaian seragam...bukan sekadar menarik mata yang memandang tp lain dr yang lain kan...akak rase tahun ni akak nak pakai baju nurse lah di hari raya pertama..bukan ape..ia juga mengingatkan kita pada jururawat n nurse yang bertugas..kan ala2 patriotik gitew..akak nak suruh bapak akak pakai baju bomba, mak akak pakai baju puteri islam(sebab mak akak pakai tudung kan)..















baju nurse macam ni lah yang akak katakan..akak dah tempah 3 pasang warna lain2..untuk sembahyang raya akak labuhkan dia n gabungkan dengan selendang..mengancam kan...







and nenek akak pakai baju pengakap..kan kelas tue...jangan gila..menarik ni..raya kedua plak temanya pakaian mandi, tak kira lah kemban ker, bikini ker ape ker, janji pakaian mandi..so kalau budak2 kecik datang ker nak mintak duit kita leh buat alasan yang kita nak mandi x leh layan diorang..so save duit raya kan..









baju cam ni lah akak dah tempahkan untuk nenek akak...bagi dia pose skit..lame dia tak pose cantek ni







ape kata u all buat..x pun buat lah tema keluarga sendiri, macam pakaian offis di hari raya ker, pakaian ke kebun di hari raya ker..or pakaian pengemis...kelas kan..ape pun selamat membeli baju raya..jangan lupa suggestkan idea akak ni pada keluarga u all tau..selamat mencuba..ahaks





tapi ingat pakaian dengan belahan di belakang adalah di larang di aidilfitri..cubalah untuk buat belahan di hadapan sahaja..lebih feels

Let's SHOPPING Uollss!