ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Monday, 1 December 2008

Abang Perancis Datang Lagik uolss

pagi td sebelum start keje akak check email akak..then akak di kejutkan dengan email ini...its been a while kan...so akak nak tanya pendapat korang..haruskah akak jumpe dia?

it a email from my ex-boyfriend from france Encik Theodore Macauley

harus ke akak jumpe dia?..adakah peristiwa menolak kete sambil drag dalam hujan kat bukit bintang akan berulang kembali...rase macam nak jumpe..macam tidak..kompius akak...
akak takut gak kalau akak jumpe dia kang terkepam2 akak kete rosak lagi..haruskah akak naik public transport..or jalan kaki je uolss..harus kurus bila akak sampai kl jalan kaki..yer lah jalan kaki dr puchong to kl..pastu kejang tengah jalan..trus hanjeng...
korang rase haruskah akak jumpe dia...?

Diner akak yang agak sedehhhh! bukan agak lah..mmg sedih pun

sabtu lepas uollss akak ade diner ngan mas..yer lah get together with the engineer katanya..so company akak pun di jemputlah kan...yer lah kan akak ade bg tau yang temanya adalah "World Culture" kan...so sebagai manusia yang menurut perintah dan inginkan glamor dimane saja...harus lah akak pegi nanti ikut tema kan...so balik je keje ari sabtu tu half day..trus p belli barang nak p diner tu..yer lah kat palace of the golden horses katanya..so kena lah all out kan...


so ini lah gadis cantek yang di pertugaskan untuk menolong akak bersiap...so mula2 akak nak pakai baju puteri jawa..tp ujung akak dah tukar kepada pakaian wanita korea ...senang skit nak siap kan...so akak pun ape lagi siap lah..mekap ala2 wanita korea gitukan...thanks kak cam tolong akak buat rambut akak malam tu..muah muah...

korang perhati betul2 invitation tu..ape tema dia "World Culture" kan..dress code tengok..world ethnic cultural costume...ikut tema kay..nanti x leh masuk katanya...so miss korea here i come...


so mekap lah ala2 wanita korea katanya..pink2..bulu mata tetap kan....buruk kan...



bila dah siap gini lah gamaknya..siap headgear lagi...tp waktu nak pegi tu akak x pakai lagi..sebab x muat nak drive nanti...hahahah





pose lah sedas dua sebelum pegi..check lighting effect bagai...macam mane nak buat entrance nanti..nak bg all the people turn the head on me....katanya...


ujung2 bila akak sampai je kat ballroom tu..akak masuk je...mmg semua orang pandang akak..adakah sebab akak cantek?..adekah akak paling meletup....tidak uolss...tp sebab akak lah diantara 10 orang yang dtg dr ratusan orang itew yang mengikut tema ....yang lain pakai baju biase.....sakit benor ati aku....yer lah dah le pondan..baju korea warna pink lak tu..masuk2 diner baru nak mula..harus lah semua tengok akak..rase macam artis...semua oarang amik gambar akak..yer lah sempena pondan paling berangan pada malam yang adoooo itew...



tengok tu rakan seopis akak...cantekkan world costume mereka...baju kurung n baju batik...hanjeng sangat tau..kalau tau cam ni akak pakai dress tom abang saufi je tau....



cuba ngok betul2 kat tengah gambar ni..ade sorang pompuan pakai kimono..tu yang akak dapat spot yang lain entah le mane thah...


ha ni lah bos akak...bila akak tanya ape tema baju dia ni..dia kata baju bunga2 kecik...baju angola or ala2 afrika katanya...yer afrika sangat kan...nape x pakai cawat je uolss..baru afrika katanya...tahniah uolsss..


ni sorang lagi opismate akak...tema pe uolsss...jawa ke uolss.....entah le.....baju batik katanya....



ni dia door gift yang di berikan kepada semua....ha set manicure katanya...yer...kelaskan..harus MAS amik je surviner dr dalam kapal terbang buat door gift kan..tahniah MAS...u are so cretive.....

ini menu untuk malam tu....wah macam2 ni..akak dah excited banget ni...sebab mmg lapar..

pembuka selera uolss...sup kambing...MAS ni mmg kambing kan..ade ker mula2 bg makan sup kambing...nasib baik akak lapar..kalau tak mau aku mandikan korang ngan sup ni...akak dah lah x makan kambing sbnrnya..tp sebab mmg lapar tahap dewa..akak bedal je lah...


ni macam2 lauk...entah lah..xde yang betul sedap..semua rase light2 je...kira ok je...lauk sotong dia akak rase macam hanget skit...

ni lak bubur sagu mata ikan ngan santan....cuma nak bg kelas ..dia campakkan lah buah kiwi ngan strawbery tu..walhal x sedap mane pun...so international katanya..walaupun...

ujung2 uolss semua makanan tu rase dia nan ado..sedap lagi aku masak..eh kata hotel 5 bintang...tp apesal makanan rase hanjeng...ape pun telan je lah..lapar le uolss...opss baik korang tukar dr lima bintang ke 5 hanjeng..baru sesuai...

ha tu dia diva of the day..mmg lah akak paling diva ..tp dia ni up skit lah...dayang nurfaizah..akak rase malam tu dayang je lah penyelamat diner tu...yang lain agenda dia mmg hampeh...kelas lagi akak buat pertandingan ratu kat umah kak bed dulu....tp dayang walaupun akak dengar dia macam sakit tekak..tp suara dia mmg superb...oh dayang....akak sayang kamu...diner ni macam x well orginize le...dia punya intisari rancangan sangat lah sedih..lawak bodoh all the time...ape pun orang dah ajak...ikut je lah...banyak cakap kang kena saman lak kan...
sebab kan akak rase janggal dengan pakaian korea yang meriah bagai nak gila ni ..akak cau cin cau awal..nak tunggu best drees or lucky draw?...mmm x payah uolss....semua tu yang sudah pasti staff MAS je yang menang...kroni sangat...ape pun akak bg bape bintang ek diner ni...mmmm camner nak cakap ek...kalau satu bintang tu dibelah kepada seribu...akak amik 3 suku bahagian dr bintang tu...ha tu lah ranking dia...
tahniah uolsssss

Let's SHOPPING Uollss!