jom click sini

ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Wednesday, 19 March 2008

Buang Ego, Buang benci dan Cuba jadi dewasa!!!!

semalam akak kesal sangat ngan perangan kawan2 akak..akak mmg malu nak citer sebab bab2 hal rumah akak tulis kat blog..tp akak pikir biarlah ia jadi renungan dan kita kat luar ni cuba jaNgan jadi cam ni...

akak sayang kawan2 akak..tp perangaI mereka buat akak rase jelak dan bosan..berkali2 akak cakap..akak benci orang yang ego dan x leh tolak ansur....kalau ko rase ini akan buat korang jadi kaya, jadi famour and orang akan puji..KORANG SALAH...akak bukan nak sokong mane2 pihak..sebab kedua2 mereka adalah kawan akak..sebab korang ni bercekau sesame sendiri akak ngan diva2 lain terkena tempias...jiran2 dengar korang terjerit2..memekik2..kalau yang dijeritkan tu bacaan Al-quran...akak bangga..ni caci maki keturunan luar dalam semua kuar..jiran2 ade keluarga..malu tau..akak malu....

hey senah!.. ko rase budak umah sebelah ni jerit2 nasyid ker..aku pantang skit bila nasyid2 keagamaan ni..jom kita join...

pastu sampai bertumbuk..hey try lah jadi dewasa..ini bukan cara orang dewasa selesaikan masalah...duk berbincang..buang ego..pada pendapat akak dua2 pihak ade buat silap..jangan point pada satu pihak je...akak mmg malas nak bunyi..sebab akak kalau dah bunyi korang x suka...


mana aci ko tumbuk aku dulu...mane leh ko yang tolak aku dulu..mane ade ko tolak diri sendiri lah..eh cam tu lak..cam tu ko tmbuk diri sendiri lah gak..



pengadu : alo abang polis ...i nak buat report ni kawan i tumbuk i...
abang polis : maaf dik , abang ni polis trafik jalan raya.. kalau adik nak buat report pasal kawan adik tumbuk jalan or belasah jalan leh lah..dan kalau nak report sila bawak report kad sekali ek..yang darjah tiga nyer...


akak paham tv mahal berskrin nipis kertas tu ko punya...tp akak x mengemis rayu kat korang nak ngok tv tu kan..akak paham ia mahal..tp jgan lah buat kwan2 lain ni macam miskin sangat...dengan itew akak umumkan akak telah membuat tempahan tv berskrin nipis dan berhologram dr kawan adik akak yang keje kat seng heng itEw pagi td...rase kan korang pasni..kalau dulu korang cakap tv tu panas lah..leh ngok kejap2 je...pas ni akak akak kenakan syarat sape nak ngok tv mesti ade tema..contohnya isnin mesti menonton pakai baju mandi..selasa pakai baju pengantin dan seterusnya..so prepare ngan rule akak...hihihihih

ape pun akak x kisah ..tu barang korang..mmg korang layak buat cam tu..cuma akak harap jadi dewasa dan cuba hormati perasaan orang sekeliling...jangan kerana ko rase ko hebat n berkuasa ko jd besar kepala...ingan kita ni hidup macam roda...mungkin kita sekarang kat atas dan selalu ketawakan orang kat bawah..tp ingat orang kat bawah ngah siap sedia nak buat pesta bila diorang kat atas nanti..pastu kaluu dah jadi JANGAN MENYESAL...

Ya tuhan ku ko jadikan lah kawan ku ini seorang yang baik..ops lupa lak nak pakai pengilat kuku..tuhan terima ker kalau kuku x kilat ni..i perlu glamour tau...

buat yang lain ingat kita ni idup x lame uolls..amal jariah dan lah secubit je..selagi kita hidup ni keluarga dan rakan2 lah yang sering bantu kita..jangan sebab bangga dan bongkak diri ko lupa sape diri ko...akak cakap pada semua..harap korang paham sebab akak dan bosan ngan korang...tp akak sayang korang...

Let's SHOPPING Uollss!