ahli geng kongsi senduk

Kak Senduk Fan Club Klik sini

bit.ly/1c5OxpX

Tuesday, 31 December 2013

Dua Orang Lela, Sama Bentuk & Kaki Business


Assalamualaikum uollsss...akak nak ucapkan selamat tahun baru 2014 kepada uollsss semua...

semoga azam korang yang hanjeng tahun lepas telah terlaksana..semoga tahun ini kita menjadi insan yang terbaik di sisi Allah S.W.T. Aminnnnn

Ok sempena tahun baru ni akak nak cerita tentang dua orang kawan akak yang namanya sama...rupa bentuknya lebih kurang...dan minatnya pun sama..iaitu berniaga... 

orang yang akak maksudkan adalah kakak angkat akak...Kak lela dan bff akak lela a.k.a Hotmama.

1) ok kita cerita pasal Kak lela dulu....

sapa suka makan masakan dalam Claypot... jom makan di Layla manja sizzling & claypot di uptown puchong prima....

akak jamin...di ulangi..akak jamin mmg terbaik dianya claypot...

Dah lah sedap ..murah..puas hati...mmg berbaloi... meh lah datang sini cuba.. akak x tipu... sebut je nama kak senduk ngan kak lela..kata kak senduk promote... tapi kalau tekak korang kata x sedap x tau lah... sbb tekak masing2..tapi mmg ramai dah yg tergila2 masakan kedai kak lela ni..siap satu keluarga turun makan..siap ada yg makan hari2 tanpa missed yer..sungguh


ok ni kedai kak lela di food court bazar uptown puchong prima..Layla Manja

ini lah tuan punya badan..tuan kedai..The amazing beautiful Kak lela ... kelas ko kak lela.. sporting sangat yer..



ini anak dara kak lela..masih single..sapa ada anak jantan yang muka elok2..kaya..leh datang risik yer


masak lemak cili padi ayam...and lagi satu dianya lemak cili api paling special..MASAK LEMAK CILI API TELOR ITIK...ini mmg favorite akak... murah saja ..satu set dengan nasi RM4 sahaja... sapa nak bagi harga cam ni...


asam pedas dia pun terbaik..dr pilihan ikan..pari..cencaru..kembong ..ikan merah dan sebagainya..garenti puas hati...







ok uollsss kalau nak tau korang kenalah datang..cuba..lokasinya senang sahaja..bersebelahan dengan Maybank puchong prima..kalau nak cari..landmard dia Maybank puchong prima..

si hotmama bbf akak tu..dia gila makan asam pedas ikan merah si kak lela ni... makan sampai rupa hantu yer x hengat dunia...

so esok cuti ni leh lah bawak anak2 ..boypriend makan kat sini.. kedai ni beroperasi dari 2.30 petang hingga ke 9 ke 10 malam cam tu.. tapi dia tutup setiap isnin . tapi kalau habis awal tutup cepat..mmg banyak permintaan kadang tu 8 lebih dah abis...so cepat2 datang yer..cuba tau..jangan x cuba..


2) 0k uoll akak nak cerita skit pasal satu lagi lela a.k.a hotmama...

peniaga dan pembuat kek tersohor... kek dia mmg sedap mmg menangis kalau makan...harga perpatutan... yang penting kalau bahan2 dia tu x kedekut... lebih buah..lebih coklat... kalau kat tempat lain x dapat lah...sungguh...

di sebabkan permintaan banyak..kadang tu korang kena booking awal kat hotmama ni...so dia leh fix kan date.. maklum lah tersohor..so busy lah...

si lela ni dia bukan buat kek full time..part time..siang keje..tapi kalau korang dah book or fix date ngan dia..insyallah akan siap..dont worry...

deko dia banyak yang rastik... tapi akak konpom rasa dia mmg terbaik...

                                   
ni dia tuan punya kedai... yg baju hitam tu..entah sapa thah..tapi cantik sangat..

so kat bawah ni antara kek hasil tangan lela...


birtday kek penulis skrip, director Amorizan..ala director yng buat cerita banglo seksyen 2 tu..









wedding cake...nice

so kalau korang berminat leh lah lawati website lela hotmama d' cake house at  http://www.hotmamadcakehouse.com.my/ .. akak yakin korang puas hati...

ok ..nampak x...berniaga ni macam2 kita leh buat... akak doakan kepada dua orang lela ni..supaya di murahkan rezeki dan sukses selalu...

anyway  SELAMAT TAHUN BARU 2014 ... 

Let's SHOPPING Uollss!